Dodaj do ulubionych

do adminów .

14.07.04, 22:52
Przepraszam ze tak wyskakuje ale jestem troszke zbulwersowana tym co ostatnio
tu czytam (nie jestem tu bez winy).
Kochane albo zmieńce tytuł albo nie długo zaczna do Was z katarem przychodzić
i pytać jakie smarkatki najlepsze !!!
Przepraszam za ten post mogłam na jakiegoś priv-a

Kasia
Obserwuj wątek
    • agablues Re: do adminów . 14.07.04, 23:04
      Kasiu, nie denerwuj się :-)
      To się bardzo rzadko zdarza, a po odpowiedzi Danki pewnie się już nie zdarzy.
      P.S. (prywata) - doszły zdjęcia?
      Pozdrawiam A.
      • kasia_kp Re: do adminów . 14.07.04, 23:14
        Ago przepraszam ale przy tym forum moje emocje sie chwieja .

P.s.
        Zdjęcia ... - Aguś to dla mnie takie wazne ! - naprawdę brak mi słów !
        napisze priv .

Kasia
        • wustyle Re: do adminów . 14.07.04, 23:29
          dziewczyny o co chodzilo z tymi "smarkatkami"?

tata Laury
    • gonia311 Re: do adminów . 19.07.04, 10:43
      Witam. Wiem, że może wkurzę Was tym postem, ale muszę to napisać. Tytuł tego
      forum każda(y) z Was zna. Chore dziecko... , musicie zdać sobie sprawę z tego,
      że dla mam nawet zwykły katar u dziecka może być powodem wielkich zmartwień.
      Piszę to i poprę własnymi doświadczeniami z okresu kiedy każdy katar u mojej
      córki budził trwogę i nie pozwalał spać w nocy. Taki katar niby zwykła,
      powszechna infekcja... U mojej córki jednak był on zapowiedzią zapalenia
      krtani. Nie spałam całymi nocami i miesiącami z obawy, że Karolinka zacznie się
      znów dusić a ja tego nie usłuszę i nie będziemy mogli jej pomóc. Zreszta i tak
      nie mogliśmy tego zrobić sami, jednak mogliśmy dowieźć ją w porę do szpitala
      gdzie spędziła prawie dwa lata swojego zycia. Zaczynało się od kataru, potem
      zap. krtani a kończyło najczęściej zapaleniem płuc. Spędziłysmy w szpitalu
      mnóstwo czasu a takie nocne wyjazdy do szpitala miały miejsce jeden, dwa razy w
      m-cu i prawie za każdym razem zostawałyśmy tydień lub dwa. Patrzyłam jak moje
      dziecko się dusi i modliłam za każdym razem żebyśmy tylko zdążyli dojechać...
      Teraz Karolina ma 7 lat i jest "zdrowym" dzieckiem. Pomógł nam miesięczny pobyt
      w sanatorium. Własciwie nie wiem dlaczego piszę to wszystko, chyba dlatrego
      żebyscie wiedzieli, że i zwykły katar może stanowić dla rodziców problem...
      Oni nie mają zamiaru Was wkurzać ani obrażać "błachymi" pytaniami, poprostu
      tacy są rodzice, martwią się o swoje dzieci bez względu na to jak bardzo
      chorują i szukają pomocy gdzie się da....
      Pozdrawiam.
      Gosia
      • melka_x Re: do adminów . 19.07.04, 10:53
        Gosiu my doskonale rozumiemy, że każda choroba dziecka dla rodziców jest
        ogromnym zmartwieniem. Ale do rozstrząsania kataru jest forum na e-
        dziecko "Zdrowie". Nazwa tego brzmi "Chore dziecko, STRATA dziecka". Są tutaj
        rodzice, którzy nie stracili i nie stracą swoich dzieci, ale są one poważnie
        chore, niepełnosprawne. Natomiast alergie, wysypki, katary to zupełnie inna
        sprawa.
        Pozdrawiam
      • ewamonika1 Re: do adminów . 19.07.04, 10:54

Upał tak działa, czy co?
        Czy to takich chorób nie wystarczy forum edziecko zdrowie?
        Czy wyrażenie strata dziecka w tytule nie sugeruje, że chodzi o choroby często
        nieuleczalne lub nieoperacyjne?
        • gonia311 Re: do adminów . 19.07.04, 11:04
          Za każdym razem kiedy wiozłam córkę do szpitala mogłam ją stracić, czasem
          pomagała tylko intubacja a ja sama tego nie mogłam zrobić. Liczyły się
          minuty... Nie chcę Was przekonywać że, taka choroba to najpoważniejsze
          schorzenie na świecie, jednak patrzyłam jak mała łapała ostatnimi siłami
          powietzre w małe płucka i pamiętam jej oczy w tych chwilach. Zresztą może macie
          rację... to była tylko alergia...
          Przepraszam jeśli którąś z Was uraziłam, nie miałam takiego zamiaru...
          Modlę się za wszystkie aniołki i dzieci te chore i te zdrowe...
          Pozdrawiam
          • gonia311 Re: do adminów . 19.07.04, 11:07
            I jeszcze jedno.
            Wiem co to znaczyć stracić dziecko, chociaż Anka była zdrowa, zginęła w wypadku
            mając 4 latka. To było dawno i staram się nie wracać do tych wspomnień, wolę
            pamiętać te piękne chwile i jej uśmiech...
          • melka_x Re: do adminów . 19.07.04, 11:09
            Gosiu ja nie chciałam powiedzieć, że to tylko alergia, źle mnie zrozumiałaś.
            Chodziło mi to, że nazwa forum "chore dziecko, strata dziecka" powinna
            sugerować, że to nie jest dobre miejsce żeby radzić się w przypadku kataru.
            Wiadomo, że granica od której można mówić o ciężkiej chorobie jest płynna,
            sporo więc zależy od dobrej woli mam.
            Pozdrawiam serdecznie
            • gonia311 Re: do adminów . 19.07.04, 11:14
              Wiem co miałaś na myśli melko. Doskonale rozumiem, sama się modliłam kiedyś o
              katar, kaszel, biegunkę itp. byle nie zapalenie krtani...
              Czytam "Was" zawsze po cichutku i całym sercem jestem z Wami.
              • natkaszczerbatka Re: do adminów . 19.07.04, 11:22
                z tego co zrozumiałam to chodzi tu raczej o choroby Nieulaczalne, takie jak
                choroby genetyczne, wrodzone upośledzenia i inne - przy których absolutnie ma
                ma żadnej szansy na wyleczenie ... żadnej, żadnej, absolutnie żadnej. Ciężka
                choroba na całe życie, a w niektórych przypadkach pewne bardzo krótkie
                życie ... Czy tak?
                Dlatego może dziewczyny sie tak wkurzyły o to zapalenie krtani.

Pamięci dzieci, które śpiewają w kamieniu
                • gonia311 Re: do adminów . 19.07.04, 11:28
                  Wiem i nie miałam zamiaru pisać o chorobach mojej córki tylko stanąć troszkę w
                  obronie mam, które zadają "błache" pytania bądź piszą posty typu "współczuje".
                  Wiem, że nie mają złych intencji ani nie chcą Was wkurzać, poprostu nie
                  rozumieją...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka