drakulus 04.07.08, 23:40 koniec semestru, czas podsumowania :) mając obowiązkowe pensum studenta-doktoranta = 90h wyrobiłem 170. napewno są lepsi :) hm? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madaminka Re: kto ile godzin dydaktycznych wygadał? 05.07.08, 10:32 A zaplacili ci za to? Czy to wszystko w ramach niebotycznego, polskiego stypendium w wysokosci 1040 zl? jesli tak to wspolczuje bycia wyrobnikiem w imie szlachtnych pobudek pracy dla dobra jakze wspanialej nauki polskiej. Mam nadzidej ze splodzisz wybitny (a jakze moze byc inaczej w Polsce!)doktorat godzac te 170 godzin z praca badawcza. Pozdrawiam Odpowiedz Link
drakulus Re: kto ile godzin dydaktycznych wygadał? 05.07.08, 17:04 madaminka, ale co Cię gryzie? ;) 170h / cały rok to wszak nie tak dużo. spokojnie siedzę sobie i piszę doktorat na miarę nagrody Nobla. oczywiście, że za dydaktykę nie dostałem grosza więcej. za dydaktykę :) Odpowiedz Link
flamengista asystent na uczelni 05.07.08, 15:33 w tym roku słabiutko. Pensum 210, a ja razem nieco ponad 300. Ale w przyszłym roku na pewno pęknie pół tysiąca. Tyle że to malutko. Rekordzista wyrabiał powyżej tysiąca. Odpowiedz Link
spwojciech Re: asystent na uczelni 05.07.08, 18:31 pytanie po co? Przecież to nie wyścig... Odpowiedz Link
flamengista nie po co, ale dlaczego 05.07.08, 19:38 Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie pcha się, by wyrobić 1000 godzin rocznie. Przy takim nawale pracy nie ma mowy o rozwoju naukowym. Coś takiego może się zdarzyć raz, na początku pracy. Ok, wpadnie więcej kasy za nadliczbówki. Ale nie cały czas! A sprawa jest prosta. Dzieje się tak dlatego, że często nikt innych zajęć wziąć nie może. I delikwent nie ma wyjścia. Odpowiedz Link
r-kwadrat Re: asystent na uczelni 10.07.08, 21:33 Witam, hehehehe, ja w tym roku wyrobiłem 960 godzin dydaktycznych :) Fajnie co nie? Ale przynajmniej za wszystkie mi zapłacili. Pozdrawiam Odpowiedz Link
krysiulka Re: kto ile godzin dydaktycznych wygadał? 05.07.08, 21:55 Ja byłam "na starej umowie" - pensum 210 godzin plus jakieś 40 nadgodzin. Z tego kilkadziesiąt po angielsku. Kilka lat temu. Odpowiedz Link
krysiulka Zapomniałam dodać... 05.07.08, 21:56 ...że u nas w zakładzie wszyscy doktoranci mieli tyle godzin przez całe 4 lata studiów dr. Odpowiedz Link
tocqueville Re: kto ile godzin dydaktycznych wygadał? 10.07.08, 23:15 210 pensum + 90 nadgodzin Odpowiedz Link