Dodaj do ulubionych

Leniwe jelita

27.12.04, 13:45
Witam.Mój synek ma zespół wad wrodzonych,najbardziej jednak cierpi z powodu jak to określili lekarze"leniwych jelit".Bez środków przeczyszczających i lewatywy Baruś nie może zrobić kupki.Męczy się okropnie,często wymiotuje jak już przez parę dni nic nie zrobi.Najgorsze,że środki przestają działać i musi przyjmować coraz większe dawki.Boję się,że uzależni się całkiem od nich i w końcu zostaną tylko lewatywy.
Może ktoś ma albo miał taki problem i znalazł sposób na jego rozwiązanie?
Proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mmmmmm2 Re: Leniwe jelita 27.12.04, 13:53
      Hej, zapytaj lekarza czy możesz podać synkowi Colon C - 1 łyżeczka rozpuszczona
      w szklance napoju popita kolejną szklanką przed śniadaniem i to samo przed
      kolacją. Fakt, że jestem osobą dorosłą, ale problem ten sam - bez ziółek albo
      innych tabletek przeczyszczjących nie szłam do toalety 7-8 dni. Po czym nie
      wytrzymywalam i brałam tabletkę. I rzeczywiście - takie środki uzależniają, a
      Colon C - nie. Ale lepiej sprawdź skład i zapytaj lekarza czy dziecku możesz to
      podać (z tego co wiem są to tylko zioła które nie uzależniają).
      Powodzenia!!!
      Ewa - mama Aniołka Julii
      • agunia33 Re: Leniwe jelita 27.12.04, 13:57
        Ewo dzięki za radę,zapytam lekarza bo nie słyszałam o tym środku a różnych rzeczy już próbowaliśmy.
        Pozdrawiam
        • mmmmmm2 Re: Leniwe jelita 27.12.04, 14:28
          Hej, mam nadzieję że ten środek pomoże Twojemu synkowi, trzymam kciuki. Ja już
          próbowałam chyba wszystkiego - owoce, warzywa, kapusta, chleb razowy, śliwki
          suszone, szklanka wody przegotowanej na czczo, woda z cytyną na czczo i nic. Te
          wszystkie rady lekarzy dzialają jak ktoś nie ma aż takich kłopotów.
          Colon C można kupić w aptece - na początek (o ile lekarz się zgodzi) kup małe
          opakowanie 90g - starczy na ok 9 dni. Już wtedy zauważysz czy to działa na
          synka. Trzymam kciuki za synka!!!
          Ewa - mama Aniołka Julii
          • tyska_edziecko Re: Leniwe jelita 28.12.04, 11:48
            Bardzo dobrze działają owoce kiwi - mocno dojrzałe, jeśli oczywiście Bartuś
            może je jeść.
    • agunia33 Re: Leniwe jelita 29.12.04, 10:42
      Parę dni temu zaczxęłam podawać mu kiwi ale sama kuż nie wiem czy mogę.Bartek już trzeci tydzień choruje,najpierw był zwykły katar,potem doszło zapalenie oskrzeli które nie przechodzi mimo antybiotyku.W tym samym czasie doszły problemy z brzuszkiem,lewatywa.Bierze strasznie dużo leków.Dzisiaj w nocy gorączka ,drgawki,kilka razy wymiotował.Był taki blady,przeżyłam koszmar że coś mu się stanie.Nie wiem skąd te wymioty,może przez dużą ilość leków a może to kiwi bo nic nowego nie jadł.A te dziwne gorączki?Raz na jakiś czas ma w nocy gorączkę,która mija i rano jest o.k.Sama nie wiem co o tym myśleć,u lekarza byliśmy trzy razy w ciągu ostatnich dni,z drugim lekarzem konsultuje się przez telefon i oni każą sie nie przejmować tak.Ale jak tu się nie przejmować?
      • annulak Re: Leniwe jelita 30.12.04, 17:17
        Mojej malej dr Albrecht zalecil brac lactulosum i jest lepiej.Ja tylko
        rozmawialam z nim przez tel. gazety Dziecko,ale mam tel do niego do prywatnego
        gabinetu (niedawno zdobyty).Moge podac,napisz na gazetowy.Pozdrawiam
    • karo18 Re: Leniwe jelita 30.12.04, 18:46
      u mojego syna podobny problem żadne leki nie pomagają nawet tu juz opisane
      muszę co wieczór mechanicznie pobudzać kiszke stolcową do pracy jest to może
      nieprzyjemny zabieg ale od 15 lat nie mam żadnych problemów ze stolcem. przy
      porażeniu jelit nie ma perystaltyki. Jak zawiodą różne sposoby radze
      spróbować.Trzymaj się
      • agunia33 Re: Leniwe jelita 30.12.04, 20:01
        Karo18 - zobaczyłam na liście gdzie mieszkamy,że jesteś z Rzeszowa,ja również.No i mamy podobny problem.Jak chcesz to napisz na priv,odpiszę napewno a przy okazji napisz jak ty pobudzasz kiszkę stolcową do pracy?
        Pozdrawiam
    • agunia33 Re: Leniwe jelita 30.12.04, 19:24
      Bartuś dość długo brał lactulosum ale nic to nie dało.Teraz bierze x-prep.Jest różnie,z regóły co jakiś czas trzeba mu zwiększać dawki.
      Nie wiem co myslec o tym podrażnianiu kiszki stolcowej(nie wiem nawet jak to robić)bo bartuś i tak już jest wymęczony ćwiczeniami,badaniami i wogóle.
      Ale dzięki za odpowiedzi - wszystkie rady są cenne,trzeba próbować wszystkiego.
      Pozdrawiam.
    • karo18 Re: Leniwe jelita 30.12.04, 20:57
      nie wiem jak wejść na priv dopiero internet mam od paru dni i wszystkiego się
      uczę chętnie nawiąże z tobą kontakt udziel mi wskazówek
    • agunia33 Re: Leniwe jelita 30.12.04, 21:48
      Karo - napisz na agunia03@interia.pl.Tam częściej zaglądam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka