Gość: 45bezrobotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 05:49 ..rodzice Panowie z policji powinni tak dopiier....ić drechom na dołku, aby mieli ochote ogladać mecz wyłacznienie w TV ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pysio Re: Kibice- półmózgi...przeciez za straty zapłacą IP: 213.25.24.* 29.03.09, 07:12 Jesteś człowieku niezorientowany. Nie widziałeś karetek.A może myślałeś że to karetki po "panów Milicjantów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45bezrobotny Re: Kibice- półmózgi...przeciez za straty zapłacą IP: *.tktelekom.pl 29.03.09, 07:15 nie rozśmieszaj mnie bo mam zajady... pracuje tam i jestem doskonale zorientowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 08:47 Zastanawiałam się, w którym wątku umieścić swój post, ponieważ zupełnie niepotrzebnie powstało ich aż tyle. Pozwolę sobie zauważyć, że mnożenie wątków oraz doniesienia prasowe na pierwszych stronach, wzorem GW, to zaspokajanie podstawowej potrzeby pseudokibiców, potrzeby uwagi i docenienia. Wczoraj rano , idąc przez Rynek miałam okazję przyjrzeć się grupie około stu młodych chłopców, gimnazjalistów, z których żaden nie miał więcej niż 15 lat. Dresy, szaliki, kapturki i pustka w oczach.... Chęć przynależności, jest bardzo silną potrzebą w tym wieku i jestem przekonana, że wielu z nich znalazło się tam tylko i wyłącznie z jej powodu. Brak uwagi i akceptacji w rodzinie ( głównie środowiska patologiczne i niewydolne wychowawczo), brak sukcesów w szkole, brak ideałów i brak alternatywnych zajęć są głównymi przyczynami przestępczości młodocianych i nie pozbędziemy się problemu za pomocą gumowych kul i armatek wodnych, ale możemy mu przeciwdziałać w przyszłości np organizując zajęcia sportowe i rozwijające inne zainteresowania. Tą młodzież można uratować przed nią samą, ale trzeba pokazać inne, wartościowe drogi samorealizacji potrzeb. Zadanie dla nas wszystkich.... P.S. A co do kwestii uczestnictwa w meczach, czy nie lepiej by było wprowadzić obowiązek opieki dorosłego nieletniemu "kibicowi"? Rozwiązany zostanie problem braku odpowiedzialności, którą poniesie opiekun oraz zmieni się struktura wieku na stadionie, o rozwijaniu więzi w rodzinie nie wspominając:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: IP: 213.25.24.* 29.03.09, 11:58 No wreszcie coś sensownego zaproponowała Fanka. Ale na tym nie ma zysku i prawdopodobnie będzie to wołanie na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Kibice- półmózgi...przeciez za straty zapłacą IP: 213.25.24.* 29.03.09, 11:55 Nie dziwię się twoim zajadom bo uzasadnić barbarzyństwo i głupotę jest prawie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś