i2h2 07.11.08, 14:31 No właśnie - co byście tam chcieli znależć - dla siebie i dla dzieci? A co na pewno znajdziecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamamaolka3 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 15:11 Chcialabysmy ksiazki,ksiazki,ksiazki, szczegolnie te ktore kochamy..... Marzymy o szydelkowym Panu Kuleczce i jego kamratach:)) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 20:44 ewamamaolka3 napisała: > Chcialabysmy ksiazki,ksiazki,ksiazki, szczegolnie te ktore > kochamy..... > Marzymy o szydelkowym Panu Kuleczce i jego kamratach:)) Już spakowałam :) Odpowiedz Link
ewamamaolka3 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 22:14 Przepraszam za literowke. "Chcialabym" oczywiscie Odpowiedz Link
lulilu Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 17:59 Starszy syn: o najnowszej "Smokologii" (już zamówiona w netowej księgarnii) www.wydawnictwo-debit.pl/offer,list,435,smokologia_-_encyklopedia_smokow.html młodszy: o trzeciej części Florki (tu niestety jestem bezsilna :(( , będę wymyślać godne zastępstwo: myślę o nowym Panu Kuleczce- mam nadzieję, że wydawnictwo zdąży??!) Ja: ...nieśmiało o nowym Zafonie! Odpowiedz Link
lis888 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 18:31 Podpisuję się czterema kończynami pod nowym Zafonem! tak, tak, dużo, grubo, co najmniej 800 stron poproszę tego Pana! Odpowiedz Link
bronka29 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 21:38 oj tak Zafon, a czytałyście już "Grę anioła"? ja chyba poproszę Mikołaja o "Złodziejkę książek", a Lilka dostanie "Gdzie jest Mikołaj" "Bintę" i Janoda stolik muzyczny z cymbałkami i bębenkiem - pewnie tego pożałujemy:-) a dla męża tradycyjnie ... nie wiem, ale coś wymyślę. Odpowiedz Link
agisek Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 22:07 A może by tak Szanowna Założycielka Wątku się w tej kwestii pozwierzała? :-) P.S. Czy "pozwierzać" będzie należało do słów wnerwiających??? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 23:05 Pozwierzać kojarzy mi się ze zwierzem ;-) Ale skoro zostałam wyciągnięta i pociągnięta za język, to powiem. Przede wszystkim marzy mi się biblioteka (w sensie osobnego pomieszczenia, szczelnie wypełnionego regałami). Ale że to nierealne, to przejdę do takich drobiazgów jak "Ikony w Polsce" Janochy, "Art Nouveau Glass", "O sztuce" Gombricha i jakiś dobry kołowy wizytownik na biurko dla mnie, "Atlas zagrożonych gatunków", trzeci tom Paoliniego i "Alex Rider. Misja Skeleton Key" dla Starszego, "Planeta zwierząt", "Alicja w krainie czarów" Sabudy, tablica z Ikea (bo stara się rozpadła) oraz jakiś ogromny komplet farb dla Młodszej, a dla Mauża bilety na kolejne światowe rozgrywki snookera, w pierwszym rzędzie oczywiście. Plus kilka informacji o wydaniu w Polsce kilku książek, które mi leżą na sercu (książki, a nie informacje) ;-) Odpowiedz Link
abepe Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 23:29 Na razie mam zamównienie od męża na "Nacked tracks" Vaia, ale to dopiero w USA wyszło i nie wiem, czy do Polski dotrze:(( A nad komputerem mi powiesił dyskretnie napis Frank Gambale:)) Wiem, że bardzo by chciał katalog z wystawy: www.dwudziestolecie.mnw.art.pl/publikacja.html Ja czekam na przesyłkę z targowej promocji w merlinie, będą kąski dla każdego pod choinkę (dla mnie dzienniki Virginii Woolf:) Marzą mi się "Potrety Astrid", ale jak dałyście znać, że można na wyprzedaży za 30 zł... Odpowiedz Link
jo-asiunka Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.11.08, 22:16 a mnie się marzy... Cały Paddington, (Nie taka już) nowa Florka Nocny MAciek Sprężyna Musierowicz Jedenaście i Trzynaście Świetlickiego Nowy kryminał Czubaja No i Balzakiana Dehnela. I jeszcze mnóstwo innych, ech... Odpowiedz Link
zf71 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 13.11.08, 21:19 Chciałabym bardzo jakiegoś nowego Wilkonia - coś dla J a może bardziej dla mnie. Byłoby bardzo pięknie :-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 18.11.08, 09:11 zf71 napisała: > Chciałabym bardzo jakiegoś nowego Wilkonia - coś dla J a może > bardziej dla mnie. Byłoby bardzo pięknie :-) Chyba jeszcze w grudniu ma się ukazać wilkoniowy Mamutek z Wytwórni. Może być? :-) Odpowiedz Link
alistar1 Mamutek :-))) 18.11.08, 09:30 Wklejam link: www.bajarka.pl/prod_5193_Duzo_smiechu_troche_smutku_to_historia_o_mamutku.html Ja już ustawiam się w kolejce :-)) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 18.11.08, 09:29 Pod choinkę to nie, ale w przyszłym roku ukaże się zupełnie nowy Wilkoń :-) Odpowiedz Link
abepe Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 18.11.08, 11:08 i2h2 napisała: > Pod choinkę to nie, ale w przyszłym roku ukaże się zupełnie nowy > Wilkoń :-) Czy ktoś jednak wyda "Księgę dżungli"??????????????????? Odpowiedz Link
abepe Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 07.12.08, 17:10 U nas doszło do przetasowań, niektóre książki zostały już wręczone, inne okazały się niedostępne. Muszę jeszcze raz przemyśleć temat prezentów:)) Odpowiedz Link
alexsc Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 13.11.08, 21:38 a mi się marzył nowy Zafon i sobie zamówiłam, juz od jutra w sprzedazy wiec w koncu mi go wysla;) merlin.pl/Gra-Aniola_Carlos-Ruiz-Zafon/browse/product/1,622251.html Miłość nad rozlewiskiem, Kalicińskiej z cyklu po Dom nad rozlewiskiem merlin.pl/Milosc-nad-rozlewiskiem_Malgorzata-Kalicinska/browse/product/1,628377.html poza tym czekam na Jak z obrazka Jodi Picoult polecam Tysiąc wspaniałych słońc , Khaled Hosseini, i tego samego Chłopca z latawcem. ale to pewnie juz znacie, macie i w ogóle. Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 13.11.08, 22:23 O, nie wiedziałam, że jest już trzecia część. W plecaku mam właśnie drugą pożyczoną do czytania :) Odpowiedz Link
abepe Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 13.11.08, 22:38 Dla młodszego - następne części Miffy (choć po tym jak potraktował wczoraj pierwszą stronę pierwszej cześci, to tylko pluszowego królika chyba dostanie:( Starszy zamówił sobie książkę o oceanicznym życiu wypatrzoną w auchanie (ale dziś jej już nie było a nie zapisałam żadnych danych:( Mąż chce jeszcze album z malarstwem niderlandzkim. Możecie jakiś polecić? Odpowiedz Link
anials Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 14.11.08, 15:39 Do mnie wędruje już przesyłką moje wielkie marzenie - Atlas Ptaków Kruszewskiego, mniam.. Dla dziecięcia póki co mam schowaną Geometrię dla najmłodszych z ilustracjami Butenki, pewnie coś jeszcze dołożę jeśli kilka produktów z pewnej szwedzkiej strony pojawi się na pewnej ulubionej stronie polskiej ;-) Małżonek marzy o którymś nagraniu Kabaretowj sceny Trójki, więc poszukam. Odpowiedz Link
leigh4 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 14.11.08, 16:59 a mnie się marzy książka kucharska nigelli lawson(nigella expresowo) wszystkie części jeżycjady, bo przy kolejnych przeprowadzkach prawie wszystkie utraciłam:-( oraz gra anioła, której Alexsc-szcęśliwej posiadaczce, szczerze zazdroszczę;-)) Odpowiedz Link
jelaj Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 14.11.08, 20:53 Moje marzenia w grudniu rozbijam na 3 okazje: Mikołaj, urodziny, gwiazdka, dzisiaj jedno z tych "marzy mi się..." odkryłam przed mężem licząc na jego domyślność :). Problem jest tylko w tym, ze jak spełni mi się jedno marzy..., to na to miejsce pojawia się momentalnie następne i następne. Tu chyba nie ma dna. Odpowiedz Link
alexsc leigh;) 14.11.08, 21:15 nigella ekspresowo własnie dzis dotarła do mnie z merlina:) a gra anioła juz w sprzedazy, wiec zamów u gwiazdora:) Odpowiedz Link
zf71 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 14.11.08, 22:13 Dla siebie w kategoriach realnych Mistrza z Delft Herberta i Age Zaryan a w kategoriach marzeń coś nowego - ciekawego Diany Krall i oczywiście coś w klimatach włoskich (ale nie mam nic konkretnego na myśli – to w kontekście marzeń) Dla męża coś naprawdę ciekawego o F1. Dla J. pewnie niektórych nie zdziwi ale nowy Larouss – planeta ziemia, a już czekają zakamarkowe nowości Astryd Lingren – wszystkie trzy, + Kajsa z NK i Klara z Tataraka, jeden Findus, ale dorzuciłabym i Pluka i Kingę i „Dzieci z Bullerbyn” z NK ale to już w sferze marzeń bardziej bo i jakaś zabawka niezbędna lub coś przyziemnego co też ucieszy. Ale wszak są dwie okazje – Mikołaj do nas przychodzi 6 i 24 grudnia, hmmmm ??? A tak szczerze z tych co już mam i prezentami się nie staną to warte polecenia dla dorosłych: „O sztuce” Gombricha, dla dzieci „Gdzie jest moja siostra” w dość szerokiej kategorii wiekowej – obydwie „okazałe” jak lubi mówić moja J i naprawdę piękne. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 14.11.08, 22:30 W pogoni myślenia o innych, nie zdecydowałam się jeszcze na nic dla siebie, no może z wyjątkiem jednej rzeczy, ale za to nie będącej książką. Mam więc nadzieję, że jakieś fajne nowości przed Gwiazdką rzucą mnie jeszcze na kolana:-) Dla dzieci cała masa książek, wystarczy przejrzeć ostatnie wpisy i wszystko jasne:-) Odpowiedz Link
abepe Re: Marzy mi się znaleźć pod choinką... 17.11.08, 23:06 Zaczęłam zbierać. Właśnie wysłałam merlinowi parę groszy. Dla starszego będą " "Goście na Boże Narodzenie" (ale chyba na mikołaja 6.12), "Pan Błysk", "Patrz, Madika pada śnieg" i wspólnie z tatą "Atlas Śródziemia" (to mnie najbardziej cieszy, że wymyśliłam im ten wspólny prezent), dla młodszego "Piłka Eli" i "Mały Kret. Jak złapać księżyc". I liczę na to, że się merlin postara i znajdzie "Czy źle się czujesz, Sam". Przyjdzie też "Ja też chcę mieć rodzeństwo" i nie wiem, czy dla naszego G, czy dla mojej bratanicy, która zostanie wiosną siostrą:) Dla mnie i męża "Chwile wolności. Dziennik 1915-1941" Woolf, "O literaturze" Eco i "Ułamki filozofii" Kołakowskiego. Dla męża specjalnie "Odrzucony obraz" Lewisa (jeszcze raz, dzięki, Anchen:) Właśnie mąż zażyczył sobie Świderkówny "Historie nieznane Historii" ("i w ogóle wszystko" z jej dzieł wybranych PWN). Mam dla niego jeszcze w koszyku "Uciekający pociąg" Konczałowskiego i dla nas "Raya". Ale nie wiem, czy dam radę kolejne zamówienie zrealizować:( Kupiłam sobie jeszcze organizer findusowy. Ajaj. Odpowiedz Link
uziba Re: marzy mi się Kruk między innymi - cd 06.12.08, 00:17 Podczas targów książki co rok na stoisku Ezopa zadajemy z żoną to samo pytanie: Kiedy będzie dalszy ciąg książki: "Kruk między innymi"? czekamy na kruka bardzo niecierpliwie, ale nie krzyczymy, nie grymasimy, bo go spłoszymy i wystraszymy... Odpowiedz Link