Dodaj do ulubionych

3 kandydatów z PiS

IP: *.toya.net.pl 04.10.13, 08:30
Według prasy lokalny PiS ma trzech kandydatów na Prezydenta Miasta. Czy to prawda? Prasa podaję:

D.Iwaneczko
J.Hamryszczak
W.Bukowski

Co o tym sądzicie, który będzie najlepszy z tej opcji?
Obserwuj wątek
    • Gość: pytanie Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 10:57
      A kto z PO startuje? Słyszałem że jakiś chudy w przyciasnej marynarce i do tego spod Mielca.
      • jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 11:28
        Iwaneczko.
        Hamryszczak popisał się już dostatecznie jako dyrektor szpitala, a poza tym jednego prezydenta z tego stanowiska już mamy. Skoro nie potrafili zarządzać taką placówką jaką jest szpital miejski, to jak mają zarządzać miastem?
        Bukowski :-)) wolne żarty! Za często widzi się go w towarzystwie Zapotockiego i już to samo odstręcza. Przemyski Dyzma.
        • Gość: gość Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.13, 11:36
          A co masz do Hamryszczaka? Spróbuj sam porządzić szpitalem o wielomilionowym zadłużeniu. Co miał napaść na bank żeby oddłużyć szpital? A kto do tego doprowadził?
          On? Jak masz pomysł na szpital, to się tym pochwal.
          • jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 11:45
            Gość portalu: gość napisał(a):

> A co masz do Hamryszczaka? Spróbuj sam porządzić szpitalem o wielomilionowym za
            > dłużeniu. Co miał napaść na bank żeby oddłużyć szpital? A kto do tego doprowadz
            > ił?
            > On? Jak masz pomysł na szpital, to się tym pochwal.

Właśnie to mam o czym sam piszesz, on spróbował oddłużyć i mu się nie udało, więc w jaki sposób zrobi porządek z zadłużeniem miasta?
            Klasyczne i typowe w Polsce spychanie odpowiedzialności na poprzedników, ale to wiemy.
            Ja natomiast nie muszę się chwalić, ja nie zamierzam startować w wyborach samorządowych i nie zamierzam żyć z pieniędzy podatników. Chwalić mają się kandydaci swoimi dokonaniami, jak i również dotrzymywać obietnic przedwyborczych złożonych ludziom.
        • jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 11:37
          Szkoda, szkoda, naprawdę wielka szkoda, że tak wielu ludzi młodych i w średnim wieku wyjechało. Myślę o ludziach wykształconych i na poziomie. Raz, że przez to straciliśmy ludzi mogących w przyszłości wymienić bandę partaczy z Rady Miejskiej. Dwa, że straciliśmy bardziej wymagający elektorat. Łatwiej się rządzi mało wymagającą ciemnotą. Oczywiście pozostały jeszcze w tym mieście myślące jednostki, ale sprawy dotyczące przyszłorocznych wyborów mają w nosie, i słusznie. Wynik jest wiadomy. Arcybiskup Michalik.
          • Gość: giorgio Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.opera-mini.net 04.10.13, 13:01
            Pozdrawiam niewiastę żyletę:-)
          • kocur_zalogowany Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 17:57
            "Szkoda, szkoda, naprawdę wielka szkoda, że tak wielu ludzi młodych i w średnim wieku wyjechało. Myślę o ludziach wykształconych i na poziomie"
            Na przykład twoja ulubiona koleżanka forumowa :)
            • jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 19:20
              Napisałam młodzi i w średnim wieku, a zupełnie zapomniałam o F., wiec dodaję + jedna starsza Pani.
              --
              Szaleńcy i pijacy są ostatnimi świętymi na świecie.

www.youtube.com/watch?v=JkLSbDudrjU
              • Gość: taki jeden Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.play-internet.pl 04.10.13, 19:27
                A starszy pan? taki wysoki przystojny ze sfilcowanymi kłakami :)))))))))))))))))))))))))))
              • Gość: Igła Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.przemysl.hypnet.pl 04.10.13, 20:17
                Anka, no weź przestań. Wszystkie kobiety są młode. Tylko niektóre młodsze :)
          • Gość: byłyprzemyslanin Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.cdma.centertel.pl 04.10.13, 19:55
            Jak to czytam, to się zastanawiam, czy faktycznie wszyscy myślący wyjechali z tego miasta?! Ilu w końcu z niego wyjechało? 10-20 tys.??? (chyba tyle musiałoby to zrobić, by było to odczuwalne) I sami mądrzy wyjechali ?! Zostali tylko głupcy??? Tacy jak ci co labidzą na tym forum! Jeżeli już, to wyjechali tacy sami, synowie i córy tego miasta. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie jątrzący i wietrzący spiski, hipokryci o mentalności Kalego. Zawsze pokrzywdzeni przez innych (Rzeszów, Ukraińców, komunę,prezydenta miasta i jego radę etc. etc.) Przez niemal 40 lat w tym Mieście, zastanawiałem się, jak w tak pięknym miejscu, mogą żyć tak mali ludzie? Oczywiście, teraz generalizuję, tak jak ci, co sprowokowali mnie do stukania w klawiaturę i pewnie nie do końca mam rację, ale... Czy ktoś, mógłby mi przypomnieć coś fajnego, coś co zrobili mieszkańcy tego Miasta (obojętne - władza, opozycja czy zwykli obywatele), czym mogliby się pochwalić?! Jedna rzecz, z której mieszkańcy mogli by być dumni i się z nią (przynajmniej w większości) utożsamiać? Krytyki, ( a moim zdaniem, nie zawsze uzasadnionego malkontenctwa), na forum jest po dziurki w nosie! Dalej, wspaniali, "wykształceni i na poziomie" obywatele tego Miasta ( w/g mnie jednego z fajniejszych, jeżeli nie w świecie, to na pewno w "tym kraju"), wskażcie swe inicjatywy, pokażcie, że to wy, a nie ja przywłoka, macie rację. Tak na marginesie - za komuny coś się w tym Mieście działo... a może ja już jestem za stary?! Całkiem na koniec - to zawsze będzie moje Miasto (chociaż jestem tylko przywłoką!)
            • jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 20:42
              A kto napisał, że zostali sami głupcy? I kto narzeka i jest malkontentem? Napewno nie ja:-))
              • Gość: byłyprzemyślanin Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.cdma.centertel.pl 04.10.13, 21:23
                Nie narzekasz i nie jesteś malkontentem?! No, kurcze, fajnie , że napisałaś, bo tkwił bym w błędzie, opierając się jedynie, na tym co czytam. Fajnie wiedzieć, że Ty ( i przywołana przez Ciebie fanka też), jesteście optymistkami, pozytywnie oceniającymi nasze ( no może moje byłe) Miasto. Gdybyście jeszcze na to Miasto spojrzały z innej perspektywy, niż przez pryzmat polityki (Ty) ,bądź osobistych (krzywd, animozji?! - fanka), to może mogłybyście coś pozytywnego wnieść... nawet tylko pisaniem na tym forum. (Czego Wam szczerze życzę, aczkolwiek nie wierzę, by było to możliwe.)
                • jesus33 Re: 3 kandydatów z PiS 04.10.13, 21:56
                  Mało kiedy piszę przez pryzmat polityki. Zazwyczaj na forum się tylko droczę :-) Ależ ja codziennie patrzę na to miasto z innej perspektywy, i uważam że jest bardzo piękne.
          • Gość: prawda Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 09:14
            Masz rację "jesus33", smutne ale prawdziwe. To do postu"szkoda, szkoda, naprawdę wielka szkoda..."Najczęściej odpowiedzi wklejają się byle gdzie, czy ktoś czuwa nad prawidłowym funkcjonowaniem tego forum, również funkprawdacjonowaniem technicznym?
    • Gość: Pl Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.toya.net.pl 04.10.13, 16:14
      Władyk wolne żarty, chyba że to ma być podłożenie się wyborach danej opcji. Jedynym sensownym z tej opcji Dariusz Iwaneczko....
    • Gość: Czy to prawda? Re: 3 kandydatów z PiS - Kandydat już wybrany? IP: *.toya.net.pl 25.10.13, 08:32

Czy to prawda że już wskazany kandydat z PiS?
      • Gość: gg Re: 3 kandydatów z PiS - Kandydat już wybrany? IP: *.tktelekom.pl 25.10.13, 08:55
        Ponoć Pan Maciej K. , JH i WB w odstawkę ?
      • Gość: Zwolennik Re: 3 kandydatów z PiS - Kandydat już wybrany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 16:30
        Oczywiści tylko Władysław Bukowski - człowiek kompetentny, na stanowisko, zaangażowany w w wiele spraw. Świetny przewodniczący pisowskiego klubu radnych. Doświadczenie na funkcji dyrektora muzeum. Odpowiednie wykształcenie - ekonomista i politolog. Ma wszystkie zalety przydatne na funkcję prezydenta. Przede wszystkim potrafi znaleźć odpowiedni kontakt po prostu z najprostszymi ludźmi.
        To jedyny kandydat i zobaczycie, że on te wybory wygra!
    • Gość: Spokojny Prezentacja ciot do stanowiska prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 09:10
      Jeżeli już szukamy kandydata na prezydenta miasta to trzeba znaleźć chłopa z jajami.

A tutaj prezentujemy same cioty jeżeli chodzi o to stanowisko. W innych aspektach nie wnikam .
      • Gość: Logistyk Re: Prezentacja ciot do stanowiska prezydenta IP: *.107.115.253.mediahost.pl 25.10.13, 18:29
        Przykre jest to, że takie zero z cybernikąd potrafi obrażać ludzi z imienia i nazwiska.Myślisz że jesteś anonimowy? Poczekaj trochę. Czas załatwić takich chamów na tym forum - po IP jeśli wiesz co to oznacza.
        • Gość: Xennaa Re: Prezentacja ciot do stanowiska prezydenta IP: *.toya.net.pl 26.10.13, 07:25
          Czas pokaże kto i nie ma co się podniecać i denerwować pytanie kto z innych opcji z PO SLD bo z Regii to przypuszczalnie wiadomo, a może ktoś jeszcze inny...

Oby to nie był kompetentny Dyzma B. :) jako jeden z wielu... bo kompromitacja totalna!
        • Gość: Spokojny Typowe dla PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 08:01
          Typowe dla PiS.
          Jeszcze nie dorwał się do koryta a juz straszy.Co juz haki się skończyły.Obrzucanie błotem to wasza specjalność.Nie wszyscy zapominają jak to było w naszym mieście.

• Gość: Logistyk Re: Typowe dla PiS IP: *.107.115.253.mediahost.pl 26.10.13, 13:37
            A kim ty jesteś, żeby nazywać kogoś "ciotą"? Znasz tych ludzi?Wiesz co to "ciota"?Wiesz co to dobre wychowanie?Pewnie nie.Obrażanie kogoś na forum ma swoje konsekwencje o których uprzedzałem.Twój wybór.
            • Gość: Spokojny Re: Typowe dla PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 17:13
              Skoro chcesz sie "logistyku" ośmieszać to czemu nie.
              Na początku proponuje wyjaśnic Ci kto to jest ciota .
              Posłuże sie w tym celu Wikipedią.
              Cytuję
              "Cioty (złote baby, wróżki, czarownice[1]) – kobiety zajmujące się u niektórych plemion słowiańskich magią."
              Poczytaj sobie .Wiele Ci to wyjaśni.

pl.wikipedia.org/wiki/Cioty
              A co to jest dobre wychowanie to wyssałem z mlekiem matki.Uczyli mnie tego rodzice,dziadkowie wujowie ,ciotki.Czyli osoby którym ufałem i ufam.

Ludzie którzy wystawiają się na forum publicznym obojetnie dla jakiejkolwiek własnej korzyści nie są godni na jakiekolwiek zaufanie w/g mojego widzenia świata.
              Mam nadzieję,że zrozumiałeś.

Straszyć zaś możesz sobie podobnych.Rozumiem,ze to Twój malutki świat oparty na straszeniu i innych przywarach niegodnych ludzi szlachetnych a nawet takich zwyczajnych czyli normalnych.
              A na forum -ono do tego jest to możesz dyskutowac i tylko dyskutować oczywiscie jezeli potrafisz.
              • Gość: Logistyk Re: Typowe dla PiS IP: *.107.115.253.mediahost.pl 26.10.13, 22:02
                Jak rozumiem , to wszyscy kandydaci płci męskiej ( imiona i nazwiska widoczne na Forum ) są kobietami zajmującymi się magią ( wiklipedia - sic!) . Jeśli jest tak , że Pan/Pani(?) wyssał/wyssała to z mlekiem Matki to gratuluję. I proponuję włączyć w to pradziadków - patriotów zapewne - walczących w powstaniach ( Styczniowy i Listopadowym i Pani/Pana). A że nie miałem wątpliwej przyjemności z Panem/Panią zawierać bliższej znajomości to sobie wypraszam.
                • Gość: Spokojny Re: Typowe dla PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 22:38
                  Niech Pan zostanie na swoim poziomie.
                  W moim srodowisku uznano by Pana za "trędowatego"najdelikatniej mówiąc.
                  Mam nadzieję,ze już wystarczająco jasno sie wypowiadam.
                  Słodkich snów Panu Życzę
                  • Gość: Ludwik Re: Typowe dla PiS IP: *.toya.net.pl 27.10.13, 09:05
                    Patrząc realistycznie to w PiS D. Iwaneczko biję na głowę Janusza H. i o 4 głowy kandydata, który się sam namaścił, tak jak podane było w jednej gazecie....

Tylko z tym pierwszym kandydatem i tylko ten pierwszy ma jedyną szanse odsunięcia obecnego wodza od sterów.

Platforma za słaba... SLD nie będzie miała raczej lepszego wyniku niż w 2010.

Pozostali kandydaci bez szans....
                    • Gość: gosc Re: Typowe dla PiS IP: *.tktelekom.pl 29.10.13, 13:30
                      Kampanie nie robił Władek tylko Pani Lucynka, a kto kogo bije o głowę czy o cztery co ty możesz na ten temat wiedzieć, nie leży Hamryszczak czy Bukowski bo mają swoje zdanie na temat tego całego PIS-zakonu. Zresztą ten pierwszy nie chce startować nie wiem jak drugi. Napisz że jest koncepcja wyautowania tych panów i tyle, a nie siej niepotrzebnej niezgody w stosunku do innych. Ma szanse już miał był prezydentem i co? Miał i dostał wiele innych szans i co? a że załatwił ci robotę czy mieszkanie to piejesz z zachwytu i wypisujesz te pierdoły.
    • Gość: Lokalny patriota 3 zgrane znaczone karty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 10:18
      To trzy mocno zgrane karty PiS-u.To co mieli pokazać to pokazali czyli nic nie pokazali.
      Owszem zajmuja jakieś tam stanowiska ale to raczej z przypadku partyjnego gdzie jedynym i głównym ich celem jest trwac i trzymać sie rękoma i nogami.Przekroczyli juz pewną granice wieku i są wapniakami,którzy nawet nie czują jak nasze miasto się rozwija.

Nawet jak się czasami odezwą publicznie to jest już stęchlizna minionych lat o których już zapomieliśmy albo mówia o takich bzdetach,ze jest to też trochę żenujące.

Rozumiem,ze zbudowali by nowe układy tak pożądane przez zwolenników.Ale to tylko mażenie przegranych i ich idoli,którzy tez już są przegranymi.

Tak się zastanawiam,czy w PiS-sie nie ma w miarę młodego członka lub nawet sympatyka z pewną charyzmą,cechami przywódcy czy też bardzo dobrego menadżera politycznego.

Same babcie i zakonnice i kilku 'zasłużonych"dziadków rozpoczynających każdy dzień od prawie pełnej reanimacji.
      To że młodzież wyjeżdża z naszego miasta to nie znaczy,że chce by miastem rządzili ludzie raczej do tego sie nie nadający i juz wyeksploatowani jak na dzisiejsze warunki sprawowania władzy w mieście bez zadnej wizji a nawet przyzwoitej persopektywy rozwoju czyli powrót marazmu jaki juz mieliśmy gdzie tylko krzyże w naszym mieście budowano.
      • Gość: LP Re: 3 zgrane znaczone karty IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.13, 16:52
        Dlaczego nie Maciej Kamiński? Młody, zdolny, wykształcony, obyty, znający się na rzeczy?
        • Gość: Ciekawy Totalne zagrożenie w PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.13, 17:03
          Ma wszystkie cechy,które są wadami w PiS.
          Byc zdolnym w PiS-e to to samo co byc komunistą
          Być wykształcony w PiS-e to zaraza gorzej jak ospa.Co taki wykształciuch myśli , jest niebezpieczny dla rozwijających sie inaczej.
          Obyty to znaczy umie jeść nożem i widelcem,zachowac sie przy stole,umiejetnie prowadzić konwersację.To tez zagrożenie ,nie uzywa jak wszyscy koledzy tylko łyżki,mowi niezrozumiale i wyszukanym słownictwem zamiast prostych k....,h.. i podobne skróty myslowe dla bezmyślnych.
          Znający się na rzeczy czyli coś umie robić.To w PiS-e niedopuszczalne,zagraża strukturom prawdziwych nierobów.
          Jeszcze jak nie umie wrzeszczeć na wszelkich wiecach to już prawdziwy niedojda
        • Gość: tak, tak Re: 3 zgrane znaczone karty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 09:10
          No widzisz "leon" jak niektórzy wysoko cenią "wykształcenie", a nawet deptanie innych za przynależność nie do tej wybranej, namaszczonej partii.
      • darino jeśli potrzeba młodego członka ... 29.10.13, 10:44
        > Tak się zastanawiam,czy w PiS-sie nie ma w miarę młodego członka lub nawet symp
        > atyka z pewną charyzmą,cechami przywódcy czy też bardzo dobrego menadżera polit
        > ycznego.

Jeśli potrzeba młodego członka, to sprowadźcie Adama Hofmana.
    • Gość: Koral Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.toya.net.pl 28.10.13, 17:38
      Na pewno lepszy niż Władek B.

Zresztą widać że PiS w końcu w Przemyślu widać kiedy zmienił się zarząd w PiS w Przemyślu. Ciekawe jak podczas kampanii będzie, bo za Radnego Władka kiedy on przewodził i miał kampanie,..., to był najgorszy wynik w Przemyslu w calej kadencji 10 lat Partii w mieście.

• Gość: leon Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.play-internet.pl 28.10.13, 22:01
        wykształcony? to chyba żart. Tajne komplety na lokalnej sorbonie nazywasz wykształceniem i pseudo-kurs na UJ czyli uniwersytecie jarosałwskim ma być oznaką wykształcenia? Władyk juz jest lepiej wedukowany niż ten "pacjent" chociaż władyk też kończył sorbony. Żenada to zbyt górnolotne określenie.
        • Gość: Pikisi Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.13, 11:31
          Maciuś to jakiś żart. HAHAHAHA
    • Gość: Władysław Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.toya.net.pl 29.10.13, 12:35

Władysław B. jest wykształcony to przykład mówcy, a jaka elokwencja i aparycja i co najważniejsze "nigdy się nie kompromitował" - To mój kandydat na Prezydenta,ale nie w tej kadencji:D:D:D
      • Gość: gosc Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.tktelekom.pl 29.10.13, 13:46
        Kampanie nie robił Władek tylko Pani Lucynka. Kto kogo bije o głowę czy o cztery głowy to u ciebie zależy od tego kto załatwił pracę lub mieszkanie. Napisz że chodzi o wyautowanie Hamryszczak i Bukowskiego bo nie tolerują tego zasiedziałego, starego od lat układu zakonowo - betonowego. Zresztą ten pierwszy cały czas mówi że nie ma najmniejszej ochoty startować, drugi nie wiem i nie siej nienawiści i mentu już dużo i tak w tej sprawie zrobiłeś.
        • Gość: gość Re: 3 kandydatów z PiS IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.13, 10:21
          Niejaka wielebna w PiS, wróciła do zarządu niczym feniks z popiołów i już wszystko ustawia. Każdy wie jak to wyglądało niegdyś w radzie, jak chciała mierzyć linijką odległość knajpy od kościoła etc. A ten z grzywką na cukrze, już czeka na jedynkę w okręgu na Glazera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka