29.07.05, 21:27
Właśnie zobaczyłam, ze czatu już nie ma :(
Szkoda...

Najpierw zawieszenie strony, teraz czat.
Trudno. Natko, dziękuję Ci, za założenie i prowadzenie, przez niespełna rok,
strony, która miała byc oficjalną stroną forum.

Aga
Obserwuj wątek
    • heath2 Re: Czat 29.07.05, 21:32
      Witajcie po urlopie.Proszę, napiszcie, o co chodzi z tym czatem.Nie moge wejść
      od ok. miesiąca, a teraz aga pisze, ze go nie ma. Nie znam się na
      administrowaniu stronami internetowymi, wytłumaczcie.
      • agablues Re: Czat 29.07.05, 21:48
        Najpierw powstała strona choredziecko-stratadziecka, która w założeniu miała
        być oficjalną stroną forum. Wszystkim bardzo się ten pomysł podobał. Potem na
        stronie pojawił się czat. Stronę i czat założyła z własnej inicjatywy
        Natkaszczerbatka. Jakiś czas temu na stronie pojawił się komunikat, ze strona
        nie będzie już aktualizowana. A dzisiaj, chcąc wejść na czat, zobaczyłam, ze
        czatu już nie ma.

Oczywiście zakładanie i prowadzenie strony forumowej nie jest żadnym przymusem,
        ale wydaje mi się, ze jeśli się już nie ma czasu, ochoty czy siły, by takową
        prowadzić dalej, to można jakoś poinformować ludzi, dla których ta strona była
        ważna. Można powiedzieć o tym na forum, wtedy nikt nie były zaskoczony. Mozna
        też przekazać komuś innemu prowadzenie strony ( szczerze mówiąc nie znam się na
        tym i nie wiem czy jest to technicznie możliwe, ale zakładam, ze tak), może
        znalazłby się chętny? Nie rozumiem też powodów dla zamknięcia czata :(

W każdym razie strony i czata juz nie ma.
        Aga
    • bunio1 Re: Czat 29.07.05, 21:42

Szkoda zawsze można było poczatować z innymi ,dziękuje Adam.
      • agablues Re: Czat 29.07.05, 21:50
        ja właśnie miałam sprawę do Ciebie Adamie.
        Czy masz gg?
        pozdrawiam, aga
        • heath2 Re: Alusia-Alice 29.07.05, 22:03
          Szkoda, myslę, ze wkrotce cos sie wyjasni.Czy mozna gdzies zobaczyć zdjecia
          malej dziewczynki o pięknym imieniu?
          • agablues Re: Alusia-Alice 30.07.05, 13:33
            Poszperaj na forum Zobaczcie ( szukaj mojego nicka), a na pewno znajdziesz :)
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=621
            pozdrawiam, aga
        • bunio1 Re: Czat 29.07.05, 22:15

Alicjo wysłałem moje gg na poczte gazetową,pozdrawiam.
    • annall Re: Czat 30.07.05, 09:55
      Aguś, myślę tak samo
      tym bardziej że swego czasu jak pamiętasz zbierane byłu pieniążki na sronę:(
      szkoda że tak to wyszło...
      Bez słowa, bez wytłumaczenia, a ja myślałam, że jesteśmy dorosłymi- cóż
      pomyliłam się widać...
      Boję się tylko że za jakiś czas i strona ze światełkami zniknie...
      pozdrawiam
      Ania
      • natkaszczerbatka strona nadal funkcjonuje!!!! 30.07.05, 13:31
        Naturalną kontynuacją strony www.choredziecko-stratadziecka.org jest strona
        www.dlaczego.org.pl
        Znalazło się tam większość materiałów ze strony chore-strata. Uważam zatem że
        strona nadal istnieje lecz pod inna nazwą, co zresztą jest napisane na stronie
        chore-strata, który to link Aga skasowała z wizytowki forum.

ZAPRASZAM WSZYSTKICH NA STRONĘ WWW.DLACZEGO.ORG.PL bo jest to wlasciwie strona
        o tej samej tematyce i nie rozumiem dlaczego ze strony Agiblues sa jakieś
        wątpliwości.

Skasowanie czatu, wydawało mi sie naturalnie w momencie skasowania linku do
        strony w wizytówce forum.

Jesli chodzi o pieniądze, za które została wykupiona domena www.chordziecko-
        stratadziecka.org to mam liste osób które złożyły się na tą strone. Te same
        mniej więcej osoby postanowiły założyć stronę www.dlaczego.org.pl

Znowu zupełnie nierozumiem na czym polega problem.

STRONA NADAL FUNKCJONUJE, TYLKO POD INNĄ NAZWĄ a na dodatek jest o tym
        informacja na stronie chore-strata.

Nazwa choredziecko-strata dziecka okazała sie trochę przydługa jak na nazwe
        strony. Po konsultacji ze specjalistami - webmasterami i ich radach, że taka
        długa nazwa zniecheca do wizyt na stronie, żle indeksuje sie w wyszukiwarkach,
        sprawiając sporo kłopotów z jej odnalezieniem w sieci, postanowilismy zmienic
        nazwę na krótsza.

Osoby które są zainteresowane przekazaniem domeny chore-strata proszę o kontakt
        ze mną. NIe ma w tej chwili żadnych przeciwkazan do przekazania domeny.

• agablues Re: strona nadal funkcjonuje!!!! 30.07.05, 13:42
          strona Dlaczego jest stroną organizacji DLACZEGO, która nie ma prawie nic
          wspólnego z forum chore dziecko/strata dziecka poza tym, ze
          1. jest o podobnej tematyce
          2. założyły ją osoby, które wywodzą się z forum, a postanowiły z niego odejść i
          założyć organizację Dlaczego

Wiadomości i terści są przeniesione, bo to Ty, Natko, je redagowałaś.

Co do listy osób, ja jej nie znam, ale chyba nie wszystkie te osoby były pytane
          czy chcą nowej strony. Ale może się mylę.

Może to nie jest problem, ile mały zgrzyt. Jak napisałam, wystarczyło napisać
          wcześniej o swoich zamiarach w związku ze stroną i czatem, i pewnie każdy by
          zrozumiał. Natko, masz pełne prawo zakładać, przenosić itd i nikt Cię nie
          będzie zmuszał do prowadzenia strony forumowej, ale wystarczyłoby kilka słów
          wyjaśnienia. Tak myślę.
          Pozdrawiam, aga
          • natkaszczerbatka Re: strona nadal funkcjonuje!!!! 30.07.05, 14:10
            "wystarczyło napisać wcześniej o swoich zamiarach w związku ze stroną i czatem"

Wyjaśnienia .. owszem ... ale każde wspomnienie o DLACZEGO na tym forum
            wywołuje Twój Ago protest. Zresztą wyjasnienie znajduje się na stronie
            www.choredziecko-stratadziecka.org - wszystkich tam zapraszam.

Bez wyjasnień zresztą zostały skasowane linki do naszej strony i do
            światełek ...
            Skasowałaś link do strony chore-strata, a przecież to tam się znajdował czat?
            Może się okazać że czat nadal istnieje, więc o co chodzi? Sama zdecydowałaś że
            ze strony już na czat nie wchodzimy ...

A zresztą zupełnie nie chciałabym wywoływać sporów. Nasze strony są stronami o
            podobnej tematyce i zupelnie nie rozumiem w tym kontekscie dlaczego jedna w
            stosunku do drugiej ma być konkurencją. Na naszej stronie, a także często na
            naszym forum często są linki do forum chore-strata (chyba że sobie Agnieszko,
            tego nie zyczysz, to skasujemy) bo problemy o jakich piszemy sa bardzo podobne
            i wydaje się to całkiem naturalne.

Jeżeli są jakieś osoby, które złożyły się na domenę chore-strata a nie wyrażają
            zgody na stronę "Dlaczego" proszone są o kontakt.

• agablues Re: strona nadal funkcjonuje!!!! 01.08.05, 00:12
              natkaszczerbatka napisała:

>
              > Wyjaśnienia .. owszem ... ale każde wspomnienie o DLACZEGO na tym forum
              > wywołuje Twój Ago protest.

Natko, to nie jest prawda. Nie było żadnych protestów z mojej strony, kiedy
              poinformowaliście, tu na forum, o powstaniu Dlaczego. Nie było zadnego
              protestu, kiedy pisaliście o ulotkach ( na których, nota bene, nie było adresu
              do forum Chore/strata). Podobnie, kiedy Gosia malomi pisała o forum nt
              terminacji ciąży. O ile sobie przypominam, sama wpisywałam linka do tego forum
              jednej dziewczynie, która o to pytała.

Poza tym, na tym forum regularnie i dosyć często przewijają się sygnaturki z
              linkiem dl Dlaczego, a żadnych protestów z moje strony nie było. Więc pisanie,
              ze każde wspomnieniena tym forum o Dlaczego wywołuje mój protest, bardzo mija
              się z prawdą.

>
              > A zresztą zupełnie nie chciałabym wywoływać sporów. Nasze strony są stronami
              o
              > podobnej tematyce i zupelnie nie rozumiem w tym kontekscie dlaczego jedna w
              > stosunku do drugiej ma być konkurencją.

Natko, o jakiej konkurencji mowa? to chyba jakieś nieporozumienie.
              Jeżeli już wszystko jasne, to chyba możemy zakończyć tę sprawę.
              Pozdrawiam, aga
        • annall Re: strona nadal funkcjonuje!!!! 30.07.05, 13:49
          natko:)
          oczywiście miałaś prawo przenieść stronę, zlikwidować czat itp- bo to Ty kochana
          ją redagowałaś, prowadziłaś- ok. Tylko uważam , że Aga ma rację- wystarczyło na
          tym forum o tym napisać...no cóż mały zgrzyt z tego wyszedł...a mozna przeciez
          na spokojnie...
          Pozdrawiam
          Ania
        • natkaszczerbatka Re: strona nadal funkcjonuje!!!! 30.07.05, 13:53
          jeszcze jedno.
          Pragnę zauważyć że oficjalną stroną forum chore-strata jest strona
          www.e-dziecko.pl
          Strona chore-strata była przez moment taką prywatną forumową stronką, a w
          pewnym momencie miałam wielki problem, bo trudno mi było znależć osoby chętne
          do współpracy i dalszego rozwoju strony. Nie wiem czy pamiętacie moje
          rozpaczliwe ogłoszenia ... Takiej strony nie można prowadzić w pojedynkę!
          Uwierzcie mi! Potrzebni są współpracownicy! I nie tylko deklaracje pomocy, ale
          konkretne działania.

Nowa strona www.dlaczego.org.pl współpracuje z pozarządową organizacją, która
          nigdy (a istnieje ponad 80) lat nie rościła sobie komercyjnych ambicji.
          Organizacji, która działa na rzecz rodziny i dziecka i beziteresownie pragnie
          im pomagać. Dalszy rozwój strony widzę tylko u boku takiego typu organizacji.

Pragnę wszystkich uspokoić, że strona jest, nawet ma się bardzo dobrze! I
          wszystkich na nią zapraszamy. Udało nam się pozyskać konsultantów w postaci
          psychologa, pedagoga specjalnego oraz osoby duchownej, które stale z nami
          współpracują, m.inn. uczestnicząc w kameralnym forum dyskusyjnym.

Jeśli chodzi o stronę ze światełkami, to od samego początku była to część
          strony www.republikadzieci.org funkcjonującej w internecie od trzech lat
          zupelnie niezależnie. Obiecuje, że nie zniknie ona, przynajmniej do momentu
          kiedy będzie to zależało ode mnie.

• annall natko:) 30.07.05, 14:16
            dziękuję za wytłumaczenie.
            Ania
            • natkaszczerbatka Re: natko:) 30.07.05, 14:39
              a no własnie, jakieś dziwne nieporozumienie

A tak na marginesie, www.polczat.pl ma jakieś powazne problemy, bo w ogóle nie
              można wejśc na tą stronę (a tam został założony czat) stąd moze także wynikać
              problem z wejściem na czat (jak ktoś pisał - od miesiąca)
              Nie chciałabym żeby to było kojarzone ze mną, bo niestety na działanie polczatu
              nie mam wpływu.
              • kama.garbi Re:agablues, natko:) 31.07.05, 13:49
                a ja zaglądam codziennie i na choredziecko-stratadziecka i na dlaczego i nie
                widze między tymi stronami żadnej konkurencji bo przecież i jedna i druga
                strona dotyczy mnie...nas
                • zorka7 Re:agablues, natko:) 31.07.05, 20:17
                  To prawda - polczat szwankuje od dłuższego czasu. Przynajmniej tak to widać z
                  perspektywy mojego komputera.
                  • heath2 Re:czat 31.07.05, 22:07
                    A ja nadal nie mogę wejść...Byłam juz wczesniej na www.dlaczego , ale Czat nie
                    reaguje.A jeśli chodzi o pieniądze, to z chęcią się dołożę, nic o zbiórce nie
                    wiedzialam.Dajcie znac, jak.
                • agablues Re:agablues, natko:) 01.08.05, 00:16
                  Bo nie ma żadnej konkurencji
                  Forum to forum, tu się przede wszystkim "gada", a org Dlaczego ma na celu
                  konkretne działania, które sa wykonywane przez określoną grupę ludzi
                  działających w tej org.
                  pozdrawiam, aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka