Dodaj do ulubionych

Czyż Kukiz nie ma racji?

IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.03.13, 11:46
Wczoraj zarowno w "trójce" w programie "za a nawet przeciw" oraz w TVP u Lisa lider ruchu 'zmieleni" powiedział sporo prawdy o polskiej rzeczywistości min na pytanie Lisa dlaczego nie zawiąze partii polityczej w celu dokonania zmian odpowiedział że w Polsce latwiej jest zrobić zamach stanu niż załozyc partię.czyż nie miał racji vod.pl/tomasz-lis-na-zywo,123295,w.html , W polsce panuje przekonanie że wszystkie partie polityczne powstały z inicjatywy i z poparciem byłych służb specjalnych. Tym razem pieniądze będą z zewnątrz ?fakty.interia.pl/polska/news-europa-plus-dostala-5-mln-euro-od-nazarbajewa,nId,944091
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Czyż Kukiz nie ma racji? IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.13, 12:26
      Palikot, cokolwiek o nim sądzę, pokazał że to gó... prawda, i że można założyć nową partię i dostać trzeci wynik w kraju.
      Kukiz to z tych co wiecznie niezadowoleni, a to ich naród okrada z tantiem, a to mu się partie nie podobają. Załóż lepszą jak Ci żadna nie pasuje człowieku. Włoski komik pokazał że się da, nawet bez wielkiej kasy.
      Całe szczęście że go zmielili, jakby były JOW to w sejmie byłby cyrk, z samymi senatorami mięsnymi, co głosy za wino kupują, i z 1-2 partiami oprócz lokalnych kacyków i celebrytów
      • Gość: gonzales Re: Czyż Kukiz nie ma racji? IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.03.13, 13:46
        Ile Palikot wydał na założenie swego Ruchu,podobno kilka milionow,sama kampania kosztowała 1mln 748 tys zl Koszt załozenia partii w Polsce wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ile-kosztuje-zalozenie-partii,wid,11822489,wiadomosc.html?ticaid=11041e Dlaczego nie masz racji na temat JOW www.jow.pl/abc-jow Czy uważasz wszystkich Polakow za debili ktorzy sprzedadzą swój głos za wino ?
        • solist Re: Czyż Kukiz nie ma racji? 21.03.13, 11:37
          A poza tym znaczy to, że w sejmie nie ma debili?
    • fanka_online Re: Off/ Ech 19.03.13, 13:38
      Czy ktoś z Was może potwierdzić wzrost stawek ZUS i od kiedy?
      Podobno w rp pisali.
      • Gość: gonzales Re: Off/ Ech IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.03.13, 14:20
        Jedno jest pewne,finanse panstwa się walą .Wincent I Wspaniały POszuka dodatkowych dochodów a POtnie wydatki lubczasopismo.salon24.pl/Poloniaswiata/post/494113,zle-idzie-ministrowi-rostowskiemu-w-2013-roku
        • Gość: gonzales Re: Och,och,ach ;jesteśmy juz blisko IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.03.13, 15:05
          "nie ma takiego bezeceństwa, do którego nie mógłby się posunąć nawet najbardziej liberalny rząd, jeżeli mu zabraknie pieniędzy w kasie". Jak juz nikt nie zechce pożyczac to zawsze można dodrukować www.tvn24.pl/w-polsce-wprowadzenie-rozwiazan-z-cypru-nie-byloby-mozliwe,312734,s.html
        • fanka_online Re: Off/ Ech 19.03.13, 18:41
          No cóż, zadając pytanie liczyłam na konkrety, ale dziękuję:)
          • Gość: obserwator Re: Off/ Ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 19:00
            A co z wyborami do powiatów i na starostów?
            • Gość: wyborca Re: Off/ Ech IP: *.toya.net.pl 19.03.13, 19:36
              A co ma byc?! Będą za dwa lata.
              • Gość: obserwator Re: Off/ Ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 19:42
                Za dwa lata, ale według jakiej ordynacji. W wyborach do rad gmin ustalono jednomandatowe okręgi wyborcze, a jak będzie z wyborami do rad powiatowych.
                • Gość: wyborca Re: Off/ Ech IP: *.toya.net.pl 19.03.13, 19:45
                  Ty obserwator zauważyłeś jakąś zmianę ordynacji wyborczej??? Gdzie ... na Marsie?!
                  • Gość: obserwator Re: Off/ Ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 20:03
                    Widzę ,że jesteś słabo zorjentowanyy !
                  • Gość: Cypis Re: Off/ Ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.13, 21:38
                    "W wielu gminach najbliższe wybory samorządowe mogą przynieść prawdziwą rewolucję. Zgodnie ze zmienionym na początku zeszłego roku w sejmie kodeksem wyborczym, we wszystkich gminach, z wyjątkiem gmin na prawach powiatu, niezależnie od liczby mieszkańców wprowadzone zostały jednomandatowe okręgi wyborcze w wyborach do rad gmin."
                    Nadchodzi rewolucja w wyborach samorządowych - obiektyw.info

Ile osób popierających Kukiza i jego "zmielonych" wiedziało o tym?
                    • Gość: gonzales Re: Off/ Ech IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.03.13, 12:16
                      Podejrzewam że wiesz o tym że w wielu gminach wykształciły sie lokalne, nie boje się napisać mafijne uklady władzy.Oprócz zmiany ordynacji konieczne jest wprowadzenie ograniczenia sprawowania władzy do dwóch kadencji. To mogłoby sie przyczynic do uzdrowienia władz lokalnych. Dobrze by sie stało gdyby jow objęło wszystkie szczeble samorządu oraz sejm. Przykład choćby Przemysla, po co mieszkańcy głosuja na kandydatow na radnych oddając głos na partie polityczne,chyba tylko po to aby zapewnic stołki gościom od przeszło 20 lat ,wymieniać nazwiska gdzie kto dostał stołek z SLD , PiS-u ,PO ,? Przyklad RC prezydenta tez nie jest budujący.Nie nalezy sie bac JOW, system ktory wykształcił sie w Polsce jest patologiczny,nie słuzy krajowi. Nie twierdze że to będzie lekarstwo na całe zło ale w związku z tym że na somooczyszczenie nie ma co liczyc to warto spróbować. Gorzej nie będzie.
                      • Gość: Cypis Re: Off/ Ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 00:52
                        Słyszałem o tym ;)

W Polsce mamy prawie 2500 gmin. 65 z nich jest równocześnie powiatami grodzkimi. Nie stworzono w nich okręgów jednomandatowych, czyli dalej będą królowały listy partyjne. W tych 65 miastach/powiatach grodzkich mieszka co trzeci polski wyborca. Spory elektorat, a wybory tuż tuż i to nie jedne.

Zmieleni/oburzeni zapowiadają zmiany w ordynacji do parlamentu, w konstytucji, ustawie referendalnej, itp. Dla mnie jest to mało poważne podejście do sprawy. Jeżeli chce się zmieniać kraj, to trzeba brać się za to co jest w tej chwili realne, co można zrobić dzisiaj, Wprowadzenia JOW w powiatach grodzkich było zapowiadane (Radni jednomandatowi, cisza wyborcza i eurolista - polityka.pl), W tym czasie przybierały na sile ruchy zmielonych/oburzonych. Nie widzę jednak, żeby sprawa jednomandatowych okręgów w miastach/powiatach była dla nich ważnym postulatem. Jeżeli pojawia się szansa na zmianę, to wypadało coś robić w tym kierunku, a nie tracić czas na dyskusje o zmianach w konstytucji, ordynacji do parlamentu, ustawie referendalnej, ... które w tej kadencji są nierealne.
                        • Gość: gonzales Re: Off/ Ech IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.03.13, 08:56
                          Wszystko jest realne,widmo upadku rządu i przedterminowych wyborów zmusi polityków do działania.Zobaczysz ze jak w W-wie w okolicach Wiejskiej i siedziby rządu znajdzie sie milion czy więcej ludzi to sprawy nierealne zrobią sie realnymi. Nie wydaje mi się aby poprzestano na wprowadzeniu JOW tylko do sejmu, obejmie też wszystkie szczeble samorządu.
                          "Pływacy "politycy szybko pojma że ta łajba tonie i zaczna przeskakiwac na drugą.Problem w tym żeby wyborcy nauczyli się odsiewac ziarno od plew.
                          • Gość: Cypis Re: Off/ Ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 09:59
                            Żeby w powiatach grodzkich JOW-y funkcjonowały od najbliższych wyborów, trzeba wprowadzić zmiany w samorządowej ordynacji wyborczej najpóźniej na 12 miesięcy przed dniem wyborów. Najbliższe wybory samorządowe mają być jesienią 2014, a dziś mamy wiosnę 2013. Odpuszczenie sobie tego tematu i liczenie na pojawienie się setek tysięcy w Warszawie, które spowodują rozpisanie przedterminowych wyborów parlamentarnych, co być może wprowadzi do parlamentu nowe siły polityczne, które ... to tylko widmo. Dla miast/powiatów niczego to zmienia, bo w kadencji 2014-2018 nadal będą w nich rządziły partie.
                            • Gość: pysio Re: Off/ Ech IP: *.alfaks.com 21.03.13, 10:55
                              Gonzales dlaczego ty nie bierzesz pod uwagę tego co jest największą siłą napędową polityków. Główną cechą polityka jest egoizm partyjny i własny, pazerność na kasę .stanowiska i kariera. Ktoś w unii wie skąd się wziął tzw. kryzys. A to proste jak drut: ściąganie pieniędzy z rynku i trzymanie ich w skarpetach! Przykład Cypru; Próba wyłuskania kasy i jej powrót na rynek wzbudza odruch wymiotny u pazernych kapitalistów. Tak naprawdę to dla ich dobra! Jest takie przysłowie; wolniej jedziesz dalej zajedziesz! Jeszcze parę lat bez zmian i szlag trafi finanse całego świata. Ta cała forsa będzie miała wartość makulatury. To że obcięto fundusz unijny to też wielki błąd! Każde pociągnięcie zmniejszające ilość kasy na rynku odbija się czkawką. W obecnej sytuacji los świata leży w rękach tych co mają kasę. Ich konstrukcja umysłowa każe im postępować zgodnie z modelem nakreślonym jako - liczba zer na moim koncie jest dla mnie najważniejsza! Odwrócić to myślenie i zmienić na propaństwowe czy prospołeczne jest raczej niemożliwe. Ćma zawsze leci do ognia. Wyjątki tylko potwierdzają tą regułę. Dla zamydlenia oczu wybory na dole odbędą się jako JOW Ale na samej górze nie ma szans! Mój punkt widzenia na wszelkie wybory to totalne ich olewanie. Nie biorę udziału w szopkach gdzie się robi ze mnie dodatkowo wała! Im potrzebne są pozory demokracji a frekwencja na poziomie 10% zmusi resztę unii do zadbania o pozory i choćby minimalne zmiany w ordynacji.
                              • Gość: gonzales Re: Off/ Ech IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.03.13, 12:07
                                Widzisz Pysio ,ja piszę o tym wszystkim,nie raz z ironią,może nie do konca zrozumiale dla wszystkich , ale piszę. W sąsiednim watku napisałem o placeniu podatkow w Polsce,podałem link w którym wskazane jest jak wszyscy bogaci i nie tylko uciekaja z płaceniem do innych krajów, a tymczasem rząd polski co roku zaciaga olbrzymie kredyty w celu wyplacania emerytur. to jest zła polityka,polityka która doprowadzi nasz kraj do ruiny a może i do zagłady.Co do wyborów ,to miałem kiedys podobne do Twojego zdanie i je olewałem,dzisiaj myslę że juz dalej nie mozna olewać, powinnismy chodzic na wybory chocby po to aby przekreslic wszystkich jak nie będzie kogo wskazać.Po to aby napiosac na karcie wyborczej "precz z partiokracja." Nie nalezy c zekac az politycy sami dadza nam jakąs namiastke demokracji lecz nalezy tej demokracji się domagać,glośno i natychmiast. NIE MAMY juz czasu na czekanie. Nie jestem tez przeciwko zjednoczonej Europie ale przeciwko takiej formie jaką serwuje się nam obecnie. fakty.interia.pl/felietony/graczyk/news-wiecej-europy-czyli-czego,nId,940360
                                • Gość: pysio Re: Off/ Ech IP: *.alfaks.com 21.03.13, 13:07
                                  Nie pamiętam kto powiedział te słowa; nieważne kto i jak głosuje ale ważne kto liczy głosy! Pamiętam jak było wymagane przez unię referendum. Jeszcze na dwie godziny przed zamknięciem lokali podawano symulację wyborczą i wynosiła ona 36%. I okazał się cud wyborczy?
                                  Co do podatków to uważam ze patriotycznym obowiązkiem jest unikanie płacenia! Mam identyczne zdanie jak platforma że kasa w rękach nierządowych jest o wiele lepiej spożytkowana. Zdanie podobne miało wielu ludzi z epoki minionej. Wtedy nie chodziło o samą forsę lecz kradzieże tzw. mienia państwowego. Jeśli ukradziono np. cement czy pustaki to i tak to co z tego zrobiono podwyższało majątek narodowy. Zupełnie inne mam zdanie tam gdzie śię odbywa z kolei dolewanie wody do studni; trzymanie kasy w skarpetach jest szkodliwe dla kraju i powinno się coś z tym zrobić
                                  Domaganie się czegokolwiek w sposób grzeczny w tym ustroju nie ma nawet minimalnego sensu! Oni mają wypracowane i naukowe metody jak wszelkie żądania wpuszczać w kanał. Nazwą cię warchołem, kibolem czy chuliganem i zawsze znajdą szuję która odpowiednio nagłośniona przez media będzie oburzona. Posłuchaj co mówią ostatnio o platformie oszukanych. Tak na koniec to wspomnę o partiach. Teorie w nich różne a praktyka ta sama. W sytuacji podległości wobec wiodących państw unii mamy mniej do gadania niż żyd za okupacji. Nawet gdyby się znalazł ktoś kto by chciał cokolwiek zmienić to se tylko pogada a jak zbyt nachalnie to się go raz dwa usunie. Patrz na przykład kaczora. Zbyt dużo pyskował wg szwabów. Nic nie zmienił! Albo czerwoni; Wyglądało na to że będą choć troszkę socjalnie nastawieni? I co ? Śruba na pewno większa niż za bolka. Ja cię rozumiem gonzales bo jesteś jeszcze młody ale przekonasz się że praktyka i teoria w partiach to dwie różne i wykluczające się nawzajem rzeczy. Podobają mi się nutki rewolucyjne w twoim wątku ale jeszcze są za słabe.
                                  • darino Pysio !? 21.03.13, 13:23
                                    W swoich dość obszernych wypowiedziach ani razu nie wspomniałeś o Ukrainie, Ukraińcach, UPA i banderowcach ! To niedopuszczalne !
                                    • Gość: pysio Re: Pysio !? IP: *.alfaks.com 21.03.13, 14:11
                                      Odwal się darino ze swoimi jak zwykle głupimi komentarzami!!!
                                      • Gość: Klient Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.43.230.12.komnet24.pl 22.03.13, 19:10
                                        Kukiz to wg. mnie facet ze skrzywiona psychiką, który ma dość duże "szmery pod sufitem". Jak nie jestem zwolennikiem PO, PiS, Solidarności SLD z medialną kukłą Millerem i innych temu podobnych organizacji to uważam, że Kukiz ze swoimi wywodami, które o doopsko rozbić powinien dyskutować z takimi osobistościami jak pan Macierewicz, pan J. Kaczyński, pani Fotyga, oraz dodałbym jeszcze szalonego Korwina Mikkego. Razem mogli by założyć świetne stowarzyszenie najlepiej o nazwie: Największe Oszołomy III RP
                                        • Gość: nie klient Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.tktelekom.pl 22.03.13, 19:33
                                          jak piszecie o banderowcach UPA ! miejcie litość i zapytajcie o to Lechowskiego starego kapusia UB-eckiego on wam wyjaśni jak się mordowało i paliło nocą Polaków , którzy mieli majątki z niewiadomego pochodzenia (karty talia 56 i kórestwo) , a sąsiedzi zza Buga się temu przyglądali za dnia , a w nocy porządek robili , z sąsiadami no nie Lechowski ?
                                        • Gość: gonzales Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.03.13, 20:51
                                          > Kukiz to wg. mnie facet ze skrzywiona psychiką, który ma dość duże "szmery pod
                                          > sufitem".
                                          Nikt nie jest idealny, słuchałem jego wypowiedzi w radiowej "trójce" i w TVP u Lisa /i nie tylko/ nie odniosłem takiego wrażenia. Z kimkolwiek rozmawiałem na ten temat to nikt w taki sposób jak Ty o nim sie nie wyrażal. To że jako muzyk popijał ,który muzyk nie pije? a ile z nich ćpa? Kukiz biskupem nie jest ,ma prawo do wypicia. Ważne że głosi ideę która jest godna zastanowienia.

Jak nie jestem zwolennikiem PO, PiS, Solidarności SLD z medialną kukł
                                          > ą Millerem i innych temu podobnych organizacji

To kogo popierasz?

Razem mogli by założyć świetne stowarzyszenie najlepiej o naz
                                          > wie: Największe Oszołomy III RP

Uważasz że obecna sytuacja w kraju jest dobra? Jesli tak to napisz to. Jeśli nie to co masz do zaproponowania? A jeśli nic to po co sie wypowiadasz?
                                          • Gość: olo Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.03.13, 22:30
                                            ty gonzales jesteś tyle samo wart co kukiz. masz też nieźle nas.rane w głowie
                                            • Gość: gonzales Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.13, 08:00
                                              I kto to twierdzi.
                                              • Gość: gonzales Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.13, 10:03
                                                a poza tym, czy wszyscy muszą być normalni? ty olo nie jesteś to ja też nie muszę
                                                • Gość: gonzales Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.13, 10:42
                                                  Brzydko się bawisz, ucałuj żonę!
                                                  • Gość: olo Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.13, 10:49
                                                    czep się lepiej swojej żony. o, przepraszam. tacy jak ty nie mają żon :D
                                                  • Gość: pysio Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.alfaks.com 23.03.13, 11:22
                                                    Cześć gonzales! Jak widzę to się wdajesz w pyskówki z prowokatorami z partii oszołomów? Chyba dostali sms-a od rudego by przerwać dyskusję o wyższości komuny nad zgniłym kapitalizmem! W ich postach mamy stały punkt o winie pisu i niezwykłe jak na przeciętną inteligencję argumenty. Pisze że nie lubi wszystkich a jako oszołomów wymienia wszystkich oprócz oszołomów z platformy? Albo jest dla niego jasne że peło to same oszołomy i nie warto nawet o tym wspominać albo jego inteligencja jest tak porażająca że potrafił odsunąć podejrzenia o oszołomstwo od własnej partii?
                                                  • Gość: gonzales Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.13, 12:16
                                                    Pysio, nie próbuje nawet zrozumiec takich osobników, no bo i po co? Dla mnie jest oczywiste że jak mam coś do powiedzenia to piszę,nie podszywając sie pod nick kogos innego. Czesto nie zabieram głosu w wątkach które uważam za jałowe, nie godzę sie z wypowiedziami ale wiem tez że jakolkwiek dyskusja nie ma sensu. Uważam że można sie nie zgadzać z tym co ja piszę i szanuję osoby które mają inne zdanie,pod warunkiem że robia to w sposób ogólnie przyjęty za kulturalny. Polecam link biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/brakuje-pomyslu-na-wspolczesna-gospodarke,1902640 warto przeczytać,mowi o wątpliwościach co do obecnego systemu, wątpliwościach które tez targają tu nami. O tym że w komunie były dobre elementy jestem tak samo przekonany jak o tym że obecny model jest zły. Gierek popełnił jeden błąd zasadniczy, powinien sie zgodzić na wydawanie i wyjazd każdego chętnego,tak jak to zrobil Tito w bylej Jugosławi. Zmniejszone zostałyby koszty utrzymywania na siłę tzw ukrytego bezrobocia/ przecież były stanowiska zupełnie niepotrzebne,tworzone tylko po to aby ludziom dać pracę/ ,ludzie pracujac poza granicam przesyłając zarobione pieniądze rownież mogli napędzać gospodarkę. Czasu się nie wroci. Teraz juz wiemy że obecny model jest zły ,niestety nie ma pomysłu co robić dalej. Nie moze byc brnięcia dalej , a to proponują polskie partie polityczne. Nie bedę skakał z watku do wątku, ale proponuje abys równiez przeczytał to co powiedzial p.Szlęzak będąc w Przemyślu www.przemyskimisiek.pl/spoleczenstwo/organizacje/157-przedwiosnie-oddolnej-aktywnosci-spolecznej-w-polsce , jest to człowiek niezwykle ciekawy i osobiscie mam nadzieje że tacy jak On będa nadawali ton polskiej polityce. znamienne sa rowniez jego słowa o stosunku do hieraichii koscielnej. Już widac że duchowni się obawiają ,chocby po słowach abebe sląskiego Skworca ktory zaczął nawoływać Dudę z " Oburzonymi" do rozmów w celu zapobieżenia strajkowi. Hierarchia jest za utrzymaniem wygodnego dla nich status quo, tacy ludzie jak p. Szlęzak są dla niej niebezpieczne.
                                                    www.przemyskimisiek.pl/spoleczenstwo/organizacje/157-przedwiosnie-oddolnej-aktywnosci-spolecznej-w-polsce biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_usa/news/brakuje-pomyslu-na-wspolczesna-gospodarke,1902640
                                                  • Gość: pysio Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.alfaks.com 23.03.13, 14:26
                                                    No tak gonzales! Mam tylko jedno sprostowanie; to nie tylko od Gierka zależało czy ktoś wyjedzie czy nie! Ja np. bez problemu dostałem paszport na Ukrainę. Inna sprawa że potrafiłem tam wytrzymać tylko trzy dni! Zrezygnowałem w ostatniej chwili z wyjazdu do Kanady do pracy na dwa lata. Pomimo że byłem notowany jako przeciwnik ustroju. Jeszcze jako osiemnastolatek wyjechałem na Śląsk i też nie potrafiłem się przystosować. Powróciłem na ukochaną Ziemię Przemyską i ucałowawszy ją przyrzekłem sobie że już nigdy jej nie opuszczę. Nie wiem co jest lepsze dla kraju? Czy zatrzymywanie ludzi na siłę czy przymusowa emigracja? Nasz kraj się wyludnia i niebawem ostatni wyjeżdżający zgasi światło!
                                                  • Gość: gonzales Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.13, 15:29
                                                    Rzecz w tym że wtedy wyjechaliby tylko ci którzy dusili się w tym systemie,którzy chcieliby wyjechać. Dzisiaj wyjeżdżają bo muszą, bo tu nie ma dla nich pracy. Komuna dając wszystkim pracę dawała bezpieczeństwo.
                                                    Wszystko na to wskazuje że wspólna Europa sie kończy.Może to jeszcze potrwa parę lat ale ten model się wypalił a szkoda.Sam pomysł był dobry ale jak zwykle cos spieprzono. Kolejny artykuł warty przeczytania : biznes.interia.pl/raport/euro_w_polsce/news/euro-efekt-kasandry,1904066
                                                  • Gość: pysio Re:Kukiz - oszołom jakich mało IP: *.alfaks.com 23.03.13, 16:18
                                                    Ten model Europy był skazany na porażkę już w momencie jego obmyślania. Postawiono na krwiożerczy kapitalizm bez śladów humanitaryzmu. Cechuje go skrajny egoizm, wyścig szczurów, chciwość, ewolucjonizm polityczny tak bliski i umiłowany przez faszystów. Do głównych metod stosowanych by się piorunem nie zawalił stosuje się demagogię, zasadę divide et impera, obiecanki i stanie na gruncie ich realizacji.Cwaniactwo nie może trwać wiecznie bo to by źle świadczyło o percepcji homo sapiens i tylko z tego powodu, choć jest ich miliony, koniec degeneratom jest pisany! Niedługo ma być strajk na Śląsku a potem ogólnokrajowy dlatego mam nadzieję że ten akt będzie zaczynem nowego?Rozwaliliśmy system sowiecki i mamy już wprawę jestem pewny że rozwalenie unii to będzie pestka. Do rozwalenia unii w głównej mierze przyczynią się, o ironio losu, sami wredzie bo ich pazerność tak jak apetyt stale rośnie a jak wiadomo w przyrodzie granice występują wszędzie!
    • Gość: Cypis Re: Czyż Kukiz nie ma racji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.13, 16:34
      Prof. Markowski chce pożyczyć Kukizowi książki: Poświęcę swój prywatny czas - tokfm.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka