ysssa 21.10.04, 13:49 dostała mwyniki APF norma 44 - 110 mi wyszło 19,21 :(((( jestem zrozpaczona, nie wiem co robić, moja gin dziś nie przyjmuje ...a ja płaczę.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamainiania Re: :((((( POMÓŻCIE 21.10.04, 21:57 Witaj, najważniejszy jest spokój.Nie daj się zwariować. Spokojnie poczekaj aż będzie przyjmowała i idź. Płaczem niczego nie zdziałasz. Wiem, bo przeszłam przez wiele burz - uwierz. Przytulam i pozdrawiam - Agnieszka. Odpowiedz Link
ysssa Re: :((((( POMÓŻCIE 22.10.04, 11:08 dzięki za wsparcie. Powiem tak, co do norm do zle spojrzałam na tydzień i moja wynosi od 37 do 98 (zawsze troche nizej niz 44), po drugie wiele, wiele czytałam na temat AFP i sam wynik AFP to nie jest wyrok. To że jest obniżony może zależec od wielu czynników jak waga,wiek itp...Większe prawdopodobieństwo ma test PAPPA ale to też ma tylko charakter informacyjny. Wyczytałam też, że obniżony wynik APF oznacza,że kobieta znajduje się w podwyższonej grupie ryzyka,lecz nie musi oznaczać choroby. I to co mnie podniosło na duchu - WIĘKSZOŚĆ KOBIET Z OBNIŻONYM AFP RODZI ZDROWE DZIECI. To na razie tyle, w poniedziałek ide do ginka to dowiem się więcej, może skieruje mnie na badania to wtedy będzie pewne. Nie można dać się zwariować. Pozdrawiam i dziękuje. Odpowiedz Link
tarba Re: :((((( POMÓŻCIE 22.10.04, 20:50 Issa słuchaj ja też tak miałam i dziecko z tej ciąży jest najzdrowsze na świecie -moja 5-letnia królewna.Ale domyślam się co czujesz bo sama czekałam na wizytę 3 dni i do tej pory je pamiętam. 3maj się ciepło.Baśka Odpowiedz Link
ysssa Re: :((((( POMÓŻCIE 23.10.04, 20:31 tarba nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś jeszcze bardziej na duchu:)) wokół wszyscy mi mowia ze mus i być ok, bardzo bardzo dziekuję, najważnejsze mieć wokół takich ludzi i sie nie załamywać . Odpowiedz Link
ysssa Re: :po wizycie... 26.10.04, 07:46 Byłam wczoraj u mojej gin, pokazałam je jto moje "wspaniałe" AFP. Gin powiedziała że najważniejsze, że nie jest ponad normę a wyniki niższe ostatnio są w modzie. Powiedziałam jej, że i tak mi mo wszystko denerwuję się co i jak to mi poleciła USG kolorowe 3D u dr Roszkowskiego lub Morawskiego. Teraz pozostało mi tylko spokojnie czekać na to USG, a potem zobaczę ... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dodam, że słyszałam wczoraj serducho mojego maluszka :)) biło jak oszalałe :)) Pozdrawiam Ysssa + 17 t. maleństwo Odpowiedz Link
tarba Re: :po wizycie... 26.10.04, 11:19 Proszę napisz koniecznie po USG.3mam kciuki za was Odpowiedz Link