Gość: Fanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 23:09 miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7117192,Nie_zdali_poprawki__ale_przeszli_do_wyzszej_klasy.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4815120 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arcybiskup Re: Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 23:49 PRAWDĄ ŻYC PRAWDY BRONIC PRAWDY SIE DOMAGAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prawda IP: *.range86-132.btcentralplus.com 07.10.09, 03:14 Koniec świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:26 Artykuł, chociaż obiektywny, pomija wiele istotnych faktów np, brak kompetencji i nonszalancję wizytatora, który został zobligowany przez dyr. Igras do przeprowadzenia kontroli w szkole, kłamstwa dyrektorki dotyczące daty dublowanych egzaminów z języka angielskiego, oraz to, że uczeń, który nie zdał egzaminu z chemii już od pierwszego września został wpisany na listę uczniów klasy programowo wyższej. Pominięto też całą drogę służbową , jaką przeszły nauczycielki domagając się respektowania prawa; interwencję u posła PO, prezydenta, w kuratorium i MEN. Gdyby w tym kraju urzędnicy wypełniali swoje obowiązki, cała sprawa powinna mieć swój finał na wspomnianej kontroli wizytatora i jednoznacznej decyzji kuratorium, niestety, ta instytucja jest nieudolna i nie stoi na straży prawa oświatowego, a brak kompetencji wizytatora , skutkuje j.w. Dodam jeszcze, że wszyscy trzej uczniowie są pełnoletni, a ich "grzechem głównym" jest fatalna frekwencja w ubiegłym roku szkolnym. Jeden z nich na pierwszy semestr miał opuszczone 400 godzin lekcyjnych i otrzymał 10 ocen niedostatecznych( czyli ok 50% przedmiotów). W normalnej szkole, w której dyrektor dba o poziom nauczania i wychowania, taki uczeń zostaje skreślony z listy. Podważanie kompetencji urzędnika państwowego i publiczne poddawanie w wątpliwość wartości merytorycznej przygotowanych materiałów jest niedopuszczalne i podpada pod paragraf KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziolek Matolek Re: Nemezis IP: 79.139.112.* 07.10.09, 10:03 Faniu - dlaczego tak to przezywacie . Po co tyrzymać kogos w tej samej klasie lub wywalac ze szkoly a potem okaże się że te koziolki Matolki to były nadzwyczaj uzdolnione Matolki . Przeciez większość poslów - maja umysl osłów ,rządzący w PO i PISie to naogół ludzie bez żadnego wyksztalcenia ( zdolni tylko do korupcji ,zldziejstwa ,klamstw i oszukaństwa - ale sa tak zdolni że potrafilidojść do tej wladzy i czuc sie bezkarnie . Co widzimy dziś nawet po ostatniej aferze ) Tak więc dyrektorka szkoly zgodnie z trendem promuje jedynie takich zdolnych ludzi. W wojsku nie potrzeba wyksztalcenia -trzeba tylko zabijać W policji CBS ,CBA, Wywiadzie ,Kontrwywiadzie Straży Granicznej ,Straży Miejskiej ,Straży leśnej, Urzędzie celnym ,Urzedzie Skarbowym ,itd ..........widzicie ile jest stanowisk gdzie nie trzeba zadnego wyksztalcenia - zreszą bardzo dobrze platne stanowisa dla glupka i dla lenia trzeba tylko umiec bić i podkladać świnie . Po co ma się dyrektorka naraać dla przyszłych decydentow bo nawet Kornelmakuszyński byl wywalony z Gimnazjum w Przemyslu i patrzcie napisał Koziolka Matolka slynnego na caly swiat a nawet przewidującego doradcę wojskowego bo doradza aby spieprzać z Afganistanu a nie daj Boże pdchać się na wschód i to zaraz za Bóg lub San . Einsteina - tez wywalili ( i co teria mc2 zostala) Teslę tez wywalili ( i co - prąd jest) Marcinkiewicza też wywalili ( i co ożenil się drugi raz) Lepera wywalili malo nie posadzili ( i co sadzi sobie ziemniaki) a Łyżwiński spokojnie dalej sopbie siedzi bo też go wywalili a ochojska ta wywalona nawet technikum eksternistycznie zdążyla zrobic Clintona chcieli wywalic ale sie nie dal itd Po co więc chłopcow wyganiać ze szkoly skoro taka maturę mozna miec za kilka miesięcy i to eksternistycznie ( bez egzaminu) z pelnymi prawami itd...... Po co więc to przezywac -skoro szwinle były są i będą a nauka tylko dla glupich la nie dla madrali jak Koziołka Matołka Odpowiedz Link Zgłoś
wolyniak2 Re: Nemezis 07.10.09, 20:44 Miki, znowu ty! A mógłbyś się sam wywalic z tego forum! Dla dobra ludzkości. A gdyby nie (w banderowskie cuda jakoś nie wierzę) - zmień nicka. Koziołek Matołek to przyzwoity gośc, kudy tobie do takiego! A ksywkę, może na mikunek_rezunek, ładne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niku Re: Nemezis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:15 Interwencja u posła PO - to jaka droga służbowa? Chyba partyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Zobacz Aaa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 23:45 ....do czego prowadzi pycha, nieuzasadniona pewność siebie, brak poczucia odpowiedzialności, lekceważenie prawa i odmawianie szacunku podwładnym... Zalinowałam powyższy artykuł, z myślą o Tobie, ponieważ byłeś jedną z nielicznych tutaj osób (oprócz samej zainteresowanej) , która bardzo krytycznie wypowiadała się w wątku "Mobbing". Działania, o których swego czasu wspominałeś, były podejmowane, ale tym razem ich zaniechanie, było by jednoznaczne ze współudziałem w przestępstwie. Jak zawsze, poważne problemy, wymają odpowiednich okoliczności, aby wreszcie skutecznie je rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Zobacz Aaa...korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 23:47 Oczywiście, "wymagają odpowiednich okoliczności" Przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Zobacz Aaa...korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 02:20 No i byłoby:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Zobacz Aaa...korekta IP: 213.25.24.* 08.10.09, 07:45 Mnie interesuje dlaczego temat to nemezis? Wszak to bogini zemsty. Ja wiem ze Twoja logika jest specyficzna i ma niewiele wspólnego z logiką formalną. dlatego pytam kto tu się na kim mści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Pysio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 09:28 Nemezis to uosobienie gniewu bogów, ścigająca przestępców i wymierzająca sprawiedliwość. Nadal nie widzisz związku?:) P.S. Dlaczego ostatnio usiłujesz mnie obrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Pysio... IP: 213.25.24.* 08.10.09, 15:47 Nie chcę cię obrazić tylko uświadomić że na podstawie znajomości przez kogoś przysłów które ogólnie uważa się za mądrość narodów nie wyciąga się mylnego wniosku że ten ktoś nienawidzi kobiet. Nemezis to nie sprawiedliwość lecz zemsta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plastuś Re: Pysio... IP: 79.139.112.* 08.10.09, 16:11 Tak - Tak fanka jest wpradzie urodziwa ,dobrotliwa ale okropnie mściwa ( jak zdradzana żona soltysa ) i dlatego używa stale słowa Nemezis ( najlepiej zjrzyć do encyklopedii - tam wyjaśnia szczegółowo ) Nemezis to od czeskiego lub austro-węgierskiego " NE ME ZIS - tawis " czyli ( Nie mnie zostawisz bo To ja ciebie zostawię - czyli niczym zdradzisz mnie ja zdradzę wpierw ciebie i oto pewnie tutaj Wam Paniom chodzi ....a najlepiej podchodzić do tego z humorem - polecam!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Pysio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 20:58 Masz na myśli swoje słynne "przysłowie" o związku długości włosów z IQ? Czy mam rozumieć, że to Twoje osobiste kryterium oceny ludzi? Ale chyba nie jesteś nauczycielem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Pysio... IP: 213.25.24.* 09.10.09, 07:23 Tu nie chodzi o logikę. Twoja interpretacja przysłów leży w gruzach bo w tym przysłowiu nie chodzi tylko o płeć piękną. chodzi o impulsywne podejmowanie wniosków co jest charakterystyczne dla kobiet w szczególności. To jest coś takiego jak w tym kawale o ruskim uczonym który wyrywał muszce nogi i kazał jej chodzić a we wniosku końcowym napisał; po wyrwaniu szóstej nogi mucha straciła słuch. Po prostu zachowałaś się identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: "Aktualne od zawsze, na zawsze" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 12:51 www.youtube.com/watch?v=K8XqfbGJyMc Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: "Aktualne od zawsze, na zawsze" 10.10.09, 14:15 www.youtube.com/watch?v=Anpt8LwgPiY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re Dla tych, co pod siodłem z wyrazami współczucia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 14:30 www.youtube.com/watch?v=dY9j2zhYWtE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Re Dla tych, co pod siodłem z wyrazami współc 10.10.09, 14:55 www.youtube.com/watch?v=eUDOQANiBAQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: "Dotyka sedna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 15:30 www.youtube.com/watch?v=SMwaMTP8HSQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ćeskoslovensko Re: "Dotyka sedna" IP: 79.139.112.* 10.10.09, 15:54 NE ME ZISte DAJTE SPOKIJ TEJ FAJnej hranej Muzyki ale sem je posluchav ze czerepacha tj. DYNIA Ne POlsko Ne NeMecko ale nasa PEREMYSKA - Austro -madiarsko-Peremyslnum z Fort SAN -SAN - CAN CAN - Fiki- MIKi-Ura Bura dla Paszczura ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolyniak2 "Dotyk mikiego" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:26 Miki, ty masz prawdziwego p-i-e-r-d-o-l-c-a, albo schlałeś się przy niedzieli. Jeszcze nie jest za późno (chyba), jeszcze możesz się leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: "Dotyka sedna" 10.10.09, 16:59 www.youtube.com/watch?v=xfbYKi9hMUI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: "Dotyka sedna" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 17:31 Piękne....dziękuję Hermenegildo:) Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: "Dotyka sedna" 10.10.09, 17:41 Bardzo proszę..... www.youtube.com/watch?v=EbGxr98apNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozin dla wolyniak Re: "Dotyka sedna" IP: 79.139.112.* 11.10.09, 09:49 sedecznie polecam - JA SEM TO DLA VAS VNALAS - Ne ME ZIS DO BAZin kole PEReMYSLA SKOćYL www.youtube.com/watch?v=cV2NpPqIHnw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Komentarz nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 14:08 "Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od was nie wymagali" Te piękne i mądre słowa Jana Pawła II widnieją przy wejściu do wspomnianej szkoły. Wymagać od siebie, czyli czuć ciężar odpowiedzialności za wypełniane obowiązki nie zważając na brak odpowiedniego nadzoru. Wypełniać je wzorowo i zgodnie z własnym sumieniem, w imię dobra drugiego człowieka i z szacunkiem dla prawdy. Dobry nauczyciel wie, że w tym zawodzie realizowanie materiału i egzekwowanie wiadomości nie wystarczy. Poczucie odpowiedzialności za wychowanie młodego pokolenia wymaga wzorowej postawy moralnej, braku akceptacji dla przestępczej działalności na terenie szkoły, braku przyzwolenia na niesprawiedliwość i zło . Dokąd zmierza polska edukacja, zastępując wychowanie, deprawowaniem, a prawdę i sprawiedliwość , kłamstwami, partykularnymi interesami i układami? Gdzie jest dobro, jeśli trzech uczniów jest promowanych wbrew wynikom egzaminów, a pozostali, zgodnie z wynikami , powtarzają klasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do Fani Re: Komentarz nt IP: 79.139.112.* 11.10.09, 15:56 Oto Polska i Polacy -właśnie i sama Faniu przyznajesz o tym o czym dyskutowalaś i zajadle broniłaś że Polacy są prawi sprawiedliwi i nigdy nie klamią - A tu masz" Babo Placek ".....nawet w Przemyslu takie bulwersujące prawdy . Sama pytasz powyżej dokąd zmierza Polska poprzez klamstwo i deprawację ,interesy i uklady a masz pretensje ,że to inne nacje specjalizują się w klamstwie i deprawacji. Wkońcu zauwazyłaś tą drzazę w oku Polaka .......... Serdecznie - bardzo cię serdecznie droga kolezanko- nauczycielko pozdrawiam ! Z okazji Dnia Nauczyciela życzę - Wszystkiego co sobie tylko życzysz .......i moc buziaków ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Komentarz cz 2 nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 19:59 miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7133637,Komentarz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: I kolejny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 20:04 miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7133511,Bedzie_kontrola_kuratorium_w_przemyskiej_szkole.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziolek Matołek Re: I kolejny artykuł IP: 79.139.112.* 11.10.09, 20:29 faniu ty naprawdę jesteś msciwa -ani trochę litościwa - toz to polacy - rodacy a ty im burzysz karierę zyciową oraz odciagasz od nauki (9 bo wcakle nie będą chodzić do szkoły). POjdą do Policji ABW CBS lub wojska a może do afganistanu gdzie przelewac będa za ciebie krew i stana się bohaterami A ty później bedziesz walczyla dla nich o pomnik tak jak o pomnik dla Koziolka Matolka co stoi w Zakopanem choc już raz ktoś go wywalił niczym Dzierżyńskiego i Lenina z Poronina ( a może tylko po polsku nadzwyczajniej pod...lił - jak auto u Niemca a rower u Holendra - a Polak potrafi i to wszystko potrafi Oj Potrafi !! nawet bez nauki przejść z klasy do klasy sama to przecież powyżej przyznalaś !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt Re: I kolejny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 22:27 A co w tej całej sytuacji ma do powiedzenia dyrekcja szkoły? Niestety słychać głosy tylko jednej strony? Chyba ważne: wątek o mobbingu pojawił się w kwietniu 2009 r, czyli dużo wcześniej niż opisany przez Gazetę Wyborczą przypadek. Interesuje mnie jaki wpływ ew. mobbing miał wpływ na zachowanie nauczycielek wystawiających uczniom ocenę ndst i jaki na zachowanie dyrekcji podważającej te oceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: I kolejny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:22 Po pierwsze, mobbing w ZSIiM nie jest "ew", tylko realny(!) Po drugie sugestia, że fatalne relacje w szkole miały jakikolwiek wpływ na ocenianie uczniów, jest krzywdząca dla mnie, jako nauczyciela i odbieram ją , jaką kolejną próbę podważenia mojego autorytetu. Uczeń X otrzymał obiektywną ocenę za swoje wiadomości, a raczej ich brak, dowiódł też braku umiejętności w rozwiązywaniu najprostszych zadań (wszystkie były rozwiązywane na lekcji i powinien je mieć w zeszycie), a także wykazał zerową umiejętność w praktycznym zastosowaniu wiedzy, jaką miał zdobyć w ubiegłym roku szkolnym. Na koniec, na pytanie dyrekcji , cytuję; "to powiedz, co wiesz", odpowiedział "właściwie nic nie wiem" I tak filozoficznie zakończył się egzamin w dniu 25.08. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Nemezis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 13:53 Z ogromnym zniesmaczeniem zapoznałem sie z artykułem - komentować to trudno wobec przemian mentalnościowych. Problem tkwi w wychowaniu młodego człowieka w domu. Jesli już na poziomie domu rodzinnego podwazany jest autorytet nauczyciela - jednym ze skutków jest własnie zdarzenie opisane w artukule. Niestety objawia sie bezsilnośc tych, którzy próbuja "prostować" wartości skrzywione na etapie wychowania w domu. Jakie wyjście? Mozna wprowadzić amputacje chorej kończyny - czyli rozwiązania bardzo drastyczne ale zarazem o mocnej prewencji dla innych. Życze duzo wytrwałości Paniom wymienionym w artykule - a Pani Dyrektor? hm.. niech sobie odpowie sama i spojrzy w lustro.. moze patrona szkoły nalezałoby zmienić a wraz z nim kadre kierowniczą? Pole do popisu maja decydenci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 12.10.09, 15:50 Dziś w tv był reportaż o tym jak nauczycielka z powodu mobbingu odebrała sobie życie. Jeśli ty Fanka wiesz -jako specjalistka od spraw związanych ze szkolnictwem- cos więcej to proszę o jakies szczegóły. Interesuje mnie głównie ten potwór zarządzający szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:01 W moim wątku na temat mobbingu znajdziesz link do informacji na temat tragedii katechetki z okolic Bydgoszczy, bo zapewne o tą sprawę pytasz. forum.gazeta.pl/forum/w,165,94594406,101409169,Re_Nowy_link_do_strony_o_smierci_katechetki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 12.10.09, 16:48 Tak. To chodzi o kobietę która osierociła dwoje dzieci i była katechetką. Ja z kolei myślę że jest taki typ osobowości cichy nie wadzi nikomu i nie potrafi się bronić dlatego jest katalizatorem wywołującym agresję u tchórzy czy sadystów. Czy ten dyro wg Ciebie spełnia te kryteria? Jest taka zasada dziobania. Jest kura która dziobie wszystkie a na końcu kura którą dziobią wszystkie.Ale ja myślę ze zdrowy psychicznie przełożony nie dopuści do jej stosowania wśród podwładnych.Musi to być jakiś obleh i wredzio. Po prostu nie dorósł do roli [przełożonego. No tak. Dzisiaj nie patrzy się na kwalifikacje. Dziś obowiązuje zasada; Bez głowy mozna żyć bez pleców się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:58 Nie znam dyrektorki szkoły, w której pracowała katechetka, ale znam moją byłą dyrekcję od lat dziesięciu. Ludzie zdolni do stosowania mobbingu są klasyfikowani przez psychologów jako manipulanci typu perwersyjnego, a wszelkie szczegóły na temat tego typu osobowości znajdziesz w moim wątku, szczególnie w literaturze, którą w nim polecałam. M.F. Hirigoyen to niekwestionowany autorytet w tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 12.10.09, 17:58 Jak znam życie to wiem że patologia u przełożonych to prawie prawidłowość. Najczęściej to odreagowywanie kompleksów i stresów. Ale czy tak powinno być? dlatego mam taki postulacik; powinny ich objąć badania psychiatryczne. Udowodnione jest w sposób nie budzący najmniejszych podejrzeń że wydajnośc i atmosfera w pracy jest zależna od prawidłowej osobowości szefa. Oni często nie mają pojęcia jak są żałośni i destrukcyjni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt Do Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 20:46 Po konflikcie interpersonalnym prawie zawsze narastają wzajemne uprzedzenia, żale i niezrozumienie, szczególnie jeżeli dotyczy to dwóch kobiet (może jeszcze starych panien?). Patrząc obiektywnie (nie jestem nauczycielem) mając na uwadze problem mobbingu, który mnie osobiście interesuje jako zjawisko, chciałbym uzyskać odpowiedź na zadane wcześniej pytanie: jak ew. mobbing zasygnalizowany na tym forum w kwietniu br. wpłynął na dalsze działania zainteresowanych stron w sierpniu, wrześniu i nadal?. Ps.mobbing nie będzie ew. dopiero po prawomocnym wyroku sądowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panie Andrzeju Re: Do Fanki IP: *.boo.pl 12.10.09, 20:59 Dlaczego obraża Pan swoją podopieczną nazywając ją starą panną? A przy okazji - jak zdrowie? Lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
zolnierz75 Re: Do Fanki 13.10.09, 14:03 W tej szkole nie ma problemu "mobbingu". Jest raczej konflikt personalny. Obie Panie były kiedyś dobrymi znajomymi i o zbliżonych uznawanych wartościach. Obie inteligentne, ambitne i chcące uzdrawiać przemyską oświatę. Los je rozdzielił-jedna z nich została Dyrektorem. I z tego cały "ambaras". Pozdrawiam "uzdrowicielki"! A z okazji Dnia Edukacji życzę - "musicie siać choć wiatr porywa ziarna, a w ślad za siewcą kroczą stado wron" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panie Piotrze Re: Do Fanki IP: *.boo.pl 13.10.09, 15:55 Komentowany artykuł nie dotyczy mobbingu. Ujawnia natomiast nieprawidłowości (delikatnie mówiąc) w jednej z przemyskich szkół. Mnie np. interesuje, jak w tej szkole działa nadzór pedagogiczny, skoro pełnoletni uczeń, który opuścił 400 godzin, i są to godziny nieusprawiedliwione, może w ogóle zdawać poprawkę. Dlaczego nie został wcześniej relegowany ze szkoły? Mówiąc o demoralizacji uczniów w tej szkole nie można pominąć także tego aspektu. Zachęcam do zapoznania się z cytowanymi słowami profesora Jana Hartmana i poważnej refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Od Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:05 Poprzednio pan A. usiłował zdyskredytować problem, a teraz kolejna manipulacja, w której pan P. zamierza wmówić osobom postronnym, że złamanie prawa w ZSIiM jest konfliktem personalnym na zasadzie "jedna pani, drugiej pani". Wasza umiejętność posługiwania się kłamstwem i oszczerstwem jest tak samo zdumiewająca , jak i Wasze wysiłki obrony przegranych pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Komentarz c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 08:25 Dzisiejsza prasa donosi, że obecny, kontrowersyjny premier Włoch wszelkie przejawy "antyberlusconizmu" utożsamia z "atakiem na państwo", a korespondent z uśmiechem dodaje "skąd my to znamy?" No właśnie....my znamy to doskonale ze szkoły, w której każdy sprzeciw wobec bezprawia, każdy krytyczny komentarz, każdy przejaw zdrowego rozsądku był natychmiast karany; odbieraniem głosu na konferencji, redukcją dodatku motywacyjnego, a w drastycznych przypadkach rozmową-pouczeniem "na dywaniku", niesprawiedliwymi i krzywdzącymi ocenami dorobku zawodowego ( tu też interweniowało kuratorium dwukrotnie) i niezgodnym z prawem zwolnieniem z pracy ( tym razem sprawa skończyła się pomyślnie dla koleżanki na sali sądowej) Dziś również nauczyciele i uczniowie są ogłupiani demagogią rodem z najczarniejszego totalitaryzmu, a wszelkie działania UM i kuratorium tłumaczone "atakiem na szkołę". Ludzi, zwłaszcza młodych można zniewolić na wiele sposobów, ale ja osobiście, wierzę w zdrowy rozsądek, krytyczną refleksję i zwycięstwo rozumu nad głupotą, sprawiedliwości nad bezprawiem, prawdy nad kłamstwem i pustosłowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Komentarz c.d. IP: 213.25.24.* 13.10.09, 12:01 pysio gratuluje Ci optymizmu!!! skąd u Ciebie przypuszczenie że może być normalnie? W obecnej dobie świat jest ustawiony tak by cwaniacy mieli pole do popisu. To oni trzymają łapę na szkolnictwie i nie dopuszczą do wypuszczania na świat ludzi myślących kategoriami humanizmu. Ci zboczeńcy aby mieć większą pewność co do tego że po ludzku nie może być zagnali sześciolatków do nauki aby odciagnąć ich od rodziny i zacząć indoktrynować. Wg moich obserwacji na tym łez padole z kazdym rokiem jest coraz gorzej i jestem pewien że za parę lat z tych numerów będziemy się śmiać uważając je za stosunkowo łagodne. Wytchnienie daje tylko gwałtowna zmiana władzy ale nie trwa to zbyt długo. Jedyną szansą na powrót do normalności dają instytucje niezależne od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Komentarz c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:41 To nie jest optymizm, tylko wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolyniak2 Do Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 22:18 W Dniu Nauczyciela wszystkiego najlepszego, radości z pracy, cierpliwości, wielu wspaniałych nagród i wyrozumiałości dla wychowanków, zdrowego dystansu wobec pomysłów szefów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiekt Re: Do Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 00:12 Niestety w dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi na zadane już 2 razy pytanie, czy istnieje korelacja między mobbingiem, a wydarzeniami późniejszymi. Co do nieobecności. Czy 400 godz. opuszczonych w ciągu roku to dużo - ależ tak, oczywiście!. Skoro jednak uczeń ten został sklasyfikowany na koniec roku przez nauczyciela (przez Panią!) to w oczywisty sposób stwierdza, że liczba godzin lekcyjnych na której uczeń był obecny została uznana przez nauczyciela (przez Panią !) za liczbę wystarczającą do wystawienia mu oceny końcowej. Zatem nie może Pani podnosić kwestii godzin nieobecnych przez ucznia w tej chwili, gdyż wystawiając ocenę w czerwcu br. zupełnie to Pani nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Od Fanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 00:46 Panie A, to nie jest miejsce na dyskusję na temat klasyfikacji. Pan dobrze wie, że uczeń X miał 400 godzin nieobecności na pierwsze półrocze oraz 10 ( słownie; dziesięć) ocen niedostatecznych i wówczas powinien być relegowany. Na drugie półrocze miał również mnóstwo godzin nb, ale w jaki sposób udało mu się wyjść tylko z dwoma poprawkami....to już pytanie nie do mnie. Powtarzam to, co napisałam wcześniej w komentarzu ,szkoła w której dyrektor dba o wyniki nauczania i wychowanie młodzieży, nie akceptuje takich "uczniów". P.S. Proszę nie oczekiwać odpowiedzi na pańskie niedorzeczne pytania. Zarówno pan, jak i pański kolega P wiecie doskonale , że zawsze oceniam uczniów obiektywnie, sprawiedliwie i z dużą wyrozumiałością, a tzw względy osobiste i nauczycielskie sympatie i antypatie nigdy mnie nie dotyczyły i nie miały najmniejszego wpływu na moje relacje z uczniami. Temat ucznia X na tym forum uważam za wyczerpany, a do dyskusji na temat stanu edukacji chętnie powrócę, ale po dymisji pańskiej koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Od Fanki IP: 213.25.24.* 14.10.09, 06:48 Dlaczego uczeń jeżeli nie chodzi do szkoły jest uważany za matoła i pozbawiony prawa do przechodzenia? Czyżby chodziło o to że wazniejsza jest jego obecność niż wiedza? Czyżby chodziło o indoktrynację? Czy dzisiaj istnieje instytucja eksternistycznego zdawania na każdym etapie nauki? Na pewno budzi to podejrzenie że ma nieopanowany program. Ale pewności nie ma.Znam wielu i sam do nich należę takich którzy chodzenie do szkoły traktowali jak normalne tortury psychiczne. Dlatego nie dziwię się że jest tam multum zboczków. Nigdy w życiu nie było taki że nie zdałem jakiegoś egzaminu.Ale też nigdy nie polegałem na wykładowcach zawsze uczyłem się sam a jakieś wykłady jak już się przełamałem i uczestniczyłem traktowałem pomocniczo.Dlatego jestem mocno zdziwiony tą sytuacją bo między zdawaniem a obecnością nie widzę żadnego związku. Na marginesie; są sytuacje dokładnie odwrotne; dzieci chodzą do szkoły i nic nie rozumieją! Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Jeśli ma 10 ocen niedostatecznych 14.10.09, 07:30 to nie jest matołem? A nieobecności? No cóż, jeśli szkoła ma regulamin, to wypada się go trzymać. Jak się komuś nie podoba ta szkoła, to może się przenieść gdzie indziej, gdzie będzie mógł chodzić czy nie chodzić na zajęcia według własnego uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 16:40 W dniu Edukacji Narodowej dyrektor państwowej szkoły oficjalnie przyznaje, że promował w tym roku trzech uczniów, kierując się własną sympatią(!) W tym kraju obowiązuje PRAWO, a w kwestii promowania uczniów następujący dokument ust. 10 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 30 kwietnia 2007 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów w szkołach publicznych (Dz.U. Nr 83 poz.562), do którego odsyłam wszystkich zainteresowanych i zdezorientowanych, a nie osobiste sympatie dyrektora(!) O fakcie wciągania uczniów w konflikt z prawem , w jaki weszła dyrektorka ZSIiM w Przemyślu zostało dziś poinformowane podkarpackie kuratorium oraz MEN i w rozmowach telefonicznych nikt nie krył swojego oburzenia działaniami dyrektorki. P.S. Panom AH i PP współczuję podopiecznej, której absurdalne, autodestrukcyjne posunięcia dowodzą braku kompetencji i zagrożenia , jakim jej osoba jest dla przemyskiej oświaty. Czas zakończyć ten danse macabre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Nemezis IP: 213.25.24.* 14.10.09, 22:00 Tak kocur chodzi o ten idiotyczny regulamin. Przecież nie jesteś na tyle naiwny że regulamin służy akurat pochłanianiu i przyswajaniu wiedzy. O tym powinny przesądzać tylko i wyłącznie egzaminy. Nigdy nie będę uważał za zgodne z logiką że permanentne uczestniczenie w zajęciach stanowi o wiedzy ucznia. Fanka prawo jest tylko i wyłącznie po to by je łamać. A co to jest ZSIiM? Nie jestem na bieżąco.Dawniej obowiązywało takie hasło; nie nauka lecz chęć szczera zrobią z ciebie oficera. Czyżby powrót do starych dobrych czasów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re; Panie Prezydencie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:56 Proszę powstrzymać swojego pracownika, który JESZCZE pełni obowiązki dyrektora ZSIiM od dalszej demoralizacji uczniów! Notatka ze szczegółami u Naczelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Panowie Radni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:59 ....zainteresowani, a zdezorientowani. Chętnie udzielę Panom wszelkich informacji na opisywany powyżej temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Do Reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 18:01 Byłabym bardzo zaskoczona....mile zaskoczona, bo aby podjąć decyzję o własnej dymisji trzeba nie tylko pokory i odwagi. Trzeba być świadomym własnych błędów i krzywd wyrządzonych wielu osobom, przede wszystkim młodym ludziom, za których wychowanie jest się odpowiedzialnym. Człowiek, którego władza psuje i skłania do łamania prawa nie jest zdolny ani do krytycznej refleksji nad swoim postępowaniem, ani też do opuszczenia sceny w odpowiednim momencie. "Człowiek dopiero wtedy jest w pełni szczęśliwy, gdy może służyć, a nie wtedy, gdy musi władać. Władza imponuje tylko małym ludziom, którzy jej pragną, by nadrobić w ten sposób swoją małość. Człowiek naprawdę wielki, nawet gdy włada, jest służebnikiem. — Stefan Wyszyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Do Reportera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:02 Panie Reporterze, ja piszę o odwadze, pokorze, świadomości i szacunku ....a pan usiłuje się doszukać wymienionych cech tam, gdzie nigdy ich nie było i nie będzie. Prawda ich wyzwoli, ale do wolności też trzeba dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 17:10 Spójrzcie tylko na tytuły wątków na topie....korupcja w piłce nożnej, kamieniczni oszuści, bałagan w Mopsie, koniec szpitala, afera w Sarafisie.... włącznie z tematem tego wątku mogą przyprawić o ból głowy przeciętnego mieszkańca naszego ślicznego, ale zepsutego, najwyraźniej, miasteczka. Bezprawie, nepotyzm, brak poczucia odpowiedzialności, brak wyobraźni i skrajne lenistwo urzędników w niemal każdej dziedzinie życia społecznego(!) Myślę, że panowie Radni powinni się ostro brać za rozpasane towarzystwo, albo będą musieli zapomnieć o najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Nemezis IP: *.tktelekom.pl 31.10.09, 15:17 Tak czytam te wszystkie wypociny Fank.... i nie moge dostrzec logiki tyle w tobie nienawisci i głupoty oraz niedowartosciowania , od wszystkich bys wymagała a sama od siebie nie potrafisz dac tylko wytykasz i narzekasz na to co jest złe ale sama nie potrafisz tego zmienic . Pomysl nad sobą Kobito i zacznij dostrzegac plusy życia pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Danse macabre trwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 16:23 Okłamywani uczniowie, zastraszani nauczyciele i atmosfera wzajemnych pretensji, nienawiści do wszystkich, którzy ośmielają się mieć własne zdanie, potajemne podchody przerażonych wizją indywiduów szukających abstrakcyjnego "porozumienia", chętnych "mediować", aby tylko ugrać cokolwiek dla siebie , zamiast zabrać się wreszcie do solidnej pracy.... W swojej ekstremalnej nienawiści i chorej żądzy zemsty za otwarcie oczu na PRAWDĘ, topicie właśnie kolejny rocznik maturzystów, którzy przyszli do was po wiedzę i umiejętności, a uczycie ich kłamstwa, krętactwa, braku odpowiedzialności i lenistwa. "Takie będą Rzeczypospolite..." Nas nie trzeba zwalniać, moralne karzełki. My się zwolnimy w stosownym czasie, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie chciałby pracować z takimi miernotami moralnymi. Czas waszej beztroski mija bezpowrotnie, a nowy dyrektor przypomni wam na czym polega praca z młodzieżą, przypomni wam regulamin promowania i uzmysłowi, że w publicznej szkole nie ma miejsca na partykularne, partyjne interesy, nie ma miejsce na kłamstwa, oszustwa i brak kompetencji, który obok zerowego poziomu morale jest waszym grzechem głównym. My sobie poradzimy bez was, ale jak wy poradzicie sobie bez waszej jej mości...?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 16:21 ciekawy artykuł o nieco innym przekręcie w szkole w częstochowie miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7226952,Sad_potwierdzil__ze_stawiali_oceny_za_datki_na_szkole.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Dobre:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 17:22 Najbardziej podoba mi się fragment bajki o dyrektorze pracującym w soboty i niedziele, za zegar kominkowy:))) No i uzasadnienie wyroku "... skazani nauczyciele zamiast wspierać każdego ucznia w rozwoju, oceniać wiedzę i kształtować moralne postawy, to bez skrupułów nauczali ich załatwiania ocen za pieniądze. Tym samym promowali postawy naganne z punktu widzenia życia społecznego." Ale jak można kształtować moralne postawy ucznia, jeśli samemu się moralnie niedomaga? Tak długo, jak ludzie podobni opisanym powyżej będą zajmować się "wychowywaniem", polska szkoła będzie miejscem wypaczania charakterów i demoralizowania młodzieży. P.S. O zegarze kominkowym nic mi nie wiadomo, ale o ocenach za antyramy, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 15:53 miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7255073,Dyrektorka_przemyskiej_szkoly_pod_lupa.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 18:25 "Apelowałem, by sytuację - przede wszystkim ze względu na młodzież - wyciszyć, bo to nikomu nie służy - mówi Piotr Idzikowski, naczelnik wydziału edukacji i sportu przemyskiego urzędu miasta. - Podczas tej rady związki zawodowe zaproponowały zatrudnienie mediatora, który pogodziłby zwaśnione strony. Uznano, że najlepiej, by była to osoba z zewnątrz, nieznająca przemyskiego środowiska - mówi Piotr Idzikowski" Panie naczelniku, "wyciszyć" można sobie muzykę. Problemy, zwłaszcza tak poważne jak promocje, pomimo ocen niedostatecznych, rozwiązuje się(!) "Mediator" potrzebny jest w sytuacji ataku terrorystycznego, a nie tam, gdzie wystarczy przywrócić porządek prawny i dobre imię nauczycielom, wyciągając konsekwencje wobec tych, którzy je wielokrotnie znieważyli . A określenie "zwaśnione strony" można stosować w sytuacji sąsiedzkich nieporozumień , a nie poważnych nadużyć wobec prawa oświatowego i łamania zasad etyki zawodu nauczyciela. Nie jest też prawdą, że obecna sytuacja "nikomu nie służy". Owszem, służy i to bardzo dobrze; trzem uczniom, którzy dostali promocję do wyższych klas nie zasługując na nią w żaden sposób. Pan posłałby swoje dziecko do takiej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nemezis c.d. IP: *.brnt.cable.ntl.com 17.11.09, 19:19 Fanka a dziwisz sie p. Idzikowskiemu? Przeciez on zawsze, nawet wtedy jak byl kuratorem oswiaty to tez zawsze jakies dziwne podejscie mial do takich spraw. Pamietam ewidentna sytuacje z jedna nauczycielka, ktora powinna dostac kopa w d..e. Ale w skutek niepojetych dla mnie drog jakimi podazala mysl p Idzikowskiego (zreszta takze jego zastepcy, Lozinskiego i niejakiego Bara, dyr. delegatury) owa nauczycielka zostala dyrektorem szkoly, w ktorej narozrabiala. Jaki wplyw mialo to na "morale" latwo sie domyslic. Dlatego tez jego slowa za bardzo mnie nie dziwia. Po prostu nic a nic sie nie zmienil. No ale tak to juz jest, jak wejdziesz na karuzele, to juz dopilnuja, zebys z niej nie spadla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:03 Czy się dziwię? Owszem, chociaż w tym kraju zdziwienie, jest chyba zakazane, ponieważ charakteryzuje ludzi niezepsutych. Ja się, po prostu, nie godzę z takim stanem rzeczy. Nigdy nie zaakceptuję kłamstwa, oportunizmu i braku szacunku dla praw boskich i ludzkich. Nie rozumiem zarówno tych, którzy łamią prawo, jak i tych, którzy na to przyzwalają. Nie rozumiem braku poczucia odpowiedzialności za wypełnianie obowiązków związanych z pełnioną funkcją w społeczeństwie i nigdy nie pogodzę się z faktem, że można krzywdzić innych, aby tylko utrzymać się "na tronie". Władza jest służbą dla dobra ludzi sobie powierzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.I. Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 23:08 a ty kotku nie wiedziałaś że tak się ten Świat kręci. Oj naiwna, naiwna jak dziecko we mgle - o ile wiesz skąd ten cytat pochodzi - ale to już prywatna sprawa Twojego I.Q. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Idzikowski Re: Nemezis c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 23:31 Nazywam się Piotr Idzikowski i nie wstydzę się swojego nazwiska. Jeżeli macie szanowni PAŃSTWO występujący anonimowo (bo tak moralnie bezpieczniej i wstydu można zaoszczędzić - chociaż wstyd jest głębiej w nas, a nie powierzchownie w innych)na tym forum odrobinę honoru, godności i uczciwości - zanim zaczniecie używać czyjegoś nazwiska na zasadzie: "kiedyś dawno temu w odległej galaktyce..." opisując sytuacje wysoce enigmatyczne i nie pokrywające się z faktami proszę o szczegóły, fakty i sytuacje realne - tak bym mógł odnieść się do opisanych konfabulacji. Nikt nie jest anonimowy w internecie i nie upoważnia to nikogo (mnie też) do stwierdzeń nieuprawnionych. Z szacunkiem ... jednakże. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Do pana naczelnika 25.11.09, 09:44 Proszę sprecyzować do którego postu odnoszą się Pańskie słowa i zarzut "konfabulacji"? P.S.Osobiście nie wierzę, że jest pan autorem postu forumowicza o nicku P.I., a osoba posługująca się pańskimi inicjałami powinna wpisać swoje własne. Jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości lub pytania , proszę o kontakt mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do pana naczelnika IP: *.brnt.cable.ntl.com 25.11.09, 10:38 Jesli do mojego to spiesze doniesc, ze to co mam na mysli nie dziala sie w odleglej galaktyce. Co do okreslenia dawno temu ,to jesli czas kiedy byl Pan Kuratorem jest odlegla przyszloscia, nic na to nie poradze. Nie czuje sie upowazniony do podawania szczegolow, tym bardziej, ze osoby ktore byly zwiazane z ta sprawa nadal pracuja w instytucjach oswiatowych. Przeraza mnie jedynie mysl, ze jesli trudno skojarzyc o co chodzi, to nasuwa sie wniosek, ze nie bylo to jednorazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Psik Re: Nemezis c.d. IP: 79.139.112.* 25.11.09, 12:55 A aaa -Psik !! Na zdrowie Dajcie spokój tej jałowej dyskusji. Jak chłopcy chcą niech sie dalej uczą zaś jak dyrektorka chce to niech robi co sobie chce ! A aaa- Psik !! Na Zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Nemezis c.d. 25.11.09, 13:07 Jak chłopcy chcą zdobyć zawód, to niech się wreszcie zaczną uczyć(!), ale w klasach, do których powinni chodzić zgodnie z prawem. A dyrektorka, może sobie "robić co chce", ale we własnym domu. A Ty , Miki też sobie pisz, co chcesz, bo jesteś tu naszą, forumową maskotką ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: W krainie absurdu c.d. 25.11.09, 15:37 www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=1911#komentarze Fachowcom polecam wnikliwe zapoznanie się z uzasadnieniem dyrektora i porównanie ich z zarzutami, jakie padły w artykule GW. Odpowiedz Link Zgłoś
egzami-nator Re: W krainie absurdu c.d. 25.11.09, 16:46 Paragraf 2.1 rozporządzenia, na które powołuje się dyrektorka brzmi: Ocenianiu podlegają: 1. osiągnięcia edukacyjne ucznia, 2. zachowanie ucznia. Jest to jeden z przepisów, którego złamania dopatrzyła się dyrektorka podczas, a właściwie po przeprowadzeniu egzaminów poprawkowych. To nie wymaga żadnego komentarza. Kryteria oceny pracy pisemnej są zawarte w samej pracy, którą dołącza się do protokołu. Mam nadzieję, że zarówno prace, jak i protokoły nie zginęły w niewyjaśnionych okolicznościach. Jeżeli chodzi o zarzut, że nie realizuję treści programowych zawartych w podstawie programowej i programie nauczania, to z łatwością udowodnię swoje racje w sądzie. Mam nadzieję, że tym razem zarzut ten jest poparty pisemną opinią doradcy metodycznego, w przeciwnym razie jest to zwykłe pomówienie. W szkole znajdują się tzw. rozkłady materiału, które na początku każdego roku zatwierdzane są - PRZEZ DYREKCJĘ!!! - do realizacji. Skoro zostały zatwierdzone, to znaczy, że były zgodne z podstawą programową. Natomiast zarzut ujawnienia tajemnicy jest tak samo prawdziwy, jak zarzut pominiecia drogi służbowej, co też jest do udowodnienia. Czas skończyć tę farsę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Rzecznik Praw Dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.09, 13:17 A co na temat przedmiotowego traktowania uczniów w całej tej sprawie ma do powiedzenia Rzecznik Praw Ucznia i Rzecznik Praw Dziecka?. Czy zdrowie psychiczne uczniów zdających poprawkę jest tu bez znaczenia?. Czy to oni zdecydowali o dopuszczeniu do egzaminu i mieli wpływ na ocenę końcową?. Kto odpowie za ich straty moralne, a może i inne? Czy ci chłopcy nie są narażeni na szykany ze strony kolegów ze szkoły i z klasy czytających te ww wpisy?. Odnoszę wrażenie, że strony konfliktu grają nimi jak piłką. Ja na miejscu rodziców chłopców zastanowiła bym się nad dochodzeniem praw dzieci w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Rzecznik Praw Dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 13:37 USTAWA z dnia 6 stycznia 2000 r. o Rzeczniku Praw Dziecka (Dz. U. z dnia 31 stycznia 2000 r. ze zm. Dz.U.08.214.1345) Art. 2. 1. W rozumieniu ustawy dzieckiem jest każda istota ludzka od poczęcia do osiągnięcia pełnoletności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Nie Re: Rzecznik Praw Dziecka IP: 79.139.112.* 26.11.09, 16:47 Nie Nie dziecko jest wtedy istota ludzką jak bedzie okreslenie - co to jest istota ludzka . A tego okreslenia w Polsce nie ma więc dziecko nie jest istotą ludzka tylko tzw. istotą ludzką a to nie to samo - ( bo taka istotę ludzka czyli tzw. istote mozna wyskrobać tuz przed urodzeniem a więc znacznie później niz zostala poczęta - więc nie jest istota ludzka lecz wyskrobkiem - Tak Tak -to wyskrobek co go do kanału albo w piec rzucaja i nie jest więc to istota ludzka ) Nie Nie -nie istota ludzka potraktowana nie po ludzku Odpowiedz Link Zgłoś
mat120 pytanie do pani dyrektor 26.11.09, 21:52 fanka_online napisała: ...jeden z uczniów, który przystąpił do sprawdzianu wiadomości i umiejętności, jest jednocześnie laureatem II edycji Olimpiady Innowacji Technicznych Polskiego Związku Stowarzyszeń Wynalazców i Racjonalizatorów za wykonanie pomocy dydaktycznej „Model funkcjonalny urządzenia ABS” (wspólnie z kolegą – uczniem klasy III technikum) w roku szkolnym 2008 – 2009. Czy ten nieudacznik, który nie wiedział co to H2O został laureatem olimpiady w drodze odwoławczej? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Finis coronat opus 08.12.09, 13:39 "Na podstawie przeprowadzonej kontroli, Kurator Oświaty potwierdził błędy dyrektora ZSMIiM popełnione podczas procedury odwoławczej od egzaminu poprawkowego." z pisma Dyrektora Departamentu Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego MEN. Jednoznaczna odpowiedź ministerstwa nie pozostawia wątpliwości odnośnie zasadności interwencji nauczycieli oraz pozwala popatrzeć w przyszłość polskiej edukacji z optymizmem. Świadomi istnienia urzędników państwowych, którzy stoją na straży praworządności w instytucjach oświatowych, możecie państwo spokojnie posłać swoje dzieci do szkół, bez obaw o złamanie prawa, bo nawet jeśli dojdzie do nadużyć, są ludzie obiektywni i uczciwi, którzy na to nie pozwolą. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Finis coronat opus 10.12.09, 08:50 rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7349218,Dyrektorka_szkoly_bezprawnie_promowala_uczniow.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Finis coronat opus IP: *.brnt.cable.ntl.com 10.12.09, 08:56 A mnie najbardziej podoba sie stanowisko przemyskich wladz edukacyjnych. Co nagle to po diable. Poza tym zawsze na nowo mozna przesunac termin ukonczenia kontroli i znowu i znowu i znowu... Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Finis coronat opus 10.12.09, 09:08 Spokojnie, na wszystko jest czas i pora:) A dla Ciebie podziękowania wraz z życzeniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: kuratorium przynaje się do popełnienia błędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 19:21 rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7353260,Kuratorium_przyznaje_sie_do_popelnienia_bledu.html teraz czas na panią dyrektor... Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komentarze 11.12.09, 19:33 forum.gazeta.pl/forum/w,69,104160644,104174940,Dyrektorka_szkoly_bezprawnie_promowala_uczniow.html Ciekawe, że sprawa jest tak szeroko komentowana na forum rzeszowskim... Czyżby tylko tam mieszkali uczciwi, odpowiedzialni ludzie, którym nie jest obojętne zarówno rzeczywiste dobro ucznia/nauczyciela, jak i status polskiej szkoły? Komentarze na forum Rzeszów są jednoznaczne i konkretne, a ja osobiście cieszę się , że są ludzie którzy myślą tak, jak osoba zacytowana powyżej. Ale aby cokolwiek zmienić, nie wystarczy myśleć....trzeba DZIAŁAĆ. Pamiętajcie o tym , państwo, ilekroć będziecie skarżyć się na łamanie prawa w praworządnym państwie. Ile razy dotknie Was osobiście głupota, bezmyślność, brak kompetencji urzędników. Ile razy poczujecie się znieważeni brakiem zainteresowania, obojętnością ludzi na ważny, społeczny problem, w efekcie którego , wy sami stracicie najwięcej. Nie dawajcie przyzwolenia na głupotę, ignorancję, złą wolę innych. Bądźcie sprawiedliwi wobec innych i nigdy nie wahajcie się egzekwować swoje prawa. W tym kraju jest mnóstwo nadętych pyszałków, niekompetentnych głupców i obojętnych na krzywdę drugiego człowieka urzędników, ale jest mnóstwo ludzi dobrej woli. Dołączcie do ich/naszego grona. Będzie nam miło w Waszym towarzystwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 21:40 Ty taka mądra, a nie wiesz, że w życiu chodzi o to by gonić króliczka. Jak go złapiesz to gra się kończy. Koniec i bomba, a kto czytał to trąba! Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komentarze 12.12.09, 06:13 Miałam na myśli LUDZI DOBREJ WOLI; mądrych, świadomych i przewidujących, a nie znudzonych zaściankową monotonią konformistów, dla których każda tania sensacja jest urozmaiceniem. "a ty z daleka, bo tak lepiej i w razie czego nie tracisz nic" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-z Re: Komentarze IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 18:38 Pewnie nikt, nie zanosi się na zmianę dyrki, nic na to nie wskazuje. a ty fanka nie masz innych zmartwień? chodzisz do tej szkoły że tak cie interesuje ten temat? jeśli nie to daj sobie lepiej spokój we wtykaniu nosa w nieswoje sprawy;) ja chodzę i muszę powiedzieć że gdybym tu nie zajrzał to bym o niczym nie wiedział. w budzie nikt o tym nie mówi, a ta wielka dyrektorka to przychodzi na lekcje przedsiębiorczości kiedy jej pasuje - raz jest raz nie. samowolka pod sufitem! a potem ocen wystawić nie ma z czego, tam połowa kadry jest do wymiany a nie tylko ta bogu ducha winna dyrektorka. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komentarze 15.12.09, 19:05 Prawdę mówiąc, nie dziwię się "uczniu", że "w budzie nikt nic o tym nie mówi". Po pierwsze, w budach się zwykle szczeka, liże łapy, albo wyje. Po drugie, "część kadry do wymiany" , to absolwenci "szkoły w lesie", więc ciężko u nich z czytaniem ze zrozumieniem, nawet tak nieskomplikowanych tekstów, jak artykuły pani A. Kulczyckiej i pana M.Godosa, o krótkich , a treściwych wypowiedziach panów; Prezydenta, Kuratora i Naczelnika, nie wspominając. No cóż, współczuję Ci drogi "uczniu" takiej budy, takiej kadry i takiej "dyrki". Ale pamiętaj, że "po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój". Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-z Re: Komentarze IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 08:38 Nie rozumiem co miało znaczyć to "uczniu". Jestem uczniem tej szkoły dosłownie, nie tylko w cudzysłowie. Współczuję sobie również wyboru takiej szkoły, w której można się pożegnać ze spokojem i stracić wszelkie nerwy na darmo, bo szanowna kadra może i posiada jakąś wiedzę, ale ich wykształcenie w kierunku pedagogicznego podejścia do uczniów niestety jest na poziomie psa i kota. Jedni myślą że coś mogą a inni nie wiedzą że coś mogą. A Tobie gratuluję poczucia humoru i tego że Ci się chce żyć z tych wszystkich skandali. Widać po Twoich wypowiedziach że potrafisz też pisać między wierszami, nie mówiąc o czytaniu. Mniej zarozumiałości ;) Też pozdrawiam, w ten zimowy wietrzny poranek, że aż się nie chce wychodzić z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komentarze 16.12.09, 17:15 www.zycie.pl/informacje.php?region=Przemy%B6l&nr=1946 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Do ucznia:) 16.12.09, 19:53 Dziękuję Ci uczniu , za miłe słowa:) Poczucie humoru, to bardzo cenna zaleta. Pozwala z dystansem patrzeć nawet na trudne problemy. Dlaczego użyłam cudzysłowu? Trudno mi było uwierzyć, że uczeń zabrał głos w tym wątku, ale jeśli Cię uraziłam , przepraszam:) Nie ma we mnie zarozumiałości, bo i nie ma do niej powodu. Byłam, jestem i będę człowiekiem prawym i sprawiedliwym. Czuję ciężar odpowiedzialności za wszystko, co robię i piszę, również na tym forum i zapewniam Cię, że służę wyłącznie dobru młodych ludzi, tak rozczarowanych szkołą, jak Ty i prawdzie która zawsze była, jest i będzie dobrem nadrzędnym. Pamiętaj o tym , proszę i śmiało idź przez życie....z poczuciem humoru:) P.S. Widzę, że masz dobrą polonistkę i gratuluję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Idzikowski Re: Do ucznia:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:19 fanka jest zwykłym śmierdzącym skunksem, który nie ma odwagi podnieść przyłbicy. Ponawiam propozycję dyskusji otwartej, w której każdy poniesie odpowiedzialność za słowo głoszone. Nazywam się Piotr Idzikowski, mój numer telefonu 6786226. Podejmę każdą dyskusję lecz z osobą, która nie jest zwykłym TCHÓRZEM , która jest mocna w gębie ukrywając się pod mało wymyślnym i stosunkowo łatwo odszyfrowywalnym zwłaszcza poprzez identyfikację elektroniczną pseudonimem. DLACZEGO NIEKTÓRYM BRAK ZWYKŁEJ, PRZYZWOITEJ ODWAGI? Odpowiedź jest bardzo prosta: są tchórzliwymi łobuzami. Have a nice day sweetheart! Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Do osoby podszywającej się pod pana P.I. 06.01.10, 23:56 Nie omieszkam się skontaktować....ale z panem naczelnikiem Idzikowskim, więc numer telefonu do Wydziału Edukacji znam. A co pan Idzikowski postanowi zrobić z postami , które piszesz w Jego imieniu, to już Jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykoła Re: Do ucznia:) IP: 79.139.112.* 20.02.10, 16:50 Panie Piotrze - super Pan dowalil Fance - to przewotny zykły tchurz tak jak jej zausznicy z tego forum . Podsycja judzą falszuja prawdę nie nawidzą a potem krzyczyże to ich krzywdzą . Jestś Wielki Piot nie tylko Idzikowski - tata porządny czlowiek - to i ty porządny człowiek! Ale Trafnie ocenileś - jesteś OK bez zafalszowania hipokryzji i pruderii - Wielkie OK !. POzdrawiam - tak trzymac w prawdzie nie w fałszu a prawda sama sie obroni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Idzikowski Re: Komentarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 23:30 I think, now I know who you are. Beware yourself. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Nemezis 18.12.09, 16:09 Mam nadzieję, że przy okazji spotkania wigilijnego z uczniami całej szkoły, dyrektor przyzna się do winy i skorzysta z okazji, aby poinformować społeczność szkolną o wynikach interwencji MEN oraz publicznie przeprosić nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-z Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 16:11 A jeśli tak będzie to powiesz nam o tym? Nie każdy ma okazję posłuchać tak osobistego wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekretarz kurii Re: Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 16:24 Pałac odmawia audiencji delegacji szkoły. Skompromitowanym wstęp wzbroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Z ostatniej chwili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.09, 19:37 O żesz kurcze blade! To delegacje szkół walą na audiencje do pałacu??? Czy to taki nowy, świecki obyczaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errata Re: Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 21:59 o żeż* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczyciel Re: Z ostatniej chwili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 22:46 Nasz pasterz Józef kilka lat temu chodził wizytować szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Errata erraty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 09:36 Nie ważne jak wygląda, ważne jak się mówi. A ja mówię "o żesz ku..." Odpowiedz Link Zgłoś
latajacy_reporter Re: Nemezis 28.12.09, 12:34 Kiedy oficjalna dymisja? Wstyd dla Przemyśla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 14:50 Na 99% we wtorek lub w środe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiądz kanclerz Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 14:14 który wtorek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny dyrektor Re: Nemezis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 19:19 I kto teraz wystartuje w konkursie na dyrektora tego bałaganu? Nawet pracowni im nie przydzielili za brak wyników w nauczaniu. Pan naczelnik przygotował już dymisję, czy nadal musimy się wstydzić? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) 15.01.10, 21:58 rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,7460557,Dyrektorka_szkoly_unika_oceny_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mat120 Re: Komedia nie-boska!:))) 15.01.10, 22:45 Słuszna decyzja pani dyrektor. Ze zdrowiem u niej od pewnego czasu na pewno coś nie tak.:) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 18.01.10, 21:48 rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,7468418,Zwolnienie_lekarskie_ucieczka_przed_ocena_pracy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mat120 Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 18.01.10, 22:16 :))) Czy nie byłoby dla tej nieszczęsnej kobiety lepiej gdyby na zwolnienie poszła przed egzaminami poprawkowymi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 18.01.10, 22:22 Moim zdaniem, powinna to była zrobić przed objęciem stanowiska;) Z pożytkiem dla siebie i blisko sześciuset Bogu ducha winnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nla Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 23:53 Ranking szkół opublikowany 14 stycznia 2010 r. XII Ogólnopolski Ranking Szkół Ponadgimnazjalnych 2010 miesięcznika "Perspektywy" i dziennika "Rzeczpospolita". Woj. podkarpackie 2010 Nazwa szkoły Miejscowość Miejsce w Polsce 1 LO im. Jana Pawła II Sióstr Prezentek Rzeszów 36 2 I LO im. ks. Stanisława Konarskiego Rzeszów 53 3 I LO im. Mikołaja Kopernika Krosno 55 4 LO im. Komisji Edukacji Narodowej Stalowa Wola 60 5 Regionalne Centrum Edukacji Zawodowej Nisko 63 6 IV LO im. Mikołaja Kopernika Rzeszów 74 7 I LO im. Króla Stanisława Leszczyńskiego Jasło 108 8 I LO im. Mikołaja Kopernika Jarosław 113 9 I LO im. Króla Władysława Jagiełły Dębica 119 10 II LO im. Marii Skłodowskiej-Curie Sanok 124 11 ZS Leśnych Lesko 189 12 I LO im. Henryka Sienkiewicza Łańcut 225 13 I LO im. Juliusza Słowackiego Przemyśl 241 14 II LO im. płk. Leopolda Lisa-Kuli Rzeszów 249 15 I LO im. Komisji Edukacji Narodowej Sanok 286 16 LO Lesko 296 17 Zespół Szkół im. prof. T. Marchlewskiego Trzcinica 314 18 II LO im. Mikołaja Kopernika Mielec 338 19 LO im. Janka Bytnara Kolbuszowa 343 20 ZS Rolnicze CKU im. prof. Wł. Szafera Rzemień 349 21 LO im. Tadeusza Kościuszki Ropczyce 358 22 ZS Techniczno-Weterynaryjnych Trzciana k./ Rzeszowa 361 23 ZS nr 2 im. Tadeusza Kościuszki Stalowa Wola 364 24 ZS w Iwoniczu Iwonicz-Zdrój 373 25 ZS Ponadgimnazjalnych nr 3 im. Wł. Sikorskiego Tarnobrzeg 378 26 ZS Agrotechnicznych im. Wincentego Witosa Ropczyce 381 27 ZS Mechanicznych im. gen. Władysława Andersa Rzeszów 393 28 LO im. Tadeusza Kościuszki Lubaczów 394 29 ZS Drogowo-Geodezyjnych i Licealnych Jarosław 395 30 LO im. Stefana Czarnieckiego Nisko 400 31 LO im. Mikołaja Kopernika Tarnobrzeg 407 32 ZS Informatycznych i Mechatronicznych Przemyśl 408 33 II LO im. prof. Kazimierza Morawskiego Przemyśl 410 34 ZS nr 4 im. płka S. Dąbka Stalowa Wola 425 W naszym województwie jest 122 licea ogólnokształcące i 120 techników, a także licea profilowane i zasadnicze szkoły zawodowe. Gratulacje Pani Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny 24.01.10, 00:34 A była, skompromitowana kłamstwami i nadużyciami, dyrektor ZSIiM jest obecnie siostrą przełożoną od Prezentek ?! Jeśli tak....to gratulacje dla siostry przełożonej, oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Komedia nie-boska!:))) odc kolejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 09:26 Czyżby pani dyrektor znowu zabrała głos na forum i sama sobie gratulowała? Jeżeli w szkole są tak świetne wyniki nauczania, to spokojnie można odebrać ocenę pracy, z pewnością jest wyróżniająca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nla Gratulacje dla Pani Dyrektor ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 11:58 W rankingu szkoła zajęła 2 miejsce w mieście - to jest FAKT. A z faktami się nie dyskutuje - jeszcze raz gratulacje!! Życzymy w przyszłości jeszcze wyższego miejsca. Panie Prezydencie czas na docenienie najlepszych!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-z News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 21:37 Co tak cicho w temacie? Nikt nie komentuje tego, że nową dyrektorką jest tamtejsza vice, a vice jest teraz mgr.inż. I.W., nikt już się tematem nie interesuje?Fanka! nie zostawiaj nas samym sobie;) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: No news is the best news 12.02.10, 22:37 Moim celem było zdemaskowanie łamania prawa w szkole, przywrócenie w niej porządku prawnego oraz uświadomienie tzw radzie, jak wiele złego zrobiliście milcząco i z pochylonymi głowami przyzwalając na krzywdzenie uczniów i niewygodnych nauczycieli. Decyzja ministerstwa oczyściła pokrzywdzone osoby z pomówień, a jej konsekwencje są ogólnie znane z artykułów GW. Jej mość, jak zły sen, odeszła w niebyt....a Wasze rozgrywki personalne nigdy mnie nie interesowały i nie interesują. Cieszcie się wolnością i nie zmarnujcie jej. Żegnam państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: No news is the best news IP: *.brnt.cable.ntl.com 12.02.10, 23:04 Jestes pewna, ze odeszla w nicosc? Ja mam wrazenie, ze odeszla na roczny urlop dla poratowania zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-z Re: No news is the best news IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.10, 23:38 Najgorsze jest to, że przez mało szkodliwy dla pozostałych uczniów czyn dyrektorki, usunięto ją, zaś konsekwencją jaką była wymiana nauczycielek, głównie z chemii, nikt się nie zajął jak widać, bo następczynie wołają o pomstę do nieba, a jej uczniowie rękami i nogami proszą o zaprzestanie tej farsy i przywrócenie szanownej Pani z Chemii która czegoś nas uczyła. Fanka, i reszta trzeźwych ludzi na tym świecie, błagam zróbcie coś z tym, bo ta komiczna sytuacja niczemu dobremu nie służy, a jedynie pogarsza jakość nauczania, która obecnie spadła na dno komizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: No news is the best news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 10:27 z tego co wiem, to obie nauczycielki są na rocznych urlopach i po wakacjach wracają do szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: No news is the best news IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 16:32 Szkoła już ucierpiała i to bynajmniej nie przez te dwie nauczycielki. Drogi uczniu już możesz zacząć pisać bo z tego co wiem obie panie po urlopach wracają do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś