Gość: z_akt_IPN IP: 92.244.58.* 18.12.10, 09:39 gazetapolska.pl/artykuly/kategoria/57/4094 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
common-sense-ltd Re: "Macie takiego prezydenta..." 18.12.10, 09:58 Nie rozumiem sensu podobnych publikacji, ponieważ z zasady jestem przeciwna osądzaniu/klasyfikowaniu ludzi na podstawie życiorysów ich ojców/dziadków (!) Fakt, że p. Komorowska nie zasługuje na miano "damy", a tym bardziej "pierwszej" nie ma nic wspólnego z jej rodziną/ przodkami, ale wynika wyłącznie z osobistych ograniczeń, a kobiety pokroju p. Kwaśniewskiej nieczęsto będą się pojawiać obok polskich polityków, ponieważ wybory Polaków są wyborami negatywnymi, jak w przypadku p.Komorowskiego. Reasumując, wybierając "mniejsze zło" w postaci biernych, potulnych nieuków, którzy kompromitują zarówno swój urząd, jak i kraj w mediach i na arenie międzynarodowej, nie spodziewajcie się heroin u ich boku, Mężczyźni przecież wolą blondynki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: "Macie takiego prezydenta..." IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.12.10, 10:43 U nas TW Krzysiek jest prezydentem, więc zajmowanie się teściami jest po prostu chamskie. Może Nasz Dziennik opisze rodzinę naszego Chomy, na przykład na podstawie wywiadu z Żółkiewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark "Macie takiego teścia ..." IP: 77.236.25.* 18.12.10, 12:07 A dlaczego, chamko, uważasz, że jeżeli kobieta miała dziadka woźnego albo rzeźnika, to nie może być damą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_akt_IPN Re: "Macie takiego teścia ..." IP: 92.244.58.* 19.12.10, 15:09 Gość portalu: dark napisał(a): A dlaczego, chamko, uważasz, że jeżeli kobieta miała dziadka woźnego albo rzeźnika, to nie może być damą ? Czy Pan jest na tyle ograniczony, że nawet czytać nie potrafi? Autor: common-sense-ltd 18.12.10, 09:58 Fakt, że p. Komorowska nie zasługuje na miano "damy", a tym bardziej "pierwszej" nie ma nic wspólnego z jej rodziną/ przodkami, ale wynika wyłącznie z osobistych ograniczeń, a kobiety pokroju p. Kwaśniewskiej nieczęsto będą się pojawiać obok polskich polityków, ponieważ wybory Polaków są wyborami negatywnymi, jak w przypadku p.Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_akt_IPN "Pamiętaj Bronku drogi, skąd wyrastają Ci nogi." IP: 92.244.58.* 18.12.10, 20:25 macgregor.salon24.pl/257568,bronku-drogi-gdzie-korzenie-i-skad-nogi Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: "Pamiętaj Bronku drogi, skąd wyrastają Ci nog 19.12.10, 08:50 No masz!.To nawet polscy "szlachcice" kilka razy zmieniali nazwiska?! www.niezalezna.pl/artykul/rodzina_prezydentowej_w_aktach_ipn/42191/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: "Pamiętaj Bronku drogi, skąd wyrastają Ci nog IP: *.range109-157.btcentralplus.com 19.12.10, 09:28 A co, Komorowski zmieniał nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Widać, że nie jesteś na bieżąco 19.12.10, 09:46 Ojciec Komorowskiego nazywał się inaczej, a Komorowski to nazwisko szlachcica, którego ów ojciec zamordował i przejął jego majątek i nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Widać, że nie jesteś na bieżąco IP: *.range109-158.btcentralplus.com 19.12.10, 10:43 Aha, rozumiem, czyli Komorowski, to nie Komorowski, tylko żyd z UB? To naprawdę okropne, co naród polski musi wycierpieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_akt_IPN Re: Widać, że nie jesteś na bieżąco IP: 92.244.58.* 19.12.10, 14:47 Gość portalu: jobrave napisał(a): Aha, rozumiem, czyli Komorowski, to nie Komorowski, Dokładnie tak. www.rp.pl/artykul/527127.html Po pierwszej turze wyborów pojawiły się zarzuty, że przodkowie przyszłego prezydenta, prawdopodobnie opierając się na sfałszowanych dokumentach, wyłudzili tytuł hrabiowski przysługujący szlachetniej urodzonym Komorowskim. – Prezydent ma pochodzenie jak najbardziej szlacheckie. Jego rodzina herbu Dołęga to była zacna szlachta litewska z powiatu wiłkomirskiego – wyjaśnia dr Minakowski. – W pewnym momencie jednak nieco podupadła. Żeby podnieść swoją pozycję, zaczęła się przyklejać do innej rodziny Komorowskich herbu Korczak, znanej z tego, że wydała prymasa. 115 lat temu udało im się dokonać czegoś na kształt fałszerstwa heraldycznego. Wykorzystali fakt, że ich przodek nazywał się identycznie jak jeden z przedstawicieli herbu Korczak i uzyskali od Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Austrii potwierdzenie, że przysługuje im tytuł hrabiowski. Komorowski usunął ze swojej strony internetowej wzmiankę o hrabiowskim pochodzeniu, jak i wizerunek herbu Korczak. Stało się to po proteście genealogów, którzy udowodnili, że ten Komorowski nie pochodzi z TYCH Komorowskich. PS. Panie Jobrave, Proszę sobie na przyszłość darować antysemickie wycieczki połączone z parszywymi insynuacjami wobec urzędującego Pana Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: ten co ma obowiązki IP: 46.113.102.* 19.12.10, 11:01 lechowśkij- rozwiązanie zagadki- ukraiński żyd o hindusko- pigmejskich korzeniach mający obowiązki nie tylko polskie ale i ukraińskie, rosyjskie, białoruskie, paragwajskie, gwatemalskie, somalijskie, birmańskie, itd, itd, Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: ten co ma obowiązki 19.12.10, 13:16 W mojej rodzinie od pokolen nosimy z duma te same nazwiska i nie mielismy w niej ubeckich dygnitarzy. Swoja droga zastanawia mnie skoro nasz Prezydent byl takim zasluzonym w walce z komuna to w jaki sposob dostal w 1977 roku paszport na wyjazd do Austrii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: ten co ma obowiązki IP: *.range109-158.btcentralplus.com 19.12.10, 13:20 Napisz jakie to nazwisko, a my ci powiemy, czy nie było w twojej rodzinie ubeków i czy sam nim nie byłeś, szmalcowniku jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Lechowski 19.12.10, 13:36 Nie przesadzaj, Lechowski. Z paszportami w owych czasach różnie bywało. Ja np dostałam go w 1979 na swój pierwszy wyjazd do U.S.A. bez żadnych problemów. Parę godzin zapewniania o mojej chęci powrotu do mlekiem i miodem płynącego peerelu to wszystko, więc po prostu wystarczyło być wiarygodnym, bo wrócić wówczas chciałam. P.S.Tutejszych obłąkańców przestrzegam przed rzucaniem kolejnych oszczerstw, bo piękno może być względne, ale publiczne pomówienie to nieco inny paragraf(!) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Lechowski 19.12.10, 13:50 Ty z tego co przeczytalem na tym forum nie uchodzisz jak Komorowski za "dzielnego opozycjoniste" z lat siedemdziesiatych.Oczywiscie,ze w czasach "gierkowskich" dla sbecji bylo mniej "wrogow ludu" i jak ktos nie mial na zachodzie krewnych i nie wisial w sbeckich papierach to laskawcy dawali mu paszport na wyjazd do KK. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Lechowski 19.12.10, 14:03 Nie tylko "nie uchodzę", ale ku rozpaczy tutejszych mądrych inaczej, nie ma na mnie tzw haków;) i oczywiście ku dalszej rozpaczy tychże, nie pretenduję do żadnych stanowisk, foteli, zaszczytów..... Krótko mówiąc, ich setki postów to przysłowiowa "kula w płot".;) W esbeckich papierach, jako nieletnia wówczas, zapewne "nie wisiałam", ale krewnych miałam i liczna korespondencja z nimi była dokładnie prześwietlana. Do nich się przecież wybierałam. Kilka lat wcześniej jeden z sąsiadów złożył podobno donos, że z naszego balkonu fotografowano "strategiczny" CK Dworzec PKP;) ale i to mi nie zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Do Comonn-Fanki! 19.12.10, 15:53 Ja esbecki pomiot osobiście uważam, że za brak działalności opozycyjnej spowodowanej tym zapewne, że jesteś pomiotem pezetpeerowskim, oraz za swoją mężną obronę dwóch buteleczek szamponu i za to, że pewnie dałaś się komuś bzyknąć za wizę, za to wszystko moim zdaniem powinnaś zostać odznaczona Orderem Orła Białego, inaczej być nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duupek Re: ten co ma obowiązki IP: *.acn.waw.pl 19.12.10, 23:10 ale paru zwyklych, szeregowych uboli, co lamali ludziom palce i zycia w rodzinie Klechowskiego bylo, nie byli to dygnitarze, bo i jak mieli byc, stad pozniej Klechowski w ORMO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Lechosiu z rodziną. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 19:49 "W mojej rodzinie od pokolen nosimy z duma te same nazwiska i nie mielismy w niej ubeckich dygnitarzy." Tak pisze Lechosiu. Żatem mamy rodzinę "prawdziwych patriotów" To załóż wątek o swoich stryjach bandytach zapewne dla Twoich kolegów fascynatów zbrodni będzie bardzo interesujący,dla pozostałych zaś będzie ostrzeżeniem jak nie zostać bandytą.Możesz też opisać jak życiorysy stryjów miały wpływ na póżniejsze pokolenia Waszej rodziny do których i TY należysz.W tym wątku podkreślasz ,że "tradycje" masz znacznie starsze. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Iko z resztą trolli 19.12.10, 21:20 "Bywasz piekącym jadem trollów na internetowym forum Wiwat Polonia, frustrata, wiwat to psychopata Jam nieudacznik, grafoman i śmieć Tylko tu możesz być Bogiem, na wszystkich podnosisz nogę I załatwiasz te sprawę jak pies " "Żyję w kraju w którym" Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Iko z resztą trolli 19.12.10, 21:43 Juz Ci kiedys proponowalem-Nie ruszaj gowna bo smierdzi!.A to ze dla niektorych tutaj przynaleznosc do AK jest bardziej hanbiaca jak bycie siepaczem UB,to chyba zdarzylas sie przyzwyczaic?! Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Iko z resztą trolli 19.12.10, 21:48 Wybacz, ale nie zauważyłam różnicy między gów...em ruszanym i nie. Są tutaj osoby, które od miesięcy omijam, jak dżumę a i tak nie piszą niemal nic innego, jak kolejne obelgi pod moim adresem. Jeśli czegoś nie akceptuję, po prostu o tym mówię; głośno i wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O! Re: Iko z resztą trolli IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.12.10, 22:26 Ika piszesz prawdę - choć okrutną ale prawdę . Bądź przygotowana na tzw. sforę wśiekłych psów ,ziejacych nienawiscia do tych co mówia prawdę popartą faktami ( dowodami) , Będą cię opluwać ,pomawiać ,ponizać oraz obrzucać obelgami za tą prawde ( tak jak mnie) - lecz wytrwaj ! bo PRAWDA ZWYCIĘŻY FAUSZ I UKAŻE PRAWDZIWE OBLICZE ZŁA ( juz okazala- dzięki tobie ) . Pamiętaj skoro piszesz i mówisz prawde - to zawsze jestem z tobą i przy tobie a jak mowil oraz pouczal Jezus Chrystus gdzie dwóch lub trzech zebranych w imię moje ( mozna czytac w imię prawdy ) Ja jestem pośród Nich . Bądź pewna że Chrystus jest nie tylko za nami ale i z nami ! Serdecznie Pozdrawiam ! -MYKOŁA PS Panie lechowski i common bez snesu lub z sensem ( zalezy jak lezy) ,to ze ktos pracował w UB lub SB oraz ma pochodzenie żydowskie lub rusińskie ( choc jest pełno prawnym obywatelem RP) to nie znaczy że nalezy tego człowieka oraz ich dzieci dyskredytować, dyskryminować,poniżać oraz opluwać . Najpierw nalezy wykazać winę oraz udowodnić popełnione przez konkretnego człowieka zbrodnie, a potem oskarzać o taką zbrodnię, nie zas wsadzać do wspólnego zbrodniczego worka, że wszyscy są zbrodniarzami bo wysługiwali sie Polsce akurat takiej a nie innej czyli PRLowskiej zwanej Wolną i Niepodległą bo tak też mowila wtedy przysięga -więc słuzyli.Dziś też Polacy popełniają zbrodnie ( chocbyy za granicą RP ) a jednak uznaje się ich za bohaterow których nie należy osądzać za takie zbrodnie . Pytanie -dlaczego nie ? Co do czystek na tle narodowosciowym i rasowym - to przeciez też miały one miejsce w przypadku przechodzenia SB w UOP kiedy to w pierwszej kolejnosci w spsb sweiadomy i z premedytacją pozbywano sie ludzi nie czysto rasowo Polakow ( np. Rusinów lub Biłorusinow ) twierdząc że są nie przydatni Nowej Polsce i nowemu sytemowi ( o ile wiem w Białymstoku zwolniono wszystkich pochodzenia białoruskiego z SB czyli zweryfkowano negatywnie ze względu na ich nację ( jak z Zydami 1968 r) ale jak sieć agentow padla ( bo tam wiekszośc to białoruska nacja) to ponownie przyjmowano ich do pracy prosząc o szybki powrót oraz efektywna prace na rzecz nowej RP . I podjeli tą pracę ,pracując nadal dla dobra tej RP bo nie jest dla nich wazne czy PRL czy RP lecz zwykły zarobek na chleb ) Pluj lechowski - pluj na Panią Prezydentową - więc pluj na samych siebie - plując na tą Panią ( I-wszą Damę RP) plujesz sam na siebie czyli kalesz wlasny narod i wlasny kraj ze względów narodowosciowych ( zszowinizowany człowieku) .Przecież Kaczyńscy tez maja podobną sytuację z odniesieniem do PRL jako dzieci apartaczyków Bolszwewii i są podobnego pochodzeni jak Pani Komorowska - a tak ich wychwalasz( cie) CIEKAWE - dalczego ? Jestem wolnym czlowiekiem i dobro wolnego słowa oraz PRAWDY jest mi najbliższe ! O! Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Iko z resztą trolli 19.12.10, 22:34 Tylko mykola-Horbaczek nie koorwuj na tym forum bo Cie wywala jak z cerkwii; greekorthodox.blog.onet.pl/kanon-55-apostolski,2,ID418218786,n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Lechosiu z rodziną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 22:43 Widzę Lechosiu,że się zdenerwowałeś.A i słownictwo bardzo patriotyczne. Oj Lechosiu,mówimy o twoich stryjach bandytach a i szacowny ojczulek też zapewne skoro do dzisiaj tak się wypowiadasz.A o ile pamientam,tam gdzie rozmawialiśmy o bandytach i AK to zbyt wiele nie miałeś do powiedzenia oczywiście w temacie.Zatem skoro masz tak kryształowo czysto bandycką rodzinę,zamiast krytykować inne rodziny pochwal się swoją a wówczas zapewne Ci uwierzę,że jesteś jedynym "patriotą"na tym forum.Masz zawsze dużo do powiedzenia o innych narodowościach zamieszkałych nasz kraj.Oczywiście Ty z rasy PANÓW wypowiadasz się tylko w sposób pogardliwy.Zapewne wszyscy z innych narodowości do pięt Ci nie dorastają. Rozumiem,że chcesz być śmietanką naszego szuwaru,kontynuować tradycje rodzinne ,lecz nie zauważasz,że świat się zmienił.Tacy jak ty "patrioci" to już dinozaury o których nasza historia też pochlebnie się nie wypowiada.O niekórych zaś woli milczeć. Zatem Lechosiu Wesołych Świąt Tacy jak Ty są tragedią Naszego Narodu. Co Ci złego zrobiła Pani Komorowska,że Ją tak opluwasz.Zapewne dlatego,że jest dobrym człowiekiem A Ty w niczym jej nie potrafisz dorównać i dlatego sączysz do NIej jadem nienawieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: List do Mikołaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 22:53 Co boli Cię,że udowodniłam Ci że jesteś nieukiem .Chciałbyś zaistnieć błysnąć a tu klapa.Zero wiedzy,zero obycia a innych zer nie wymieniam. A może się mylę.Może potrafisz dyskutować tylko tematy Ci nie podchodza. Napisz w czym jesteś dobry To forum jest otwarte na dyskusję.Wiem,że nie uczynisz tego,ponieważ nic nie potrafisz. O przepraszam w miarę dobrze obrzucasz błotem,ale to niestety do żadnej wiedzy zaliczyć nie można. Zatem życzę Ci Wesołych Świąt.Może dostaniesz książkę pod choinkę.Jak przeczytasz to możesz o niej podyskutować na tym forum.Zatem do dzieła Pisz list do Mikołaja o zdrowie i książkę byle nie bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Rodzice bardzo lubili Bronka (...)”. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 22:56 common-sense-ltd- Oczywiście jak poprosisz to Ci pomogę taki list do Mikołaja napisać i prawidłowo zadresować. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Do Lechowskiego 20.12.10, 10:25 Podaj, patrioto od siedmiu boleści, swoje nazwisko (wszak się go nie wstydzisz?) - a powiem ci czy miałeś SBka albo dygnitarza partyjnego w rodzinie. Powiem ci tak: jestem w 100% pewny, że miałeś jakąś szuję w rodzinie, bo takiego gnoja, który gest faszystkowskiego powitania narodowców bierze za polski gest patriotyczny nie można wychodować w czysto-patriotycznej rodzinie polskiej. Myślę nawet, że miałeś paru takich szujków w swojej rodzinie, bo w przeciwnym razie nie chwailiłbyś się tak swoim "korzeniem" patriotycznym - robisz to na pokaz, chcesz się wyróżnić, być bohaterem, nad którym wszyscy podobni lub niedowartościowani będą piać z zachwytem. Otóż nie wierzę w twój patriotyzm pokazowy - za bardzo poniżasz innych chcąc się wyróżnić i pokazac swoja doskonałość. Ave Odpowiedz Link Zgłoś