i2h2 15.05.08, 20:52 Wróciłam, nasyciwszy oczy premierami targowymi i teraz postaram się w telegraficznym skrócie napisać, co widziałam ;-) Inni też niech się dopisują: niektórych spotkałam ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 16.05.08, 11:03 Dzięki, proszę o więcej! Odpowiedz Link
i2h2 "Zachęta do sztuki" 15.05.08, 22:43 Zofia Dubowska-Grynberg napisała, a Natka Luniak zilustrowała (są też zdjęcia dzieł sztuki). O Zachęcie, o sztuce, o dwudziestu pięciu dziełach, które może znamy, ale raczej omijamy z dziećmi, bo jak im tłumaczyć Sasnala, Kozakiewicza, Kozyrę czy Tarasina... Okazuje się, że można (nawet "Piramidę zwierząt" Kozyry, co wydawało mi się dotąd zbyt kontrowersyjne dla dzieci). Odpowiedz Link
abepe Re: "Zachęta do sztuki" 16.05.08, 11:21 To mnie najbardziej ruszyło, ciekawe, czy będzie szerzej dostępne. Kto to wydał? Niedawno byliśmy z dziećmi na wystawie Zbigniewa Pronaszki, jego obrazy, głównie "nudne" portrety, G. omijał, ale rzeźby chciał omawiać:)) I może taka książka byłaby dla nas zachętą;) do odwiedzenia stolicy. Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Zachęta do sztuki" 16.05.08, 11:37 Będzie normalnie dostępne, wydał Muchomor. Odpowiedz Link
i2h2 "Jak tata pokazał mi wszechświat" 15.05.08, 22:46 Ulfa Starka i Evy Eriksson. Ktoś się tu chyba naśmiewa z tego Dorosłego Ojca, co to koniecznie wzniośle chce małemu synkowi pokazać rzeczy wielkie ;-) Kosmos, gwiazdy - a wszechświat to też ten ślimak i oset widziany z wysokości jakiegoś 1,20m... Odpowiedz Link
ash3 Re: "Jak tata pokazał mi wszechświat" 18.05.08, 09:22 Jedyna rzecz, jaką nabyłam, ale spodobała mi się bardzo od pierwszego przewertowania. Ilustracje zajmują większość miejsca na stronach... Bardzo podoba mi się to, że rysunki są zarazem lekko poetyckie, miękkie, kolorowe, a przy tym mały ślimak i oset przedstawione są z precyzją godną atlasu przyrody. Czeka na Dzień Dziecka na półce (wysokiej;-)) z prezentami. Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Jak tata pokazał mi wszechświat" 19.05.08, 10:58 U nas już przeczytana: podobała się zarówno Słuchającej, jak i Czytającemu ;-) Odpowiedz Link
i2h2 "Nusia i baranie łby" 15.05.08, 22:49 Czy dzieci muszą lubić to, co my lubimy? Nie muszą. Nusia udowadnia, że raj luksusowego hotelu z basenem nie dla niej (i podejrzewam, że mojej córki też by nie zachwycił;-)). O wiele ciekawiej jest wymknąć się w krzaki i uczyć pływać owieczki... Odpowiedz Link
i2h2 "Tylko bez całowania" 15.05.08, 22:54 Grzegorza Kasdepke to książka o uczuciach, o tym jak sobie z nimi radzić i jak pomagać w tym dzieciom (bo na końcu każdego rozdziału jest i kilka słów do rodziców). Odpowiedz Link
bea-sjf Re: "Tylko bez całowania" 19.05.08, 00:32 Akcja umieszczona jest w przedszkolu ,czyli dla 4-5 latka . Frycek ma dostać na urodziny ;). Odpowiedz Link
abepe Re: "Tylko bez całowania" 19.05.08, 22:00 Dzięki Beatko, jak Frycek dostanie to i Grześ może (poza tym trzeba koniecznie ich znowu "spotkać":) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: "Tylko bez całowania" 19.05.08, 22:43 abepe napisała: > Dzięki Beatko, jak Frycek dostanie to i Grześ może (poza tym trzeba > koniecznie ich znowu "spotkać":) nam też by się chciało:))),ale teraz nasza kolej dopaść Was ;) Odpowiedz Link
i2h2 "Wypożyczalnia babć" 15.05.08, 22:59 Marii Marjańskiej-Czernik - książka o tym, że potrzebujemy siebie nawzajem, czyli bajeczka o bardzo szczególnej wypożyczalni, dzieciach i babciach. Jednej nawet całkiem młodej - bo przecież babcia na zamówienie nie musi być stara ;-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: "Wypożyczalnia babć" 20.05.08, 07:49 Czy ktoś kupił? Przeczytał? Jakie wrażenia?? Odpowiedz Link
alistar1 Re: "Wypożyczalnia babć" 20.05.08, 08:12 :-) Zaniepokoiłam się, że nikt się nie dopisuje do pochwał. A chyba warto? Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Wypożyczalnia babć" 21.05.08, 07:44 W najbliższą sobotę będziesz miała okazję sama się przekonać, bo "Wypożyczalnia babć" będzie czytana w Radio Dzieciom w Programie ! PR :-) Odpowiedz Link
i2h2 "Jerzy i tajny klucz do wszechświata" 15.05.08, 23:04 Książka, na którą bardzo czekałam, zżerana ciekawością - Stephena Hawkinga i jego córki. Czekać było warto: co prawda zawsze lubiłam fizykę, ale pewne zjawiska były jakby poza zasięgiem mojego pojmowania i godziłam się z tym, myśląc, ze nie mam odpowiednich podstaw, by je zrozumieć. Po lekturze tej książki mogę tylko zakrzyknąć "JAKIE TO PROSTE!!!". Historia na poziomie 6+, tłumaczenie zjawisk na poziomie 8+, a całość dla całkiem dużych dzieci ;-) Ksiażkę uzupełniają oprócz ilustracji świetne zdjęcia planet, księżyców, gwiazd itp. Odpowiedz Link
mama_kasia Re: "Jerzy i tajny klucz do wszechświata" 16.05.08, 22:37 TO mnie zainteresowałaś :) Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Jerzy i tajny klucz do wszechświata" 16.05.08, 22:49 Usiłowałam nie przerywać czytania, przechodząc przez jezdnię ;-) Mimo, że historyjka w sumie prościutka, przekazuje takie mnóstwo wiedzy... Odpowiedz Link
nchyb Re: "Jerzy i tajny klucz do wszechświata" 17.05.08, 10:45 to o tej książce i mówiłaś przez telefon? Zaciekawia mie. I2h2, bardziej dla mojego starszego, czy jednak młodszego? Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Jerzy i tajny klucz do wszechświata" 19.05.08, 10:57 Tak, o tej :-) Wydaje mi się, że dla obydwu: dla młodszego historia, a dla starszego wiedza astronomiczno-fizyczna. Zwróć też uwagę na "Wynalazek..." opisany przeze mnie poniżej - warto co najmniej przejrzeć ;-) Odpowiedz Link
i2h2 "Wynalazek Hugona Cabreta" 15.05.08, 23:08 Briana Selznicka, czyli co się stanie jeśli ekranizację odwrócić i... narysować! Nie wiem, czy tworzy się nowy gatunek książki, czy tez ta pozostanie eksperymentem. Sensacyjna historia, której fragmenty zastąpione zostały przez narysowane jakby kolejne klatki filmu. Czytasz, a potem musisz sobie dopowiedzieć to, co widzisz. Szaleństwo, które mnie wciągnęło bez reszty. Odpowiedz Link
kasia_piet Re: "Wynalazek Hugona Cabreta" 16.05.08, 13:54 A dzieciątko jakie wiekowo mniej więcej powinno być do "Wynalazku Hugona Cabreta"? Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Wynalazek Hugona Cabreta" 16.05.08, 15:47 Nasza Księgarnia "wyceniła" na 10+ i mnie się zgadza. W ogóle jak to czytam i oglądam(kurczę, tu by trzeba nowego czasownika użyć, bo to nie jest oglądanie takie jak rozumiemy zazwyczaj), to prawie czuję, jak mi się nowe synapsy tworzą;-) Wymagająca książka :-) Odpowiedz Link
kasia_piet Re: "Wynalazek Hugona Cabreta" 17.05.08, 15:24 Nie wytrzymałam!!!! Zamówiłam.... (tzn. domówiłam do olbrzymiego rachunku) córka w czerwcu będzie 10-latką, a nie jest cudownie rozczytanym dzieckiem, tylko normalnie, więc książka jakby bardziej dla mnie:) aż mi wstyd... ale mam nadzieję, że nietypowa forma zainteresuje, bo co nietpowe to baaardzo ciekawe:) Dziękuję:) Odpowiedz Link
m2w7 Re: "Wynalazek Hugona Cabreta" 29.07.08, 14:06 Pomysł napisania książki w której spora część opowieści to ilustracje (nie do pominięcia dla śledzenia fabuły) jest dla mnie zaskakujący. I tu wypadł dobrze. Ale mam jedno ale- jak tą książkę czytać na głos? Lubię czytać dzieciom na głos, staram się interpretować tekst. Obrazki oglądamy wspólnie. Ale mam problem- na wakacje odwiedził nas niewidomy kuzyn. A chce tą książkę poznać, bo został do niej zachęcony. I co- nie czuję się dobrym "opowiadaczem" a tylko "czytaczem". Odpowiedz Link
gopio1 Wilhelmina i aksamitny nosek 16.05.08, 19:00 Wilhelmina to kilkuletnia dziewczynka, która marzy o tym aby mieć psa. Jej starszy brat podchwyca pomysł, dwie młodsze siostry nie protestują (z racji tego że nie potrafią jeszcze mówić), a mama i tata po wstępnych wątpliwościach się zagdzają. Do domu trafia więc uroczy szczeniak. Tata przy nim ciągle kicha, więc pies dostaje na imię Apsik. Niestety, jak się okazuje kichanie taty to alergia na sierść psa, więć Apsika trzeba oddać. Wilhelmina oczywiście reaguje płaczem i obwinia tatę za zaistniałą sytuację. No, ale wszystko kończy się nienajgorzej. Urzekła mnie ilustracjami i tym, że rodzina jest wielodzieltna (jakos bardzo lubię, niewiele książek ma bohaterów z licznym rodzeństwem). Wydawnictwo Kojro. O przygodach Wilhelminy napisała po szwedzku fińska pisarka Tove Appelgren, a autorką znakomitych ilustracji jest Salla Savolainen. Odpowiedz Link
gopio1 Franek, Hela, Bobas i koń trojański 16.05.08, 19:12 Franek, Hela, Bobas i koń trojański Interaktywna seria wielce kryminalna Tylko przekartkowałam, ale zwróciła moją uwagę. Franek, Hela i Bobas to bohaterowie naszej niezwykłej książki. Dlaczego niezwykłej? Bo czy zwykłą można nazwać książkę, w której kolejność stron wcale nie jest taka ważna? I w której, by właściwie odczytać historię, trzeba przejść labirynt, skakać ze strony na stronę, rozszyfrować obrazy w pracowni Brud Asa, zaprzyjaźnić się z Pożeraczami Liter, perliczką i Parysem, który wcale nie miał łatwego charakteru? W Badecie można zajrzeć do środka: www.ksiegarniadziecieca.pl/go/_info/?id=36355&idc= Odpowiedz Link
gopio1 Inne uwagi... 16.05.08, 19:17 "Jeśli bocian nie przyleci, czyli skąd się biorą dzieci" - cudna! "Moja Mama ma raka" - niby dla dzieci, swoim bym nie podsunęła. Dla mnie to raczej książka dla dorosłych o tym jak rozmawiać o raku z dzieckiem. Poza tym bardzo się rozczarowałam tym, że wyd. Znak nie miało na targach "Tylko nie gotujcie kopciuszka" ani "Jak przeklinać". Obie książki będą w sprzedaży od poniedziału, więc byłoby logiczne, że na targach się pojawią, a tu klops. Poza tym... niedawno wróciłam, bolą mnie nogi, specjalnie nie zabrałam dzieci, żeby mnie nie ponaciągały, a i tak wydałam na nie ponad stówę... w dodatku wszystkiego i tak nie widziałam... Odpowiedz Link
mamaea Re: Inne uwagi... 16.05.08, 20:54 Też wróciłam wieczorem, dzieci niestety były ze mną, kasy mniej w portfelu (główna radość córki z ponownego spotkania z tłumaczką Piaskowego Wilka), druga część Kingi została zaczęta w metrze, młody zaś przed snem wreszcie ma zdobyczny Jedzie pociąg z Muchomora, ogólnie było fajnie, kupiłam sobie Rymsa, wypiłam z mężem kawkę, jedyny zgrzyt to Nasza Księgarnia, książki taniej o jakieś grosze a obsługa ........hm znudzona, dostałam wykład o psychologii dziecka (pokornie wysłuchałam, na nic 10 lat praktyki w zawodzie psychologa dziecięcego)a na koniec pan stwierdził żebym zajrzała na stronę internetową to najkorzystniej kupię. No ale czepiać się nie będę - może miałam pecha. Co się naoglądałam, nawąchałam i nagadałam o książkach to moje. Odpowiedz Link
ash3 Re: Inne uwagi... 21.05.08, 08:56 A ja już mam "Jak przekilnać". Przede wszystkim - fajny format i ilustracje Joanny Olech, które po protu bardzo fajnie wygladają na tych wielkich stronach. Dziecko od razu sie zainteresowało tą stroną ksiązki (i liternictwo!) Jesteśy w trakcie czytania. Odpowiedz Link
i2h2 "Kinga i jak ją rozgryźć" 16.05.08, 21:00 Kinga urosła, a książka ogromnie się zmieniła - też ją zobaczyłam po raz pierwszy na targach (tekst w komputerze to nie to samo, chyba jednak książki w formie elektronicznej papierowym nie zagrażają). Jest kremowa, złudnie cienka (ale to tylko pozory), miękka. Taka delikatna mi się wydała. Ale historyjki jak najbardziej kingowo mięsiste ;-) Odpowiedz Link
pzl8 Re: "Kinga i jak ją rozgryźć"-dla dziecka w jakim 29.05.08, 10:07 wieku, będzie to odpowiednia pozycja? Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Kinga i jak ją rozgryźć"-dla dziecka w jakim 29.05.08, 11:24 Jakieś 6+, aczkolwiek moja Młodsza przy czytaniu pierwszej części miała 4 lata i też się dobrze bawiła. Na brombie jest w patronackiej prezentacji fragment do przeczytania i polubienia ;-) Odpowiedz Link
pzl8 Re: "Kinga i jak ją rozgryźć"-dla dziecka w jakim 29.05.08, 13:17 wielkie dzięki myślałam, że to pozycja dla nieco starszych czytelniczek/ków(myślałam o 11 letniej latorośli) Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Kinga i jak ją rozgryźć"-dla dziecka w jakim 29.05.08, 13:29 Wiesz, mojemu dwunastolatkowi też się "Kinga..." podoba (nawet pytał, kiedy będzie druga, gdy tylko okładkę zobaczył), ale on czyta wszystko, co mu w ręce wpadnie, nie przejmując się, czy nie "za dziecinne" (no, w razie czego ma wymówkę, że siostrze czyta ;-)). Odpowiedz Link
i2h2 "Samotne wyspy i storczyk" 16.05.08, 21:04 A.Onichimowskiej, czyli książka dla starszej mlodzieży wydana przez Naszą Księgarnię. Na razie dopiero ją nadgryzłam, ale już jest niegrzecznie, dorośle (seks, alkohol i problemy z rodzicami), a jednocześnie nie jakoś sensacyjnie, a zwyczajnie. Z jednej strony zdziwiła mnie książka dla tego odbiorcy (13+) w NK, z drugiej strony - dobrze zaczynają serię, bo to będzie seria. Warto zwrócić uwagę. Odpowiedz Link
i2h2 "Prezes i Kreska" 16.05.08, 22:11 Łukasz Orbitowski jest przez niektórych nazywany polskim S.Kingiem - tworzy powieści grozy. Ta książka to jego debiut w gatunku chyba... czegoś w rodzaju reportażu, bajki i powiastki filozoficznej dla dzieci i młodzieży. Bohaterami są koty, autentyczne zresztą, a kolejne opowieści o tym, jak widzą rzeczywistość, mnie zachwyciły. Książka bardzo ładnie wydana, z przyjemnością bierze się ją do ręki. Odpowiedz Link
i2h2 "Kotek, który merdał ogonem" 16.05.08, 22:16 Wygląda dokładnie tak, jak to sobie wyobrażałam, a nawet lepiej :-) I widziałam wczoraj ludzi, którzy go przeglądali i wymieniali bardzo pochlebne uwagi. Odpowiedz Link
gopio1 Re: "Kotek, który merdał ogonem" 16.05.08, 23:21 Też sobie pooglądałam i też mi się spodobał :) A te ilustracje - trochę inne niż w Czarownicy czy Jajuńciu, takie... przestrzenne, powycinane. Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Kotek, który merdał ogonem" 16.05.08, 23:26 Właśnie zawisły w Tarabuku. Będzie je można oglądać przez kilka tygodni(są sporo większe od tego, co widać w książce). Odpowiedz Link
ash3 Re: "Kotek, który merdał ogonem" 18.05.08, 09:25 Jeszcze dziś, jak podaje bromba.pl, jest spotkanie a autorem w Tarabuku, ale my pewnie obejrzymy te ilustracje innym razem... Odpowiedz Link
i2h2 "Bajki dla Idy" 16.05.08, 22:18 Ilustracje bardzo mi się spodobały, ale nie miałam tyle czasu, żeby się wczytać (to chyba dylemat wszystkich odwiedzających targi!). Jutro postaram się nadrobić ten brak ;-) Odpowiedz Link
gopio1 Pytanie... 16.05.08, 23:33 Nie dziwiło Was, że właśnie na targach, pośród książek, stały stragany (bo nie wiem jak to inaczej określić) z płynami do czyszczenia okularów (no, to jeszcze może bym zrozumiała - okulary do czytania rzecz powszechna) ale te wyroby jubilerskie czy fotele do masażu... Poza tym, pojawiło też się kilku wytwórców zabawek, puzzli... Odpowiedz Link
katrio_na Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 17.05.08, 17:52 Ufff.... ,że tak powiem. Takich tłumów na targach książkowych przyznam się, iż dawno nie widziała. Poza najeżdzającymi do nogi wózkami (teraz już rozumiem Wasz pomysł z chustami, który powinien być punktem regulaminu obowiązującym wszystkich rodziców), bolącą głową i nogami - nie dopatrzyłam się negatywnych rzeczy. Bardzo miłe zaskoczenie było w dziale obcojęzycznym - szczególnie dział francuski obfitował w świetne pozycje. Ale nie tylko - mam mnóstwo katalogów dziecięcych m.in. też koreańskich, z RPA, ukraińskich, rosyjskich... Nasze rodzime wydawnictwa, że pozwolę sobie tak nazwać również spisały się na medal. Duuużo książek, mnóstwo nowości, o cenach nie dyskutujmy ;) Dziwic mógł fakt zignorowania targow przez Egomont wg Merlina patrona tejże imprezy. Chyba, że ja go przeoczyłam. Ale chyba nieeeee... O Nowosciach sprobuje napisac wieczorem. Z tych nieznanych bardzo ucieszyl mnie Charlie i Lola (3 czesci) , ktore mozna bylo obejrzec na stoisku Media Rodziny. Odpowiedz Link
natalajj Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 18.05.08, 21:21 Uff, w sumie byłam na targach dwa razy, w sobotę sama i w niedzielę z dziećmi. Wszystkie nowości bardzo ciekawe, Kinga już nawet przeczytana. Z niewymienionych podobały mi się "Baśnie chińskie" Media Rodzina - niestety nie został już ani jeden egzemplarz do kupienia, a premiera dopiero ok. 10 czerwca. Dziecko zaczytało mi się na miejscu. Ładne obrazki, dobry tekst (tłum. Zofia Beszczyńska). Mały format (kwadratowa), ale cena wysoka 49 zł. Moje dzieci zachwycił natomiast "Zaginiony dziennik Indiana Jonesa" (Muza), wygląda jak elegancki kalendarz w skórzanej okładce, środek trochę w stylu książek typu Piratologia itp. czyli taki misz masz, trochę zdjęć, odręcznych notatek, fragmentów gazet i innych dokumentów. Sama jeszcze się nie dorwałam. Starszy syn, fan piłki nożnej, z przyjemnością (a to ten mniej czytający) wziął się za książkę "Mieszko.Piłkarz nad piłkarze" wydaną przez Wilgę, a do zakupu której zachęcił nas sam autor. Nie wgłębiłam się jeszcze w tekst, ale może to być dobra lektura dla 7 i 8 -latków. Odpowiedz Link
mamalilki Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 18.05.08, 21:39 Dla mnie hit- "Jesli bocian nie przyleci". Swietny tekst i takie ilustracje. Poza tym stoisko francuskie: udalo mi sie kupic ksiazeczke o "malym kotku" - czyli sloniu. Bede ja miala za tydzien, bo mieli mi odlozyc po targach. W tym samym stoisku byla niesamowita kolorowanka z historycznymi strojami francuskimi i instrukcją, jakimi technikami mozna malowac/kolorowac, jak dobierac kolory itd. Niestety nie chcieli sprzedac. Poza tym ucieszylam sie ze w planach wydawniczych sa najstarsze "Fistaszki" z 1950. Jeszcze kila rzeczy ale niektore na prezenty i to dla udzielajacych sie tu dwoch forumowiczek, wiec na razie nie napisze :-) Odpowiedz Link
mamalilki Katalogi 18.05.08, 21:52 A obejrzalyscie sobie katalogi? Przede mna lezy stosik i zdecydowanie w rankingu wygrywa "Hokus Pokus" - bardzo ladny. I nawet recenzje Alistar zamiescili :-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Katalogi 19.05.08, 09:51 Mamalilko, czy mogę uprzejmie prosić o skan owej strony na priva, plizz? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Katalogi 19.05.08, 14:03 Prześlę Ci cały katalog w postaci papierowej, nie męczcie skanera :-) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 19.05.08, 10:43 Format "Baśni chińskich" bardzo mi sie spodobał - wygoda w czytaniu gwarantowana .To początek serii- następne mają być baśnie afrykańskie . Planuję Dziennik I.J.podarować Jędrkowi na urodziny ( tak się składa ,że w ciągu 2 tygodni trzej moi chłopcy mają świętowanie ;))), ogladał ostatnio filmy u babci( gdy ja hasałam po Warszawie ). Trochę nieprzytomna błądziłam po targach ,nawet nie byłam w stanie wybrać czegoś na stoisku francuskim , a te książeczki obrazkowe były świetne!!!! Bardzo się cieszę z zapoznania się z pewnymi ilustratorami i forumkami :))) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 19.05.08, 10:55 Beatko, a wzięłaś sobie od Francuzów ich katalog? Bo jeśli coś z niego wybierzesz, to masz :-) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 19.05.08, 14:21 i2h2 napisała: > Beatko, a wzięłaś sobie od Francuzów ich katalog? Bo jeśli coś z > niego wybierzesz, to masz :-) serio? serio? :)))) piszę na priva tylko obiad dokończę ... Odpowiedz Link
i2h2 Re: Nowości Międzynarodowych Targów Książki 19.05.08, 15:08 Serio, serio :-) I jedz spokojnie - masz czas do jutra, bo książki jeszcze nie rozpakowane ;-) Odpowiedz Link
babeth co było na stoisku francuskim? 19.05.08, 10:57 Co było na stoisku francuskim? Może ktoś coś widział fajnego? Interesuje mnie przedział wiekowy 2 do 6 lat. Odpowiedz Link
i2h2 Re: co było na stoisku francuskim? 19.05.08, 11:03 Mnóóóstwo było - zwłaszcza obrazkowych, bo np. takie Balloon Books to u nas Olesiejuk wydaje. Postaram się dopisać tytuły i linki, ale to raczej jutro-pojutrze. Odpowiedz Link
mamalilki Alistar, 19.05.08, 13:56 Nie mam skanera. Jak chcesz moge Ci przeslać caly katalog, jest maly a ja juz wszystko wyogladalam co chcialam. Jesli podasz adres na mail modrooczka@gazeta.pl to wloze w koperte i Ci wysle :-) Moge dorzucic katalog z empiku, w ktorym jest zestaw papierniczy "Alistar" do kompletu, chcesz? :-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Alistar, 19.05.08, 14:18 mamalilki napisała: > Nie mam skanera. Jak chcesz moge Ci przeslać caly katalog, jest maly a ja juz > wszystko wyogladalam co chcialam. Jesli podasz adres na mail > modrooczka@gazeta.pl to wloze w koperte i Ci wysle :-) Dzięki:-) Zaraz prześlę adres. > Moge dorzucic katalog z empiku, w ktorym jest zestaw papierniczy "Alistar" do > kompletu, chcesz? :-) Oni też czytają ten wątek o rysowaniu????? No i gdzie prawa autorskie, zastrzeżona nazwa, no nie, to się nie mieści w głowie! Ja byłam pierwsza, kurka! ;-) Odpowiedz Link
i2h2 "Skóra" 20.05.08, 11:34 O anoreksji, rozwodach, byciu z boku wszystkiego i wszędzie. Mocne. Odpowiedz Link
i2h2 "Fundacja dobrego diabła" 20.05.08, 11:35 Na razie jest leko magicznie i mocno sympatycznie. Jask będzie dalej napiszę, gdy przeczytam do końca ;-) Odpowiedz Link