Dodaj do ulubionych

Podanie o pracę na uczelnię

22.01.08, 18:15
Mam pytanie do tych szczęściarzy, którzy wykładają na uczelni!

W jaki sposób zdobyliście tę pracę? Czy udaliście się bezpośrednio do gabinetu rektora czy też zostawiliście najpierw podanie o pracę w dziekanacie i czekaliście, aż Was wezwą? A co z uczelniami oddalonymi o setki km? Cv wysyłaliście pocztą? Zamierzam rozesłać swoje CV do kilku miejsc w Polsce i zastanawiam się do kogo zaadresować list - do dziekanatu czy bezpośrednio do rektora (i chodzi mi po głowie myśl, czy tak można, czy też na dzień dobry koperta czasem nie wyląduje w koszu). I jeszcze jedna kwestia - od razu w podaliście przedmioty, z których chcieliście prowadzić zajęcia? Czy luty to dobry miesiąc na szukanie pracy na uczelni?

Czy moglibyście się podzielić Waszymi doświadczeniami? Bo jeśli nie na tym forum, to już nie wiem gdzie mogłabym szukać odpowiedzi na te pytania!

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • carnivore69 Re: Podanie o pracę na uczelnię 22.01.08, 18:59
      W odpowiedzi na wszystkie sensowne pojawiajace sie w danym roku ogloszenia -
      czesc DHL-em, czesc zwykla poczta.

> I jeszcze jedna kwestia - od razu w podaliście przedmioty, z który
      > ch chcieliście prowadzić zajęcia?

Zainteresowania dydaktyczne mozna zasygnalizowac (nie w celu wykazania braku
      elastycznosci, lecz raczej w celu pokazania, ze takowe sie posiada).

> Czy luty to dobry miesiąc na szukanie pracy na uczelni?

Zalezy jaki ma byc (geograficzny) zasieg Twoich poszukiwan i w jakiej dziedzinie
      chcesz pracy szukac (w niektorych miejscach rynek na ten rok pewnie jeszcze nie
      jest zamkniety).

Pzdr.
    • mmoni Re: Podanie o pracę na uczelnię 23.01.08, 23:03
      Już się wypowiadałam na ten temat w wątku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=47078&w=74698052
      więc nie będę się powtarzać.

Tematyka doktoratu w CV (już lub prawie obronionego) z grubsza rzecz biorąc
      warunkuje tematykę zajęć, jak sądzę. Jak pisałaś doktorat z układu trawiennego
      lemingów, to raczej nie każą Ci uczyć botaniki, chociaż z drugiej strony nie
      oczekuj, że specjalnie dla Ciebie wymyślą wąskospecjalistyczne seminaria
      lemingologiczne. Piszę tak abstrakcyjnie, bo każda dziedzina nauki pewno ma
      swoją specyfikę.
      • mima777 Re: Podanie o pracę na uczelnię 24.01.08, 07:45
        Mmoni... wielki :*
        Nie wchodziłam na forum "po doktoracie" /jeszcze za wcześnie;) /, ale wiem już
        gdzie adresować :)

Dzięki!
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka