pa_yo 21.05.09, 14:38 Bardzo niemiło się dziś rozczarowałam, no mogli chociaz poczekać do końca maja az sfinalizuja sie zakupy na Dzień Dziecka - buuu (nie wspominam o zakupach okołotargowych) :((( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 21.05.09, 14:58 To od jakiej kwoty teraz jest gratis przesyłka? Na szczęście udalo mi sie jeszcze zrealizować 3 zamówienia z gratisowa przesyłką od 50 zł. A teraz wrzuciłam dla sprawdzenia do koszyka produktów za ponad 100 zl i ciagle mam rabat 50% na przesyłkę :-( No cóż, moga sie troche przejechac na tym, bo ludzie kalkulowac potrafią. Ja u nich duzo kupuję (aż sie przeraziłam, jak przeczytałam, ze w ciagu ostatnich 180 zł wydałam u nich 750 zł), a teraz to sie pewnie nieraz bardziej opłaci kupić na Allegro czy w Empiku z odbiorem własnym. Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 21.05.09, 15:02 Jak Ty to robisz, że w 180 zł wydajesz 750? ;-) No to wyjaśniła się zagadka. Wczoraj zamawiałam za +/-150 zł, a wciąż doliczało za przesyłkę. Odpowiedz Link
agni71 Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 21.05.09, 15:07 Dobre :-) Śmiesznie wyszlo, a chodzilo o to, ze w 180 dni wydałam tyle a tyle. No i doczytalam w regulaminie, że gratis przesyłka jest od 99 zł - a u mnie w zam. powyżej tej kwoty wciąz wyświetlał sie komunikat, ze mam tylko rabat 50 % na koszty przesyłki :-( Mniemam, ze to tylko jakis błąd na stronie... No cóż, mam jeszcze jedno zamówienie odroczone - i chyba musze cos jeszcze domówić do niego, zeby tych przeklętych kosztów przesyłki nie płacić. Odpowiedz Link
mika_p Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 21.05.09, 15:59 Ech, szuje. Jeszcze przedwczoraj rabat na koszty przesyłki był od 90 zł, ja mam w koszyku za 96,5 i oto wczoraj się okazało, że za mało. A czekałam z zamowieniem na bliższe rejony wypłaty... Za to chciałam z okołotargowej promocji skorzystać, bo "Jerzy..." sporo taniej i nowy Pratchett. Odpowiedz Link
mharrison Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 21.05.09, 18:19 No niestety:-( Ja też z tych wydających ponad 750zł i próg darmowej przesyłki na książki to 99, za to na zabawki aż 199:-( Odpowiedz Link
agni71 Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 21.05.09, 19:56 No to pieknie - przyznaje, ze i zabawki u nich kupowałam, ale teraz juz chyba spasuję. Troche przesadzili i odbije im sie to czkawka w postaci mniejszych obrotów, mysle. Od kiedy w Naszej Ksiegarni jest wyższy limit na darmowa przesyłkę, nie kupilam u nich nic, bo po prostu nie udaje mi się "lekko uszkodzonych" uzbierac za taka kwotę.. Odpowiedz Link
eszulczewska "Jerzy..." 21.05.09, 22:05 Najtaniej chyba teraz jest w NK w uszkodzonych - za 15zł. Nawet doliczając 9 zł przesyłki wychodzi 24 zł :) Kupiłam, uszkodzeń nie stwierdzono :D Uwielbiam za to NK. Odpowiedz Link
mika_p Re: "Jerzy..." 21.05.09, 23:49 Ale ten uszkodzony w NK to ejst I tom, "Jerzy i tajny klucz do wszechświata", a ja mam na myśli II, "Jerzy i poszukiwanie kosmicznego skarbu" - w NK za mniej więcej 44 zł, w merlinie kole 33. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 22.05.09, 07:21 No cóż, atrakcyjność merlina leci leb na szyję, chyba że ktoś kupuje tam często i za każdym razem przekracza owe minimum 99 zł, wtedy jest szansa na darmową przesyłkę, rabaty, zniżki itp. Próg darmowej przesyłki (200 zł) w dziale zabawek uważam za skandaliczny. W gruncie rzeczy merlin staje się średnio atrakcyjnym i niekoniecznie konkurencyjnym sklepem internetowym, jakich wiele, liczącym skrupulatnie każdy grosz. Ich atutami jednakowoż wciąż pozostają dobra jakość i przepływ informacji. Odpowiedz Link
agni71 Re: Merlin podniósł progi dla darmowej przesylki 22.05.09, 09:35 Ich atutami jednakowoż wciąż pozostają > dobra jakość i przepływ informacji. No i duzy wybór, zarówno ksiązek (w empiku wiecznie nie ma tego, czego szukam), jak i innych produktów, np. papierniczych (kupuje u nich Crayolę) i zabawek (np. figurki Schleich mają niekiedy tańsze niz na Allegro, nawet o 5 zł na sztuce). Odpowiedz Link