Dodaj do ulubionych

Kursy językowe - UJ

10.10.06, 15:37
Witam,
chciałabym przekazać zainteresowanym, że na Jagiellońskie Centrum Językowe
prowadzi kursy j. obcych dostępne dla wszystkich, ale doktoranci UJ płacą 400
zł za semestr. Właśnie mi żal, że nie uruchomiono jęz. hiszpańskiego na
poziomie III. roku nauki, bo zgłosiło się tylko 4 chętnych. W Cervantesie ten
sam kurs będzie kosztował 2 razy drożej, czyli już nie dla mnie... A w Centrum
UJ ten akurat język jest nauczany przez rodowitych Hiszpanów.
Polecam - może od II semestru?
Obserwuj wątek
    • flamengista a ja nie polecam 10.10.06, 15:53
      Wystarczą mi wspomnienia z lektoratów na UJ, żeby od kursów językowych JCJ
      trzymać się z daleka. Przecież to ci sami lektorzy tam uczą!

W przypadku tych kursów idealnie sprawdza się powiedzenie: co tanie, to drogie.

Warto wysupłać więcej i pójśc do Cervantesa czy Porto Alegre.
      • taktyl Re: a ja nie polecam 10.10.06, 16:27
        ja tez raczej nie polecam; uczylam sie tam niemieckiego - odbebnianie cwiczen z ksiazki; podchodzilam z duzym zapalem i na poczatku bylo ok, ale z czasem zaczelo mnie to meczyc; w nauce jezykow potrzebne jest troche wiecej dynamiki; znajomi z angielskiego tez nie byli jakos super zadowoleni; bardzo szkoda bo oferta cenowo znakomita; ale jak wszedzie - jak ktos jest zaciety, i chce sie nauczyc to ma taka szanse;
        aha - ogromny minus: brak prac pisemnych (wypracowania, listy itp), przynajmniej na moim kursie
      • anmari2 Re: a ja nie polecam 10.10.06, 18:26
        Może przeczytaj uważniej, co napisałam... W JCJ niektórych języków uczą native
        speakerzy - ja akurat mam doświadczenia z hiszpańskim. Mój lektor uczył
        równolegle na Wenecji i w Cervantesie, ale wiadomo, gdzie bardziej opłacało mi
        się do niego chodzić...
        Wydaje mi się, że oczywiście oprócz naszego zaanagażowania, kluczową sprawą jest
        odpowiedni lektor. Tu renoma szkoły i cena kursu niczego nie gwarantuje -
        uczyłam się kiedyś niemieckiego w Goethem i wynik był bardzo mizerny, bo
        lektorce brakowało dynamiki i co chwilę mówiła po polsku (na zajęciach dla
        średniozaawansowanych).
        Zgadzam się z Autorem/Autorką postu niżej, że w JCJ brakuje testów i sprawdzania
        wiedzy, które są także źródłem informacji zwrotnej dla lektora o postępach, nie
        tylko bodźcem dla nas, by powtórzyć materiał.
    • zloty_delfin Re: Kursy językowe - UJ 10.10.06, 22:22
      Czy rekrutacja w tym semestrze została już zakończona?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka