Gość: A
IP: *.adsl.inetia.pl
14.12.14, 11:26
Bardzo fajną rzecz zrobiło Życie Podkarpackie, zamieszczając w ostatnim numerze wypowiedzi radnych Rady Miejskiej w Przemyślu i ich "expose". I muszę powiedzieć, że naprawdę jestem załamany. Oprócz dosłownie kilku radnych, których mogę policzyć na palcach jednej ręki, ambicje znacznej większości ograniczają się do wyremontowania kawałka chodnika, budowy placu zabaw czy powstania kilku kawiarni. Niektórzy nie mają natomiast kompletnie nic do powiedzenia, żadnego pomysłu, żadnej wizji zmian i rozwoju. Ja wiem że to bezpieczniejsze zadeklarować, że chcę wyremontować ulicę X albo ulicę Y, bo gdy są środki to można to przeprowadzić szybko i sprawnie. I efekt będzie: obiecałem - zrobiłem. Realizacj ambitniejszych celów jest już trudniejsza i bardziej ryzykowna a często efekt może być daleki od oczekiwań. Ale bez tego niestety, tak jak już pisałem, nasze miasto skazane będzie na stagnację i dryf a nie na rozwój. Poważnym problemem jest np ucieczka młodych ludzi z Przemyśla, nawet do Rzeszowa i innych miast. Tylko jeden radny dostrzegł ten problem, a ani jeden nie ma żadnego pomysłu jak tych ludzi próbować zatrzymać, bo nie zatrzyma ich wyremontowany chodnik wzdłuż ul. X ani rura kanalizacyjna ułożona w ulicy Y.
I tak pomyślałem, że może skoro radny, nasi w końcu reprezentanci nie mają żadnych pomysłów, to może trzeba im je zasuflować, chociażby przez dyskutantów tego forum.