Dodaj do ulubionych

Osobiste powody zorganizowania referendum ws. SM??

IP: *.play-internet.pl 16.10.14, 21:17
a teraz rozumiem prawdziwe powody referendum. Jeden z inicjatorów chciał się zemścić za mandat? www.portalprzemyski.pl/ludomir-lewkowicz-o-jego-zatrzymaniu-przez-straznikow-miejskich/

Czyli nie chodzi o to czy Straż Miejska jest potrzebna i uzasadniona czy też nie, ale o to aby zemścić się za otrzymany mandat. I mieszkańcy dali się na to nabrać podpisujać głosy za referendum? Czy pozostali inicjatorzy też mają osobiste urazy do SM za otrzymane mandaty?
Obserwuj wątek
    • Gość: gol Re: Osobiste powody zorganizowania referendum ws. IP: 185.18.135.* 16.10.14, 21:39
      Nie wierzę. Strażnik Miejski zrozumiał prawdziwe powody referendum w sprawie SM - zemsta za mandat. Błysnąłeś inteligencją. Brawo. A ja myślałem o pieniądzach miasta wyrzucanych w błoto na wasze utrzymanie. Nie widać Was na osiedlach, bawicie się w drogówkę, brak słów. Mieszkańcy nie dali się nabrać, to tylko ty tak myślisz SM - zacznij lepiej szukać nowej pracy a nie bawić się w śledczego. Masakra.Strzeliłeś sobie gola.
    • Gość: Cypis Re: Osobiste powody zorganizowania referendum ws. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 21:43
      Klik i klik i...
      • Gość: zdziwiony Re: Osobiste powody zorganizowania referendum ws. IP: *.play-internet.pl 16.10.14, 21:50
        Brawo Cypis! czyli jednak to osobiste powody! Co za zawiść inicjatorów. Wstydziliby się wciągać w swoje prywatne porachunki mieszkańców! Tutaj niby tacy zatroskani miastem, a w gruncie rzeczy prywatę chcą załatwić!
        • Gość: Cypis Re: Osobiste powody zorganizowania referendum ws. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 00:02
          Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> Brawo Cypis! czyli jednak to osobiste powody!

Na ten temat już kiedyś pisałem - klik
    • Gość: dd Re: Osobiste powody zorganizowania referendum ws. IP: *.cloudcandyhost.com 16.10.14, 23:16
      Po co wałkować znowu temat SM. Ja nigdy nie dostałem mandatu od nich i jestem za likwidacją SM.
    • Gość: url Re: Osobiste powody zorganizowania referendum ws. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 02:36
      Ja gdybym startował na radnego to bym przed wyborami zrobił referendum, nieważne jakie. Wybrałbym temat kontrowersyjny, chodliwy, taki żebym mógł zaistnieć w mediach, żeby moja mordka się opatrzyła ludziom, a moje nazwisko powtarzali wszyscy nawet o północy. Lepszej darmowej kampanii wyborczej nie widzę. Podrzucam temat, a gawiedź robi dla mnie szoł. Koniecznie zwracam uwagę na dużą kasę, która się marnuje, robi to wrażenie na maluczkich i biednych. Nie mogę tylko przesadzić i zacząć od służby zdrowia ... bo kto mnie będzie leczył.
      I tak się robi politykę panowie. A nie jakieś incydenty z niedozwolonym parkowaniem w strefie zamieszkania. Kogo obchodzi czyjś mandat, zwłaszcza jak jest zasadny.
      • Gość: mieszkaniec koniec ze strażą IP: *.toya.net.pl 17.10.14, 08:47
        jak ktoś ma osobisty powód żeby rozpocząć jakąś pozytywną inicjatywę to ja popieram !
        dlatego nie tylko ja podpisałem się pod wnioskiem, każdy widzi na co dzień jak działa i co robi straż, jak przewalane są miejskie fundusze które można wykorzystać dużo lepiej.
        Nie stać nas na opłacanie licznej służby "paradnej" po to żeby ładnie wyglądała i dokuczała przeciętnym mieszkańcom która zaś szerokim łukiem omija lokalną łobuzerkę.
        • Gość: zdziwiony Re: koniec ze strażą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 09:50
          jeśli byłaby to pozytywna inicjatywa, to nie miałbym nic przeciwko. Ale ten teatrzyk robiony jak widać z prywatnej zemsty w żaden sposób nie zakwalifikowałbym do pozytywnych rzeczy. Straż miejska jest potrzebna i robi wiele dobrego. Gdyby ich nie było, to niektóre buraki swoimi bryczkami parkowaliby pewnie na przejściach dla pieszych, bo połowa nie potrafi lub nie chce zaparkować samochodu w sposób cywilizowany. I bardzo dobrze, że straż mandatuje i rozlicza. Od tego są. Przestrzegajcie przepisów, to nie będziecie płacić mandatów zwolennicy likwidacji SM.
          • przesmiewca-lux Re: koniec ze strażą 17.10.14, 10:11
            Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> jeśli byłaby to pozytywna inicjatywa, to nie miałbym nic przeciwko. Ale ten tea
            > trzyk robiony jak widać z prywatnej zemsty w żaden sposób nie zakwalifikowałbym
            > do pozytywnych rzeczy. Straż miejska jest potrzebna i robi wiele dobrego. Gdyb
            > y ich nie było, to niektóre buraki swoimi bryczkami parkowaliby pewnie na przej
            > ściach dla pieszych, bo połowa nie potrafi lub nie chce zaparkować samochodu w
            > sposób cywilizowany. I bardzo dobrze, że straż mandatuje i rozlicza. Od tego są
            > . Przestrzegajcie przepisów, to nie będziecie płacić mandatów zwolennicy likwid
            > acji SM.

Ustawodawcy po prostu zrobił wam strażnikom miejskim krzywdę robiąc z was "prawie policjantów". To duży błąd, bo zaczęliście zajmować się rzeczami, przy których nie trzeba się napracować, a pieniądze wpływające do kasy są największe. A powinno się was trzymać jak najdalej od samochodów we wszystkich formach, szczególnie kontroli prędkości.

Powinniście się zajmować czystością i porządkiem w mieście, dopilnowywać odśnieżania, estetyki posesji, zanieczyszczaniem ulic, psimi kupami, ochroną mienia miejskiego, a czasem przeprowadzić staruszkę przez jezdnię.
            • matigrypl Re: koniec ze strażą 17.10.14, 11:08
              Tonący zawsze brzydko się chwyta! Sprowadzanie wszystkiego do trywialnej zemsty za mandat świadczy jedynie o pyszałkowatości i chamskiej pewności że najgłupszy argument wystarczy aby obalić tezę o nieprzydatności straży. Zachowują się zawsze po chamsku i straszą mandatami a solą je nawet w mocno wątpliwych sytuacjach. Nie znam nikogo kto nie byłby zadowolony z faktu zniknięcia tej organizacji raz na zawsze z ziemi przemyskiej!!!
              • przesmiewca-lux Re: koniec ze strażą 17.10.14, 11:15
                matigrypl napisał(a):

> Tonący zawsze brzydko się chwyta! Sprowadzanie wszystkiego do trywialnej zemst
                > y za mandat świadczy jedynie o pyszałkowatości i chamskiej pewności że

Niestety tak to wygląda.

> Nie znam nikogo kto nie byłby zadowolony z faktu zniknięcia tej organizacj
                > i raz na zawsze z ziemi przemyskiej!!!

Może tak być, choć myślę, że raczej wszędzie przydałaby się służba miejska, która wyśledzi, z której budowy wyjeżdżają ciężarówki z zasyfionymi kołami, dopilnuje "integralności" ławek w parkach, przypilnuje zimowego utrzymania chodników i będzie miała takie tam różne zajęcia porządkowo-pomocowe.
                • Gość: ja pomysł na nowe referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 11:48
                  To jakie teraz macie pomysły na referendum? Za rok wybory do parlamentu. Czas może już zacząć działać, bo mogą nas inni ubiec.
              • Gość: przechodzień Re: koniec ze strażą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.14, 14:26
                Ja jestem zadowolony z wielokrotnych interwencji SM(zawsze ilekroć byli wzywani) i wielu mieszkańców, którym pomagali w wielu sytuacjach ale ci zadowoleni nie siedzą na forum i nie bawią się w krytykanctwo, może tez prawidłowo parkują i nie zastawiają swoimi limuzynami całych chodników.
                • Gość: straznik Re: koniec ze strażą IP: *.toya.net.pl 17.10.14, 23:33
                  wielu z nas tu pisze i dobrze, ale wiemy sami ze pożytku to nie ma z nas wielkiego ,trochę bośmy strachliwi, który ukarał radnego albo kolegę jakiej władzy ??? nikt bo by robotę stracił, kto pilnuje porządku na osiedlach i czystości - no nie my, bo my się autami mamy zajmować ale jak mówię nie wszystkimi. Do niektórych aut i właścicieli lepiej nie podchodzić na co strażnikowi kłopoty, a kto za pensję łba będzie nadstawiał i po zaułkach łaził nocami albo osiedlami spacerował - jeszcze który kibol wyrywny i przywali ?? Najważniejsze to nie narazić się i jakoś poleci. A może nam nowy fotoradar to kupią będzie wesoło tylko trzeba uważać żeby komu ważnemu mandatu nie wysłać bo z gęba przylecą a potem trudno odkręcać.
                  • Gość: Łukasz Piechowiak Re: koniec ze strażą IP: *.toya.net.pl 19.10.14, 18:01

Straż Miejską należy zlikwidować natychmiastowo, a wszelkie fundusze przekazać na rozszerzenie służb mundurowych Policji. Stanie się to prędzej czy później - kwestia tego, żeby do tej rewolucji rękę przyłożył człowiek wpływowy i inteligentny. Ja naprawdę nie życzę nikomu utraty pracy, ale oni nie dość, że robią za państwowe, to naprawdę nie ma co na nich liczyć.
                    • Gość: Cypis Re: koniec ze strażą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 18:22
                      Straż Miejska "robi za państwowe" czy za samorządowe?
                      Policja jest paµństwowa, ale otrzymuje samorządowe dotacje?
                      • Gość: lupa Re: koniec ze strażą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 19:02
                        No właśnie, sami znawcy zagadnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka