Dodaj do ulubionych

podwyżka OC

07.02.02, 18:12
co sądzicie o propozycji rządu, aby z OC kierowców pokrywano koszty leczenia
ofiar wypadków drogowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: ssaczek Re: podwyżka OC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 19:23
      Jestem za! Na ulicach zrobi się luźniej gdyż już dziś wielu rezygnuje z
      samochodu z powodu kosztów ubezpieczenia a podnosząc o 100% podejrzewam, iż
      wielu zepchnie swoje pojazdy do rowu, bo koszt przekroczy wartość samochodu.
      • wook Re: podwyżka OC 07.02.02, 19:30
        według mnie wielu po prostu nie będzie płacić OC, ryzykując mandat(wysoki). W
        tej chwili tzw. niedzielni kierowcy nie płacą OC, bo i po co. Uważają że w
        drodze do i z kościoła nic złego nie może ich spotkać.
        Tak wogóle to każdy z nas płaci na fundusz zdrowia, wprowadzenie dodatkowej
        stawki do OC powoduje że posiadacze pojazdów będą płacić podwójnie.
        • Gość: ssaczek Re: podwyżka OC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 19:39
          Szukają pieniędzy. Tylko jakoś od dupy strony.
          Już dziś mnie nie stać na utrzymywanie samochodu, nie mówię o kupnie, kupując
          jakieś auto za powiedzmy 6-8 tyś połowę tej ceny rocznie będę musiał poświęcać
          na opłaty, i mam kupić samochód i pracować na niego? Wolę rower!
          • wook Re: podwyżka OC 07.02.02, 19:45
            oczywiście, że jest to szukanie pieniędzy i ratowanie funduszy Kas Chorych.
            Wtedy Kasy nie musiałyby płacic za leczenie poszkodowanych w wypadkach, tylko
            ubezpieczyciele. Ale przecież od stycznia 2003 r. Kasy mają zniknąć, a ma
            powstać Narodowy Fundusz Ochrony Zdrowia.
            • Gość: ssaczek Re: podwyżka OC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.02, 20:02
              I myślisz, że coś się zmieni?
    • Gość: Zibi Re: podwyżka OC IP: *.rsk.pl 07.02.02, 20:05
      Powiem krotko :#$%^&*#%@ !!!
    • szczepek1 Re: podwyżka OC 07.02.02, 20:54
      kurcze! skoro państwo strzyże obywateli to obywatele winni strzyc państwo:
      palmy papierosy z przemytu i pijmy wódę też z przemytu - i tak wyjdziemy na
      swoje.
      A tak naprawde jest to kolejna próba przerzucenia części kosztów utrzymania
      kraju na jego obywateli, tak jakby nie było podatków, vatu, czy też innych
      podatków zawartych w cenach. Całe szczęście mam ważny paszport
      • wook Re: podwyżka OC 08.02.02, 14:59
        no i to dokładnie tak jest. Najlepiej się strzyże tych na dole obciążając ich
        nowymi płatnościami. Ci wyżej nic sobie z tego nie robią zawsze wyjdą obronną
        ręką.
        • georghe Re: podwyżka OC 11.02.02, 20:32
          Powiem krótko: to zwykłe KU.....O !
          :(
          • ssaczek Re: podwyżka OC 12.02.02, 12:02
            Delikatnie mówiąc!
            • wook Re: podwyżka OC 12.02.02, 17:56
              No i znowu muszę Wam przyznać rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka