eszulczewska 09.04.09, 09:02 Może już było a ja dopiero trafiłam - jak Wam się podoba takie miejsce dla dzieci? www.domosfera.pl/wnetrza/1,93227,6284702.html :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uccello Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 10:46 Absolutny odlot. Począwszy od witryny, poprzez nazwę, stylizację kosmiczną, aż po patenty rodem z placu zabaw. Widać ,że miejsce pomyślane jest tak ,żeby sprawić dzieciom jak najwiecej frajdy. Nie mam watpliwości,że "ruchowców" z trudem można oderwać od pełzania, biegania po owych magicznych schodach , kokoszenia się w bulajach, żeby spojrzeli na te prostokątne przedmioty zwane książkami. Odpowiedz Link
ingutka Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 10:55 Super! Z takiej księgarni to cięzko byłoby wyjść :) Odpowiedz Link
pa_yo Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 11:06 Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to tylko na pokaz... Jakos Chiny i działania prodziecięce nie szły dotąd w parze. Ale pomijając miejsce powstania, to dla pomysłowych i odwaznych Rodziców może to byc niezły pomysł-baza na pokój dla dziecka :) Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 11:29 pa_yo napisała: > Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to tylko na pokaz... > Jakos Chiny i działania prodziecięce nie szły dotąd w parze. temu samemu wrażeniu i ja się nie mogę oprzeć. Ale wizualnie ok Odpowiedz Link
zo_79 Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 12:22 Po tytule postu już miałam nadzieję, że to coś nowego w PKiN :). Pomysł fajny, ale jakoś mało praktyczny. Bardziej do patrzenia niż używania. Te kolorowe chodniczki pnące się bez zabezpieczeń nad kamienną podłogą... Odpowiedz Link
eszulczewska Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 12:36 Ja nie z Warszawy - faktycznie tak mówi sie na PKiN? :) Odpowiedz Link
uccello Pekin:) 09.04.09, 14:18 > Ja nie z Warszawy - faktycznie tak mówi sie na PKiN? :) Mówi się. Np.idę do Pekinu tego złego rekinu Odpowiedz Link
zf71 Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 12:17 pa_yo napisała: > Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to tylko na pokaz... > Jakos Chiny i działania prodziecięce nie szły dotąd w parze. Chiny to potęga i kraj wielu bardzo bogatych ludzi. Oni dbają o przyszłość swoich dzieci - to księgarnia dla ich dzieci, nie dla zwykłych żuczków pracujących w fabrykach, czy zwyczajnych ludzi. Tacy znają swoje miejsce w imperium i nawet tam nie wejdą. Taka moja refleksja. Odpowiedz Link
lunatica Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 15:35 eszulczewska napisała: > Może już było a ja dopiero trafiłam - jak Wam się podoba takie miejsce dla > dzieci? www.domosfera.pl/wnetrza/1,93227,6284702.html > :) Było było :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=81153395&v=2&s=0 + bezpośredni link do księgarni www.poplar.com.cn/index.php?lg=en :-D Odpowiedz Link
eszulczewska Re: Księgarnia dziecięca w Pekinie :) 09.04.09, 15:48 A to przepraszam :) Odpowiedz Link