wook 07.02.02, 18:12 co sądzicie o propozycji rządu, aby z OC kierowców pokrywano koszty leczenia ofiar wypadków drogowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ssaczek Re: podwyżka OC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 19:23 Jestem za! Na ulicach zrobi się luźniej gdyż już dziś wielu rezygnuje z samochodu z powodu kosztów ubezpieczenia a podnosząc o 100% podejrzewam, iż wielu zepchnie swoje pojazdy do rowu, bo koszt przekroczy wartość samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: podwyżka OC 07.02.02, 19:30 według mnie wielu po prostu nie będzie płacić OC, ryzykując mandat(wysoki). W tej chwili tzw. niedzielni kierowcy nie płacą OC, bo i po co. Uważają że w drodze do i z kościoła nic złego nie może ich spotkać. Tak wogóle to każdy z nas płaci na fundusz zdrowia, wprowadzenie dodatkowej stawki do OC powoduje że posiadacze pojazdów będą płacić podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: podwyżka OC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 19:39 Szukają pieniędzy. Tylko jakoś od dupy strony. Już dziś mnie nie stać na utrzymywanie samochodu, nie mówię o kupnie, kupując jakieś auto za powiedzmy 6-8 tyś połowę tej ceny rocznie będę musiał poświęcać na opłaty, i mam kupić samochód i pracować na niego? Wolę rower! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: podwyżka OC 07.02.02, 19:45 oczywiście, że jest to szukanie pieniędzy i ratowanie funduszy Kas Chorych. Wtedy Kasy nie musiałyby płacic za leczenie poszkodowanych w wypadkach, tylko ubezpieczyciele. Ale przecież od stycznia 2003 r. Kasy mają zniknąć, a ma powstać Narodowy Fundusz Ochrony Zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: podwyżka OC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 20:02 I myślisz, że coś się zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: podwyżka OC IP: *.rsk.pl 07.02.02, 20:05 Powiem krotko :#$%^&*#%@ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczepek1 Re: podwyżka OC 07.02.02, 20:54 kurcze! skoro państwo strzyże obywateli to obywatele winni strzyc państwo: palmy papierosy z przemytu i pijmy wódę też z przemytu - i tak wyjdziemy na swoje. A tak naprawde jest to kolejna próba przerzucenia części kosztów utrzymania kraju na jego obywateli, tak jakby nie było podatków, vatu, czy też innych podatków zawartych w cenach. Całe szczęście mam ważny paszport Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: podwyżka OC 08.02.02, 14:59 no i to dokładnie tak jest. Najlepiej się strzyże tych na dole obciążając ich nowymi płatnościami. Ci wyżej nic sobie z tego nie robią zawsze wyjdą obronną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś