Dodaj do ulubionych

Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodaków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 11:39
We Lwowie wręczono nagrody uczestnikom konkursu na projekt Pomnika Mordu Profesorów Lwowskich

Marzec
01
17:20
201017:20
26 lutego, w muzeum im. Salomei Kruszelnickiej we Lwowie odbyło się wręczenie nagród uczestnikom konkursu na projekt Pomnika Pomordowanych w 1941 roku Profesorów Lwowskich. O tym zawiadomiła służba prasowa Rady Miejskiej Lwowa.

Konkurs odbył się w ramach polsko-ukraińskiej współpracy i był wspólną inicjatywą władz Lwowa i Wrocławia. Pierwszą nagrodę i skierowanie do realizacji otrzymała praca profesora Aleksandra Śliwy z Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Specjalną nagrodę otrzymał zespół ze Lwowa w składzie Olega Trofymenki i Dmytra Sorokewycza. Do udziału w konkursie było zgłoszono łącznie 28 prac (20 z Polski i 8 z Ukrainy). Pomnik ma stanąć na miejscu zbrodni na Wzgórzach Wuleckich we Lwowie w lipcu 2010 roku.
Obserwuj wątek
    • darino Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 02.03.10, 11:59
      Ten profesor Śliwa to na pewno neobanderowiec czający się na ASP, aby wygubić
      polska młódź.
      • Gość: pysio Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 213.25.24.* 02.03.10, 12:09
        O znalazłeś u siebie odpowiedż neobanderowca. Postaraj się a twój niepokój może
        zniknąć!
        Jak na razie to projekt a do realizacji daleka droga może podobna do cmenatarza
        orląt lub oddawania kościołów. Pardon, ruin po kościołach. Znając ukraińców to
        wiem co mówię.Od obiecanki po realizację to u nich zawsze droga ciernista i
        wyboista.
        • Gość: historyk Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: *.chello.pl 02.03.10, 15:18
          Znając ukraińców to
          > wiem co mówię.Od obiecanki po realizację to u nich zawsze droga
          ciernista i
          > wyboista.

Zdaje się, że to ty pouczasz od miesiąca wszystkich wokół na tym
          forum, że zbrodniczy neobanderowcy (Mykoła, darino, matlak2,
          jobrave, historyk, :)) celowo utożsamiają banderowców z Ukraińcami,
          aby uczynić odpowiedzialnymi za zbrodnie banderowskie cały naród
          ukraiński. Czyli Ukraińcy są w porzo, tylko banderowcy to świnie.
          Tymczasem z cytowanych słów wychodzi na to, że ty generalnie jesteś
          uprzedzony do Ukraińców - i to ty nie widzisz różnicy pomiędzy
          Ukraińcem a banderocem. Dla ciebie to jedna swołocz, która kłamie i
          kręci (nawet jeśli, jak w tym przypadku, robią coś dobrego z punktu
          widzenia pojednania polsko-ukraińskiego).
      • Gość: hnjmkl Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 12:42
        Hutman to śmierdzący leń. Zamiast zmywać kufle po piwie, opierdziela
        sie na forum .
    • valmont80 Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! 02.03.10, 15:09
      Swoboda pewnie urządzi nowy konkurs na projekt Pomnika katów,
      którzy wymordowali Lwowskich Profesorów i swoim zwyczajem postawią
      jeden pomnik obok drugiego. Nagrodą w konkursie będzie kosa oraz
      wpisanie w poczet zasłużonych!!! Oczywiście pomnik Swobody stanie
      pierwszy, bo na drugi ze wzglądu na permanentny kryzys nie starczy
      funduszy.
      • Gość: historyk Re: Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! IP: *.chello.pl 02.03.10, 15:13
        Cierpisz na jakieś kompleksy wobec Ukraińców? Robią coś złego -
        dowalasz im. Robią coś dobrego - dowalasz im. Robią coś głupiego -
        dowalasz im. Robią coś mądrego - dowalasz im. Masz jakąś obsesję na
        ich punkcie? Uważasz, że Ukrainiec nawet jak robi coś dobrze, to
        robi źle?
        • Gość: drinek Re: groteska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 16:46
          ukraińczyki jednego dnia łobetną lacki czerep, drugiego wysmarują mu
          na nagrobku przepowiednię "smert lacham", postawią kolejny pamiatnik
          ale już do grobu zastawią drogę furmankami - debilny kraj, debilni
          ludzie
        • Gość: wolyniak2 Re: Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:00
          Zanim komuś zarzucisz kompleksy zastanów się, poczytaj puknięte forum, czyli wypowiedzi szowinistów upowców darina, piotra i innych, pomedytuj, porównaj z wypowiedziami forumowiczów na tym forum i na innych forach, wyciągnij wnioski a potem spróbuj coś napisać, ale bez antypolonizmu i kąsania. I zmień ksywkę, jakaś taka nadęta, nie pasująca do twoich wypocin.
          • Gość: historyk Re: Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! IP: *.chello.pl 02.03.10, 17:25
            Nie interesuje mnie puknięte forum - ja dyskutuję w tym wątku. I w
            tym wątku zauważam, że krytykuje się Ukraińców za wszystko - za złe
            i dobre rzeczy. Czy to nie jest aby przypadkiem kąsanie i
            antyukrainizm? A może tylko durnowate czepialstwo byle czego, byle
            sie tylko kłócić? Sorry, ale żeby napisać pięć zdań w tym wątku nie
            będę wertował innego forum i medytował nad nim. Jeżeli tam też też
            krytykują Ukraińców za projektowanie pomnika polskich profesorów, to
            znaczy, że siedzą tam tacy sami durnie, jak tu, którym pojednanie
            isi kalafiorem. Co do nicku - dla twojej satysfakcji intelektualnej
            nie będę zmieniał CV i udawał, że nie skończyłem studiów, mam tylko
            2 klasy i podpisuję się drukowanymi literami. Masz kompleksy? Droga
            wolna - na studia przyjmują teraz bez egzaminów, więc już "za trzy
            lata dostaniesz licencjata, a za pięć lat - cały magistrat".
            • Gość: wolyniak2 Re: Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:54
              Zapewniam cię, że moja satysfakcja intelektualna nie zależy od zmiany twojego nicku. I dyskusja z tobą także nie jest satysfakcją intelektualną.
              Nie czytasz pukniętego forum? Szkoda! Poczytaj, nie tylko rzeczone forum, poczytaj coś!!! Pomyśl! Niechęć do czytania i upór w przywiązaniu do określonej, jednej opcji zdradza mierną edukację otrzymaną zamiejscowym punkcie konsultacyjnym Bardzo Prestiżowej Uczelni produkującej jak "dowcipnie" zauważyłeś na kopy "magistratów"
              • Gość: historyk Re: Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! IP: *.chello.pl 02.03.10, 17:59
                Poczytaj, nie tylko rzeczone forum, poczy
                > taj coś!!! Pomyśl!

Ależ ja czytam - tylko nie dziesiątki forów internetowych, gdzie
                świry wylewają na przeciwników pomyje. Jak pisz jobrave - wystarczy,
                że czytuje tutejsze. Jeśli ty czerpiesz wiedzę historyczną i ogólną
                z czytanych forów - współczuję. Wolę książki (np. monografie naukowe
                z mojej dziedziny albo powieści historyczne).

Niechęć do czytania i upór w przywiązaniu do określonej, jed
                > nej opcji zdradza mierną edukację

Masz na myśli pysia? Nie krzywdź go aż tak boleśnie, bo sobie
                jeszcze coś zrobi.
                • Gość: wolyniak2 Re: Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 22:06
                  Ależ z ciebie wielki logik!!!
                  Weź się chłopie za czytanie, takie prawdziwe, i nie bajeruj, że lubisz czytać,
                  bo na razie siedzisz przy kompie i walisz w klawiaturę pisując bezsensowne
                  posty. A jeżeli już czytasz - naucz się czytać ze zrozumieniem! Wysiłek spory,
                  ale opłacalny!
    • Gość: chwilowy nie-kum Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: *.nrth.cable.ntl.com 02.03.10, 17:28
      ... inicjatywa bardzo sluszna i godna poparcia - wlasnie o takie
      postawy chodzi...
      • Gość: drinek Re: Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:55
        dobrymi chęciami piekło wybrukowane, ale że faszystowska lwowska
        rada macza w tym swoje łapska to już jest szczyt szyderstwa !!!
    • Gość: wolyniak2 Re: Tytuł tego wątku ta jakaś groteska!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:58
      Jobrawe, puk pewnie byłby klasyczną ustawką, ale forumowy prowydnyk piotr reza wpisy Lachów. I niestety, ta klasyczna ustawka przenosi się na inne fora. Zresztą, przypuszczam że dziwne jazdy antypolskie na tym forum są autorstwa oszołomów z pukniętego forum.
    • fanka_online Re: Do autorki postu wstępnego 02.03.10, 18:18
      Możesz podać źródło tej informacji?
      • Gość: :) Re: Do autorki postu wstępnego IP: 109.243.200.* 02.03.10, 18:47
        Tu masz. Na dole strony:
        www.kew.org.pl/index.php?page=2
        • fanka_online Re: Do autorki postu wstępnego 02.03.10, 19:03
          Inicjatywa słuszna, chociaż osobiście przedkładam relacje międzyludzkie nad
          pomniki, a i sam model nieszczególny ( może to również kwestia mojego,
          odmiennego gustu;)
          Bez względu na fakt, czy budowa dojdzie do skutku, samo spotkanie jest okazją do
          budowania rzeczywistych mostów nad przepaścią, pogłębioną skutecznie przez
          Juszczenkę i jego pronacjonalistyczne dewiacje.
      • Gość: Pysio Re: Do autorki postu wstępnego IP: 213.25.24.* 02.03.10, 19:03
        tak naprawdę to ja widzę kolosalną różnicę miedzy banderowcami czy post
        banderowcami a resztą ukraińców. Nigdy nie kryłem że to kłamczuchy, kapusie,
        flejtuchy i nigdy nie mozna im zaufać do końca. Prawda ze jest to dno dla
        normalnego człowieka. Ale zawsze widzę drugie bezdenne nacjonalistyczno -
        szowinistyczne bagno. Zapewne wraz ze swoim kumplem jo potrafisz udowodnić że
        pomnik orląt wybudowano dzieki wydatnej pomocy władz ukrainy czy lwowa? Choćby
        tylko na tym przykładzie mam pwrawo do wniosku jaki wyraziłem!
        • fanka_online Re: Do Pysia;) 02.03.10, 19:07
          Gość portalu: Pysio napisał(a): Nigdy nie kryłem że to kłamczuchy, kapusie,
          flejtuchy i nigdy nie mozna im zaufać do końca.

A ZUFAŁBYŚ Polakom, piszącym na tym forum?;)
          • Gość: drinek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 19:13
            ty się lepiej babo weź za siebie, a nie za Polakuff :)
        • Gość: :) Re: Do autorki postu wstępnego IP: 109.243.242.* 02.03.10, 20:29
          Ale zawsze widzę drugie bezdenne nacjonalistyczno -
          szowinistyczne bagno. Zapewne wraz ze swoim kumplem jo potrafisz
          udowodnić że pomnik orląt wybudowano dzieki wydatnej pomocy władz
          ukrainy czy lwowa?

Nie bardzo wiem dlaczego władze Ukrainy i Lwowa miałyby budować
          pomniki polskich orląt, ale niech będzie że powinny. Idźmy więc
          dalej. Taki Zakon Krzyżacki na ten przykład nie postawił ani jednego
          pomnika Jagiełły. Toż to jest skandal Proszę Państwa. Trza to
          koniecznie oprotestować, bo zainteresowani na pewno nie zamierzają
          tego naprawić. A może zamierzają? Hmm, zapytajmy:
          www.deutscher-orden.at/content/site/kontakt/index.html
          • Gość: historyk Re: Do autorki postu wstępnego IP: *.chello.pl 02.03.10, 20:49
            Gość portalu: :) napisał(a):

> Nie bardzo wiem dlaczego władze Ukrainy i Lwowa miałyby budować
            > pomniki polskich orląt, ale niech będzie że powinny. Idźmy więc
            > dalej. Taki Zakon Krzyżacki na ten przykład nie postawił ani
            jednego
            > pomnika Jagiełły. Toż to jest skandal Proszę Państwa.

W Polsce też nie jest lepiej. Polacy nie postawili ani jednego
            pomnika Zakonowi...
    • Gość: drinek Re: Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 18:38
      Tak przeczytał. Ukraińscy stawiają pomnik żeby pamiętać, że ci
      ludzie którzy tam zginęli - Polacy, zginęli dla tego, że oni
      Ukraińcy też w tych zbrodniach brali udział, i nie robią tego na
      pokaz tylko dla siebie żeby pamiętać, że tak nie wolno, tak na
      przyszłość. Mnie ten pomnik do niczego nie jest potrzebny, to jest
      dla nich ważna rzecz.
    • Gość: drinek Re: Ukraińcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 19:00
      w takim razie nie zrozumiałem, może to będzie taki ukraiński cyrk na
      kółkach :)
    • valmont80 Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! 02.03.10, 19:10
      Nikt nie robi nam łaski, że stawia pomnik który notabene powinien być postawiony
      już dawno! Tym samym profesorom w ubiegłym roku z nagrobków zdarto płyty w
      języku polskim i zamieszczono w języku ukraińskim. Jak to nazwać? Mi się nasuwa
      tylko jedna myśl, totalne zdziczenie!!! Jobrave moje ostatnie posty, to reakcja
      na wypisywane przez Ciebie bzdury i tu też nasuwa mi się jedna myśl, totalne
      zdziczenie. A że guru Mykoła krzyczał nie raz, nie dwa na tym forum bierzcie
      przykład z Jobrave, no to biorę!!! Co mam niby chwalić? Sam projekt szczytny,
      ale wykonanie pewnie już takie nie będzie. Zbiegło się to w dziwny sposób z
      reakcją Polaków na zrobienie z Bandery bohatera, komu zależy na tym by Polaków
      ugłaskać? Jak chcą naprawiać błędy to niech zaczną od przekazania Polakom
      budynku Sokoła we Lwowie. Wtedy może uwierzę w ich dobre intencje. Serdecznie
      pozdrawiam szalona V.
      • fanka_online Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! 02.03.10, 19:13
        Valmont, nigdy nie walcz bronią przeciwnika, bo w chamstwie go nie prześcigniesz.

Dobra rada starszej i doświadczonej koleżanki:)
        • Gość: drinek Re: Na przynętę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 19:20
          fanka jak ten drogowskaz na dziurawej drodze, pokazuje kierunek
          innym ale sama z miejsca dupy nie ruszy :)
          • fanka_online Re: Na przynętę Drinek 02.03.10, 19:25
            A Drinek po którym drinku dziś pisze?
            • Gość: drinek Re: Na przynętę Drinek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 19:27
              więcej kultury! kto to widział żeby pijących o takie sprawy pytać !
              • fanka_online Re: Na przynętę Drinek 02.03.10, 19:30
                Oki, więc będę zgadywać...trzeci?;)
        • valmont80 Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! 02.03.10, 19:24
          Chciałam, poczuć to co musi czuć Jo... zobaczyć jak to jest! I co, i jest
          strasznie, więc powrócę do swoich grzecznych nikogo nieobrażających postów.
          Piekiełko pozostawiam Jo...
          • fanka_online Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! 02.03.10, 19:28
            Osobniki narcystyczne niezdolne są do uczuć wyższych, również empatii,
            współczucia itp...:(
        • Gość: pysio Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! IP: 213.25.24.* 02.03.10, 19:30
          Z ukraińcami to jet tak; mają usta pełne miodu ale realizacja to już inny
          temat. Weżmy takiego juszczenkę. Obiecał pęd ku Europie a zrobił zwrot ku
          banderyzmowi i oddalił ukrainę od europy. Historia zwrotu sokoła jest juz
          klasyczna. Tego co wyprawiają władze nie da sie nie widzieć. Reszta bierze z
          nich przykład. Tak jest od wieków. Zdążyli się przyzwyczaić i uznać za normę.
          Kłamanie to narodowy sport co widać po wpisach mykołowatych na tym forum. w
          stosunkach z nimi jest pożądane mieć to na uwadze bo dla nich słowo nigdy słowo
          nie znaczy i sprawiedliwośc jest taka sama.
          • fanka_online Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! 02.03.10, 19:33
            A najgorsze , że to jest zaraźliwe!!!
            Tyfus plamisty, dżuma, sepsa wysiadają przy mykołowatości...;)
            • Gość: pysio Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! IP: 213.25.24.* 02.03.10, 19:42
              Na pewno w wykazie chorób śmiertelnych nacjonalizm, odmiana upowska zajmuje
              poczesne miejsce. Chyba historyk czy jo nie zarzucą mi kłamstwa bo są na to papiery!
              • Gość: kres Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! IP: 79.139.106.* 02.03.10, 20:43
                ja pierdzielę,niech to szlag trafi,to już jest nie do wytrzymania.
                • fanka_online Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! 02.03.10, 20:44
                  Zamiast przeklinać, schodząc do poziomu mykołowatych, napisz parę mądrych słów...
              • Gość: historyk Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! IP: *.chello.pl 02.03.10, 20:47
                Gość portalu: pysio napisał(a):

> Na pewno w wykazie chorób śmiertelnych nacjonalizm, odmiana
                upowska zajmuje
                > poczesne miejsce.

Jak nazwałbyś, pysiu, Ukraińca, który mówi tak o Polakach: "Nigdy
                nie kryłem że to kłamczuchy, kapusie, flejtuchy i nigdy nie mozna im
                zaufać do końca. Prawda ze jest to dno dla normalnego człowieka.
                Mają usta pełne miodu ale realizacja to już inny temat. Tego co
                wyprawiają władze nie da sie nie widzieć. Reszta bierze z nich
                przykład. Tak jest od wieków. Zdążyli się przyzwyczaić i uznać za
                normę. Kłamanie to narodowy sport co widać po wpisach na tym forum.
                W stosunkach z nimi jest pożądane mieć to na uwadze bo dla nich
                słowo nigdy słowo nie znaczy"? Czy nazwałbyś go nacjonalistą? A jak
                w takim razie nazwiesz Polaka, który mówi takie rzeczy o Ukraińcach?
          • Gość: historyk Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! IP: *.chello.pl 02.03.10, 20:43
            dla nich słowo nigdy słowo
            > nie znaczy

Dokładnie to samo mozna powiedzieć o tobie - wielokrotnie już ci to
            na tym forum udowodniono. Pleciesz, co ci ślina na język przyniesie
            (że forumowicze to Hitler i Beria w jeszcze okrutniejszym wydaniu).
    • lechowski51 Re: Ukraińcy 02.03.10, 19:10
      nie yebniety jobrave w innym watku pisze;
      Nie wiem, być może oprócz Bandery rośnie gdzieś nowy Hitler, nowy Stalin,a może
      wreszcie jakiś polski bandyta się wykoci. Nie wiem Nie-kum, ale ja po prostu nie
      żyję przeszłością, lecz przyszłością, a to, że w Hucie Pieniackiej jest tak a
      nie inaczej, to jest wina z kolei ukraińskich zmanipulowanych durniów, a tym
      którzy manipulują właśnie o to chodzi, żebyś się niezdrowo podniecał. Przyjdzie
      czas, ze nikt nie będzie się tym ekscytował, tak jak dziś nikt nie czci ofiar
      Szwedów, Tatarów, czy innych Kozaków, chyba, że Kaczyński upomni się o nie.
      Chcesz czcić postaw sobie w ogródku symoboliczny nagrobek ku czci ofiar, pomódl
      się zapal świeczki, nikt Ci nie broni pamiętać o tych ludziach. Czy uważasz, że
      nieboszczyk w grobie w Hucie Pieniackiej będzie się cieszył z tej świeczki
      postawionej właśnie tam. Czy Ty naprawdę sadzisz, że ci ludzie żyją tam sobie
      pod ziemią jak zombies? Zaręczam Ci, że ich zmineralizowane kości mają gdzieś
      mają gdzieś Twoje świeczki i Twoją ekscytację. ale możesz odłozyć kasę i
      ufundować tablicę i umiescić ją na jakims kościele, a Ukraińcy niech świecą u
      siebie. Zaręczam Ci Nie-kum, że tu,. ani jedenym, ani drugim nie chodzi o żadną
      pamięć , tylko pokazanie, kto tu rządzi, to takie handryczenie się - "walniemy
      Lachom pomnik UPA i krzyże upowcom, niech sie wk.urwią, i Polacy tak samo, my
      pokażemy tym ukraińskim sku...elom, ot takie prymitywne przepychanki pod
      sztandarami pamięci. Dla mnie to tragifarsa.

...albo mniej cpaj albo zachowaj choc troche przyzwoitosci i konsekwencji jak
      chesz dopieprzac na tym forum polskim katolom,moherom i endeckim oszolomom
    • Gość: drinek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 19:16
      słowa, słowa, słowa - gó... mnie już obchodzi, komu po co i dlaczego
      postawią tam pamiatnik
    • Gość: pysio Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! IP: 213.25.24.* 02.03.10, 21:26
      Cos mi to przypomina! Dzieła hitlera czy goebbelsa o mocnym człowieku. nie wiem
      bo jestem słaby w tym temacie. Ale coś w tym jest?
      • Gość: miki Re: Na przynętę kłamstwa łowi się rybę prawdy! IP: 79.139.112.* 02.03.10, 22:23
        Pysio oraz jego wesola kompania to na tym forum zachowuja sie jak
        Osiol co nie dość ze nie chce iść do przodu lecz dodatkowo najadl
        się jakiegoś cholerstwa -może bobu i ładuje ile wezie że cholera -
        taka glośną tajego trąba i roznosi smrod po okolicy -zachlystając
        się jego powietrzem. ?
        Tak odbieram pysi i jego wesolej kompani odpowiedzi dla Pana
        jobrave.
        panie Jobravo - z całym szacunkiem dla pana ,ale mam wrażenie że
        ta wspomniana wyżej wesola osła kompania na siłe Pan prowokuje do
        jakieś agresji lub do wygrnięcia slow ktore będą uzywać przeciwko
        anu. Niech Pan nie da im sie sprowokować tylko spokojnie i
        rzeczowo odpowiadać na ich nienawistne bulgotanie tj. jak dla osła
        raz go kijem a raz marcheką ale marchewka tylko pod nosem bo
        inaczej zjedzą razem z kijem !
    • Gość: drinek Re: Na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 21:28

> Tłumaczę: Ukraińcy ze Lwowa i Polacy z Wrocławia postanowili
      > ku.rwa uczelni. POLSKICH UCZELNI!!!!!!!!!

imbecyli w togach u nas ci dostatek, na ten przykład sKULwysyny :)
    • Gość: wolyniak2 W końcu jo przyznnał rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 22:08
      Znaczy się mordowali, o to tryzubem!!! Wiedziałem, że kiedyś to powiesz!!!
    • valmont80 Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 02.03.10, 22:16
      Na mej twarzy zagościł pobłażliwy uśmiech :) Jako, że jest późno, a w moim wieku
      :) istotna jest regeneracja, mówię Wszystkim (Mykoła Tobie też) dobranoc! V.
    • Gość: pysio Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 213.25.24.* 02.03.10, 22:43
      Czas na nocne czuwanie i dyżur! Organizacja wymaga od was zdyscyplinowania. I
      niech mi żaden nie śpi bo sprawdzę i pociągnę za konsekwencje. Meldować po kolei
      gotowość! Bełkot macie w instrukcji i nie próbujcie wychodzić po za ramy bo dam
      po uszach.Hasło - pysio. odzew - bandera jest bohatyr. przyszłość przed nami.
      Obrabujemy cały świat i żaden pysio czy jakas fanka nam nie będą brużdzić.Do
      służby przystąp!!!
      • Gość: :) Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 109.243.242.* 02.03.10, 23:42
        Też bym może "pociagnął za konsekwencje", gdybym znał nowe znaczenie
        tego terminu. No ale tylko się domyślam. A że myśli mam o tej porze
        kosmate, to już nie będe pisał dalszego ciągu tego posta ;-)))
        • Gość: historyk Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: *.chello.pl 02.03.10, 23:52
          No co ty - jakie myśli?! Pysio studiował teologię, przeczytał Ojców
          Kościoła (greckich i łacińskich), stosuje nietradycyjne połączenia
          wyrazowe - po prostu intelektualista co się zowie! W dodatku
          pobożny...
          • Gość: :) Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 109.243.242.* 03.03.10, 00:15
            W dodatku
            > pobożny...

Toż ja właśnie o tym. Idźcie i rozmnażajcie się to przecież
            po bożemu ;-)))
    • Gość: :) Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 109.243.242.* 03.03.10, 02:38
      To była rewolucja moralna, dlatego nie zauważyłeś. Takie są
      najgorsze, mnożą własne dzieci zamiast je pożerać.

Trochę off topic - byłem w lecie w nowym MNZP i nie widziałem
      zapamiętanego z dzieciństwa trupka ani gnatów mamuta. Aż się boję
      zastanawiać dlaczego, bo zaraz sie tu zlecą zwolennicy spiskowej
      teorii wszystkiego i napiszą, że UPA zakosiła. Ale czasy na tym
      forum nastały.
    • Gość: pysio Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 213.25.24.* 03.03.10, 07:08
      No, sprawiliście się chłopcy na medal. Tak trzymać! Jak będziemy rezać to macie
      zapewniony udział przy niemowlakach.
      • cep.kresowy Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 03.03.10, 08:02
        Lubisz gmerać przy niemowlakach ?
        • Gość: kres Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 79.139.106.* 03.03.10, 11:32
          wczoraj użyłem słów ,ktorych nie powinien używać w normalnej
          dyskusji.Problem w tym że ta dyskusja już nie jest normalna. był to
          wyraz dezaprobaty z mojej strony. Coraz więcej sfiksowanych wątków i
          wypowiedzi nie pozwalają trzymać nerwów na wodzy.Pozostaje mi
          przeprosić,co niniejszym czynie,zwłaszcza forumowiczów wykazujących
          zdrowy rozsądek i tych którzy czytaja ale się nie wypowiadają.
          Dyskusja o trudnych stosunkach polsko -ukraińskich na poziomie
          reprezentowanym w licznych wątkach jest nie do przyjecia,powoduje
          rozdrapywanie nie zagojonych ran,wzrost niechęci każdej ze
          stron.Budowa właściwych relacji jest trudna i czasochłonna.Wymaga
          zrozumienia racji strony przeciwnej,wzajemnych ustępstw.Ostatnie
          wydarzenia na Ukrainie powodują wzrost niepokoju,napięcia i emocji
          wsród Polaków ,zwłaszcza na terenach przygranicznych.Ukraina jako
          młode państwo poszukuje swojej tozsamości.W czasie ostatnich wyborów
          okazało sie że 5% obywateli/głosujących na byłego prezydenta/
          utozsamia sie z przeszłością związana z ruchem nacjonalistycznym
          związanym z Banderą i UPA.Działania te są trudne /być może
          niemożliwe/do zaakceptowania przez Polaków.Pozostaje mieć nadzieję
          że te pozostałe 95% społeczeństwa ukranskiego poprowadzi swoje
          państwo we właściwym kierunku,w tym do dobrych stosunków z Polską.Na
          pytanie : co bedzie gdy nacjonalizm u naszych sąsiadów będzie
          przybierał na sile,odpowiem;należy rozmawiać a jednocześnie budować
          silne państwo.Bowiem silne państwo jest gwarantem spokoju.
          • Gość: pysio Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 213.25.24.* 03.03.10, 11:39
            Podpisuję się oboma rękami pod tym trzeżwym osądem sytuacji. Nie będę
            przepraszał oszołomów bo oni to jak zwykle zinterpretują po swojemu!
            Reakcja jest do przewidzenia trzeba tylko troszkę cierpliwości.
    • tadeusz.4 Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 03.03.10, 15:00
      No przeciez pysia to jest pierwsza bandercorka na tym forum, nie
      wiesz o tym? a moze ty sam Bandera, co tylko udaje polaka-katolika?
      • cep.kresowy Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 05.03.10, 18:05
        Tylko udaje.
      • Gość: pysio Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó IP: 213.25.24.* 05.03.10, 18:23
        Ja jestem zakamuflowanym banderą. Jak ty na to wpadłeś tadziu? Zostaniesz u
        mnie jakimś prowydnykiem. podpisać się umiesz i to wystarczy. MYślenie zostaw
        mnie bo se krzywdę zrobisz!
        • tadeusz.4 Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 09.03.10, 16:17

> Ja jestem zakamuflowanym banderą. Jak ty na to wpadłeś tadziu?

Dokladnie tak samo, jak ty wpadles na to, ze banderowcami sa:
          Mykola, jobrave, historyk, :), Martyniak i wszyscy ci, ktorzy chocby
          w jednym punkcie nie podzielaja twoich pogladow (np. na to, ze 40
          milionow Ukraincow to patologiczni klamcy, ktorych narodowa tradycja
          jest lgarstwo i zycie w obludzie).
    • cep.kresowy Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 09.03.10, 14:40
      Wszystko powoli dąży do zgody między narodami. Jeszcze tylko powinien przepaść w
      wyborach samorządowych "pierwszy obrońca Kresów" Z. z ekipą (a jakże, prawicową).
    • fanka_online Re: "Bezprawne zbiorowe mogiły" 17.03.10, 07:06
      "W zeszłym tygodniu specjalna komisja deputowanych lwowskiej rady obwodowej
      wniosła pod obrady kolejnej sesji projekt uchwały o 20 "nielegalnych" polskich
      pomnikach na terenie ziemi lwowskiej - poinformował ukraińskie media
      przewodniczący komisji Ostap Kozak, przedstawiciel ultranacjonalistycznej partii
      UNA-UNSO. Komisja została powołana po zdemontowaniu przez władze samorządowe
      pomnika UPA na górze Chryszczata w Polsce."
      www.kresy.pl/wydarzenia?zobacz/w-obronie-polskich-pomnikow
      • Gość: pysio Re: "Bezprawne zbiorowe mogiły" IP: 213.25.24.* 17.03.10, 09:42
        Neo banderowcy mają sposób spostrzegania świata i filozofię życia. Oni uwazają
        że bandera to bardzo mądry człowiek bo wymyślił jak żyć na cudzy koszt nie
        ponosząc przy tym odpowiedzialności. Mordowanie to wg. niego rozrywka z
        podtekstem patriotycznym a w tym patriotyżmie niebagatelną rolę odgrywa czynnik
        rabunkowy. Walcząc o samostijną można się nieżle obłowić. Dzisiejsi naśladowcy
        nie widzą w tym nic złego i strasznie są zbulwersowani tym że świat ich nie
        rozumie. Na dowód podają takie wytłumaczenie; Każdy powinien żyć zgodnie z
        tradycją odziedziczoną po przodkach a że ich dziadowie i ojcowie żyli po
        banderowsku to oni tylko kultywują rodzinne tradycje co nie jest zakazane a
        wręcz przeciwnie! Dlatego należy niszczyć wszelkie objawy działalności tych co
        nie mogą pojąć tak prostej sprawy.
        • cep.kresowy Re: "Bezprawne zbiorowe mogiły" 17.03.10, 10:35
          Pyszczek, mógłbyś skończyć tą prezentację banderowskiej ideologii. Wyrastasz
          tutaj na głównego banderowskiego ideologa.
          • Gość: pysio Re: "Bezprawne zbiorowe mogiły" IP: 213.25.24.* 17.03.10, 11:50
            Ja jestem tylko interpretatorem neo banderyzmu.Jest to jeden z najbardziej
            zbrodniczych systemów jakie wymyślił potwór zwany bandera! dlatego że jest to
            jeden z najbardziej ekstremalnych systemów na życie to badam z tego powodu
            psyche zwyrodnialców i sadystów. Wszak granice i nacje to twór sztuczny. Ludzie
            się rodzą nie dlatego ze tama chcą lecz jest to przypadkowe. Nigdy nie wiadomo
            czy obywatel jakiegoś kraju nie ma wspólnych przodków. Bardzo często się zdarza
            że zaślepiony nienawiścią nacjonalista morduje swego krewniaka. Chyba że ktoś
            mordowanie uważa za tak coś normalnego jak deszcz czy powietrze. Dlatego sama
            obrona takiej ideologi jest równoznaczna ze zboczeniem a cóż dopiero próba
            reaktywacji.
            • Gość: dark zaślepiony nienawiścią nacjonalista morduje IP: 77.236.0.* 17.03.10, 12:07
              "Bardzo często się zdarza że zaślepiony nienawiścią nacjonalista morduje swego
              krewniaka" - masz tu Pysiu kolejnego.
              wiadomosci.onet.pl/2142460,403,item.html
              • Gość: pysio Re: zaślepiony nienawiścią nacjonalista morduje IP: 213.25.24.* 17.03.10, 12:20
                Dobry przykład ale czy należy brać z niego przykład?
                • lechowski51 Re: zaślepiony nienawiścią nacjonalista morduje 17.03.10, 12:38
                  Jaki dobry przyklad pysio?.Powyzszy zworodnialec zamordowal dziecko bo ma chory
                  umysl,dusze,bo oszalal...sam nie wiem.Upowcy mordowali polskie dzieci bo tak im
                  nakazywala obledna ideologia Doncowa i Bandery.
                  • Gość: historyk Re: zaślepiony nienawiścią nacjonalista morduje IP: *.chello.pl 17.03.10, 15:15
                    Upowcy mordowali polskie dzieci bo tak im
                    > nakazywala obledna ideologia Doncowa i Bandery.

Można prosić o jakiś cytacik z Doncowa, w którym onże nakazywałby
                    mordowanie polskich dzieci?
                    • fanka_online Re: Dla Historyka ku rozwadze 17.03.10, 15:24
                      Niedawno kwestionowałeś osobisty udział Bandery w ludobójstwie, teraz jesteś
                      gotów podważyć wątpliwy autorytet głównego ideologa ukraińskiego nacjonalizmu.
                      Możesz dać sobie wreszcie spokój z tymi bezsensownymi manipulacjami?
                      Nie rozumiesz, że masz rozumnych przeciwników?
                      • cep.kresowy Franka, ad rem ! 17.03.10, 17:19
                        To co tam pisał Doncow o mordowaniu polskich dzieci ?
                        • Gość: pysio Re: Franka, ad rem ! IP: 213.25.24.* 17.03.10, 17:57
                          pisałem dobry przykład bo oni czyli neo banderowcy cały czas odsyłają nas do
                          jakichś psycholi i dają do zrozumienia że jak to robią czuby to im wolno robić
                          to samo. Jedyny wniosek jaki mi się nasuwa że to też psychole, czuby, wredzie i
                          oblechy! To odwołanie do zwyrodniałych jednostek musi mieć jakieś przyczyny. Nie
                          ma ostatnio ze strony neo banderowców wpisów które nie są zawołaniem ze to
                          normalne że jak inni to robią to dlaczego pretensje do nas! My tylko bronimy
                          idei opartej na mordowaniu itd. itp.
                          A doncow nie musiał nic pisać mając tak pojętnych uczniów! Wystarczy że jego
                          kumpel bandera powiedział że każdy zbity Polak to metr ukrainy więcej. Te zdolne
                          bestie jak zwykle po swojemu zinterpretowały jego słowa i dołożyły do mordowania
                          zwyrodnienie i sadystyczne mordowanie.
                          • cep.kresowy Pysiu, ad rem ! 17.03.10, 18:10
                            Możesz przekazać ogółowi, skąd wziąłeś ten cytat z Bandery ?
                            • Gość: pysio Re: Pysiu, ad rem ! IP: 213.25.24.* 17.03.10, 19:02
                              Wpisz sobie cepie w wyszukiwarkę 'każdy zabity polak to metr ukrainy" a
                              znajdziesz multum wypowiedzi szuhiewicza, bandery i innych szui banderowskich.
                              • Gość: drinek Re: Pysiu, ad rem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 19:51
                                > Wpisz sobie cepie w wyszukiwarkę 'każdy zabity polak to metr
                                ukrainy" a
                                > znajdziesz multum wypowiedzi szuhiewicza, bandery i innych szui
                                banderowskich.

Zadałem sobie ten wielki trud, i zrobiłem o co prosi Pysia. Tak z
                                czystej ludzkiej ciekawości, są i owszem, multum wypowiedzi tylko
                                żadna nie pochodzi od Suchewecza czy Bandery ... i to jest zaprawdę
                                interesujące. Same oszołomstwo ???!!!

www.google.com/search?sourceid=ie7&q=ka%C5%
                                BCdy+zabity+polak+to+metr+ukrainy&rls=com.microsoft:pl:IE-
                                SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rlz=1I7TSEA_plPL316PL316
                                • polak_katoliklive Re: Pysiu, ad rem ! 17.03.10, 20:44
                                  a co niemA TAm na zdjenciu takie male niemowlento Polskie male co benderowce by
                                  gozamordowaly i ałtko mu ukradeneli zeby male upa siem tym bawili i pociongiem
                                  na baterie co mnama kupila w skladnicy Charcerskiej co NRd proudkiowali Niemcy
                                  ale ci dobrzy co mieszkali w NRD anie NRF dzie tylko hitlretry mieskalio i
                                  bynderwocy co im ałtka kradneli i misie male.
                                • Gość: pysio Re: Pysiu, ad rem ! IP: 213.25.24.* 17.03.10, 20:52
                                  Drinek sprowadż tych gnojków z piekła i wtedy będą pochodzić od nich. Przecież
                                  to są cytaty ich wypowiedzi bo oni juz gryzą ziemię. Ale znalazłeś
                                  wytłumaczenie! Całkowicie zgodne z bełkotem propagandystów banderowskich. Ręce
                                  można załamać!
                                  • Gość: drinek Re: Pysiu, ad rem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 21:22
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,165,108087934,108851424,Re_Pysiu_ad_rem_.html

czy ty rozumieć co sam napysiać ?
                                    • Gość: pysio Re: Pysiu, ad rem ! IP: 213.25.24.* 17.03.10, 21:36
                                      Nie zaczynaj jak wzorowy propagandysta banderowców. Jeśli dla ciebie słowo
                                      pisane nic nie znaczy to poucz swoich kumpli zeby nie robili odsyłaczy tylko
                                      polemizowali merytorycznie bo w tym co uprawiasz jest zasada Kalego. Jak na
                                      Polaków to sama prawda a jak na neo banderowców to...
                                • Gość: drinek Re: miauuuuuuuuuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:23
                                  • Gość: pysio Re: miauuuuuuuuuuuu IP: 213.25.24.* 17.03.10, 22:27
                                    Tylko miauczenie ci pozostało? Możesz se jeszcze poszczekać jako propagandysta
                                    i powyć z tęsknoty za starymi czasami gdy argumentem w dyskusji była poświęcona
                                    siekierka!
                                    • Gość: drinek Pysiu, ad rem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:38

Pysiu, bądź tak dobry i nie popierdalej palcyma po klawiaturze,
                                      jeszcze jakie dziecko przeczyta i charakter sobie złamie na stare
                                      lata :)
                                      • Gość: drinek Re; miauuuuuuuuuuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:39
                                        • Gość: pysio Re: Re; miauuuuuuuuuuuuu IP: 213.25.24.* 17.03.10, 23:17
                                          To zacznij myśleć! Przecież to nie boli. Gdyby głupota miała skrzydła to byś
                                          nie wiedział nawet jak z bliska ziemia wygląda.
                                          • fanka_online Re: Re; miauuuuuuuuuuuuu 17.03.10, 23:21
                                            On nie potrafi myśleć, nic nie potrafi....miauczy tylko;)
                          • Gość: historyk Re: Franka, ad rem ! IP: *.chello.pl 18.03.10, 00:05
                            > A doncow nie musiał nic pisać mając tak pojętnych uczniów!

Uważałbym na Pana miejscu z takimi wnioskami logicznymi - równie
                            dobrze ktos zacznie za chwilę mordować Ukraińców, a Pan zostanie
                            oskarżony o sprawstwo kierownicze w tej spraie. Biorąc pod uwagę
                            ilość żółci, jaką Pan wylał tu na Ukraińców (najłagodniejsze: naród,
                            który nigdy nie potrafi powiedzieć prawdy, kłamstwo jest podstawą
                            ich kultury), można będzie powiedzieć, że Pan nie musiał pisać
                            wprost o potrzebie zabijania Ukraińców - wystarczyło, że miał Pan
                            tak pojętnych uczniów.

Wystarczy że jego
                            > kumpel bandera

Nie bardzo rozumiem, w jakim sensie używa Pan słowa "kumpel" -
                            Stepan Bandera nie mógł być kumplem Dmytra Doncowa, bowiem dzieliło
                            ich 26 lat różnicy wieku. Pan pewnie tego nie wie, ale w tamtych
                            latach była to przepaść nie do przebycia. W dodatku nie byli nawet
                            członkami jednej organizacji, bowiem Doncow nie był członkiem OUN,
                            więc nawet takie "kumpelstwo" jest wykluczone. Pan sam być może jest
                            mało oczytany, ale proszę nie sądzić, że dla wszystkich na tym forum
                            świat jest tak prosty jak w broszurach typu "Poznaj Żyda", "Poznaj
                            Ukraińca", "Poznaj Polaka" i że wszyscy będą tu pletli głupstwa bez
                            śladu odpowiedzialności za słowa...
                      • Gość: historyk Re: Dla Historyka ku rozwadze IP: *.chello.pl 17.03.10, 23:53
                        fanka_online napisała:

> Niedawno kwestionowałeś osobisty udział Bandery w ludobójstwie

Niestety - takie są fakty historyczne. W czasie rzezi na Wołyniu
                        Bandera był pensjonariuszem KL Sachsenhausen.

teraz jesteś
                        > gotów podważyć wątpliwy autorytet głównego ideologa ukraińskiego
                        nacjonalizmu.

Pytam tylko spokojnie - w jakim tekście Dmytro Doncow wzywał do
                        mordowania polskich dzieci? Czy w swoim czasopiśmie, oficjalnie
                        wychodzącym II RP we Lwowie ("Wisnyk") i podlegającym polskiej
                        cenzurze prewencyjnej? Czy może w swoich książkach, wydawanych na
                        terenie Polski przed 1939 rokiem (również podlegających sanacyjnej
                        cenzurze)? A może w jakiejś broszurze, opublikowanej w ambasadzie
                        polskiej w Bukareszcie, po wrześniu 1939 roku, gdy znalazł się w
                        Rumunii i posługiwał się polskim paszportem, wydanym mu przez J.
                        Giedroycia? Pytam, bo odkrycie takiego tekstu byłoby sensacją na
                        skalę nowego wieku - nareszcie byłoby wiadomo dokładnie, kto stał za
                        pomysłem wymordowania polskich dzieci (na razie trwają spekulacje:
                        czy był to Szuchewycz czy Kłym Sawur albo Łebed'?). Jeżeli nie
                        dostanę odpowiedzi, uznam że po raz kolejny ktoś na tym forum rzuca
                        słowa na wiatr...
                        • Gość: pysio Re: Dla Historyka ku rozwadze IP: 213.25.24.* 18.03.10, 00:06
                          Cwany jesteś historyku! Gdyby nie nawoływał to polskie dzieci by żyły. Mało ci
                          faktów o mordowaniu dzieci przez banderowców? A jaki nawet skończony debil
                          napisze tekstem otwartym że dzieci też trzeba mordować? Znalazłeś argument na
                          miarę "historyka".
                          • valmont80 Re: Dla Historyków ku rozwadze 18.03.10, 00:52
                            Rozmowy na tym forum prowadzą tylko w jednym kierunku. Po kolei próbowano
                            zdyskredytować osoby, które piszą na temat ludobójstwa dokonanego na Polakach.
                            Zabrano się najpierw za Fankę, później za Lechowskiego51, a dzisiaj za Pysia.
                            Musi Wam bardzo zależeć na tym by wspomniane wyżej osoby uciszyć?! Jako osoba
                            młoda mająca jeszcze kawał życia przed sobą, mówię dosyć! Dosyć, poniewierania
                            ciałami małych dzieci, brutalnie zamordowanych przez banderowców. Dosyć
                            poniewierania piątką zamordowanych dzieci z mojej rodziny!!! Dzieci, których nie
                            znałam, ale które jestem sobie w stanie wyobrazić. Dzieci, które od jakiegoś
                            czasu noc w noc przychodzą do mnie i nie dają mi zasnąć. Dzieci o których jak
                            myślę rozdziera mi serce, bo mam własne dzieci i wiem jakie to niewinne istoty.
                            Te brutalnie zamordowane dzieciaki niczemu nie były winne, mogły żyć, mogły
                            dorosnąć, założyć własne rodziny i mogły doczekać się własnych dzieci. Dlaczego
                            tak się stało??? Moje dziwne życie to ciągłe poszukiwania odpowiedzi na to
                            pytanie. Znajduję tylko jedną. W Polsce nie ma miejsca na pomniki ku czci
                            zwyrodnialców. Wszystkie nielegalne pomniki ku czci bandytów z OUN-UPA polecą
                            jeszcze w tym roku. Zgodnie z prawem przyzwoitości które nie pozwala mi być
                            bierną. Może wtedy znajdę ukojenie i może wtedy chociaż jedną noc spokojnie
                            prześpię!
                            • mat120 Re: Dla Historyków ku rozwadze 18.03.10, 21:31
                              valmont80 napisała:
                              W Polsce nie ma miejsca na pomniki ku czci zwyrodnialców.

Oczywiście. Ich właściwe miejsce to śmietnik historii. Ewentualnie Mykoła może
                              je na własny koszt przenieść za Bug. Powinien się naprawdę pośpieszyć.
                          • Gość: historyk Re: Dla Historyka ku rozwadze IP: *.chello.pl 18.03.10, 01:04

> Cwany jesteś historyku! Gdyby nie nawoływał to polskie dzieci by
                            żyły.

Ależ ja proszę tylko o ten cytat, że Doncow nawoływał do mordowania
                            polskich dzieci!

A jaki nawet skończony debil
                            > napisze tekstem otwartym że dzieci też trzeba mordować?

Wie Pan - to nie ja pisałem i nie ośmieliłbym się nazwać debilem
                            autora poniższych słów:

Upowcy mordowali polskie dzieci bo tak im
                            > nakazywala obledna ideologia Doncowa i Bandery

Ja tylko proszę o materialne potwierdzenie powyższych słów: jeśli
                            się stawia jakąkolwiek tezę, trzeba mieć choćby jeden dowód na jej
                            prawdziwość.
    • Gość: gość portalu wiekopomna rocznicia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 06:28
      pezetpeerówki fanka i valmont wróciły do Przmyśla, to niechybnie
      znak że wiekopomna rocznycia ubycia gienierała Waltera nadchodzi a
      nie wiesna :)
      • Gość: drinek Re: miauuuuuuuuuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 06:32
    • Gość: pysio Re: zamiaucz u mnie ;) IP: 213.25.24.* 18.03.10, 07:01
      To ja mam dla historyka podobnie urocze pytanie z historii. Pokaż mi dokument w
      którym doncow i bandera zakazują mordowania polskich dzieci. Jeśli tego nie
      zrobisz to wyrażnie stracisz jako wiarygodny historyk.
      Chyba wiesz że to pytanie z przymrużeniem oka. Nawet idol waszego idola sam
      hitler nie napisał czegoś równie głupiego a dzieci polskie ginęły tak samo jak
      na ukrainie.
      Żeby stawiać tak rozpaczliwie głupie pytania oznacza że się powoli leczysz z
      fanatyzmu bo chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.
      • Gość: Pysia ten prawdziw Re: zamiaucz u mnie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 07:04
        ty Pysia pokaż rozkaz kto ciebie pokarał taką wiedzą :)
        • Gość: pysio Re: zamiaucz u mnie ;) IP: 213.25.24.* 18.03.10, 07:08
          Nikt mnie nie pokarał a to wszystko zawdzięczam temu że nie urodziłem się na
          ukrainie i nikt mnie nie wychowywał w ramach jedynie słusznej idei!
          • Gość: Pysia prawdziwy Re: zamiaucz u mnie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 07:14
            Oho Ho ! co ty nie powiesz. Pewnie babci mleka też nie wylałeś ani
            nicie nie poplątałeś, skromnośc to też twoja najmocniejsza cecha
            charakteru, poza oczywiście wiedzą :)
            • Gość: pysio Re: zamiaucz u mnie ;) IP: 213.25.24.* 18.03.10, 08:09
              Wy ukraińcy jesteście mocni gdy trzeba kogoś obsmarować, zochydzic, dorobic
              mordę i w ogóle zmieszać z błotem. To wasza cecha narodowa. Posuwacie sie do
              insynuacji, pomówień i zawsze gotowi do złożenia fałszywego świadectwa. Czysta
              piaskownica. Przecież to jest obłęd bo po pewnym czasie prawda wychodzi na jaw
              ale wy tak już do tego przywykliście że wam to zwisa. Honor i uczciwość to
              zasada kompletnie nieznana temu narodowi. Gdy widzę taki wpis to wiem ze to
              wredzio i oblech i na dodatek dość wstretny. Mnie to w zasadzie zwisa bo wiem że
              na przywary narodowe nie ma rady.Możesz produkować tu swoje wypociny świadczące
              o głupocie i zdziecinnieniu ale czy to warto?
              • Gość: gość portalu Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 08:49
                > Wy ukraińcy jesteście mocni gdy trzeba kogoś obsmarować, zochydzic, dorobic
                > mordę i w ogóle zmieszać z błotem. To wasza cecha narodowa

Takie generalizowanie jest w Polsce przestępstwem. Pamiętaj " Panie Polak", że
                internet nie jest anonimowy.
                • Gość: pysio Re: IP: 213.25.24.* 18.03.10, 09:16
                  Popatrz naprzód na wpisy! jeśli kogoś chcą obsmarować to ruszą dziadka, babcię,
                  matkę i nawet siegną do biblii. Nic nie zmieni mojego zdania bo taka jest
                  prawda! Jeśli nie da się komuś zarzucić coś konkretnego to wymyślają cuda które
                  nie mają nic wspólnego z rzeczywistościa. Mało tego, oni to uważaja za niezwykle
                  inteligentne wyjście gdy nie mają rzeczowych argumentów i nie spotkałem jeszcze
                  w życiu ukraińca aby tego nie robił! Dlatego należało orzec jw.
                  • Gość: Pysia prawdziwy Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 09:19
                    ty nie potrafisz udowodnić nawet tego co sam wymyślisz :)
      • Gość: historyk Re: zamiaucz u mnie ;) IP: *.chello.pl 18.03.10, 08:49

> To ja mam dla historyka podobnie urocze pytanie z historii. Pokaż
        mi dokument
        > w
        > którym doncow i bandera zakazują mordowania polskich dzieci. Jeśli
        tego nie
        > zrobisz to wyrażnie stracisz jako wiarygodny historyk.
        > Chyba wiesz że to pytanie z przymrużeniem oka.

Nie ja pierwszy zacząłem tę dyskusję - nie ja twierdziłem, że
        ideologia Doncoa nakazyała zabijanie polskich dzieci. "Ei incumbit
        probatio qui dicit, non qui negat" - ciężar dowodu spoczywa na
        osobie wygłaszającej dane tierdzenie, to podstawowa zasada
        logiczna. "Często zdarza się, że dyskutanci próbują przerzucić onus
        probandi na swojego przeciwnika i w ten sposób uchylić się od
        konieczności udowodnienia postulowanych przekonań. Ten nieuczciwy
        chwyt erystyczny, a jednocześnie rodzaj niemerytorycznej
        argumentacji nazywamy argumentum ad ignorantiam" - do Pana
        wiadomości: erystyka to sztuka prowadzenia sporu (wyjaśniam, bo to
        pewnie trudne dla Pana słowo).

pl.wikipedia.org/wiki/Ci%C4%99%C5%BCar_dowodu
        Nawet idol waszego idola sam
        > hitler nie napisał czegoś równie głupiego a dzieci polskie ginęły
        tak samo jak
        > na ukrainie.

Otóż myli się Pan - i tu wychodzi cała pańska ignorancja
        historyczna. 22 sierpnia 1939 r. na odprawie dla wyższych dowódców
        niemieckich Adolf Hitler powiedział m.in. "W tym celu przygotowałem
        moje oddziały Totenkopf, każąc im zabijać bez miłosierdzia i bez
        litości mężczyzn, kobiety i dzieci polskiego pochodzenia i polskiej
        mowy!". Nie musi mnie Pan przepraszać - ale błagam, niech Pan mniej
        się chwali swoją ignorancją i zerową wiedzą historyczną, bo się Pan
        tylko pogrąża i coraz bardziej ośmiesza...
        • Gość: historyk Re: zamiaucz u mnie ;) IP: *.chello.pl 18.03.10, 08:52
          I jeszcze jedno - dlaczego traktuje mnie Pan jak Ukraińca czy
          banderowca - skąd Pan wyciąga taki wniosek? Czy ja gdzieś napisałem,
          że jestem zwolennikiem Bandery? Wielokrotnie pisałem, że banderowcy
          popełnili zbrodnie na Polakach, a ja jestem Polakiem - więc dlaczego
          Pan dalszym ciągu kłamie?
        • Gość: pysio Re: zamiaucz u mnie ;) IP: 213.25.24.* 18.03.10, 10:13
          Powiedział a dokumentu nie ma. Identycznie ma się sprawa z twoimi idolami!
          • Gość: gość portalu Re: zamiaucz u mnie ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 14:38
            forum.gazeta.pl/forum/w,165,108087934,108870253,Re_zamiaucz_u_mnie_.html
            Wy ukraińcy jesteście mocni gdy trzeba kogoś obsmarować, zochydzic, dorobic
            mordę i w ogóle zmieszać z błotem. To wasza cecha narodowa. Posuwacie sie do
            insynuacji, pomówień i zawsze gotowi do złożenia fałszywego świadectwa. Czysta
            piaskownica. Przecież to jest obłęd bo po pewnym czasie prawda wychodzi na jaw
            ale wy tak już do tego przywykliście że wam to zwisa. Honor i uczciwość to
            zasada kompletnie nieznana temu narodowi. Gdy widzę taki wpis to wiem ze to
            wredzio i oblech i na dodatek dość wstretny. Mnie to w zasadzie zwisa bo wiem że
            na przywary narodowe nie ma rady.Możesz produkować tu swoje wypociny świadczące
            o głupocie i zdziecinnieniu ale czy to warto?
    • fanka_online Re: Informuję, że nie jestem autorką 18.03.10, 09:19
      ..a wszelkie posty opatrzone nickiem "fanka-online" pisze kocur/drinek/itp
      • Gość: gość portalu Re: Informuję, że nie jestem autorką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 14:46
        fuj, fuj fanka kabel :)
    • bandy.d.upa Re: Ukraińcy czczą godnie tragedię naszych rodakó 18.03.10, 22:04
      w góre
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka