Dodaj do ulubionych

Cud w Sokółce

IP: *.net 30.10.09, 17:41
swkatowice.mojeforum.net/temat-vt8077.html?postdays=0&postorder=asc&start=0
Obserwuj wątek
    • kocur_zalogowany Ładnie to tak 30.10.09, 22:00
      naśmiewać się z intelektualnie sprawnych inaczej?
      • Gość: jobrave Re: Ładnie to tak IP: *.centertel.pl 30.10.09, 23:51
        Czarny pasterz twierdzi, że Chrystus jest obecny w całości w każdej hostii z
        osobna. Pytanie: ilu w takim razie jest Chrystusów? Jeśli Chrytus rzeczywiście
        się tam znajduje, to hostia powinna ważyć kilkadziesiąt kilogramów (bo przecież
        to ciało) i mieć średnicę ponad 150 cm, bo NT nic wspomina o tym, że Mesjasz był
        karłem. Pytania kolejne: czy kanibalizm jest grzechem? czy spożywanie krwi, to
        wampiryzm?, czy wegetarianie mogą przyjmować komunię? Czy przekazanie do
        ekspertyzy medycznej Chrystusowego Serca nie jest przypadkiem oznaką małej
        wiary?,bo jak można mieć wątpliwości co do tego, że Chrystus postanowił
        powtórnie przyjść na świat właśnie w Sokółce? Przecież tam produkują znane w
        całej Europie drewniane okna i mieszka tam najwięcej fanów disco-polo. Czy gdyby
        nie jedna, a pięć, dziewięć lub 17 hostii upadłoby na posadzkęi uległo
        zabrudzeniu i gdyby włożono je takiej samej cieczy, czy wówczas powstałoby pięć,
        dziewięć lub siedemnaście Chrystusowych mięśni sercowych? Na tym forum udziela
        się wielu mądrych ludzi, należy do nich m.in. Lechowski 51, zwracam się do
        niego, jako Naczelnego Katolika niniejszego forum, żeby zechciał ubogacić moją
        nikczemnie małą wiedzę na ten temat.
        • Gość: Fanka Re: Zanim pan Lechowski Ci odpowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 00:16
          ...pozwól, że wyrażę Ci moje głębokie i szczere współczucie.
          • Gość: jobrave Re: Zanim pan Lechowski Ci odpowie... IP: *.centertel.pl 31.10.09, 00:33
            ... no bo nie wiem, czy wierzyć klesze z Sokółki, czy św.św. Tomaszowi z Akwinu
            i Augustynowi, którzy twierdzili, że hostia nie jest ciałem Chrytusa w sensie
            materialnym.
            • Gość: Fanka Re: Zanim pan Lechowski Ci odpowie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 00:37
              Nic nie wiem o Sokółce i nie interesuje mnie ten temat.

A Ty sam, możesz sobie wierzyć w cokolwiek, albo w nic, ale nie obrażaj tych,
              którzy wierzą w Boga i cudów doświadczają w swoim własnym życiu....bo życie jest
              największym cudem.
        • kocur_zalogowany Przypomina mi sie "Park jurajski". 31.10.09, 00:47
          Skoro można było zrobić coś z owada zatopionego w bursztynie, to co można zrobić
          ze świeżego serca?
          Niedawno czytałem, ze naukowcy potrafią już wytwarzać plemniki i jaja z innych
          komórek. To może by plemnik Jezusa zrobić? Myślę, że tysiące kobiet byłoby
          gotowych dać się zapłodnić takim plemnikiem.
          • Gość: jobrave Re: Przypomina mi sie "Park jurajski". IP: *.centertel.pl 31.10.09, 00:54
            Byłoby też sporo serc do transplantacji, niejeden chciałby mieć takie serce.
            • Gość: darek Re: Przypomina mi sie "Park jurajski". IP: *.ptvk.pl 31.10.09, 20:12
              Ludzie z potrzeby przywołują Jezusa aby ciągle cierpiał. Kto jest bardziej nienormalny, ci co go ukrzyżowali, lub ci co chcieli z niego zrobić Mesjasza, czy współcześni, którzy lubują się w jego cierpieniu? Tak są tym zafascynowani, że zmaterializowali go w Sokółce. Ciekawe, dlaczego Bóg nie materializuje się w Iraku, Afganistanie, Izraelu, wśród kloszardów na dworcu, czemu nie działa aktywnie na rzecz rozbrojenia, nie pojawia się w jednostkach wojskowych aby przeciwdziałać debilizmowi, nie pokazuje się w slumsach gdzie rodzi się zło. Tylko pojawił się w Sokółce. A po kiego chu.a?
    • Gość: Jędrzejak Re: Cud w Sokółce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 16:29

Bóg miałby się objawiać się w sposób rodem z drugorzędnego filmu
      fantasy? Hollywoodzki kicz dotarł w zaświaty?
      • kocur_zalogowany Bóg musi objawiać się tak, by 31.10.09, 16:46
        ludzie go rozumieli. We współczesnym społeczeństwie trzeba z formą przekazu iść
        w stronę hollywodzkiego kiczu.
    • s-t-x Re: Cud w Sokółce 31.10.09, 20:24
      "Oto drobny przykład jacy głupcy chodzą po Ziemi"
    • Gość: Anka Re: Cud w Sokółce IP: *.net 31.10.09, 20:56
      swkatowice.mojeforum.net/temat-vt8108.html?postdays=0&postorder=asc&start=0

• kocur_zalogowany SB ciągle zywe 01.11.09, 07:33
        Podszyć się pod IP z Kalifornii to żaden problem, to na pewno gdzieś w Polsce
        esbecy dalej knują przeciwko bojownikom o wolność i demokrację.
        Może SW wystąpiłaby do policji o ochronę dla p. Majki? Nie wiadomo do czego
        esbecja może się jeszcze posunąć, odizolowanie go od świata (poblokowane konta
        internetowe, zablokowany telefon) to dopiero pierwszy etap.

• Gość: Fischer Re: Cud w Sokółce IP: *.net 02.11.09, 18:44
      Ja w cuda nie wierzę.
      • Gość: post Re: Cud w Sokółce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 20:09
        Ty nie a Fanka tak! I co z tego?
    • Gość: * Re: Cud w Sokółce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 20:14
      www.rp.pl/artykul/67352,247989_Watykan_walczy_z_plaga_cudow_.html
    • Gość: EE Re: Cud w Sokółce IP: 85.17.146.* 19.11.09, 08:52

Katolik nie ma obowiązku wierzyć w cuda, zwłaszcza takie jak w
      Sokółce, niesprawdzone.
      • lechowski51 Re: Cud w Sokółce 19.11.09, 13:09
        Jobravewemu bractwu proponuje posmiac sie troche z zydowskiego ciemnogrodu,ktory
        kiwa sie od 2 tysiacleci po sciana placzu,ktory goli glowy swoim
        wspolmalozonkom,myje naczynia w dwoch oddzielnych zlewozmywakach,myje sie w
        rytualnych lazniach...Tutaj troche tego zydowskiego "ciemnogrodu" ktory
        uwiecznilem bedac na Borugh Park w NY.
        fotoforum.gazeta.pl/5,2,lechowski51.html
        • Gość: Fanka Re: Panie Lechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 14:26
          Jako mądry, światły człowiek, podróżnik, obserwator świata i ludzi, wie pan
          doskonale , że prawdziwe piękno tkwi w różnorodności. Dlaczego więc, posługuje
          się pan argumentami rodem z Koziej Wólki? Wprawdzie atak jest zwykle najlepszą
          obroną, ale niekoniecznie musi być stosowany w dyskusji, między ludźmi o
          zbliżonym poziomie intelektualnym i kulturze osobistej. Nie wierzę, aby osoba
          pana pokroju była zdolna do wyśmiewania jakiekolwiek kultury, z Zulusami
          włącznie, więc nie zdziwiłabym się, jeśli pański adwersarz również nie
          potraktuje poważnie pańskiego ostatniego postu.
          • lechowski51 Re: Panie Lechowski 19.11.09, 15:03
            Zupelnie sie nie rozumiemy!.Nigdy nie pozwalam sobie na szydzenie z innych
            religii,zwyczajow,wierzen,mitow itd.Bowiem roznorodnosc swiata a nie jego
            homogenizacja do ktorej zmierzaja Postepowcy swiadczy o jego pieknie.Problem w
            tym ze paru antykatolickich oszolomow kpi sobie z symboli mojej wiary,kpi sobie
            bezkarnie bo w tym otoczeniu jest to "cool".Postepowcy wiedza doskonale ze
            podobne kpiny z Allaha moga sie skonczyc skroceniem o glowe a kpiny z Zydow
            koncza sie anatema towarzyska i wykluczenie z grona milujacych ludzi
            inaczej"',bo oczywiscie katolicy sa wykluczeni z kategorii Ludzi.
            • Gość: Fanka Re: Panie Lechowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 15:14
              Cieszę się, że się zgadzamy zarówno w kwestii piękna tkwiącego w różnorodności
              krajobrazów, kultur, tradycji i religii, jak i szacunku dla powyższych.
              Różnice poglądów mogą też być piękne, bo mobilizują do krytycznego myślenia,
              czasem uzupełnienia wiedzy, prowokują rzeczową dyskusję.....rzeczową, czyli
              wzbogacającą wzajemnie;)
              Pozdrawiam;)

P.S. Jako osoba wierząca nie czuję się "wykluczona z kategorii ludzi" i nie wiem
              skąd u pana takie opinie.
              • lechowski51 Re: Panie Lechowski 20.11.09, 09:57
                Jako oslode do naszej rozmowy...proponuje Mazurka;
                Krzyż w nocniku, ale z konkursu

Jak od jakiegoś czasu wiemy, krzyże można eksponować wyłącznie w urynie. Tylko
                krucyfiks, na którym ukrzyżowano genitalia, godzien jest ochrony. Jako dzieło
                sztuki. Ale ja nie o współczesnych ikonoklastach, ja o hipokryzji.

Nawet nie o tej, że artyści walczący o wolność krzyżowania penisów nie walczą o
                wolność krzyży w ogóle. Oto straszny hałas się podniósł, że władze zamachują się
                na demokratyczne kanony, w tym wypadku na świętą zasadę przeprowadzania
                konkursów na dyrektorów. Na emeryturę przechodzi bowiem szef Centrum Sztuki
                Współczesnej i artyści, a zwłaszcza ich opiekunowie z bożej (a raczej
                państwowej) łaski, już się boją, że minister kultury wsadzi tam swego
                mianowańca, a nie kogoś z konkursu, czytaj: nominowanego przez nich.

Pojawia się nawet budzący powszechną grozę przykład Krakowa, gdzie powstającym
                Muzeum Sztuki Współczesnej ma kierować Masza Potocka. Jej kompetencji nie
                podważa nikt – prowadzi tam od lat najlepsze galerie i urządza świetne wystawy,
                ale żeby tak powoływać ją bez konsultacji ze środowiskiem, bez tegoż środowiska
                namaszczenia?! Toż to kaczyzm, tak się nie godzi!

Najgłośniej przeciw temu protestują szefowa Muzeum Sztuki Nowoczesnej Joanna
                Mytkowska oraz dyrektor Muzeum Narodowego Piotr Piotrowski – oboje powołani… bez
                konkursów. Co ja piszę: bez konkursów – Piotrowski po prostu konkurs przerżnął,
                ale kandydat zwycięski okazał się mieć fatalną przeszłość – 17 lat temu był w
                rządzie Olszewskiego. Co prawda Radosław Sikorski też był, ale jemu wybaczono,
                bo się odciął, a tamten nie.

Nic to, grunt, że dyrektor Piotrowski dziarsko się zabrał do roboty i zapowiada
                na lato wielką wystawę sztuki gejowskiej, do której zalicza ponoć wizerunek
                przeszytego strzałami świętego Sebastiana. Bo niby nagie ciało i takie tam.

Nie wiem, co będzie pokazywać w Krakowie Masza Potocka, ale fakt, że występuje
                przeciw niej tak zwane środowisko, tylko napawa optymizmem. Lepsza bowiem
                fascynatka sztuki niż dyrektor z Narodowego, którego opieką powinno otoczyć nie
                tyle Ministerstwo Kultury, ile Zdrowia.
            • kocur_zalogowany Określ symbole twojej wiary 20.11.09, 16:19
              i potem pokaż, w którym miejscu ktoś się z nich nabija.
              Jeśli ja się nabijam z tego, że jakoś ksiądz wciska ludziom ciemnotę iż kawałek
              opłatka zamienił się w tkankę ludzka, a ciemni ludzie w to wierzą, to czy to
              jest nabijanie się z symbolu twoje wiary?
              A może wierzysz w cud w Sokółce? To powiedz to jasno. Mam nadzieję, że nie
              czekasz na żaden dowód, wiara nie wymaga dowodów - albo się wierzy, albo nie. A
              jeśli nie wierzysz, to chyba też masz ochotę pośmiać się z ciemniaków, którzy w
              to uwierzyli?

• Gość: darek Re: Określ symbole twojej wiary IP: *.ptvk.pl 22.11.09, 09:44
                Jeżeli to ukochana żona puści bąka to jest to zapach, a jeśli antagonista w przekonaniach, wtedy smród. Ponieważ cud w Sokółce został nagłośniony przez księży zatem "musi być to prawda".
                • Gość: jobrave Re: Określ symbole twojej wiary IP: *.range86-132.btcentralplus.com 30.11.09, 05:07
                  „Pospólstwo w Polsce ludzką tylko postawą od nierozumnych się różni zwierząt…
                  jest bałwochwalcze w ostatnim stopniu…
                  Wszystko zwala na Boga, od którego nieustannych chce cudów… Oto takie są skutki
                  bałamutnej nauki duchownych…”
                  Stanisław Staszic (1755-1826)
    • Gość: mm Re: Cud w Sokółce IP: *.dreamhost.com 05.12.09, 23:21

miracles are never seen
      • fanka_online Re: Cud w Sokółce 05.12.09, 23:25

Może, po prostu, nie każdy je zauważa.
        Szkoda.
        • Gość: darek Re: Cud w Sokółce IP: *.ptvk.pl 06.12.09, 13:26
          Ja cud w Sokółce widziałem i jestem w pełni przekonany, że to prawda. Zreszta inaczej być nie może. A kto nie wierzy ten pójdzie do piekła
          • fanka_online Re: Do D;) 06.12.09, 13:36
            A Ty, gdzie się wybierasz? Do nieba siódmego?;)
            • Gość: darek Re: Do D;) IP: *.ptvk.pl 06.12.09, 14:13
              Prostą drogą do raju i mam nadzieję, że będzie jak w opowiadaniu Mark Twaina o przyjemnościach bycia w nim; będzie harfa dla każdego, chmurka i aureolka. I bedę od rana spiewał pieśni biblijne i wszyscy będą zajebbiście szczęśliwi
              • Gość: teoś Re: Do D;) IP: 85.17.146.* 06.12.09, 22:36

u muzułmanów jeszcze lepiej, ale najpierw btrzeba odpalić bombę
                • Gość: darek Re: Do D;) IP: *.ptvk.pl 06.12.09, 22:41
                  Wyprodukowaną przez amerykański przemysł pokojowy. Biznes, kasa, kasa, biznes. I to o czym maszyna.prosta pisze: spece od PR ...
                • fanka_online Re: Do D;) 06.12.09, 22:41
                  Mając alternatywę muzułmańską, Darek chyba chętnie porzuci harfy i chmurki...;)
                  • Gość: darek Re: Do D;) IP: *.ptvk.pl 06.12.09, 23:03
                    Tylko wówczas gdy pod tkaninową powłoką skryje się istna piękność
          • Gość: miki Re: Cud w Sokółce IP: 188.33.171.* 31.12.09, 06:46

co dokładnie widziałeś w sokółce?
    • Gość: nn Re: Cud w Sokółce IP: 85.17.146.* 23.12.09, 05:35
      dzisiajwswietlebiblii.blogspot.com/2009/10/co-aczy-cud-w-sokoce-z-cudem-na.html
      • kocur_zalogowany Czyżbyś bezbożniku sugerował, 23.12.09, 07:28
        że w Sokółce nie było cudu?
        • Gość: kazik Re: Czyżbyś bezbożniku sugerował, IP: 96.18.162.* 06.01.10, 01:13
          moze i byl,to sie w koncu okaze.i jezeli byl,to czyja moca.w tym tu
          caly problem.a jobrave prosi o wyjasnienia,ktorych ani fanka ani
          Lechowski nie chca mu udzielic[wyglada,ze nie wiedza jak to zrobic,z
          braku pewnie na te tematy wiedzy].a powinni jak gleboko?wierzacy.bo
          w ksiedze,ktora sie kosciol katolicki posluguje i mowi,ze stoi na
          ksiegi tej strazy,jest wszystko jasno,bez zadnych przekretow
          wyjasnione.wiec w czym problem?a milosc do Boga i wszystkich bliznich
          ich do tego powinna zobowiazywac.i na temat hostii,i na temat cudow i
          na jeszcze inne tematy tez.ale tu jest mowa o tych dwoch,wiec
          dajcie mu madra odpowiedz i wyjasnienie,poparte dokladnie wlasnie na
          tej wspomnianej wyzej ksiedze.i nie widze tutaj zadnego ublizania
          czyjejs wierze,czy przynaleznosci do tej czy innej religii.wiedzcie
          tez i to,ze Jezusowi[ktorego urodziny wlasnie obchodziliscie]takze
          zarzucano,ze zalozyl sekte i ja rozprzestrzenia.jak On sie zachowal?
          wobec szczerych ludzi i zwyklych,prostych,byl mimo to milosciwy i
          wyjasnial wszystko,lecz wobec zarozumialych[tych co dawno prawde
          znac powinni i ludowi wyjasniac,a twierdzili,ze wszystko dobrze
          znaja i rozumieja]byl naprawde ostry i nie bal sie wobec nich uzyc
          slow,na ktore zaslugiwali.pomozcie wiec jobrave,ponoc jest tam
          napisane:poznaj prawde a prawda cie wyswobodzi.powodzenia.
    • Gość: JK Re: Cud w Sokółce IP: *.internet.v.pl 03.06.10, 13:53

Dlaczego z forum Solidarności Walczącej usunięto post pana Majki? To
      tam też już jest cenzura medialna?
    • Gość: mk Re: Cud w Sokółce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 22:53
      www.kciuk.pl/Szatan-ukazal-sie-w-Budapeszcie-r25604
      • Gość: Dawkins Re: Cud w Sokółce IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 23:32
        Robert tak jak nie istnieje bóg tak nie istnieje równiez szatan
        • fanka_online Re: Cud w Sokółce 20.09.10, 09:55
          Ależ istnieje! Jesteś tego chodzącym dowodem.
          • jesus33 Re: Cud w Sokółce 20.09.10, 10:13
            Bóg!
            I niby ja nim jestem?!
            Dzięki za to pochlebstwo, ale uważam że mnie przeceniasz :)
    • Gość: et Re: Cud w Sokółce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 01:07

prawda2.info/viewforum.php?f=14
    • Gość: max Re: Cud w Sokółce IP: *.1and1.pl 11.12.10, 00:24

b16 kazał zamieść pod dywan
    • Gość: erka Re: Cud w Sokółce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.11, 16:11
      niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Cud-Posag-Maryi-zaplakal-rzewnymi-lzami,wid,13104066,wiadomosc.html
      • Gość: aramis Re: Cud w Sokółce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.11, 10:33
        Największym cudem naszego świata jest wiara w jakiegoś wymyślonego Boga i cały ten religijny biznes wokół niego.
        • solist Re: Cud w Sokółce 04.03.11, 10:27
          Największym cudem jest to, że ludzie nie rozumieją słowa "wiara". Dali sobie wcisnąć kit, że w boga trzeba wierzyć bo kto nie wierzy ten do piekła. A wierzyć trzeba, bo jak inaczej? Ktoś boga widział? Przekręt i kasa, a durny lud niech daje sie doić.
    • Gość: bj Re: Cud w Sokółce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 14:30

jakoś dziwnie szybko wyciszono sprawę, żadnego cudu po prostu nie było
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka