Gość: Wybory 2014 IP: *.toya.net.pl 04.10.13, 08:30 Według prasy lokalny PiS ma trzech kandydatów na Prezydenta Miasta. Czy to prawda? Prasa podaję: D.Iwaneczko J.Hamryszczak W.Bukowski Co o tym sądzicie, który będzie najlepszy z tej opcji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pytanie Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 10:57 A kto z PO startuje? Słyszałem że jakiś chudy w przyciasnej marynarce i do tego spod Mielca. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 11:28 Iwaneczko. Hamryszczak popisał się już dostatecznie jako dyrektor szpitala, a poza tym jednego prezydenta z tego stanowiska już mamy. Skoro nie potrafili zarządzać taką placówką jaką jest szpital miejski, to jak mają zarządzać miastem? Bukowski :-)) wolne żarty! Za często widzi się go w towarzystwie Zapotockiego i już to samo odstręcza. Przemyski Dyzma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 11:36 A co masz do Hamryszczaka? Spróbuj sam porządzić szpitalem o wielomilionowym zadłużeniu. Co miał napaść na bank żeby oddłużyć szpital? A kto do tego doprowadził? On? Jak masz pomysł na szpital, to się tym pochwal. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 11:45 Gość portalu: gość napisał(a): > A co masz do Hamryszczaka? Spróbuj sam porządzić szpitalem o wielomilionowym za > dłużeniu. Co miał napaść na bank żeby oddłużyć szpital? A kto do tego doprowadz > ił? > On? Jak masz pomysł na szpital, to się tym pochwal. Właśnie to mam o czym sam piszesz, on spróbował oddłużyć i mu się nie udało, więc w jaki sposób zrobi porządek z zadłużeniem miasta? Klasyczne i typowe w Polsce spychanie odpowiedzialności na poprzedników, ale to wiemy. Ja natomiast nie muszę się chwalić, ja nie zamierzam startować w wyborach samorządowych i nie zamierzam żyć z pieniędzy podatników. Chwalić mają się kandydaci swoimi dokonaniami, jak i również dotrzymywać obietnic przedwyborczych złożonych ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 11:37 Szkoda, szkoda, naprawdę wielka szkoda, że tak wielu ludzi młodych i w średnim wieku wyjechało. Myślę o ludziach wykształconych i na poziomie. Raz, że przez to straciliśmy ludzi mogących w przyszłości wymienić bandę partaczy z Rady Miejskiej. Dwa, że straciliśmy bardziej wymagający elektorat. Łatwiej się rządzi mało wymagającą ciemnotą. Oczywiście pozostały jeszcze w tym mieście myślące jednostki, ale sprawy dotyczące przyszłorocznych wyborów mają w nosie, i słusznie. Wynik jest wiadomy. Arcybiskup Michalik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giorgio Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.opera-mini.net 04.10.13, 13:01 Pozdrawiam niewiastę żyletę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_zalogowany Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 17:57 "Szkoda, szkoda, naprawdę wielka szkoda, że tak wielu ludzi młodych i w średnim wieku wyjechało. Myślę o ludziach wykształconych i na poziomie" Na przykład twoja ulubiona koleżanka forumowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 19:20 Napisałam młodzi i w średnim wieku, a zupełnie zapomniałam o F., wiec dodaję + jedna starsza Pani. -- Szaleńcy i pijacy są ostatnimi świętymi na świecie. www.youtube.com/watch?v=JkLSbDudrjU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.play-internet.pl 04.10.13, 19:27 A starszy pan? taki wysoki przystojny ze sfilcowanymi kłakami :))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.10.13, 20:17 Anka, no weź przestań. Wszystkie kobiety są młode. Tylko niektóre młodsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyprzemyslanin Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.cdma.centertel.pl 04.10.13, 19:55 Jak to czytam, to się zastanawiam, czy faktycznie wszyscy myślący wyjechali z tego miasta?! Ilu w końcu z niego wyjechało? 10-20 tys.??? (chyba tyle musiałoby to zrobić, by było to odczuwalne) I sami mądrzy wyjechali ?! Zostali tylko głupcy??? Tacy jak ci co labidzą na tym forum! Jeżeli już, to wyjechali tacy sami, synowie i córy tego miasta. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie jątrzący i wietrzący spiski, hipokryci o mentalności Kalego. Zawsze pokrzywdzeni przez innych (Rzeszów, Ukraińców, komunę,prezydenta miasta i jego radę etc. etc.) Przez niemal 40 lat w tym Mieście, zastanawiałem się, jak w tak pięknym miejscu, mogą żyć tak mali ludzie? Oczywiście, teraz generalizuję, tak jak ci, co sprowokowali mnie do stukania w klawiaturę i pewnie nie do końca mam rację, ale... Czy ktoś, mógłby mi przypomnieć coś fajnego, coś co zrobili mieszkańcy tego Miasta (obojętne - władza, opozycja czy zwykli obywatele), czym mogliby się pochwalić?! Jedna rzecz, z której mieszkańcy mogli by być dumni i się z nią (przynajmniej w większości) utożsamiać? Krytyki, ( a moim zdaniem, nie zawsze uzasadnionego malkontenctwa), na forum jest po dziurki w nosie! Dalej, wspaniali, "wykształceni i na poziomie" obywatele tego Miasta ( w/g mnie jednego z fajniejszych, jeżeli nie w świecie, to na pewno w "tym kraju"), wskażcie swe inicjatywy, pokażcie, że to wy, a nie ja przywłoka, macie rację. Tak na marginesie - za komuny coś się w tym Mieście działo... a może ja już jestem za stary?! Całkiem na koniec - to zawsze będzie moje Miasto (chociaż jestem tylko przywłoką!) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 20:42 A kto napisał, że zostali sami głupcy? I kto narzeka i jest malkontentem? Napewno nie ja:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyprzemyślanin Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.cdma.centertel.pl 04.10.13, 21:23 Nie narzekasz i nie jesteś malkontentem?! No, kurcze, fajnie , że napisałaś, bo tkwił bym w błędzie, opierając się jedynie, na tym co czytam. Fajnie wiedzieć, że Ty ( i przywołana przez Ciebie fanka też), jesteście optymistkami, pozytywnie oceniającymi nasze ( no może moje byłe) Miasto. Gdybyście jeszcze na to Miasto spojrzały z innej perspektywy, niż przez pryzmat polityki (Ty) ,bądź osobistych (krzywd, animozji?! - fanka), to może mogłybyście coś pozytywnego wnieść... nawet tylko pisaniem na tym forum. (Czego Wam szczerze życzę, aczkolwiek nie wierzę, by było to możliwe.) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 21:56 Mało kiedy piszę przez pryzmat polityki. Zazwyczaj na forum się tylko droczę :-) Ależ ja codziennie patrzę na to miasto z innej perspektywy, i uważam że jest bardzo piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 09:14 Masz rację "jesus33", smutne ale prawdziwe. To do postu"szkoda, szkoda, naprawdę wielka szkoda..."Najczęściej odpowiedzi wklejają się byle gdzie, czy ktoś czuwa nad prawidłowym funkcjonowaniem tego forum, również funkprawdacjonowaniem technicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pl Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.toya.net.pl 04.10.13, 16:14 Władyk wolne żarty, chyba że to ma być podłożenie się wyborach danej opcji. Jedynym sensownym z tej opcji Dariusz Iwaneczko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czy to prawda? Re: 3 kandydatów z PiS - Kandydat już wybrany? IP: *.toya.net.pl 25.10.13, 08:32 Czy to prawda że już wskazany kandydat z PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: 3 kandydatów z PiS - Kandydat już wybrany? IP: *.tktelekom.pl 25.10.13, 08:55 Ponoć Pan Maciej K. , JH i WB w odstawkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwolennik Re: 3 kandydatów z PiS - Kandydat już wybrany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 16:30 Oczywiści tylko Władysław Bukowski - człowiek kompetentny, na stanowisko, zaangażowany w w wiele spraw. Świetny przewodniczący pisowskiego klubu radnych. Doświadczenie na funkcji dyrektora muzeum. Odpowiednie wykształcenie - ekonomista i politolog. Ma wszystkie zalety przydatne na funkcję prezydenta. Przede wszystkim potrafi znaleźć odpowiedni kontakt po prostu z najprostszymi ludźmi. To jedyny kandydat i zobaczycie, że on te wybory wygra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Prezentacja ciot do stanowiska prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 09:10 Jeżeli już szukamy kandydata na prezydenta miasta to trzeba znaleźć chłopa z jajami. A tutaj prezentujemy same cioty jeżeli chodzi o to stanowisko. W innych aspektach nie wnikam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logistyk Re: Prezentacja ciot do stanowiska prezydenta IP: *.107.115.253.mediahost.pl 25.10.13, 18:29 Przykre jest to, że takie zero z cybernikąd potrafi obrażać ludzi z imienia i nazwiska.Myślisz że jesteś anonimowy? Poczekaj trochę. Czas załatwić takich chamów na tym forum - po IP jeśli wiesz co to oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xennaa Re: Prezentacja ciot do stanowiska prezydenta IP: *.toya.net.pl 26.10.13, 07:25 Czas pokaże kto i nie ma co się podniecać i denerwować pytanie kto z innych opcji z PO SLD bo z Regii to przypuszczalnie wiadomo, a może ktoś jeszcze inny... Oby to nie był kompetentny Dyzma B. :) jako jeden z wielu... bo kompromitacja totalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Typowe dla PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 08:01 Typowe dla PiS. Jeszcze nie dorwał się do koryta a juz straszy.Co juz haki się skończyły.Obrzucanie błotem to wasza specjalność.Nie wszyscy zapominają jak to było w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logistyk Re: Typowe dla PiS IP: *.107.115.253.mediahost.pl 26.10.13, 13:37 A kim ty jesteś, żeby nazywać kogoś "ciotą"? Znasz tych ludzi?Wiesz co to "ciota"?Wiesz co to dobre wychowanie?Pewnie nie.Obrażanie kogoś na forum ma swoje konsekwencje o których uprzedzałem.Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Re: Typowe dla PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 17:13 Skoro chcesz sie "logistyku" ośmieszać to czemu nie. Na początku proponuje wyjaśnic Ci kto to jest ciota . Posłuże sie w tym celu Wikipedią. Cytuję "Cioty (złote baby, wróżki, czarownice[1]) – kobiety zajmujące się u niektórych plemion słowiańskich magią." Poczytaj sobie .Wiele Ci to wyjaśni. pl.wikipedia.org/wiki/Cioty A co to jest dobre wychowanie to wyssałem z mlekiem matki.Uczyli mnie tego rodzice,dziadkowie wujowie ,ciotki.Czyli osoby którym ufałem i ufam. Ludzie którzy wystawiają się na forum publicznym obojetnie dla jakiejkolwiek własnej korzyści nie są godni na jakiekolwiek zaufanie w/g mojego widzenia świata. Mam nadzieję,że zrozumiałeś. Straszyć zaś możesz sobie podobnych.Rozumiem,ze to Twój malutki świat oparty na straszeniu i innych przywarach niegodnych ludzi szlachetnych a nawet takich zwyczajnych czyli normalnych. A na forum -ono do tego jest to możesz dyskutowac i tylko dyskutować oczywiscie jezeli potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logistyk Re: Typowe dla PiS IP: *.107.115.253.mediahost.pl 26.10.13, 22:02 Jak rozumiem , to wszyscy kandydaci płci męskiej ( imiona i nazwiska widoczne na Forum ) są kobietami zajmującymi się magią ( wiklipedia - sic!) . Jeśli jest tak , że Pan/Pani(?) wyssał/wyssała to z mlekiem Matki to gratuluję. I proponuję włączyć w to pradziadków - patriotów zapewne - walczących w powstaniach ( Styczniowy i Listopadowym i Pani/Pana). A że nie miałem wątpliwej przyjemności z Panem/Panią zawierać bliższej znajomości to sobie wypraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Re: Typowe dla PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 22:38 Niech Pan zostanie na swoim poziomie. W moim srodowisku uznano by Pana za "trędowatego"najdelikatniej mówiąc. Mam nadzieję,ze już wystarczająco jasno sie wypowiadam. Słodkich snów Panu Życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Typowe dla PiS IP: *.toya.net.pl 27.10.13, 09:05 Patrząc realistycznie to w PiS D. Iwaneczko biję na głowę Janusza H. i o 4 głowy kandydata, który się sam namaścił, tak jak podane było w jednej gazecie.... Tylko z tym pierwszym kandydatem i tylko ten pierwszy ma jedyną szanse odsunięcia obecnego wodza od sterów. Platforma za słaba... SLD nie będzie miała raczej lepszego wyniku niż w 2010. Pozostali kandydaci bez szans.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Typowe dla PiS IP: *.tktelekom.pl 29.10.13, 13:30 Kampanie nie robił Władek tylko Pani Lucynka, a kto kogo bije o głowę czy o cztery co ty możesz na ten temat wiedzieć, nie leży Hamryszczak czy Bukowski bo mają swoje zdanie na temat tego całego PIS-zakonu. Zresztą ten pierwszy nie chce startować nie wiem jak drugi. Napisz że jest koncepcja wyautowania tych panów i tyle, a nie siej niepotrzebnej niezgody w stosunku do innych. Ma szanse już miał był prezydentem i co? Miał i dostał wiele innych szans i co? a że załatwił ci robotę czy mieszkanie to piejesz z zachwytu i wypisujesz te pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokalny patriota 3 zgrane znaczone karty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 10:18 To trzy mocno zgrane karty PiS-u.To co mieli pokazać to pokazali czyli nic nie pokazali. Owszem zajmuja jakieś tam stanowiska ale to raczej z przypadku partyjnego gdzie jedynym i głównym ich celem jest trwac i trzymać sie rękoma i nogami.Przekroczyli juz pewną granice wieku i są wapniakami,którzy nawet nie czują jak nasze miasto się rozwija. Nawet jak się czasami odezwą publicznie to jest już stęchlizna minionych lat o których już zapomieliśmy albo mówia o takich bzdetach,ze jest to też trochę żenujące. Rozumiem,ze zbudowali by nowe układy tak pożądane przez zwolenników.Ale to tylko mażenie przegranych i ich idoli,którzy tez już są przegranymi. Tak się zastanawiam,czy w PiS-sie nie ma w miarę młodego członka lub nawet sympatyka z pewną charyzmą,cechami przywódcy czy też bardzo dobrego menadżera politycznego. Same babcie i zakonnice i kilku 'zasłużonych"dziadków rozpoczynających każdy dzień od prawie pełnej reanimacji. To że młodzież wyjeżdża z naszego miasta to nie znaczy,że chce by miastem rządzili ludzie raczej do tego sie nie nadający i juz wyeksploatowani jak na dzisiejsze warunki sprawowania władzy w mieście bez zadnej wizji a nawet przyzwoitej persopektywy rozwoju czyli powrót marazmu jaki juz mieliśmy gdzie tylko krzyże w naszym mieście budowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: 3 zgrane znaczone karty IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.13, 16:52 Dlaczego nie Maciej Kamiński? Młody, zdolny, wykształcony, obyty, znający się na rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Totalne zagrożenie w PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 17:03 Ma wszystkie cechy,które są wadami w PiS. Byc zdolnym w PiS-e to to samo co byc komunistą Być wykształcony w PiS-e to zaraza gorzej jak ospa.Co taki wykształciuch myśli , jest niebezpieczny dla rozwijających sie inaczej. Obyty to znaczy umie jeść nożem i widelcem,zachowac sie przy stole,umiejetnie prowadzić konwersację.To tez zagrożenie ,nie uzywa jak wszyscy koledzy tylko łyżki,mowi niezrozumiale i wyszukanym słownictwem zamiast prostych k....,h.. i podobne skróty myslowe dla bezmyślnych. Znający się na rzeczy czyli coś umie robić.To w PiS-e niedopuszczalne,zagraża strukturom prawdziwych nierobów. Jeszcze jak nie umie wrzeszczeć na wszelkich wiecach to już prawdziwy niedojda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak, tak Re: 3 zgrane znaczone karty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 09:10 No widzisz "leon" jak niektórzy wysoko cenią "wykształcenie", a nawet deptanie innych za przynależność nie do tej wybranej, namaszczonej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
darino jeśli potrzeba młodego członka ... 29.10.13, 10:44 > Tak się zastanawiam,czy w PiS-sie nie ma w miarę młodego członka lub nawet symp > atyka z pewną charyzmą,cechami przywódcy czy też bardzo dobrego menadżera polit > ycznego. Jeśli potrzeba młodego członka, to sprowadźcie Adama Hofmana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koral Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.toya.net.pl 28.10.13, 17:38 Na pewno lepszy niż Władek B. Zresztą widać że PiS w końcu w Przemyślu widać kiedy zmienił się zarząd w PiS w Przemyślu. Ciekawe jak podczas kampanii będzie, bo za Radnego Władka kiedy on przewodził i miał kampanie,..., to był najgorszy wynik w Przemyslu w calej kadencji 10 lat Partii w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.play-internet.pl 28.10.13, 22:01 wykształcony? to chyba żart. Tajne komplety na lokalnej sorbonie nazywasz wykształceniem i pseudo-kurs na UJ czyli uniwersytecie jarosałwskim ma być oznaką wykształcenia? Władyk juz jest lepiej wedukowany niż ten "pacjent" chociaż władyk też kończył sorbony. Żenada to zbyt górnolotne określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikisi Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 11:31 Maciuś to jakiś żart. HAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władysław Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.toya.net.pl 29.10.13, 12:35 Władysław B. jest wykształcony to przykład mówcy, a jaka elokwencja i aparycja i co najważniejsze "nigdy się nie kompromitował" - To mój kandydat na Prezydenta,ale nie w tej kadencji:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.tktelekom.pl 29.10.13, 13:46 Kampanie nie robił Władek tylko Pani Lucynka. Kto kogo bije o głowę czy o cztery głowy to u ciebie zależy od tego kto załatwił pracę lub mieszkanie. Napisz że chodzi o wyautowanie Hamryszczak i Bukowskiego bo nie tolerują tego zasiedziałego, starego od lat układu zakonowo - betonowego. Zresztą ten pierwszy cały czas mówi że nie ma najmniejszej ochoty startować, drugi nie wiem i nie siej nienawiści i mentu już dużo i tak w tej sprawie zrobiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.13, 10:21 Niejaka wielebna w PiS, wróciła do zarządu niczym feniks z popiołów i już wszystko ustawia. Każdy wie jak to wyglądało niegdyś w radzie, jak chciała mierzyć linijką odległość knajpy od kościoła etc. A ten z grzywką na cukrze, już czeka na jedynkę w okręgu na Glazera. Odpowiedz Link Zgłoś