IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 23:09
miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7117192,Nie_zdali_poprawki__ale_przeszli_do_wyzszej_klasy.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4815120
Obserwuj wątek
    • Gość: arcybiskup Re: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 23:49
      PRAWDĄ ŻYC PRAWDY BRONIC PRAWDY SIE DOMAGAĆ!
      • Gość: jobrave Re: Prawda IP: *.range86-132.btcentralplus.com 07.10.09, 03:14
        Koniec świata!
    • Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:26
      Artykuł, chociaż obiektywny, pomija wiele istotnych faktów np, brak kompetencji
      i nonszalancję wizytatora, który został zobligowany przez dyr. Igras do
      przeprowadzenia kontroli w szkole, kłamstwa dyrektorki dotyczące daty
      dublowanych egzaminów z języka angielskiego, oraz to, że uczeń, który nie zdał
      egzaminu z chemii już od pierwszego września został wpisany na listę uczniów
      klasy programowo wyższej.
      Pominięto też całą drogę służbową , jaką przeszły nauczycielki domagając się
      respektowania prawa; interwencję u posła PO, prezydenta, w kuratorium i MEN.
      Gdyby w tym kraju urzędnicy wypełniali swoje obowiązki, cała sprawa powinna mieć
      swój finał na wspomnianej kontroli wizytatora i jednoznacznej decyzji
      kuratorium, niestety, ta instytucja jest nieudolna i nie stoi na straży prawa
      oświatowego, a brak kompetencji wizytatora , skutkuje j.w.
      Dodam jeszcze, że wszyscy trzej uczniowie są pełnoletni, a ich "grzechem
      głównym" jest fatalna frekwencja w ubiegłym roku szkolnym. Jeden z nich na
      pierwszy semestr miał opuszczone 400 godzin lekcyjnych i otrzymał 10 ocen
      niedostatecznych( czyli ok 50% przedmiotów). W normalnej szkole, w której
      dyrektor dba o poziom nauczania i wychowania, taki uczeń zostaje skreślony z listy.
      Podważanie kompetencji urzędnika państwowego i publiczne poddawanie w wątpliwość
      wartości merytorycznej przygotowanych materiałów jest niedopuszczalne i podpada
      pod paragraf KK.
      • Gość: Koziolek Matolek Re: Nemezis IP: 79.139.112.* 07.10.09, 10:03
        Faniu - dlaczego tak to przezywacie . Po co tyrzymać kogos w tej
        samej klasie lub wywalac ze szkoly a potem okaże się że te
        koziolki Matolki to były nadzwyczaj uzdolnione Matolki . Przeciez
        większość poslów - maja umysl osłów ,rządzący w PO i PISie to
        naogół ludzie bez żadnego wyksztalcenia ( zdolni tylko do
        korupcji ,zldziejstwa ,klamstw i oszukaństwa - ale sa tak zdolni
        że potrafilidojść do tej wladzy i czuc sie bezkarnie . Co widzimy
        dziś nawet po ostatniej aferze )
        Tak więc dyrektorka szkoly zgodnie z trendem promuje jedynie
        takich zdolnych ludzi. W wojsku nie potrzeba wyksztalcenia -trzeba
        tylko zabijać
        W policji CBS ,CBA, Wywiadzie ,Kontrwywiadzie Straży
        Granicznej ,Straży Miejskiej ,Straży leśnej, Urzędzie
        celnym ,Urzedzie Skarbowym ,itd ..........widzicie ile jest
        stanowisk gdzie nie trzeba zadnego wyksztalcenia - zreszą bardzo
        dobrze platne stanowisa dla glupka i dla lenia trzeba tylko umiec
        bić i podkladać świnie .
        Po co ma się dyrektorka naraać dla przyszłych decydentow bo nawet
        Kornelmakuszyński byl wywalony z Gimnazjum w Przemyslu i patrzcie
        napisał Koziolka Matolka slynnego na caly swiat a nawet
        przewidującego doradcę wojskowego bo doradza aby spieprzać z
        Afganistanu a nie daj Boże pdchać się na wschód i to zaraz za Bóg
        lub San .
        Einsteina - tez wywalili ( i co teria mc2 zostala)
        Teslę tez wywalili ( i co - prąd jest)
        Marcinkiewicza też wywalili ( i co ożenil się drugi raz)
        Lepera wywalili malo nie posadzili ( i co sadzi sobie ziemniaki)
        a Łyżwiński spokojnie dalej sopbie siedzi bo też go wywalili a
        ochojska ta wywalona nawet technikum eksternistycznie zdążyla
        zrobic
        Clintona chcieli wywalic ale sie nie dal itd
        Po co więc chłopcow wyganiać ze szkoly skoro taka maturę mozna
        miec za kilka miesięcy i to eksternistycznie ( bez egzaminu) z
        pelnymi prawami itd......
        Po co więc to przezywac -skoro szwinle były są i będą a nauka
        tylko dla glupich la nie dla madrali jak Koziołka Matołka
        • wolyniak2 Re: Nemezis 07.10.09, 20:44
          Miki, znowu ty! A mógłbyś się sam wywalic z tego forum! Dla dobra ludzkości. A gdyby nie (w banderowskie cuda jakoś nie wierzę) - zmień nicka. Koziołek Matołek to przyzwoity gośc, kudy tobie do takiego! A ksywkę, może na mikunek_rezunek, ładne, prawda?
      • Gość: niku Re: Nemezis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:15
        Interwencja u posła PO - to jaka droga służbowa?
        Chyba partyjna.
    • latajacy_reporter Re: Nemezis 07.10.09, 20:09
      Wreszcie!Ufff
    • Gość: Fanka Re: Zobacz Aaa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 23:45
      ....do czego prowadzi pycha, nieuzasadniona pewność siebie, brak poczucia
      odpowiedzialności, lekceważenie prawa i odmawianie szacunku podwładnym...
      Zalinowałam powyższy artykuł, z myślą o Tobie, ponieważ byłeś jedną z
      nielicznych tutaj osób (oprócz samej zainteresowanej) , która bardzo krytycznie
      wypowiadała się w wątku "Mobbing".
      Działania, o których swego czasu wspominałeś, były podejmowane, ale tym razem
      ich zaniechanie, było by jednoznaczne ze współudziałem w przestępstwie.
      Jak zawsze, poważne problemy, wymają odpowiednich okoliczności, aby wreszcie
      skutecznie je rozwiązać.
      • Gość: Fanka Re: Zobacz Aaa...korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 23:47
        Oczywiście, "wymagają odpowiednich okoliczności"
        Przepraszam:)
        • Gość: errata Re: Zobacz Aaa...korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 02:20
          No i byłoby:)
          • Gość: pysio Re: Zobacz Aaa...korekta IP: 213.25.24.* 08.10.09, 07:45
            Mnie interesuje dlaczego temat to nemezis? Wszak to bogini zemsty. Ja wiem ze
            Twoja logika jest specyficzna i ma niewiele wspólnego z logiką formalną. dlatego
            pytam kto tu się na kim mści?
            • Gość: Fanka Re: Pysio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 09:28
              Nemezis to uosobienie gniewu bogów, ścigająca przestępców i wymierzająca
              sprawiedliwość.
              Nadal nie widzisz związku?:)

P.S. Dlaczego ostatnio usiłujesz mnie obrazić?
              • Gość: pysio Re: Pysio... IP: 213.25.24.* 08.10.09, 15:47
                Nie chcę cię obrazić tylko uświadomić że na podstawie znajomości przez kogoś
                przysłów które ogólnie uważa się za mądrość narodów nie wyciąga się mylnego
                wniosku że ten ktoś nienawidzi kobiet.
                Nemezis to nie sprawiedliwość lecz zemsta!
                • Gość: Plastuś Re: Pysio... IP: 79.139.112.* 08.10.09, 16:11
                  Tak - Tak fanka jest wpradzie urodziwa ,dobrotliwa ale okropnie
                  mściwa ( jak zdradzana żona soltysa ) i dlatego używa stale słowa
                  Nemezis ( najlepiej zjrzyć do encyklopedii - tam wyjaśnia
                  szczegółowo )
                  Nemezis to od czeskiego lub austro-węgierskiego " NE ME ZIS -
                  tawis " czyli ( Nie mnie zostawisz bo To ja ciebie zostawię -
                  czyli niczym zdradzisz mnie ja zdradzę wpierw ciebie i oto pewnie
                  tutaj Wam Paniom chodzi ....a najlepiej podchodzić do tego z
                  humorem - polecam!)
                • Gość: Fanka Re: Pysio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 20:58
                  Masz na myśli swoje słynne "przysłowie" o związku długości włosów z IQ?
                  Czy mam rozumieć, że to Twoje osobiste kryterium oceny ludzi?
                  Ale chyba nie jesteś nauczycielem?;)
                  • Gość: pysio Re: Pysio... IP: 213.25.24.* 09.10.09, 07:23
                    Tu nie chodzi o logikę. Twoja interpretacja przysłów leży w gruzach bo w tym
                    przysłowiu nie chodzi tylko o płeć piękną. chodzi o impulsywne podejmowanie
                    wniosków co jest charakterystyczne dla kobiet w szczególności. To jest coś
                    takiego jak w tym kawale o ruskim uczonym który wyrywał muszce nogi i kazał jej
                    chodzić a we wniosku końcowym napisał; po wyrwaniu szóstej nogi mucha straciła
                    słuch. Po prostu zachowałaś się identycznie.
    • latajacy_reporter Re: Nemezis 10.10.09, 00:40
      Kiedy kontynuacja?
    • Gość: Fanka Re: "Aktualne od zawsze, na zawsze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 12:51
      www.youtube.com/watch?v=K8XqfbGJyMc
      • hermenegildo Re: "Aktualne od zawsze, na zawsze" 10.10.09, 14:15
        www.youtube.com/watch?v=Anpt8LwgPiY
        • Gość: Fanka Re Dla tych, co pod siodłem z wyrazami współczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 14:30
          www.youtube.com/watch?v=dY9j2zhYWtE&feature=related
          • hermenegildo Re: Re Dla tych, co pod siodłem z wyrazami współc 10.10.09, 14:55
            www.youtube.com/watch?v=eUDOQANiBAQ
            • Gość: Fanka Re: "Dotyka sedna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 15:30
              www.youtube.com/watch?v=SMwaMTP8HSQ&feature=related
              • Gość: Ćeskoslovensko Re: "Dotyka sedna" IP: 79.139.112.* 10.10.09, 15:54
                NE ME ZISte DAJTE SPOKIJ TEJ FAJnej hranej Muzyki ale sem je
                posluchav ze czerepacha tj. DYNIA Ne POlsko Ne NeMecko ale nasa
                PEREMYSKA - Austro -madiarsko-Peremyslnum z Fort SAN -SAN - CAN
                CAN - Fiki- MIKi-Ura Bura dla Paszczura !
                • Gość: wolyniak2 "Dotyk mikiego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:26
                  Miki, ty masz prawdziwego p-i-e-r-d-o-l-c-a, albo schlałeś się przy niedzieli. Jeszcze nie jest za późno (chyba), jeszcze możesz się leczyc.
              • hermenegildo Re: "Dotyka sedna" 10.10.09, 16:59
                www.youtube.com/watch?v=xfbYKi9hMUI
                • Gość: Fanka Re: "Dotyka sedna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 17:31
                  Piękne....dziękuję Hermenegildo:)
                  • hermenegildo Re: "Dotyka sedna" 10.10.09, 17:41
                    Bardzo proszę.....
                    www.youtube.com/watch?v=EbGxr98apNY
                    • Gość: Jozin dla wolyniak Re: "Dotyka sedna" IP: 79.139.112.* 11.10.09, 09:49

sedecznie polecam - JA SEM TO DLA VAS VNALAS -
                      Ne ME ZIS DO BAZin kole PEReMYSLA SKOćYL

www.youtube.com/watch?v=cV2NpPqIHnw
    • Gość: Fanka Re: Komentarz nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 14:08
      "Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od was nie wymagali"
      Te piękne i mądre słowa Jana Pawła II widnieją przy wejściu do wspomnianej szkoły.

Wymagać od siebie, czyli czuć ciężar odpowiedzialności za wypełniane obowiązki
      nie zważając na brak odpowiedniego nadzoru. Wypełniać je wzorowo i zgodnie z
      własnym sumieniem, w imię dobra drugiego człowieka i z szacunkiem dla prawdy.

Dobry nauczyciel wie, że w tym zawodzie realizowanie materiału i egzekwowanie
      wiadomości nie wystarczy. Poczucie odpowiedzialności za wychowanie młodego
      pokolenia wymaga wzorowej postawy moralnej, braku akceptacji dla przestępczej
      działalności na terenie szkoły, braku przyzwolenia na niesprawiedliwość i zło .

Dokąd zmierza polska edukacja, zastępując wychowanie, deprawowaniem, a prawdę i
      sprawiedliwość , kłamstwami, partykularnymi interesami i układami?
      Gdzie jest dobro, jeśli trzech uczniów jest promowanych wbrew wynikom egzaminów,
      a pozostali, zgodnie z wynikami , powtarzają klasę?

• Gość: Miki do Fani Re: Komentarz nt IP: 79.139.112.* 11.10.09, 15:56
        Oto Polska i Polacy -właśnie i sama Faniu przyznajesz o tym o czym
        dyskutowalaś i zajadle broniłaś że Polacy są prawi sprawiedliwi i
        nigdy nie klamią - A tu masz" Babo Placek ".....nawet w Przemyslu
        takie bulwersujące prawdy .
        Sama pytasz powyżej dokąd zmierza Polska poprzez klamstwo i
        deprawację ,interesy i uklady a masz pretensje ,że to inne nacje
        specjalizują się w klamstwie i deprawacji. Wkońcu zauwazyłaś tą
        drzazę w oku Polaka ..........
        Serdecznie - bardzo cię serdecznie droga kolezanko- nauczycielko
        pozdrawiam ! Z okazji Dnia Nauczyciela życzę - Wszystkiego co sobie
        tylko życzysz .......i moc buziaków ...
      • Gość: Fanka Re: Komentarz cz 2 nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 19:59
        miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7133637,Komentarz.html
        • Gość: Fanka Re: I kolejny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 20:04
          miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7133511,Bedzie_kontrola_kuratorium_w_przemyskiej_szkole.html
          • Gość: Koziolek Matołek Re: I kolejny artykuł IP: 79.139.112.* 11.10.09, 20:29
            faniu ty naprawdę jesteś msciwa -ani trochę litościwa - toz to
            polacy - rodacy a ty im burzysz karierę zyciową oraz odciagasz od
            nauki (9 bo wcakle nie będą chodzić do szkoły). POjdą do Policji
            ABW CBS lub wojska a może do afganistanu gdzie przelewac będa za
            ciebie krew i stana się bohaterami A ty później bedziesz walczyla
            dla nich o pomnik tak jak o pomnik dla Koziolka Matolka co stoi w
            Zakopanem choc już raz ktoś go wywalił niczym Dzierżyńskiego i
            Lenina z Poronina ( a może tylko po polsku nadzwyczajniej
            pod...lił - jak auto u Niemca a rower u Holendra - a Polak
            potrafi i to wszystko potrafi Oj Potrafi !! nawet bez nauki
            przejść z klasy do klasy sama to przecież powyżej przyznalaś !)
          • Gość: obiekt Re: I kolejny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 22:27
            A co w tej całej sytuacji ma do powiedzenia dyrekcja szkoły?
            Niestety słychać głosy tylko jednej strony?
            Chyba ważne: wątek o mobbingu pojawił się w kwietniu 2009 r, czyli dużo wcześniej niż opisany przez Gazetę Wyborczą przypadek.
            Interesuje mnie jaki wpływ ew. mobbing miał wpływ na zachowanie nauczycielek wystawiających uczniom ocenę ndst i jaki na zachowanie dyrekcji podważającej te oceny?
            • Gość: Fanka Re: I kolejny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:22
              Po pierwsze, mobbing w ZSIiM nie jest "ew", tylko realny(!)
              Po drugie sugestia, że fatalne relacje w szkole miały jakikolwiek wpływ na
              ocenianie uczniów, jest krzywdząca dla mnie, jako nauczyciela i odbieram ją ,
              jaką kolejną próbę podważenia mojego autorytetu.
              Uczeń X otrzymał obiektywną ocenę za swoje wiadomości, a raczej ich brak,
              dowiódł też braku umiejętności w rozwiązywaniu najprostszych zadań (wszystkie
              były rozwiązywane na lekcji i powinien je mieć w zeszycie), a także wykazał
              zerową umiejętność w praktycznym zastosowaniu wiedzy, jaką miał zdobyć w
              ubiegłym roku szkolnym.
              Na koniec, na pytanie dyrekcji , cytuję; "to powiedz, co wiesz", odpowiedział
              "właściwie nic nie wiem"
              I tak filozoficznie zakończył się egzamin w dniu 25.08.
    • Gość: Analityk Re: Nemezis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 13:53
      Z ogromnym zniesmaczeniem zapoznałem sie z artykułem - komentować to trudno
      wobec przemian mentalnościowych. Problem tkwi w wychowaniu młodego człowieka w
      domu. Jesli już na poziomie domu rodzinnego podwazany jest autorytet nauczyciela
      - jednym ze skutków jest własnie zdarzenie opisane w artukule. Niestety objawia
      sie bezsilnośc tych, którzy próbuja "prostować" wartości skrzywione na etapie
      wychowania w domu. Jakie wyjście? Mozna wprowadzić amputacje chorej kończyny -
      czyli rozwiązania bardzo drastyczne ale zarazem o mocnej prewencji dla innych.
      Życze duzo wytrwałości Paniom wymienionym w artykule - a Pani Dyrektor? hm..
      niech sobie odpowie sama i spojrzy w lustro.. moze patrona szkoły nalezałoby
      zmienić a wraz z nim kadre kierowniczą? Pole do popisu maja decydenci..
      • Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 12.10.09, 15:50
        Dziś w tv był reportaż o tym jak nauczycielka z powodu mobbingu odebrała sobie
        życie. Jeśli ty Fanka wiesz -jako specjalistka od spraw związanych ze
        szkolnictwem- cos więcej to proszę o jakies szczegóły. Interesuje mnie głównie
        ten potwór zarządzający szkołą.
        • Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:01
          W moim wątku na temat mobbingu znajdziesz link do informacji na temat tragedii
          katechetki z okolic Bydgoszczy, bo zapewne o tą sprawę pytasz.
          forum.gazeta.pl/forum/w,165,94594406,101409169,Re_Nowy_link_do_strony_o_smierci_katechetki.html
          • Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 12.10.09, 16:48
            Tak. To chodzi o kobietę która osierociła dwoje dzieci i była katechetką. Ja z
            kolei myślę że jest taki typ osobowości cichy nie wadzi nikomu i nie potrafi się
            bronić dlatego jest katalizatorem wywołującym agresję u tchórzy czy sadystów.
            Czy ten dyro wg Ciebie spełnia te kryteria?
            Jest taka zasada dziobania. Jest kura która dziobie wszystkie a na końcu kura
            którą dziobią wszystkie.Ale ja myślę ze zdrowy psychicznie przełożony nie
            dopuści do jej stosowania wśród podwładnych.Musi to być jakiś obleh i wredzio.
            Po prostu nie dorósł do roli [przełożonego. No tak. Dzisiaj nie patrzy się na
            kwalifikacje. Dziś obowiązuje zasada; Bez głowy mozna żyć bez pleców się nie da.
            • Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:58
              Nie znam dyrektorki szkoły, w której pracowała katechetka, ale znam moją byłą
              dyrekcję od lat dziesięciu.
              Ludzie zdolni do stosowania mobbingu są klasyfikowani przez psychologów jako
              manipulanci typu perwersyjnego, a wszelkie szczegóły na temat tego typu
              osobowości znajdziesz w moim wątku, szczególnie w literaturze, którą w nim
              polecałam. M.F. Hirigoyen to niekwestionowany autorytet w tych sprawach.
              • Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 12.10.09, 17:58
                Jak znam życie to wiem że patologia u przełożonych to prawie prawidłowość.
                Najczęściej to odreagowywanie kompleksów i stresów. Ale czy tak powinno być?
                dlatego mam taki postulacik; powinny ich objąć badania psychiatryczne.
                Udowodnione jest w sposób nie budzący najmniejszych podejrzeń że wydajnośc i
                atmosfera w pracy jest zależna od prawidłowej osobowości szefa. Oni często nie
                mają pojęcia jak są żałośni i destrukcyjni.
              • Gość: obiekt Do Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 20:46
                Po konflikcie interpersonalnym prawie zawsze narastają wzajemne uprzedzenia, żale i niezrozumienie, szczególnie jeżeli dotyczy to dwóch kobiet (może jeszcze starych panien?).
                Patrząc obiektywnie (nie jestem nauczycielem) mając na uwadze problem mobbingu, który mnie osobiście interesuje jako zjawisko, chciałbym uzyskać odpowiedź na zadane wcześniej pytanie:
                jak ew. mobbing zasygnalizowany na tym forum w kwietniu br. wpłynął na
                dalsze działania zainteresowanych stron w sierpniu, wrześniu i nadal?.
                Ps.mobbing nie będzie ew. dopiero po prawomocnym wyroku sądowym.
                • Gość: Panie Andrzeju Re: Do Fanki IP: *.boo.pl 12.10.09, 20:59
                  Dlaczego obraża Pan swoją podopieczną nazywając ją starą panną?
                  A przy okazji - jak zdrowie? Lepiej?
                • zolnierz75 Re: Do Fanki 13.10.09, 14:03
                  W tej szkole nie ma problemu "mobbingu". Jest raczej konflikt personalny. Obie Panie były kiedyś dobrymi znajomymi i o zbliżonych uznawanych wartościach. Obie inteligentne, ambitne i chcące uzdrawiać przemyską oświatę. Los je rozdzielił-jedna z nich została Dyrektorem. I z tego cały "ambaras". Pozdrawiam "uzdrowicielki"! A z okazji Dnia Edukacji życzę - "musicie siać choć wiatr porywa ziarna, a w ślad za siewcą kroczą stado wron"
                  • Gość: Panie Piotrze Re: Do Fanki IP: *.boo.pl 13.10.09, 15:55
                    Komentowany artykuł nie dotyczy mobbingu. Ujawnia natomiast nieprawidłowości
                    (delikatnie mówiąc) w jednej z przemyskich szkół. Mnie np. interesuje, jak w tej
                    szkole działa nadzór pedagogiczny, skoro pełnoletni uczeń, który opuścił 400
                    godzin, i są to godziny nieusprawiedliwione, może w ogóle zdawać poprawkę.
                    Dlaczego nie został wcześniej relegowany ze szkoły? Mówiąc o demoralizacji
                    uczniów w tej szkole nie można pominąć także tego aspektu.
                    Zachęcam do zapoznania się z cytowanymi słowami profesora Jana Hartmana i
                    poważnej refleksji.
                    • Gość: Fanka Re: Od Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:05
                      Poprzednio pan A. usiłował zdyskredytować problem, a teraz
                      kolejna manipulacja, w której pan P. zamierza wmówić osobom postronnym, że
                      złamanie prawa w ZSIiM jest konfliktem personalnym na zasadzie "jedna pani,
                      drugiej pani".
                      Wasza umiejętność posługiwania się kłamstwem i oszczerstwem jest tak samo
                      zdumiewająca , jak i Wasze wysiłki obrony przegranych pozycji.
    • Gość: Fanka Re: Komentarz c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 08:25
      Dzisiejsza prasa donosi, że obecny, kontrowersyjny premier Włoch wszelkie
      przejawy "antyberlusconizmu" utożsamia z "atakiem na państwo", a korespondent z
      uśmiechem dodaje "skąd my to znamy?"

No właśnie....my znamy to doskonale ze szkoły, w której każdy sprzeciw wobec
      bezprawia, każdy krytyczny komentarz, każdy przejaw zdrowego rozsądku był
      natychmiast karany; odbieraniem głosu na konferencji, redukcją dodatku
      motywacyjnego, a w drastycznych przypadkach rozmową-pouczeniem "na dywaniku",
      niesprawiedliwymi i krzywdzącymi ocenami dorobku zawodowego ( tu też
      interweniowało kuratorium dwukrotnie) i niezgodnym z prawem zwolnieniem z pracy
      ( tym razem sprawa skończyła się pomyślnie dla koleżanki na sali sądowej)
      Dziś również nauczyciele i uczniowie są ogłupiani demagogią rodem z
      najczarniejszego totalitaryzmu, a wszelkie działania UM i kuratorium
      tłumaczone "atakiem na szkołę".

Ludzi, zwłaszcza młodych można zniewolić na wiele sposobów, ale ja osobiście,
      wierzę w zdrowy rozsądek, krytyczną refleksję i zwycięstwo rozumu nad głupotą,
      sprawiedliwości nad bezprawiem, prawdy nad kłamstwem i pustosłowiem.
      • Gość: pysio Re: Komentarz c.d. IP: 213.25.24.* 13.10.09, 12:01
        pysio gratuluje Ci optymizmu!!!
        skąd u Ciebie przypuszczenie że może być normalnie? W obecnej dobie świat jest
        ustawiony tak by cwaniacy mieli pole do popisu. To oni trzymają łapę na
        szkolnictwie i nie dopuszczą do wypuszczania na świat ludzi myślących
        kategoriami humanizmu. Ci zboczeńcy aby mieć większą pewność co do tego że po
        ludzku nie może być zagnali sześciolatków do nauki aby odciagnąć ich od rodziny
        i zacząć indoktrynować. Wg moich obserwacji na tym łez padole z kazdym rokiem
        jest coraz gorzej i jestem pewien że za parę lat z tych numerów będziemy się
        śmiać uważając je za stosunkowo łagodne. Wytchnienie daje tylko gwałtowna zmiana
        władzy ale nie trwa to zbyt długo. Jedyną szansą na powrót do normalności dają
        instytucje niezależne od państwa.
        • Gość: Fanka Re: Komentarz c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:41
          To nie jest optymizm, tylko wiara.
          • Gość: wolyniak2 Do Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 22:18
            W Dniu Nauczyciela wszystkiego najlepszego, radości z pracy, cierpliwości, wielu
            wspaniałych nagród i wyrozumiałości dla wychowanków, zdrowego dystansu wobec
            pomysłów szefów.
            • Gość: obiekt Re: Do Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 00:12
              Niestety w dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi na zadane już 2 razy pytanie, czy istnieje korelacja między mobbingiem, a wydarzeniami późniejszymi.
              Co do nieobecności.
              Czy 400 godz. opuszczonych w ciągu roku to dużo - ależ tak, oczywiście!. Skoro jednak uczeń ten został sklasyfikowany na koniec roku przez nauczyciela (przez Panią!) to w oczywisty sposób stwierdza, że liczba godzin lekcyjnych na której uczeń był obecny została uznana przez nauczyciela (przez Panią !) za liczbę wystarczającą do wystawienia mu oceny końcowej.
              Zatem nie może Pani podnosić kwestii godzin nieobecnych przez ucznia w tej chwili, gdyż wystawiając ocenę w czerwcu br. zupełnie to Pani nie przeszkadzało.
              • Gość: Fanka Re: Od Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 00:46
                Panie A, to nie jest miejsce na dyskusję na temat klasyfikacji.
                Pan dobrze wie, że uczeń X miał 400 godzin nieobecności na pierwsze półrocze
                oraz 10 ( słownie; dziesięć) ocen niedostatecznych i wówczas powinien być
                relegowany.
                Na drugie półrocze miał również mnóstwo godzin nb, ale w jaki sposób udało mu
                się wyjść tylko z dwoma poprawkami....to już pytanie nie do mnie.
                Powtarzam to, co napisałam wcześniej w komentarzu ,szkoła w której dyrektor dba
                o wyniki nauczania i wychowanie młodzieży, nie akceptuje takich "uczniów".

P.S. Proszę nie oczekiwać odpowiedzi na pańskie niedorzeczne pytania.
                Zarówno pan, jak i pański kolega P wiecie doskonale , że zawsze oceniam uczniów
                obiektywnie, sprawiedliwie i z dużą wyrozumiałością, a tzw względy osobiste i
                nauczycielskie sympatie i antypatie nigdy mnie nie dotyczyły i nie miały
                najmniejszego wpływu na moje relacje z uczniami.
                Temat ucznia X na tym forum uważam za wyczerpany,
                a do dyskusji na temat stanu edukacji chętnie powrócę, ale po dymisji pańskiej
                koleżanki.
                • Gość: pysio Re: Od Fanki IP: 213.25.24.* 14.10.09, 06:48
                  Dlaczego uczeń jeżeli nie chodzi do szkoły jest uważany za matoła i pozbawiony
                  prawa do przechodzenia? Czyżby chodziło o to że wazniejsza jest jego obecność
                  niż wiedza? Czyżby chodziło o indoktrynację? Czy dzisiaj istnieje instytucja
                  eksternistycznego zdawania na każdym etapie nauki? Na pewno budzi to podejrzenie
                  że ma nieopanowany program. Ale pewności nie ma.Znam wielu i sam do nich należę
                  takich którzy chodzenie do szkoły traktowali jak normalne tortury psychiczne.
                  Dlatego nie dziwię się że jest tam multum zboczków. Nigdy w życiu nie było taki
                  że nie zdałem jakiegoś egzaminu.Ale też nigdy nie polegałem na wykładowcach
                  zawsze uczyłem się sam a jakieś wykłady jak już się przełamałem i uczestniczyłem
                  traktowałem pomocniczo.Dlatego jestem mocno zdziwiony tą sytuacją bo między
                  zdawaniem a obecnością nie widzę żadnego związku.
                  Na marginesie; są sytuacje dokładnie odwrotne; dzieci chodzą do szkoły i nic
                  nie rozumieją!
                  • kocur_zalogowany Jeśli ma 10 ocen niedostatecznych 14.10.09, 07:30
                    to nie jest matołem?
                    A nieobecności? No cóż, jeśli szkoła ma regulamin, to wypada się go trzymać. Jak
                    się komuś nie podoba ta szkoła, to może się przenieść gdzie indziej, gdzie
                    będzie mógł chodzić czy nie chodzić na zajęcia według własnego uznania.
    • Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 16:40
      W dniu Edukacji Narodowej dyrektor państwowej szkoły oficjalnie przyznaje, że
      promował w tym roku trzech uczniów, kierując się własną sympatią(!)
      W tym kraju obowiązuje PRAWO, a w kwestii promowania uczniów następujący
      dokument ust. 10 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 kwietnia
      2007 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania
      uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach
      publicznych (Dz.U. Nr 83 poz.562), do którego odsyłam wszystkich
      zainteresowanych i zdezorientowanych, a nie osobiste sympatie dyrektora(!)
      O fakcie wciągania uczniów w konflikt z prawem , w jaki weszła dyrektorka ZSIiM
      w Przemyślu zostało dziś poinformowane podkarpackie kuratorium oraz MEN i w
      rozmowach telefonicznych nikt nie krył swojego oburzenia działaniami dyrektorki.

P.S. Panom AH i PP współczuję podopiecznej, której absurdalne, autodestrukcyjne
      posunięcia dowodzą braku kompetencji i zagrożenia , jakim jej osoba jest dla
      przemyskiej oświaty.
      Czas zakończyć ten danse macabre.
      • Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 14.10.09, 22:00
        Tak kocur chodzi o ten idiotyczny regulamin. Przecież nie jesteś na tyle naiwny
        że regulamin służy akurat pochłanianiu i przyswajaniu wiedzy. O tym powinny
        przesądzać tylko i wyłącznie egzaminy. Nigdy nie będę uważał za zgodne z logiką
        że permanentne uczestniczenie w zajęciach stanowi o wiedzy ucznia.
        Fanka prawo jest tylko i wyłącznie po to by je łamać. A co to jest ZSIiM? Nie
        jestem na bieżąco.Dawniej obowiązywało takie hasło; nie nauka lecz chęć szczera
        zrobią z ciebie oficera. Czyżby powrót do starych dobrych czasów?
    • Gość: Fanka Re; Panie Prezydencie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:56
      Proszę powstrzymać swojego pracownika, który JESZCZE pełni obowiązki dyrektora
      ZSIiM od dalszej demoralizacji uczniów!
      Notatka ze szczegółami u Naczelnika.
      • Gość: Fanka Re: Panowie Radni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:59
        ....zainteresowani, a zdezorientowani. Chętnie udzielę Panom wszelkich
        informacji na opisywany powyżej temat.
    • latajacy_reporter Re: Nemezis 18.10.09, 09:53
      Będzie jutro dymisja?
      • Gość: Fanka Re: Do Reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 18:01
        Byłabym bardzo zaskoczona....mile zaskoczona, bo aby podjąć decyzję o własnej
        dymisji trzeba nie tylko pokory i odwagi. Trzeba być świadomym własnych błędów i
        krzywd wyrządzonych wielu osobom, przede wszystkim młodym ludziom, za których
        wychowanie jest się odpowiedzialnym. Człowiek, którego władza psuje i skłania do
        łamania prawa nie jest zdolny ani do krytycznej refleksji nad swoim
        postępowaniem, ani też do opuszczenia sceny w odpowiednim momencie.

"Człowiek dopiero wtedy jest w pełni szczęśliwy, gdy może służyć, a nie
        wtedy, gdy musi władać. Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną,
        by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy
        włada, jest służebnikiem.

— Stefan Wyszyński
        • latajacy_reporter Re: Do Reportera 20.10.09, 02:33
          Jest dymisja?
          • Gość: Fanka Re: Do Reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:02
            Panie Reporterze, ja piszę o odwadze, pokorze, świadomości i szacunku ....a pan
            usiłuje się doszukać wymienionych cech tam, gdzie nigdy ich nie było i nie będzie.

Prawda ich wyzwoli, ale do wolności też trzeba dorosnąć.
    • Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 17:10
      Spójrzcie tylko na tytuły wątków na topie....korupcja w piłce nożnej,
      kamieniczni oszuści, bałagan w Mopsie, koniec szpitala, afera w Sarafisie....
      włącznie z tematem tego wątku mogą przyprawić o ból głowy przeciętnego
      mieszkańca naszego ślicznego, ale zepsutego, najwyraźniej, miasteczka.
      Bezprawie, nepotyzm, brak poczucia odpowiedzialności, brak wyobraźni i skrajne
      lenistwo urzędników w niemal każdej dziedzinie życia społecznego(!)
      Myślę, że panowie Radni powinni się ostro brać za rozpasane towarzystwo, albo
      będą musieli zapomnieć o najbliższych wyborach.
      • Gość: Kibic Re: Nemezis IP: *.tktelekom.pl 31.10.09, 15:17
        Tak czytam te wszystkie wypociny Fank.... i nie moge dostrzec logiki
        tyle w tobie nienawisci i głupoty oraz niedowartosciowania , od
        wszystkich bys wymagała a sama od siebie nie potrafisz dac tylko
        wytykasz i narzekasz na to co jest złe ale sama nie potrafisz tego
        zmienic . Pomysl nad sobą Kobito i zacznij dostrzegac plusy życia
        pozdro
    • Gość: Fanka Re: Danse macabre trwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 16:23
      Okłamywani uczniowie, zastraszani nauczyciele i atmosfera wzajemnych pretensji,
      nienawiści do wszystkich, którzy ośmielają się mieć własne zdanie, potajemne
      podchody przerażonych wizją indywiduów szukających abstrakcyjnego
      "porozumienia", chętnych "mediować", aby tylko ugrać cokolwiek dla siebie ,
      zamiast zabrać się wreszcie do solidnej pracy....
      W swojej ekstremalnej nienawiści i chorej żądzy zemsty za otwarcie oczu na
      PRAWDĘ, topicie właśnie kolejny rocznik maturzystów, którzy przyszli do was po
      wiedzę i umiejętności, a uczycie ich kłamstwa, krętactwa, braku
      odpowiedzialności i lenistwa.
      "Takie będą Rzeczypospolite..."

Nas nie trzeba zwalniać, moralne karzełki. My się zwolnimy w stosownym czasie,
      bo nikt przy zdrowych zmysłach nie chciałby pracować z takimi miernotami moralnymi.
      Czas waszej beztroski mija bezpowrotnie, a nowy dyrektor przypomni wam na czym
      polega praca z młodzieżą, przypomni wam regulamin promowania i uzmysłowi, że w
      publicznej szkole nie ma miejsca na partykularne, partyjne interesy, nie ma
      miejsce na kłamstwa, oszustwa i brak kompetencji, który obok zerowego poziomu
      morale jest waszym grzechem głównym.
      My sobie poradzimy bez was, ale jak wy poradzicie sobie bez waszej jej mości...?;)
    • Gość: nauczyciel Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 16:21
      ciekawy artykuł o nieco innym przekręcie w szkole w częstochowie
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7226952,Sad_potwierdzil__ze_stawiali_oceny_za_datki_na_szkole.html
      • Gość: Fanka Re: Dobre:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 17:22

Najbardziej podoba mi się fragment bajki o dyrektorze pracującym w soboty i
        niedziele, za zegar kominkowy:)))
        No i uzasadnienie wyroku "... skazani nauczyciele zamiast wspierać każdego
        ucznia w rozwoju, oceniać wiedzę i kształtować moralne postawy, to bez skrupułów
        nauczali ich załatwiania ocen za pieniądze. Tym samym promowali postawy naganne
        z punktu widzenia życia społecznego."
        Ale jak można kształtować moralne postawy ucznia, jeśli samemu się moralnie
        niedomaga?
        Tak długo, jak ludzie podobni opisanym powyżej będą zajmować się
        "wychowywaniem", polska szkoła będzie miejscem wypaczania charakterów i
        demoralizowania młodzieży.

P.S. O zegarze kominkowym nic mi nie wiadomo, ale o ocenach za antyramy, owszem.

• Gość: Fanka Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 15:53
      miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7255073,Dyrektorka_przemyskiej_szkoly_pod_lupa.html
      • Gość: Fanka Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 18:25
        "Apelowałem, by sytuację - przede wszystkim ze względu na młodzież - wyciszyć,
        bo to nikomu nie służy - mówi Piotr Idzikowski, naczelnik wydziału edukacji i
        sportu przemyskiego urzędu miasta. - Podczas tej rady związki zawodowe
        zaproponowały zatrudnienie mediatora, który pogodziłby zwaśnione strony. Uznano,
        że najlepiej, by była to osoba z zewnątrz, nieznająca przemyskiego środowiska -
        mówi Piotr Idzikowski"

Panie naczelniku, "wyciszyć" można sobie muzykę. Problemy, zwłaszcza tak poważne
        jak promocje, pomimo ocen niedostatecznych, rozwiązuje się(!)
        "Mediator" potrzebny jest w sytuacji ataku terrorystycznego, a nie tam, gdzie
        wystarczy przywrócić porządek prawny i dobre imię nauczycielom, wyciągając
        konsekwencje wobec tych, którzy je wielokrotnie znieważyli .
        A określenie "zwaśnione strony" można stosować w sytuacji sąsiedzkich
        nieporozumień , a nie poważnych nadużyć wobec prawa oświatowego i łamania zasad
        etyki zawodu nauczyciela.
        Nie jest też prawdą, że obecna sytuacja "nikomu nie służy". Owszem, służy i to
        bardzo dobrze; trzem uczniom, którzy dostali promocję do wyższych klas nie
        zasługując na nią w żaden sposób.
        Pan posłałby swoje dziecko do takiej szkoły?
        • Gość: aaa Re: Nemezis c.d. IP: *.brnt.cable.ntl.com 17.11.09, 19:19
          Fanka a dziwisz sie p. Idzikowskiemu? Przeciez on zawsze, nawet wtedy jak byl
          kuratorem oswiaty to tez zawsze jakies dziwne podejscie mial do takich spraw.
          Pamietam ewidentna sytuacje z jedna nauczycielka, ktora powinna dostac kopa w
          d..e. Ale w skutek niepojetych dla mnie drog jakimi podazala mysl p
          Idzikowskiego (zreszta takze jego zastepcy, Lozinskiego i niejakiego Bara, dyr.
          delegatury) owa nauczycielka zostala dyrektorem szkoly, w ktorej narozrabiala.
          Jaki wplyw mialo to na "morale" latwo sie domyslic.
          Dlatego tez jego slowa za bardzo mnie nie dziwia. Po prostu nic a nic sie nie
          zmienil.
          No ale tak to juz jest, jak wejdziesz na karuzele, to juz dopilnuja, zebys z
          niej nie spadla.
          • Gość: Fanka Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:03
            Czy się dziwię? Owszem, chociaż w tym kraju zdziwienie, jest chyba zakazane,
            ponieważ charakteryzuje ludzi niezepsutych.
            Ja się, po prostu, nie godzę z takim stanem rzeczy. Nigdy nie zaakceptuję
            kłamstwa, oportunizmu i braku szacunku dla praw boskich i ludzkich. Nie rozumiem
            zarówno tych, którzy łamią prawo, jak i tych, którzy na to przyzwalają. Nie
            rozumiem braku poczucia odpowiedzialności za wypełnianie obowiązków związanych z
            pełnioną funkcją w społeczeństwie i nigdy nie pogodzę się z faktem, że można
            krzywdzić innych, aby tylko utrzymać się "na tronie".
            Władza jest służbą dla dobra ludzi sobie powierzonych.
          • Gość: P.I. Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 23:08
            a ty kotku nie wiedziałaś że tak się ten Świat kręci. Oj naiwna, naiwna jak
            dziecko we mgle - o ile wiesz skąd ten cytat pochodzi - ale to już prywatna
            sprawa Twojego I.Q.
          • Gość: Piotr Idzikowski Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 23:31
            Nazywam się Piotr Idzikowski i nie wstydzę się swojego nazwiska. Jeżeli macie
            szanowni PAŃSTWO występujący anonimowo (bo tak moralnie bezpieczniej i wstydu
            można zaoszczędzić - chociaż wstyd jest głębiej w nas, a nie powierzchownie w
            innych)na tym forum odrobinę honoru, godności i uczciwości - zanim zaczniecie
            używać czyjegoś nazwiska na zasadzie: "kiedyś dawno temu w odległej
            galaktyce..." opisując sytuacje wysoce enigmatyczne i nie pokrywające się z
            faktami proszę o szczegóły, fakty i sytuacje realne - tak bym mógł odnieść się
            do opisanych konfabulacji. Nikt nie jest anonimowy w internecie i nie upoważnia
            to nikogo (mnie też) do stwierdzeń nieuprawnionych. Z szacunkiem ... jednakże.
            • fanka_online Re: Do pana naczelnika 25.11.09, 09:44
              Proszę sprecyzować do którego postu odnoszą się Pańskie słowa i zarzut
              "konfabulacji"?

P.S.Osobiście nie wierzę, że jest pan autorem postu forumowicza o nicku P.I., a
              osoba posługująca się pańskimi inicjałami powinna wpisać swoje własne.
              Jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości lub pytania , proszę o kontakt mailowy.
              • Gość: aaa Re: Do pana naczelnika IP: *.brnt.cable.ntl.com 25.11.09, 10:38
                Jesli do mojego to spiesze doniesc, ze to co mam na mysli nie dziala sie w
                odleglej galaktyce. Co do okreslenia dawno temu ,to jesli czas kiedy byl Pan
                Kuratorem jest odlegla przyszloscia, nic na to nie poradze.
                Nie czuje sie upowazniony do podawania szczegolow, tym bardziej, ze osoby ktore
                byly zwiazane z ta sprawa nadal pracuja w instytucjach oswiatowych.
                Przeraza mnie jedynie mysl, ze jesli trudno skojarzyc o co chodzi, to nasuwa sie
                wniosek, ze nie bylo to jednorazowe.
        • Gość: wyzwany Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 23:04
          nie
          • Gość: A Psik Re: Nemezis c.d. IP: 79.139.112.* 25.11.09, 12:55
            A aaa -Psik !! Na zdrowie
            Dajcie spokój tej jałowej dyskusji.
            Jak chłopcy chcą niech sie dalej uczą zaś jak dyrektorka chce to
            niech robi co sobie chce !
            A aaa- Psik !!
            Na Zdrowie
            • fanka_online Re: Nemezis c.d. 25.11.09, 13:07
              Jak chłopcy chcą zdobyć zawód, to niech się wreszcie zaczną uczyć(!), ale w
              klasach, do których powinni chodzić zgodnie z prawem.
              A dyrektorka, może sobie "robić co chce", ale we własnym domu.
              A Ty , Miki też sobie pisz, co chcesz, bo jesteś tu naszą, forumową maskotką ;)
    • fanka_online Re: W krainie absurdu c.d. 25.11.09, 15:37
      www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=1911#komentarze
      Fachowcom polecam wnikliwe zapoznanie się z uzasadnieniem dyrektora i porównanie
      ich z zarzutami, jakie padły w artykule GW.
      • egzami-nator Re: W krainie absurdu c.d. 25.11.09, 16:46
        Paragraf 2.1 rozporządzenia, na które powołuje się dyrektorka brzmi:
        Ocenianiu podlegają:
        1. osiągnięcia edukacyjne ucznia,
        2. zachowanie ucznia.
        Jest to jeden z przepisów, którego złamania dopatrzyła się
        dyrektorka podczas, a właściwie po przeprowadzeniu egzaminów
        poprawkowych. To nie wymaga żadnego komentarza.
        Kryteria oceny pracy pisemnej są zawarte w samej pracy, którą
        dołącza się do protokołu. Mam nadzieję, że zarówno prace, jak i
        protokoły nie zginęły w niewyjaśnionych okolicznościach.
        Jeżeli chodzi o zarzut, że nie realizuję treści programowych
        zawartych w podstawie programowej i programie nauczania, to z
        łatwością udowodnię swoje racje w sądzie. Mam nadzieję, że tym razem
        zarzut ten jest poparty pisemną opinią doradcy metodycznego, w
        przeciwnym razie jest to zwykłe pomówienie. W szkole znajdują się
        tzw. rozkłady materiału, które na początku każdego roku zatwierdzane
        są - PRZEZ DYREKCJĘ!!! - do realizacji. Skoro zostały zatwierdzone,
        to znaczy, że były zgodne z podstawą programową.
        Natomiast zarzut ujawnienia tajemnicy jest tak samo prawdziwy, jak
        zarzut pominiecia drogi służbowej, co też jest do udowodnienia.
        Czas skończyć tę farsę!

• Gość: rodzic Rzecznik Praw Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 13:17
          A co na temat przedmiotowego traktowania uczniów w całej tej sprawie ma do
          powiedzenia Rzecznik Praw Ucznia i Rzecznik Praw Dziecka?.
          Czy zdrowie psychiczne uczniów zdających poprawkę jest tu bez znaczenia?.
          Czy to oni zdecydowali o dopuszczeniu do egzaminu i mieli wpływ na ocenę końcową?.
          Kto odpowie za ich straty moralne, a może i inne?
          Czy ci chłopcy nie są narażeni na szykany ze strony kolegów ze szkoły i z klasy
          czytających te ww wpisy?.
          Odnoszę wrażenie, że strony konfliktu grają nimi jak piłką.
          Ja na miejscu rodziców chłopców zastanowiła bym się nad dochodzeniem praw
          dzieci w sądzie.
          • Gość: errata Re: Rzecznik Praw Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 13:37
            USTAWA

z dnia 6 stycznia 2000 r.

o Rzeczniku Praw Dziecka

(Dz. U. z dnia 31 stycznia 2000 r. ze zm. Dz.U.08.214.1345)

Art. 2. 1. W rozumieniu ustawy dzieckiem jest każda istota ludzka od poczęcia do
            osiągnięcia pełnoletności.

• Gość: Nie Nie Re: Rzecznik Praw Dziecka IP: 79.139.112.* 26.11.09, 16:47
              Nie Nie dziecko jest wtedy istota ludzką jak bedzie okreslenie -
              co to jest istota ludzka . A tego okreslenia w Polsce nie ma więc
              dziecko nie jest istotą ludzka tylko tzw. istotą ludzką a to nie to
              samo - ( bo taka istotę ludzka czyli tzw. istote mozna wyskrobać
              tuz przed urodzeniem a więc znacznie później niz zostala poczęta -
              więc nie jest istota ludzka lecz wyskrobkiem - Tak Tak -to
              wyskrobek co go do kanału albo w piec rzucaja i nie jest więc to
              istota ludzka ) Nie Nie -nie istota ludzka potraktowana nie po
              ludzku
      • mat120 pytanie do pani dyrektor 26.11.09, 21:52
        fanka_online napisała:
        ...jeden z uczniów, który przystąpił do sprawdzianu wiadomości i umiejętności,
        jest jednocześnie laureatem II edycji Olimpiady Innowacji Technicznych Polskiego
        Związku Stowarzyszeń Wynalazców i Racjonalizatorów za wykonanie pomocy
        dydaktycznej „Model funkcjonalny urządzenia ABS” (wspólnie z kolegą – uczniem
        klasy III technikum) w roku szkolnym 2008 – 2009.

Czy ten nieudacznik, który nie wiedział co to H2O został laureatem olimpiady w
        drodze odwoławczej?
    • fanka_online Re: Finis coronat opus 08.12.09, 13:39
      "Na podstawie przeprowadzonej kontroli, Kurator Oświaty potwierdził błędy
      dyrektora ZSMIiM popełnione podczas procedury odwoławczej od egzaminu
      poprawkowego." z pisma Dyrektora Departamentu Kształcenia Zawodowego i
      Ustawicznego MEN.
      Jednoznaczna odpowiedź ministerstwa nie pozostawia wątpliwości odnośnie
      zasadności interwencji nauczycieli oraz pozwala popatrzeć w przyszłość polskiej
      edukacji z optymizmem. Świadomi istnienia urzędników państwowych, którzy stoją
      na straży praworządności w instytucjach oświatowych, możecie państwo spokojnie
      posłać swoje dzieci do szkół, bez obaw o złamanie prawa, bo nawet jeśli dojdzie
      do nadużyć, są ludzie obiektywni i uczciwi, którzy na to nie pozwolą.
      • fanka_online Re: Finis coronat opus 10.12.09, 08:50
        rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7349218,Dyrektorka_szkoly_bezprawnie_promowala_uczniow.html
        • Gość: aaa Re: Finis coronat opus IP: *.brnt.cable.ntl.com 10.12.09, 08:56
          A mnie najbardziej podoba sie stanowisko przemyskich wladz edukacyjnych. Co
          nagle to po diable. Poza tym zawsze na nowo mozna przesunac termin ukonczenia
          kontroli i znowu i znowu i znowu...
          • fanka_online Re: Finis coronat opus 10.12.09, 09:08
            Spokojnie, na wszystko jest czas i pora:)

A dla Ciebie podziękowania wraz z życzeniami:)
    • Gość: nauczyciel Re: kuratorium przynaje się do popełnienia błędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 19:21
      rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7353260,Kuratorium_przyznaje_sie_do_popelnienia_bledu.html
      teraz czas na panią dyrektor...
      • fanka_online Re: Komentarze 11.12.09, 19:33
        forum.gazeta.pl/forum/w,69,104160644,104174940,Dyrektorka_szkoly_bezprawnie_promowala_uczniow.html
        Ciekawe, że sprawa jest tak szeroko komentowana na forum rzeszowskim... Czyżby
        tylko tam mieszkali uczciwi, odpowiedzialni ludzie, którym nie jest obojętne
        zarówno rzeczywiste dobro ucznia/nauczyciela, jak i status polskiej szkoły?
        Komentarze na forum Rzeszów są jednoznaczne i konkretne, a ja osobiście cieszę
        się , że są ludzie którzy myślą tak, jak osoba zacytowana powyżej. Ale aby
        cokolwiek zmienić, nie wystarczy myśleć....trzeba DZIAŁAĆ.
        Pamiętajcie o tym , państwo, ilekroć będziecie skarżyć się na łamanie prawa w
        praworządnym państwie. Ile razy dotknie Was osobiście głupota, bezmyślność, brak
        kompetencji urzędników. Ile razy poczujecie się znieważeni brakiem
        zainteresowania, obojętnością ludzi na ważny, społeczny problem, w efekcie
        którego , wy sami stracicie najwięcej.
        Nie dawajcie przyzwolenia na głupotę, ignorancję, złą wolę innych.
        Bądźcie sprawiedliwi wobec innych i nigdy nie wahajcie się egzekwować swoje prawa.
        W tym kraju jest mnóstwo nadętych pyszałków, niekompetentnych głupców i
        obojętnych na krzywdę drugiego człowieka urzędników, ale jest mnóstwo ludzi
        dobrej woli. Dołączcie do ich/naszego grona.

Będzie nam miło w Waszym towarzystwie:)
        • Gość: gosc Re: Komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 21:40
          Ty taka mądra, a nie wiesz, że w życiu chodzi o to by gonić króliczka.
          Jak go złapiesz to gra się kończy.
          Koniec i bomba, a kto czytał to trąba!
          • fanka_online Re: Komentarze 12.12.09, 06:13
            Miałam na myśli LUDZI DOBREJ WOLI; mądrych, świadomych i przewidujących, a nie
            znudzonych zaściankową monotonią konformistów, dla których każda tania sensacja
            jest urozmaiceniem.
            "a ty z daleka, bo tak lepiej i w razie czego nie tracisz nic"
            • latajacy_reporter Re: Komentarze 14.12.09, 22:41
              Kto będzie nowym dyrektorem?
              • Gość: D-z Re: Komentarze IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 18:38
                Pewnie nikt, nie zanosi się na zmianę dyrki, nic na to nie wskazuje. a ty fanka nie masz innych zmartwień? chodzisz do tej szkoły że tak cie interesuje ten temat? jeśli nie to daj sobie lepiej spokój we wtykaniu nosa w nieswoje sprawy;) ja chodzę i muszę powiedzieć że gdybym tu nie zajrzał to bym o niczym nie wiedział. w budzie nikt o tym nie mówi, a ta wielka dyrektorka to przychodzi na lekcje przedsiębiorczości kiedy jej pasuje - raz jest raz nie. samowolka pod sufitem! a potem ocen wystawić nie ma z czego, tam połowa kadry jest do wymiany a nie tylko ta bogu ducha winna dyrektorka.
                • fanka_online Re: Komentarze 15.12.09, 19:05
                  Prawdę mówiąc, nie dziwię się "uczniu", że "w budzie nikt nic o tym nie mówi".
                  Po pierwsze, w budach się zwykle szczeka, liże łapy, albo wyje.
                  Po drugie, "część kadry do wymiany" , to absolwenci "szkoły w lesie", więc
                  ciężko u nich z czytaniem ze zrozumieniem, nawet tak nieskomplikowanych tekstów,
                  jak artykuły pani A. Kulczyckiej i pana M.Godosa, o krótkich , a treściwych
                  wypowiedziach panów; Prezydenta, Kuratora i Naczelnika, nie wspominając.
                  No cóż, współczuję Ci drogi "uczniu" takiej budy, takiej kadry i takiej "dyrki".
                  Ale pamiętaj, że "po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój". Pozdrawiam:)
                  • Gość: D-z Re: Komentarze IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 08:38
                    Nie rozumiem co miało znaczyć to "uczniu". Jestem uczniem tej szkoły dosłownie, nie tylko w cudzysłowie. Współczuję sobie również wyboru takiej szkoły, w której można się pożegnać ze spokojem i stracić wszelkie nerwy na darmo, bo szanowna kadra może i posiada jakąś wiedzę, ale ich wykształcenie w kierunku pedagogicznego podejścia do uczniów niestety jest na poziomie psa i kota. Jedni myślą że coś mogą a inni nie wiedzą że coś mogą. A Tobie gratuluję poczucia humoru i tego że Ci się chce żyć z tych wszystkich skandali. Widać po Twoich wypowiedziach że potrafisz też pisać między wierszami, nie mówiąc o czytaniu. Mniej zarozumiałości ;)
                    Też pozdrawiam, w ten zimowy wietrzny poranek, że aż się nie chce wychodzić z domu.
                    • fanka_online Re: Komentarze 16.12.09, 17:15
                      www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=1946
                    • fanka_online Re: Do ucznia:) 16.12.09, 19:53
                      Dziękuję Ci uczniu , za miłe słowa:)
                      Poczucie humoru, to bardzo cenna zaleta. Pozwala z dystansem patrzeć nawet na
                      trudne problemy.
                      Dlaczego użyłam cudzysłowu? Trudno mi było uwierzyć, że uczeń zabrał głos w tym
                      wątku, ale jeśli Cię uraziłam , przepraszam:)
                      Nie ma we mnie zarozumiałości, bo i nie ma do niej powodu. Byłam, jestem i będę
                      człowiekiem prawym i sprawiedliwym. Czuję ciężar odpowiedzialności za wszystko,
                      co robię i piszę, również na tym forum i zapewniam Cię, że służę wyłącznie dobru
                      młodych ludzi, tak rozczarowanych szkołą, jak Ty i prawdzie która zawsze była,
                      jest i będzie dobrem nadrzędnym.
                      Pamiętaj o tym , proszę i śmiało idź przez życie....z poczuciem humoru:)

P.S. Widzę, że masz dobrą polonistkę i gratuluję:)
                      • Gość: Piotr Idzikowski Re: Do ucznia:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:19
                        fanka jest zwykłym śmierdzącym skunksem, który nie ma odwagi podnieść przyłbicy.
                        Ponawiam propozycję dyskusji otwartej, w której każdy poniesie odpowiedzialność
                        za słowo głoszone. Nazywam się Piotr Idzikowski, mój numer telefonu 6786226.
                        Podejmę każdą dyskusję lecz z osobą, która nie jest zwykłym TCHÓRZEM , która
                        jest mocna w gębie ukrywając się pod mało wymyślnym i stosunkowo łatwo
                        odszyfrowywalnym zwłaszcza poprzez identyfikację elektroniczną pseudonimem.
                        DLACZEGO NIEKTÓRYM BRAK ZWYKŁEJ, PRZYZWOITEJ ODWAGI? Odpowiedź jest bardzo
                        prosta: są tchórzliwymi łobuzami. Have a nice day sweetheart!
                        • fanka_online Re: Do osoby podszywającej się pod pana P.I. 06.01.10, 23:56
                          Nie omieszkam się skontaktować....ale z panem naczelnikiem Idzikowskim, więc
                          numer telefonu do Wydziału Edukacji znam.
                          A co pan Idzikowski postanowi zrobić z postami , które piszesz w Jego imieniu,
                          to już Jego sprawa.
                        • Gość: Mykoła Re: Do ucznia:) IP: 79.139.112.* 20.02.10, 16:50
                          Panie Piotrze - super Pan dowalil Fance - to przewotny zykły tchurz
                          tak jak jej zausznicy z tego forum . Podsycja judzą falszuja
                          prawdę nie nawidzą a potem krzyczyże to ich krzywdzą .
                          Jestś Wielki Piot nie tylko Idzikowski - tata porządny czlowiek -
                          to i ty porządny człowiek!
                          Ale Trafnie ocenileś - jesteś OK bez zafalszowania hipokryzji i
                          pruderii - Wielkie OK !.
                          POzdrawiam - tak trzymac w prawdzie nie w fałszu a prawda sama sie
                          obroni !
            • Gość: Piotr Idzikowski Re: Komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:30
              I think, now I know who you are. Beware yourself.
    • fanka_online Re: Nemezis 18.12.09, 16:09
      Mam nadzieję, że przy okazji spotkania wigilijnego z uczniami całej szkoły,
      dyrektor przyzna się do winy i skorzysta z okazji, aby poinformować społeczność
      szkolną o wynikach interwencji MEN oraz publicznie przeprosić nauczycieli.
      • Gość: D-z Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 16:11
        A jeśli tak będzie to powiesz nam o tym? Nie każdy ma okazję posłuchać tak
        osobistego wyznania.
    • Gość: sekretarz kurii Re: Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 16:24
      Pałac odmawia audiencji delegacji szkoły.
      Skompromitowanym wstęp wzbroniony.
      • Gość: szok Re: Z ostatniej chwili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 19:37
        O żesz kurcze blade! To delegacje szkół walą na audiencje do pałacu??? Czy to
        taki nowy, świecki obyczaj?
        • Gość: errata Re: Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 21:59
          o żeż*
          • Gość: uczyciel Re: Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 22:46
            Nasz pasterz Józef kilka lat temu chodził wizytować szkoły.
          • kocur_zalogowany Errata erraty 21.12.09, 23:06
            Lepiej wygląda "ożeż".

• Gość: szok Re: Errata erraty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 09:36
              Nie ważne jak wygląda, ważne jak się mówi. A ja mówię "o żesz ku..."
    • latajacy_reporter Re: Nemezis 28.12.09, 12:34
      Kiedy oficjalna dymisja? Wstyd dla Przemyśla!
      • Gość: julek Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 14:50
        Na 99% we wtorek lub w środe.
        • Gość: ksiądz kanclerz Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 14:14
          który wtorek?
          • Gość: normalny dyrektor Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 19:19
            I kto teraz wystartuje w konkursie na dyrektora tego bałaganu? Nawet pracowni im
            nie przydzielili za brak wyników w nauczaniu. Pan naczelnik przygotował już
            dymisję, czy nadal musimy się wstydzić?
    • fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) 15.01.10, 21:58
      rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7460557,Dyrektorka_szkoly_unika_oceny_.html
      • mat120 Re: Komedia nie-boska!:))) 15.01.10, 22:45
        Słuszna decyzja pani dyrektor. Ze zdrowiem u niej od pewnego czasu na pewno coś
        nie tak.:)
        • fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 18.01.10, 21:48
          rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7468418,Zwolnienie_lekarskie_ucieczka_przed_ocena_pracy_.html
          • mat120 Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 18.01.10, 22:16
            :)))

Czy nie byłoby dla tej nieszczęsnej kobiety lepiej gdyby na zwolnienie poszła
            przed egzaminami poprawkowymi?:)

• fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 18.01.10, 22:22
              Moim zdaniem, powinna to była zrobić przed objęciem stanowiska;)
              Z pożytkiem dla siebie i blisko sześciuset Bogu ducha winnych ludzi.
              • Gość: nla Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 23:53

Ranking szkół opublikowany 14 stycznia 2010 r.

XII Ogólnopolski Ranking Szkół Ponadgimnazjalnych 2010
                miesięcznika "Perspektywy" i dziennika "Rzeczpospolita".

Woj. podkarpackie 2010
                Nazwa szkoły Miejscowość Miejsce w Polsce
                1 LO im. Jana Pawła II Sióstr Prezentek Rzeszów 36
                2 I LO im. ks. Stanisława Konarskiego Rzeszów 53
                3 I LO im. Mikołaja Kopernika Krosno 55
                4 LO im. Komisji Edukacji Narodowej Stalowa Wola 60
                5 Regionalne Centrum Edukacji Zawodowej Nisko 63
                6 IV LO im. Mikołaja Kopernika Rzeszów 74
                7 I LO im. Króla Stanisława Leszczyńskiego Jasło 108
                8 I LO im. Mikołaja Kopernika Jarosław 113
                9 I LO im. Króla Władysława Jagiełły Dębica 119
                10 II LO im. Marii Skłodowskiej-Curie Sanok 124
                11 ZS Leśnych Lesko 189
                12 I LO im. Henryka Sienkiewicza Łańcut 225
                13 I LO im. Juliusza Słowackiego Przemyśl 241
                14 II LO im. płk. Leopolda Lisa-Kuli Rzeszów 249
                15 I LO im. Komisji Edukacji Narodowej Sanok 286
                16 LO Lesko 296
                17 Zespół Szkół im. prof. T. Marchlewskiego Trzcinica 314
                18 II LO im. Mikołaja Kopernika Mielec 338
                19 LO im. Janka Bytnara Kolbuszowa 343
                20 ZS Rolnicze CKU im. prof. Wł. Szafera Rzemień 349
                21 LO im. Tadeusza Kościuszki Ropczyce 358
                22 ZS Techniczno-Weterynaryjnych Trzciana k./ Rzeszowa 361
                23 ZS nr 2 im. Tadeusza Kościuszki Stalowa Wola 364
                24 ZS w Iwoniczu Iwonicz-Zdrój 373
                25 ZS Ponadgimnazjalnych nr 3 im. Wł. Sikorskiego Tarnobrzeg 378
                26 ZS Agrotechnicznych im. Wincentego Witosa Ropczyce 381
                27 ZS Mechanicznych im. gen. Władysława Andersa Rzeszów 393
                28 LO im. Tadeusza Kościuszki Lubaczów 394
                29 ZS Drogowo-Geodezyjnych i Licealnych Jarosław 395
                30 LO im. Stefana Czarnieckiego Nisko 400
                31 LO im. Mikołaja Kopernika Tarnobrzeg 407
                32 ZS Informatycznych i Mechatronicznych Przemyśl 408
                33 II LO im. prof. Kazimierza Morawskiego Przemyśl 410
                34 ZS nr 4 im. płka S. Dąbka Stalowa Wola 425

W naszym województwie jest 122 licea ogólnokształcące i 120 techników, a także licea profilowane i zasadnicze szkoły zawodowe.

Gratulacje Pani Dyrektor.

• fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 24.01.10, 00:34
                  A była, skompromitowana kłamstwami i nadużyciami, dyrektor ZSIiM jest obecnie
                  siostrą przełożoną od Prezentek ?!
                  Jeśli tak....to gratulacje dla siostry przełożonej, oczywiście!
                • Gość: nauczyciel Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 09:26
                  Czyżby pani dyrektor znowu zabrała głos na forum i sama sobie gratulowała?
                  Jeżeli w szkole są tak świetne wyniki nauczania, to spokojnie można odebrać
                  ocenę pracy, z pewnością jest wyróżniająca...
                  • Gość: nla Gratulacje dla Pani Dyrektor ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 11:58
                    W rankingu szkoła zajęła 2 miejsce w mieście - to jest FAKT.
                    A z faktami się nie dyskutuje - jeszcze raz gratulacje!!
                    Życzymy w przyszłości jeszcze wyższego miejsca.
                    Panie Prezydencie czas na docenienie najlepszych!!
                    • Gość: D-z News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 21:37
                      Co tak cicho w temacie? Nikt nie komentuje tego, że nową dyrektorką jest
                      tamtejsza vice, a vice jest teraz mgr.inż. I.W., nikt już się tematem nie
                      interesuje?Fanka! nie zostawiaj nas samym sobie;)
                      • fanka_online Re: No news is the best news 12.02.10, 22:37
                        Moim celem było zdemaskowanie łamania prawa w szkole, przywrócenie w niej
                        porządku prawnego oraz uświadomienie tzw radzie, jak wiele złego zrobiliście
                        milcząco i z pochylonymi głowami przyzwalając na krzywdzenie uczniów i
                        niewygodnych nauczycieli.
                        Decyzja ministerstwa oczyściła pokrzywdzone osoby z pomówień, a jej konsekwencje
                        są ogólnie znane z artykułów GW.
                        Jej mość, jak zły sen, odeszła w niebyt....a Wasze rozgrywki personalne nigdy
                        mnie nie interesowały i nie interesują. Cieszcie się wolnością i nie zmarnujcie jej.
                        Żegnam państwa.
                        • Gość: aaa Re: No news is the best news IP: *.brnt.cable.ntl.com 12.02.10, 23:04
                          Jestes pewna, ze odeszla w nicosc? Ja mam wrazenie, ze odeszla na roczny urlop
                          dla poratowania zdrowia...
                          • fanka_online Re: No news is the best news 12.02.10, 23:08
                            Jestem pewna.
                            • Gość: D-z Re: No news is the best news IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.10, 23:38
                              Najgorsze jest to, że przez mało szkodliwy dla pozostałych uczniów czyn
                              dyrektorki, usunięto ją, zaś konsekwencją jaką była wymiana nauczycielek,
                              głównie z chemii, nikt się nie zajął jak widać, bo następczynie wołają o pomstę
                              do nieba, a jej uczniowie rękami i nogami proszą o zaprzestanie tej farsy i
                              przywrócenie szanownej Pani z Chemii która czegoś nas uczyła. Fanka, i reszta
                              trzeźwych ludzi na tym świecie, błagam zróbcie coś z tym, bo ta komiczna
                              sytuacja niczemu dobremu nie służy, a jedynie pogarsza jakość nauczania, która
                              obecnie spadła na dno komizmu.
                              • Gość: poinformowany Re: No news is the best news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 10:27
                                z tego co wiem, to obie nauczycielki są na rocznych urlopach i po wakacjach
                                wracają do szkoły
    • Gość: Józef Re: No news is the best news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 16:32
      Szkoła już ucierpiała i to bynajmniej nie przez te dwie
      nauczycielki. Drogi uczniu już możesz zacząć pisać bo z tego co wiem
      obie panie po urlopach wracają do szkoły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka