Dodaj do ulubionych

Darino/Hutman/ iich zaprosil?

24.05.11, 09:07
Do kompletu trzeba zaprosic potomkow Hansa Franka i niech sobie na wawelu zrobia alianckie spotkanie.
wpolityce.pl/view/12320/Radni_banderowcy__Do_Krakowa_przyjada_wkrotce_znani_ze_swych_skrajnie_antypolskich_pogladow_dzialacze_ukrainskiej_partii__Swoboda_.html
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 09:30
      lechowski51 napisał:

> Do kompletu trzeba zaprosic potomkow Hansa Franka i niech sobie na wawelu zrobi
      > a alianckie spotkanie.

Przy sarkofagu synka weteranki powstania starachowickiego? Faktycznie dobre towarzystwo, anonimowa gnido spod Mielca :P
      • jozwa50 Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 10:11
        wampir-wampir napisał:

> Przy sarkofagu synka weteranki powstania starachowickiego? Faktycznie dobre tow
        > arzystwo, anonimowa gnido spod Mielca :P

On wcale nie jest taki anonimowy. Chociaż rzeczywiście nie nazywa się Lechowski. Ale po paru głębszych robi się wylewny i stąd parę osób wie kto to.
        • matula-tutka Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 18:55
          To że nie nazywa się lechowski to dosyć oczywiste. A może podasz jak ma faktycznie na nazwisko?
          • fanka_online Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 18:59
            A może ty podasz swoje?

P.S. Ploty zbieraj i wymieniaj na rynku....tym brudnym i zaszczurzonym, adekwatnym do waszych zainteresowań.
            • matula-tutka Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 19:15
              Ja się tak dziwnie nazywam że nie potrafię tego napisać. Brakuje w polskim alfabecie liter.
              Coś takiego:
              www.youtube.com/watch?v=D_l7ty_MH_Y&feature=related
          • jozwa50 Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 19:23
            matula-tutka napisała:

> To że nie nazywa się lechowski to dosyć oczywiste. A może podasz jak ma faktycz
            > nie na nazwisko?
            Ty mi chyba źle życzysz. Gdybym podał nazwisko to prędzej czy później ktoś nakładłby mu po mordzie. I potem ja miałbym problemy za podżeganie albo coś podobnego.
      • Gość: gość Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? IP: *.toya.net.pl 24.05.11, 19:41
        co to za parch ten lechowski?
        • lechowski51 Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 19:44
          Widze ze niektorzy jak 70 lat temu zaczelli ostrzyc noze i siekierki.....
        • venus99 Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 20:31
          argument rzeczywiscie zabójczy i wyjatkowo elegancki.
          gloryfikatorów bandytów i morderców upowskich nie powinno się wpuszczać do Polski.
          • Gość: jobrave Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? IP: *.range109-158.btcentralplus.com 24.05.11, 21:15
            A ja uważam, że powinno się ich wpuszczać i przyjmować jak należy. Przywitać ich odpowiednią manifestacją, z odpowiednimi transparentami, pokazać im różne ciekawe fotki z Wołynia i Galicji Wschodniej i powiedzieć, co się myśli o bandytach z UPA i SS. Ale tchórzliwi "kresowiacy", wraz z ich przywódcą p. księdzem Isakiewiczem - Zaleskim tego - rzecz jasna - nie zrobią, popyskują trochę na forach, na blogach i pójdą spać w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku. Natomiast wizyta "swobodniaków" na Wawelu uzasadniona jest nie tylko związkami z tym miejscem H.Franka, ojca chrzestnego SS"Galizien", lecz również dlatego, że spoczywa tam wielki przyjaciel banderowców, prezydent RP - Lech Kaczyński.
            Ciekaw jestem gdzie ci odważni polscy narodowcy, którzy potrafią wp.ierdolić pedałowi, czy lesbie, albo skopać w dziesiątkę czarnucha, gdzież Młodzież Wszechpolska, gdzież ten NOP, które potrafią nazwać Tuska i Komorowskiego zbrodniarzami, a gdy trzeba napiętnować zbrodniarzy - chowają ryje w piasek. I co, zas.rani "kresowiacy" i narodowcy?
            • Gość: jobrave Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? IP: *.range109-158.btcentralplus.com 24.05.11, 21:16
              powinno być "a gdy trzeba napiętnować prawdziwych zbrodniarzy".
              • lechowski51 Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 21:40
                Pelna zgoda.
                • Gość: jobrave Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? IP: *.range109-158.btcentralplus.com 24.05.11, 21:43
                  echowski51 napisał:

> Pelna zgoda.

Wbrew pozorom miło mi. :)
                • fanka_online Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? 24.05.11, 21:43
                  Pełna kpina....po obu stronach.
                  • Gość: DyrekcjaWSSPTworki Re: Darino/Hutman/ iich zaprosil? IP: *.range109-158.btcentralplus.com 24.05.11, 21:56
                    Naprawdę bardzo Panią prosimy.
    • fanka_online Re: Dlaczego ludzie milczą?! 25.05.11, 18:00
      "“To, co najbardziej mnie dziwiło w ukraińskiej przestrzeni medialnej – to milczenie. Kiedy we współczesnych gazetach i wiadomościach informacyjnych prezentowano poglądy czy pisano o niektórych wydarzeniach jakby żywcem wyjętych z pierwszej połowy XX wieku, z lat 20-30, ciągle nurtowały mnie pytania – Dlaczego ludzie milczą? Przecież to niemożliwie! Powinniśmy na to reagować, powinniśmy o tym mówić! Ciągle czekałem na wypowiedzi w tej kwestii ze strony naszych autorytetów – intelektualistów, polityków, kogoś z przedstawicieli władz. Nie doczekałem się. W rzeczywistości to była manipulacja, niekończący się flirt ze zwolennikami ideologii lat 20- 30- tych.”
      lubczasopismo.salon24.pl/krakowrazem/post/309598,banderyzm-2011
      Na FP przeciwnie. Piszą....dużo i głównie z aprobatą.
      Dziki świat zakłamanych "europejczyków".
      • lechowski51 Re: Dlaczego ludzie milczą?! 25.05.11, 18:32
        Ciekawe maja swieta nasi sasiedzi Ukraincy;
        "Roman Szuchewycz - płastun (harcerz), Bohater Ukrainy"
        - "Rocznica utworzenie Dywizji "Galicja" - w marcu,
        - "Utworzenie Dywizji "Galicja" - w kwietniu,
        - "Rocznica śmierci prowydnyka OUN - UPA Jewgena Konowalca"
        - ,"Święto Bohaterów" (bohaterów OUN-UPA oczywiście) - w maju,
        - "Rocznica urodzin pierwszej kobiety - nacjonalistki Oleny Pcziłki",
        - "120 lat od dnia urodzin Jewgena Konowalca" - w czerwcu,
        - "Oni walczyli za Ukrainę" z okazji rocznicy bitwy 1 Dywizji Ukraińskiej Armii Narodowej "Galicja" SS pod Brodami w lipcu,
        - "Rocznica atentatu (aktu terroru politycznego)popełnionego przez bojownika OUN Mikołaja Łemyka w 1933 roku",
        - "Święto Opieki Najświętszej Matki Boskiej (rocznica powstania UPA)",
        - "69-ta rocznica powstania UPA",
        - "Rocznica śmierci Lwa Rebeta" (członka Ukrainskiej Głównej Rady Wyzwoleńczej i jednego z głównych ideologów OUN),
        - "Niezwyciężona UPA",
        - "Rocznica urodzin Stepana Bandery".
        ....i co na to nasi "forumowi antyfaszysci"?
        • Gość: jobrave Re: Dlaczego ludzie milczą?! IP: *.range109-157.btcentralplus.com 25.05.11, 20:13
          Bardzo mnie dziwi, że "prawdziwi Polacy" domagają się od Komorowskiego i Tuska reakcji na przejawy ukraińskiego nacjonalizmu. Od nich?! Od ruskich agentów i zaprzańców?! A czy do Żyda Geremka, albo Białorusina Cimoszewicza, można było wymagać, czy ruskiego szpiega Oleksego!? Wiadomo, że nie, ale mieliście przecież swoich ludzi, którzy rządzili -pana Prezydenta, który "tak wiele zrobił dla Polski", mieliście rządy ZChN, AWS, PiS i co robiły te rządy? Kumały się z banderowcami. Dlaczego wówczas żadne z was nie otworzyło mordy, dlaczego nikt z "kresowiaków" nie darł mordy do swoich wybrańców, że nic nie robią?! Pan Isakiewicz-Zaleski obudził się dopiero, jak PO doszło władzy, przypomniał sobie o Wołyniu i o Galicji Wschodniej. Przecież AWS, PC, PiS, ZChN, to byli (i są) prawdziwi Polacy. A gdzie są "niezależni" publicyści - Ziemkiewicze, Lisiccy, Karnowscy i inni. A dlaczego nie ma pikiety przed krakowskim magistratem, dlaczego ci, którym leży na sercu "ogrom zbrodni dokonanych przez ukraińskich nacjonalistów" nie ruszają dup i nie zrobią jakiejś konkretnej manifestacji - przecież to naprawdę doskonała i rzadka okazja, żeby pokazać, jeśli nie Europie, to przynajmniej Polakom w kraju, co dzieje się w Lwowie i jaki to ma związek z przeszłością. A Ty Lechowski co robisz w tym kierunku? Organizujesz jakąś grupę na wyjazd do Krakowa? A fanka, taka bezkompromisowa na forum, taka zdeklarowana "kresowiaczka", depozytariuszka prawdy i pamięci, pierwsza w pyskowaniu i oszczerstwach, dlaczego nie ruszy swojego tłustego zadu, nie skrzyknie ludzi, a Pysio - mistrz "polskich" szachów, nie ruszy dupy i nie powie "banderasom" prosto w twarz co o nich myśli. Właśnie macie pole do popisu, macie okazję pokazać, że nie jesteście tylko forumowymi szczekaczami. Tchórz was obleciał, czy co?
          • lechowski51 Re: Dlaczego ludzie milczą?! 26.05.11, 10:12
            Nie oblecial nas tchorz.Wsluchani w slowa poety,,,jestesmy wierni!
            Wstępującemu do Partii

Pytania brzmią ostro,
            ale tak właśnie trzeba,
            bo wybrałeś życie komunisty
            i przyszłość czeka
            twoich zwycięstw.

Jeśli jak kamień w wodzie
            będzie twe czuwanie,
            gdy oczy zamiast widzieć
            będą tylko patrzeć,
            gdy wrząca miłość
            w chłodne zamieni się sprzyjanie,
            jeśli stopa przywyknie do drogi najgładszej.

Partia. Należeć do niej,
            z nią działać, z nią marzyć
            z nią w planach nieulękłych,
            z nią w trosce bezsennej -
            wierz mi, to najpiękniejsze,
            co się może zdarzyć,
            w czasie naszej młodości
            - gwiazdy dwuramiennej.
            • wampir-wampir Re: Dlaczego ludzie milczą?! 26.05.11, 10:37
              Dobrze śmieciu. Teraz pocałuj legitymację i pogłaszcz główkę Lenina (tę znad pianina) :PPP
              • lechowski51 Re: Dlaczego ludzie milczą?! 26.05.11, 10:51
                Uspokoj sie zydku!.Poglaszce,tylko wez tabletki.
                • wampir-wampir Re: Dlaczego ludzie milczą?! 26.05.11, 11:34
                  Wiesz mendo co było najfajniejsze w "żołnierzach wyklętych", których walkę tak tu propagujesz? To że walczyli o kraj, który dając awans społeczny parobkom i pastuchom wymusi na nich awans cywilizacyjny. Największą tragedią Polski komunistycznej i także tej obecnej jest to, że parobków i pastuchów wpuszczono na demokratyczne socjalistycznie salony i nie wykopano po upadku systemu, bo było ich zbyt wielu. Tego kraju nie niszczą układ, szara sieć, szemrani biznesmeni, ani nawet belzebub Rydzyk, tylko podły, zawistny motłoch twojego pokroju i politycy, który zabiegając o jego głosy schlebiają jego najniższym instynktom. To chęć pomocy w kampanii Millerowi skłoniła Kwaśniewskiego do zavetowania tzw. drugiego planu Balcerowicza z podatkiem liniowym, a chęć dopchania się do pełnej waaadzy konszachty Kaczyńskich z Lepperem w trakcie kampanii 2005 roku. Bo motłochowi to nie przeszkadza, motłochowi przeszkadzała UW, inteligenci, publicyści, którzy jak motłoch wierzy nie lubią go za poglądy - pokazowo patriotyczne, bo tak dziś wieje wiatr i nie gadają z nim dlatego, że boją się utraty wpływów, ciepłych posadek, gigantycznych majątków do rozkradzenia, a w ogóle wszyscy byli uwikłani w kolaborację z komunizmem, ale motłoch się myli mendo. Oni, szczególnie ci, którzy z komunizmem kiedyś flirtowali nie gadają z motłochem, bo wiedzą, że wyhodowali potwora, bezmyślnego, pazernego, zawistnego, do którego nie da się dotrzeć racjonalnymi argumentami, a ci co spróbują, będą musieli zniżyć się do pustych haseł, obietnic i uwiarygodnić ich świeży hurrapatriotyzm niewolników, bo najbardziej gorliwi są zawsze neofici. Ty też usiłujesz się tu uwiarygodnić wypisując niby podziemne historyjki, ale jesteś tak głupi, że nawet w necie nie potrafisz odnaleźć historii organizacji, które opisujesz, ich wzajemnych relacji. Cóż, mimo, ze masz pewnie maturę, a może nawet zaliczyłeś WUML pozostałeś tępym parobkiem o poziomie intelektualnym równym czterem klasom podstawówki twojej babki. I to jest najgorsza zbrodnia komunizmu. Najwolniej zmienia się bowiem ludzka mentalność i ja niestety nie mam żadnych szans, żeby doczekać normalnej Polski, w której tacy jak ty będą marginesem.
                  A teraz wypad ćwoku, krowy trzeba na trawę wyprowadzić :PPP
                  • gate.of.delirium Rząd zaufał,naród zawiódł... 26.05.11, 13:32
                    ..., trzeba będzie zmienić naród.

wampir-wampir napisał:

> Wiesz mendo co było najfajniejsze w "żołnierzach wyklętych", których walkę tak
                    > tu propagujesz? To że walczyli o kraj, który dając awans społeczny parobkom i p
                    > astuchom wymusi na nich awans cywilizacyjny.

???????????? Co to za bełkot..., komunię wziąłeś od rana ?

Największą tragedią Polski komunis
                    > tycznej i także tej obecnej jest to, że parobków i pastuchów wpuszczono na demo
                    > kratyczne socjalistycznie salony i nie wykopano po upadku systemu, bo było ich
                    > zbyt wielu.
                    (podkreślenie-g.od.)

Uważam, iż delegację neobanderowców w Krakowie powinieneś przywitać z otwartymi rękoma - ich niezaprzeczalne doświadczenie w skutecznym pozbywaniu się motłochu będzie dla ludzi Twojego pokroju bezcenne...

Tego kraju nie niszczą układ, szara sieć, szemrani biznesmeni, ani
                    > nawet belzebub Rydzyk, tylko podły, zawistny motłoch twojego pokroju i politycy
                    > , który zabiegając o jego głosy schlebiają jego najniższym instynktom. [...] Bo motłochow
                    > i to nie przeszkadza, motłochowi przeszkadzała UW, inteligenci, publicyści, któ
                    > rzy jak motłoch wierzy nie lubią go za poglądy - pokazowo patriotyczne, bo tak
                    > dziś wieje wiatr i nie gadają z nim dlatego, że boją się utraty wpływów, ciepły
                    > ch posadek, gigantycznych majątków do rozkradzenia,

Hmmm..., a mnie tyle lat się zdawało, że ryba psuje się od głowy...

a w ogóle wszyscy byli uwik
                    > łani w kolaborację z komunizmem, ale motłoch się myli mendo. Oni, szczególnie c
                    > i, którzy z komunizmem kiedyś flirtowali nie gadają z motłochem, bo wiedzą, że
                    > wyhodowali potwora, bezmyślnego, pazernego, zawistnego, do którego nie da się d
                    > otrzeć racjonalnymi argumentami, a ci co spróbują, będą musieli zniżyć się do p
                    > ustych haseł, obietnic i uwiarygodnić ich świeży hurrapatriotyzm niewolników, b
                    > o najbardziej gorliwi są zawsze neofici.

Ani Geremkowi, ani późniejszym działaczom Unii Wolności ciemny motłoch nie śmierdział w 1976, 1980, 1982 itd., pamiętam ich wizyty w Stoczni Gdańskiej (w Sali BHiP), na własne uszy słuchałem ich przemówień i podżegań do strajków w imię wolności, równości, i inne ble ble ble. Teraz, gdy zrobili miliony roboli w trąbę, a sami konsumują judaszowe dolary z amerykańskich funduszy ds. szerzenia "demokracji", to im robole i chłopi śmierdzą ??

I to jest najgorsza zbrodnia komunizmu. Najwolniej zmienia się bowiem
                    > ludzka mentalność i ja niestety nie mam żadnych szans, żeby doczekać normalnej
                    > Polski, w której tacy jak ty będą marginesem.

Marginesem jest 3% warstwa judaszy i złodziei, którzy dorabiają się na oszustwie i ludzkiej krzywdzie, a przy okazji sprzedali kraj międzynarodowym korporacjom.

> A teraz wypad ćwoku, krowy trzeba na trawę wyprowadzić :PPP
                    >
                    Lepiej pasać krowy na pastwisku, aniżeli podawać rękę kur...m i złodziejom
                    • wampir-wampir Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... 26.05.11, 14:12
                      gate.of.delirium napisał:

> Ani Geremkowi, ani późniejszym działaczom Unii Wolności ciemny motłoch nie śmie
                      > rdział w 1976, 1980, 1982 itd., pamiętam ich wizyty w Stoczni Gdańskiej (w Sali
                      > BHiP), na własne uszy słuchałem ich przemówień i podżegań do strajków w imię w
                      > olności, równości, i inne ble ble ble. Teraz, gdy zrobili miliony roboli w trąb
                      > ę, a sami konsumują judaszowe dolary z amerykańskich funduszy ds. szerzenia "de
                      > mokracji", to im robole i chłopi śmierdzą ??

Jasne, jasne, sami chłopo- i robolomani. Taki Jaś Maryś, który na apelowanie w Stoczni był za młody i zkomuną nie flirtował, ale najdozlniejszy uczeń tego towarzystwa, które wymieniłeś niewątpliwie to pałał miłością do ludzi prostych w czasach gdy trząsł rządem Hani zwaną Haną, tak że trudno się było od niej opędzić, ona zresztą też. Ble, ble, ble, ale wierzysz we wszystko, co słyszysz od polityków, to jesteś baaardzo naiwny. Geremek albo Mazowiecki jeździli do Stoczni, bo po fiasku inteligenckich protestów anno 68 wiedzieli, że bez szerokiego poparcia społecznego nie będą mieli szans, ale gdy szansa na zmianę rzeczywistości otworzyła się wraz z wizytą Gorbiego, który zapewne oznajmił Spawaczoi, ze kasy więcej nie budiet, to skwapliwie skorzystali z okazji zawarcia kontraktu bez tego poparcia. Bo widzisz Gate, ono nie istniało, tzw. podziemie pod koniec lat 80-tych to było bardzo mało ludzi, stan wojenny bardzo skutecznie spacyfikował największy ruch społeczny Demoludów, a milion najbardziej przedsiębiorczych, młodych ludzi wypędził poza granice kraju, ale różnić się w ocenach oczywiście możemy.
                      Pisząc motłoch nie miałem na myśli ludzi, którzy z przekonania głosują na PiS, bo np. mają dziś bardzo niskie emerytury, mimo wielu lat uczciwej pracy w PRL, ale takie kreatury jak mitoman Lechowski, który uwiarygadnia swoje poglądy wypisując tu bzdury o rzekomej antykomunistycznej przeszłości i obrażając ludzi o innych poglądach, również dlatego, że sami taką przeszłość mają. Bez urazy Gate. Szanuję Twoje zdanie, choć nie zamienię go ze swoim :-)))
                      • wampir-wampir Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... 26.05.11, 14:34
                        I jeszcze jedno Gate. Nie znałem nigdy Heremka i żałuje, ale miałem okazje znać panią Daną Winiarską, obecnie Kuroń i jej późniejszego męża od roku 88. Miseszkałem w Lublinie, byłem zaangożawany w młodzieżówkę KPN-u, ta pani była chrzestną mojej koleżanki z klasy, córki jednej pani historyk sztuki z KUL, ktora razem z nią była zaangażowana w opozycję demokratyczną od czasu KOR-u. Bywałem w domach ich obu i mimo ówczesnej antykomunistycznej buńczuczności, byłem chętnie przyjmowany i traktowany bardzo serdecznie. Z wyłudzeniem ryzy papiru na ulotki wyborcze Darka Wójcika, który w wyborach 89 startował z KPN-u nie miałem nigdy żadnego problemu, choć był wyborczym przeciwnikiem KO "S", który popierały czynnie obie panie. Chciałbym bardzo, żeby ludzie, którzy dziś różnią się pogladami i oceną ostatniego 20-lecia i PRL-u potrafili nie pluć na siebie i szanować się wzajemnie, tak jak kiedyś ludzie szerko pojetej opozycji. Postaram się więcej nie chwalić kombatanctwem, chciałem po prostu napisać, że Kuroń i jego żona niczego specjalnego się nie dorobili i ja o tym wiem, bo do dziś utrzymuję bardzo bliskie kontakty z tą koleżanką i jej mamą.
                        • lechowski51 Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... 26.05.11, 22:12
                          Nie tylko utrzymujesz dobre kontakty ale kupiles od nich pare trampek.Smieszny jestes pacanie ze swoim kombatanctwem z 1988 roku.Wtedy juz kazdy zydek lubelski byl gierojem i antykomunista,jak i te zydki sowieckie ktore przyjezdzaly do NY a ktorych spotykalem na Brighton Beach.Tez wszyscy kiedys komisarze i politruki wraz z wyladowanie na lotnisku J.F.K stawali sie antykomunistami i bojowniakami o wolnosc i demokracje.
                          Twoja pogarda dla polskiego motlochu lubelski zydku jest charakterystyczna dla Twojej nacji,wiec pieprze Twoje opinie o mnie,jak walilo mnie to co o nas Polakach mowil Geremek.
                          • wampir-wampir Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... 26.05.11, 22:24
                            Pieprz się, pieprz padalcu. Tylko nie zapomnij zapiąć rozporka i wytrzeć monitora po kolejnym takim poście .!.
                          • jozwa50 Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... 26.05.11, 22:35
                            lechowski51 napisał:

> Nie tylko utrzymujesz dobre kontakty ale kupiles od nich pare trampek.Smieszny
                            > jestes pacanie ze swoim kombatanctwem z 1988 roku.Wtedy juz kazdy zydek lubel
                            > ski byl gierojem i antykomunista,jak i te zydki sowieckie ktore przyjezdzaly do
                            > NY a ktorych spotykalem na Brighton Beach.Tez wszyscy kiedys komisarze i polit
                            > ruki wraz z wyladowanie na lotnisku J.F.K stawali sie antykomunistami i bojowni
                            > akami o wolnosc i demokracje.

Nie denerwuj się Januszku bo ci żyłka pęknie. Przypomnij kolegom na forum za co dostałeś paszport jak jechałeś kible pucować do Ameryki.

• Gość: jobrave Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... IP: 212.183.140.* 27.05.11, 00:19
                              Lechowski na pewno nie ma na imię Januszek.:)
                              • jozwa50 Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... 27.05.11, 09:03
                                Gość portalu: jobrave napisał(a):

> Lechowski na pewno nie ma na imię Januszek.:)
                                Mówią że "wszystkie Janusze to porządne chłopy" Ten jest jednak wyjątkiem od reguły.
                                • fanka_online Re: ;) 27.05.11, 09:10
                                  Przypuszczam, że wątpię....;)
                                  "Był tradycyjnie przedstawiany z dwiema twarzami, z kluczami i laską. Jego najstarsze wyobrażenia były przedstawiane na rzymskich monetach zwanych aes grave. Według Owidiusza dwie twarze Janusa symbolizowały jego władzę nad ziemią i niebem, zaś według Makrobiusza przeszłością i przyszłością."
                                  pl.wikipedia.org/wiki/Janus_(mitologia)
                                  A moim zdaniem, symbolika dwóch twarzy jest bezdyskusyjnie jednoznaczna.
                                  Judasz Iskariota we własnej osobie.
                        • Gość: Dedal 1 Re: Rząd zaufał,naród zawiódł... IP: *.przemysl.hypnet.pl 06.06.11, 01:14
                          Chłopie !!! Przekręcając nazwisko prof. Geremka na Heremek (nie ważne, co się z tym nazwiskiem wiąże; też z jego włascicielem i jego znaną wszystkim - od ćwierć-inteligenta w górę historią) straciłeś moralne prawo publicznego wypowiadania się GDZIEKOLWIEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • fanka_online Re: Dedal 06.06.11, 08:01
                            Kolejny przykład przemyskiej "moralności po mykołowatemu". Nie zauważyłam, abyś z równą determinacją bronił dobrego imienia innych osób, bezczeszczonych tutaj podle przez twojego kumpla i spółkę. Drzyj szaty nad Geremkiem, któremu jest to akurat the same thing kto i co o nim pisze, no i nie zapomnij posypać głowy popiołem, przemyska hipokryzjo(!)
    • Gość: mat120 Radni PO zagrają ze Swobodą IP: *.ztpnet.pl 26.05.11, 22:09

www.bibula.com/?p=38503
      Pikieta antybanderowska pod stadionem Cracovii

W sobotę 28 maja o godz. 10.00 przed wejściem na stadion klubu sportowego Cracovia rozpocznie się pikieta antybanderowska. Będzie to legalny protest przeciwko udziałowi w towarzyskim meczu piłkarskim członków faszystowskiej “Swobody”, która na Ukrainie gloryfikuje morderców Polaków i Żydów. Nawiasem mówiąc, jest to organizacja wspierana finansowo przez KGB.
      W meczu grać będą radni PO, bo takie otrzymali polecenie partyjne. Z kolei radni PiS zbojkotują tę imprezę, w tym także bankiet, na którym ma odbyć się pełna fraternizacja samorządowców z faszystami.
      Wśród 23 osób, które przyjadą ze Lwowa aż 10 jest ze “Swobody”. Zapoznaj sie z nazwiskami.
      1. Ivan Hrynda – Гриндa Івaн Ярocлaвoвич – Swoboda
      2. Bohdan Halayko – Гaлaйкo Бoгдaн Микoлaйoвич – Swoboda
      3. Anatoliy Krachkovskyy
      4. Andriy Rikota – Рікoтa Андрій Юрійoвич – Swoboda
      5. Oleg Lesyuk
      6. Volodymyr Mykhalchuk
      7. Andriy Yavorskyy – Явoрcький Андрій Петрoвич – Swoboda
      8. Svyatoslav Makitra – Мaкітрa Святocлaв Рoмaнoвич – Swoboda
      9. Ostap Malanyuk
      10. Roman Nazarovets
      11. Liubomyr Zubach
      12. Ulyana Tybinka
      13. Andrian Gutnyk – Гyтник Андріян Юрійoвич – Swoboda
      14. Liubomyr Melnychuk – Мельничyк Любoмир Анaтoлійoвич – Swoboda
      15. Andriy Khomytskyy – Хoмицький Андрій Івaнoвич – Swoboda
      16. Andriy Karbovnyk – Кaрбoвник Андрій Микoлaйoвич – Swoboda
      17. Mykola Lesyak
      18. Yaroslav Pereyma
      19. Ostap Ivaskevych
      20. Volodymyr Hirnyak
      21. Markiyan Lopachak – Лoпaчaк Мaркіян Рoмaнoвич – Swoboda
      22. Oleg Osukhovskyy
      23. Mykhaylo Bokalo
      • gate.of.delirium Czy lwowscy radni w Krakowie poruszą... 27.05.11, 07:42
        ...sprawę niepełnosprawnego, ukraińskiego "męczennika" ?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9660601,Lwowska_rada_obwodowa_broni_Demjaniuka___To_niepelnosprawny.html
        Lwowska rada obwodowa broni Demjaniuka. "To niepełnosprawny męczennik"
        Wyrok niemieckiego sądu wobec byłego strażnika hitlerowskiego obozu zagłady w Sobiborze Johna Demjaniuka dyskredytuje Ukraińców i jest próbą przerzucenia na nich winy za hitlerowskie zbrodnie wojenne - uznała lwowska rada obwodowa.
        Deputowani obwodu lwowskiego zaapelowali o obronę pochodzącego z Ukrainy 91-letniego Demjaniuka do najwyższych władz w Kijowie oraz do Światowego Kongresu Ukraińców.

- Już od ponad 35 lat trwają prześladowania polityczne Iwana (Johna) Demjaniuka, który jest z pochodzenia Ukraińcem, byłym obywatelem USA, a dziś bezpaństwowcem permanentnie i bezpodstawnie oskarżanym o udział w zagładzie Żydów w hitlerowskich obozach koncentracyjnych - głosi uchwała rady [...]"

W ramach solidarności z oprawcami, krakowscy radni PO winni wystąpić w obronie Demianiuka..., wprawdzie potem trzeba będzie odkażać gęby spirytusem, ale Wujek Sam napewno poklepie po ramieniu...
        • fanka_online Re: Czy lwowscy radni w Krakowie poruszą... 27.05.11, 07:52
          gate.of.delirium napisał: wprawdzie potem trzeba będzie odkażać gęby spirytusem,

To akurat nie pierwszyzna dla co niektórych.

A o proteście pisze też Sowiniec;
          "Niestosowne, niemądre i niepolityczne byłoby podejmowanie prób narzucania władzom Lwowa, jacy radni mają się znaleźć w delegacji do Krakowa, ale skoro nasi partnerzy grzeszą brakiem wyczucia w tej delikatnej materii, to należy im to dać odczuć w kulturalny, aczkolwiek zdecydowany sposób."
          bukojer.salon24.pl/
    • Gość: dark Sytuacja wygląda tak IP: *.aster.pl 27.05.11, 08:48
      Sytuacja wygląda tak - radni z PiS ciągle starają się dowalić radnym z PO, i wykorzystują każdą sytuację czy możliwość.
      Już samo to, że pikietę organizuje PiS spowoduje, że udział weźmie kilkanaście osób, plus jeden ksiądz ze swoim orszakiem. Szacuję, że razem będzie 30 osób. Możemy obstawiać.
      • Gość: mat120 Re: Sytuacja wygląda tak IP: *.ztpnet.pl 05.06.11, 22:36
        Sytuacja wygląda tak - dzisiaj piwko z banderowcami, jutro ping-pong ze Steinbach, mecz w kosza z niemieckimi neonazistami i zawody szachowe z nową generacją sowieckich bolszewików.
        Możemy obstawiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka