zona_mi 19.10.08, 15:18 25 października - szczegóły na Bromba.pl Wybiera się ktoś? Może się spotkamy? Chciałabym. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gopio1 Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 20.10.08, 20:20 Jezuniu! Zona, ale fajnie!!! :)) Czy czegoś takiego nie możnaby w Warszawie? Sama chciałam dzieciakom Halloween w domu zorganizować, ale za blisko od urodzin Kuby - jeszcze nie nie jestem gotowa na dziką bandę upiorów ;) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 20.10.08, 20:34 A w czym problem? Instrukcja obsługi brombowania: a) znaleźć zaprzyjaźnioną bibliotekę b) wybrać kilka straszących fragmentów do czytania (Tobie łatwiej, bo moja biblioteczka bliżej ;-P) c) wymyślić kilka zabaw do tych fragmentów d) zaangażować ducha ;-) Tyle, że za późno - czy mogę zaproponować inny temat, na grudzień? Odpowiedz Link
zona_mi Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 20.10.08, 22:01 We Wrocławiu łatwiej - wystarczy tylko stawić się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. I prowadząca niemuląca podobno :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=612&w=86142902 Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 20.10.08, 23:03 Zona , trzymam kciuki :) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 20.10.08, 23:09 Iwona - Zaproponować zawsze! Zona - ale dostałaś komplement ;) Odpowiedz Link
abepe Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 20.10.08, 23:14 A co to za promowanie obcych kulturowo świąt!!! Zona - walentynki też będziesz prowadzić;) Odpowiedz Link
abepe Re: O pardĄ! 20.10.08, 23:53 Hmmmmmmm, cóż, straszenie pod koniec października wszystkim się z Halloween skojarzyło, tylko nie Tobie? Widzę tu bezdenne podpuszczanie:) Odpowiedz Link
mama_kasia Re: O pardĄ! 21.10.08, 09:09 Właśnie się zdziwiłam, że się skojarzyło. Wiecie, że mi zupełnie nie?! ...Co zresztą mnie ucieszyło, bo znaczy, że jeszcze nie jestesm skażona Halloween ;-)) ...Ale Walentynki - czemu nie :) - św. Walenty, miłość itd. ... :) Odpowiedz Link
zona_mi Re: O pardĄ! 21.10.08, 10:37 > Właśnie się zdziwiłam, że się skojarzyło. Ja nie, ale ja się niewielu rzeczom dziwię. Poważnie - żadne helołiny, normalne duszenie i czarowanie, a nawet (ale to tajemnica) odwoływanie duchów :) A Niespodzianka - ach, zazdroście ci, którzy nie mogą przyjść! Odpowiedz Link
abepe Re: O pardĄ! 21.10.08, 11:38 Chichi, mnie też się nie skojarzyło zanim nie przeczytałam postów Gopio i Iwony:)) Czyli bez den:) Sygnały dymmne, super, tylko nie puśćcie z dymem biblioteki (co na to BHP?). Odpowiedz Link
tattarak Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 21.10.08, 00:31 zona_mi napisała: > 25 października - szczegóły na Bromba.pl > Wybiera się ktoś? Może się spotkamy? Chciałabym. Bardzo chętnie bym się wybrała, a jeszcze chętniej spotkała, ale akurat na sobotę zaplanowałam wypad na targi. Następnym razem stawimy się na 100%. Przy okazji pytanie: dziś przechodziłam obok Złego Wychowania i nadal zamknięte. Czy ktoś wie, czy coś się tam będzie działo? Odpowiedz Link
zona_mi Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 21.10.08, 10:34 Wychowanie już, niestety, nie będzie złe. Szkoda, bo bardzo mi się podobała ta nazwa. Jeśli podczytujecie, to apeluję o przemyślenie! ;) Jest szansa, że do grudnia uporają się z remontem. Kolejne brombowanie przewidywane jest dla młodszaków - raczej w styczniu niż grudniu - będziemy wysyłać sygnały dymne. Odpowiedz Link
pia_ Re: Strrraszne brombowanie we Wrocławiu 21.10.08, 09:13 Niestety moja córa trochę za mała do tego brombowania :-(, no i w tym dniu przypada doroczny zjazd zaprzyjaźnionych dziadków wraz w wnukami, więc nie mogę odebrać dziadkowi jego "biletu wstępu" ;-) Odpowiedz Link
zona_mi Niestety... :((( 23.10.08, 10:15 Naszego naczelnego ducha dopadło choróbsko, które zatrzymało go z dala od Wrocławia. Obiecał nadrobić straszenie i śmieszenie, a tymczasem sami się pobawimy - też będzie fajnie :) Duchu, jeśli nas czytasz - dużo zdrówka! Odpowiedz Link
zona_mi Re: I jak było? 28.10.08, 19:31 Będzie, ale nie dziś - ok? Jutro jak się sprężę. Najogólniej mówiąc było strrrasznie... fajnie :) I prawdziwe duchy były też, i nawet mumie! Odpowiedz Link
pszczolamaja To ja zapytam o Warszawę... 28.10.08, 22:40 Bo u nas w Aninie taka ładna, nowa biblioteka...To może coś byśmy zrobili, co? Jakieś grudniowe obchody brombowe? Panie są miłe, myślę, że by się na inicjatywę jakowąś otworzyły... Odpowiedz Link
i2h2 Re: To ja zapytam o Warszawę... 31.10.08, 22:56 Łaj not? Możemy sobie poobchodzić. A w ogóle to ja zamierzam część kolejnych konkursów tendencyjnie na scenariusze takich zabaw organizować. I będą sobie wisiały na stronie jako ta krynica ;-) Odpowiedz Link
gopio1 Re: I jak było? 31.10.08, 22:06 No właśnie! Miała być relacja, która miała mnie zainspirować! I co? Musiałam się inspirować sama! :) Zona, podepnę się do Twojego wątku, dobra? U nas straszenie się jednak odbyło. Wyszło rewelacyjnie. Nie lada atrakcją było czytanie po ciemku, w blasku dyniowych świec i z latarką w ręku "Wilków w ścianach". Dzieci zachwycone. I okazuje się, że 5-, 6-latki wcale nie są za małe do tej lektury :) Odpowiedz Link
abepe Re: I jak było? 31.10.08, 22:52 Gosiu, G. czytał "Wilki" już z rok temu, miał 4 lata. Przekonałam się, że jest gotowy po pięknie i sugestywnie przeczytanych "Wilkach" przez Mariusza Grzegorzka w Bajkonurrrze:) Odpowiedz Link
gopio1 Re: I jak było? 31.10.08, 23:08 Moje dzieci szczerze zachwyciły się Wilakmi na początku tego roku. Mai bardzo się podobały, mimo, że miała 3,5 roku. Co wcale nie znaczy, że to książka dla 3-latków ;) U nas w bibliotece Wilki stoją na drugim poziomie - czyli dla dzieci szkolnych. Jak pożyczałam pani się dziwiła, że to dla przedszkolaków. Czasem trudno powiedzić coś obiektywnego testując książkę na własnych tylko dzieciach. Ja dziś przetestowałam Wilki na ósemce i śmiało mogę powiedzieć, że 5-6 latkom może się spodobać. Ale niewykluczone, że w takim nastroju wszystko by im się spodobało... Odpowiedz Link
abepe Re: I jak było? 31.10.08, 23:13 gopio1 napisała: > Moje dzieci szczerze zachwyciły się Wilakmi na początku tego roku. Mai bardzo s > ię podobały, mimo, że miała 3,5 roku. Co wcale nie znaczy, że to książka dla 3- > latków ;) > > U nas w bibliotece Wilki stoją na drugim poziomie - czyli dla dzieci szkolnych. > Jak pożyczałam pani się dziwiła, że to dla przedszkolaków. > Czasem trudno powiedzić coś obiektywnego testując książkę na własnych tylko dzi > eciach. Ja dziś przetestowałam Wilki na ósemce i śmiało mogę powiedzieć, że 5-6 > latkom może się spodobać. Ale niewykluczone, że w takim nastroju wszystko by i > m się spodobało... > Grześ wcale nie odebrał tej książki, jako strasznej, raczej chichotał:) Odpowiedz Link
mpalasz Re: Niestety... :((( 31.10.08, 01:15 duch wrócił. aczkolwiek nie na czas, czego żałuje tak, że aż szkoda gadać... ale słyszałaś ducha przez telefon, zanim stracił całkiem głos (bo potem stracił!!) - to dopiero była makabra :D ale w styczniu się pojawi, w BARDZO stosownym stroju :D Odpowiedz Link
mpalasz Re: Marcin 31.10.08, 11:55 no kurczę.. klawiszowe od biedy tak, perkusja całkiem nieźle, ale do gitary palców nie mogłem nigdy przyzwyczaić :( Odpowiedz Link
zona_mi Re: Marcin 31.10.08, 12:03 O, to jeszcze lepiej - przyniosę keabord. Ale będzie fajnie! :) Odpowiedz Link
abepe Re: Marcin 31.10.08, 13:19 Wy tu gadu-gadu, a relacji brak!!! Szkoda, że do Was tak daleko, mam gitarzystę pod ręką. Ciekawi mnie Wasz muzyczny projekt:)) Czy wspominałam, że "Straszyć nie jest łatwo" czeka na swoją kolej na półce? Odpowiedz Link
zona_mi Re: Marcin 31.10.08, 14:14 Relacja to małe piwo - najgorzej jeśli ktoś ma głęboko zaawansowaną zdjęciozę i musi przebierać w fotkach... cierpliwości! :) Odpowiedz Link
abepe Re: Marcin 31.10.08, 19:01 Zastanawiam się, czy pomógłby dr Słoń, czy może dr Tse-Tse;) Odpowiedz Link
skarolina Re: Marcin 31.10.08, 20:37 Jakby jakieś wsparcie było potrzebne, to służę skrzypcami w miarę możliwości. Klawisze też mam w miarę opanowane :) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Skarolina 31.10.08, 22:58 To ja liczę w grudniu na komitet powitalny: Duch Pisarza plus Skarolina ze skrzypcami plus Zona w wieńcu z zielska na głowie ;-P Odpowiedz Link
zona_mi Dla zainteresowanych relacja na (pół)żywo: 02.11.08, 21:33 agnieszkagil.blox.pl/2008/11/Rachu-ciachu-i-po-strrrachu.html Odpowiedz Link