matylda741 10.12.04, 12:58 wydaje mi się że moje 4-o letnie dziecko niedosłyszy. jakie sa objawy niedosłyszenia i jak wygląda badanie na stwierdzenie niedosłuchu. Dziecko słabo i niewyraźnie mówi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala64 Re: dziecko niedosłyszące 10.12.04, 18:33 badanie sluchu we snie fizjologicznym jest bez bolesns,zakladaja maluszkowi sluchawki na uszka podlanczaja pod komputer i sprawdzaja jakie fale odbiera mozg.A czy maly reaguje na jakies pytania i czy je rozumie?jak reaguje na zabawki grajace o to moga sie pytac.a zeby sie dostac do poradni audiologicznej musisz miec skierowanie od lekarza rodzinnego Odpowiedz Link
anatemka Re: dziecko niedosłyszące 10.12.04, 22:11 polecam Ci to forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16350 Odpowiedz Link
matylda741 Re: dziecko niedosłyszące 13.12.04, 13:24 dziękuję za strony i odpowiedzi. Moje dziecko zostało wyłapane w przedszkolu przez pielęgniarkę na rutynowym bilansie 4-o latków. Nie słyszy cichej mowy i szeptania, a wcześniej i teraz miewa "niekończace się katary". Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link