Gość: Jeu IP: *.retel.pl 23.04.03, 21:35 Na podlaskim forum sprawa mniejszości narodowych jest jedną z najbardziej komentowanych. A jak u Was? Ukraińcy się nie odzywają? Cisza? Jesteście tam? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rychu_z_przemysla Re: Ukraińcy na forum 24.04.03, 17:22 U nas jakby cisza. Traktujemy te sprawy normalnie, zeby nie powiedziec gornolotnie po europejsku. - Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla We Lwowie będzie nadawać radio polsko-ukraińskie 24.04.03, 18:24 Radioman - pierwsze polsko-ukraińskie radio - dostało koncesję na nadawanie we Lwowie. Ma sprzyjać pojednaniu między Polakami i Ukraińcami, pokazywać na polskim przykładzie problematykę integracji europejskiej, promować polskie firmy na Ukrainie i ukraińskie w Polsce. Radioman ma nadawać dwujęzyczne serwisy informacyjne, publicystykę istotną dla Polaków i Ukraińców, programy religijne z Watykanu. Jego udziałowcem jest Polsko-Ukraińskie Stowarzyszenie Medialne oraz gazeta polskiej mniejszości na Ukrainie "Dziennik Kijowski". www1.gazeta.pl/swiat/1,34263,1440835.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio czarnobyl jest na Ukrainie IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 08:55 Katastrofa elektrowni jądrowej w Czanobylu wstrząsnęła życiem seksualnym niektórych gatunków ukraińskich dżdżownic do tego stopnia, że zamiast, jak poprzednio, rozmnażać się bezpłciowo poczęły się one oddawać "uciechom cielesnym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynika Re:Ukraińcy!!?? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 10:39 Mnie oni nie przeszkadzają, chetnie z nimi pogadam może być nawet ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re:Ukraińcy!!?? 25.04.03, 13:37 Gość portalu: Marynika napisał(a): > Mnie oni nie przeszkadzają, chetnie z nimi pogadam może być nawet ciekawie. Jeden z europejskich glosow normalnosci. Dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re:Ukraińcy!!?? 25.04.03, 20:37 mieliśmy już wcześniej na forum gości narodowości ukraińskiej, te wątki gdzieś tam są, można spróbować do nich powrócić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!promilek Re:Ukraińcy!!?? IP: *.ultimo.masq 26.04.03, 18:47 A ja tam rasista jestem ... Spróbują tu tylko przemyskie murzyny sie odezwać ... to ich będe przypalał na dłoniach ... co by nic białego im nie zostało ;) !!!!!!!!promilek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re:Ukraińcy!!?? IP: *.visp.energis.pl 26.04.03, 19:08 a także znaczna liczba przemyskich romów oraz cd-romów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynika Re:Ukraińcy!!?? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 14:05 powinnśmy sie wspierać jako gatunek ludzki, a nie tępić tylko dlatego że , urodził sie akurat w tym miejcu a nie innym. Dla mnie liczy sie człowiek, jego osobowość i jakim jest człowiekiem, a nie skąd pochodzi.A tyle mówi sie o tolerancji w Polsce.Ztym że tylko sie mówi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!promilek Re:Ukraińcy!!?? IP: *.ultimo.masq 28.04.03, 14:53 Bambus to bambus ... A dobry bambus to martwy bambus ;) Zwłaszcza, jeśli o jego bambusowatości świadczy czarna kiecka ... !!!!!!!!promilek Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pe_dwa Re:Ukraińcy!!?? 28.04.03, 15:15 ja chodzę w białej więc sie nie obrażam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keson Re:Ukraińcy!!?? IP: *.kopernet.org 30.04.03, 08:51 A ilu to w Przemyślu jest Ukraińców tysiąc a może półtora tysiąca. W każdym razie garstka. A w okolicach Przemysla jeszcze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_z_przemysla Re:Ukraińcy!!?? 30.04.03, 13:17 Gość portalu: keson napisał(a): > A ilu to w Przemyślu jest Ukraińców tysiąc a może półtora tysiąca. W każdym > razie garstka. A w okolicach Przemysla jeszcze mniej. Dokladnie tak, ale w Polsce ludzie mysla ze jest ich wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re:Ukraińcy!!?? IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 13:25 spox.....za jakieś 200 lat nikt nie będzie o tym pamietał i wszyscy będą mówić po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynika Re:Ukraińcy!!?? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 13:27 A ja myśle, dajmy im spokój , niech żyją. Bo nasi też wyjechali i wyjeżdzają za granice i tam zostają pracują i żyją i też pragną spokoju. przecież tak naprawde to naszą ojczyzną jest ziemia,a czy ważne które miejsce,Kraków, Warszawa czy lwów lub Chicago???"Kochajmy ludzi tak szybko odchodzą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeu inni IP: *.retel.pl 02.05.03, 21:23 U nas jest Ukraińców i Białorusinów znacznie więcej, ale pomysłów na pozbycie się ich jest również więcej, więc chyba sytuacja podobna. Tylko to nie jest żadna dyskryminacja z powodu urodzenia w tym czy innym miejscu, Maryniko. jeśli można tak powiedzieć, większość polskich mniejszości to autochtoni, "z dziada pradziada" mieszkańcy tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: inni IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 03.05.03, 10:23 jak indianie w USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeu Re: inni IP: *.retel.pl 10.05.03, 22:04 > jak indianie w USA ale nie w rezerwatach (jeszcze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grypsio Re: inni IP: *.mszana-dolna.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 23:32 poczekamy, zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś