20.11.06, 21:26
mam pytanie, może pojawiło się już kiedyś, czy zażywając topamax zeszczuplał
ktoś z was, a potem, przestając go zażywać, przytył ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kropka991 Re: topamax 20.11.06, 23:26
      Moja córka była szczupłą 13-letnią dziewczynką, ważyła ok. 32 kg. Zaczęła
      zażywać topamax. Nic nie mogła jeść! Schudła tak, że to była skóra i kości. A
      napady jak były częste tak pozostały. Przeszła na inne leki. Teraz ma 21 lat,
      waży 40 kg, je normalnie, napady jak były tak są. Może trochę mniej, może
      wyraźniej poznajemy że zanosi się na napad i podaję wtedy relanium (5mg).
      Często udaje się wyjść z zagrożenia napadem. Topamax był niestety nie dla niej.
      Jak zresztą wiele, wiele innych leków.
      • mirella67 Re: topamax 22.11.06, 15:29
        Topamax to słynny lek przeciwpadaczkowy, po którym się fantastycznie chudnie
        (szkoda, że nie mogę go brać, haha. Podobno blokuje ośrodki w mózgu
        odpowiedzialne za apetyt.
        • scarlette Re: topamax 22.11.06, 20:40
          wiesz, myślę, że wiele osób wolałoby być "puszystymi" czy wręcz otyłymi
          niż "móc brać ten lek"
          pozdrawiam
    • tabby1 Re: topamax 23.11.06, 10:29
      Ja biore topamamax od kilku lat wraz z depakina. Na poczatku przyjmowania tego
      leku schudlam i to znacznie, bo az 12 kilo, po kilku miesiacach sprawa sie
      unormowala i przybralam wszystko z powrotem.
      Pozdrawiam.
      • laka1 do tabby1 22.12.06, 08:11
        jak czułaś się na początku brania tego leku, bo dla mnie to koszamr? Ile to
        potrwa? Pozdrawiam. K.
        • tabby1 Re: do tabby1 04.01.07, 12:25
          Hej laka1.

Ja nie pamietam zebym sie czula specjalnie zle, po innych lekach bywalo gorzej.
          Ale jesli naprawde zle sie czujesz, koniecznie skontaktuj sie z lekarzem, moze
          zmniejszy dawke albo zmieni lek.
          Pozdrawiam serdecznie
          • alicjaa2 Re: do tabby1 04.01.07, 17:20
            hej
            Topamax biore od 5 lat,od czasu kiedy stwierdzono u mnie padaczke.Napady mam
            bardzo rzadko.Na poczatku mialam problemy z przyswojeniem leku,ciagle klopoty z
            koncentracja,ktore nasilaja sie do dnia dzisiejszego.Dwa dni temu mialam wizyte
            w klinice epilpsji w UK.Tutejszy lekarz zapoznal sie z moja historia i dokladnie
            stwierdzil diagnoze,ktorej nigdy nie uslyszalam w Polsce!Dowiedzialam sie ,ze
            moj rodzaj epilepsji nazywa sie JME (juvenile myoclonic epilepsy).Jestem w
            trakcie zmiany leku,ktora potrwa 6 miesiecy.Topamax kompletnie rozstroil moja
            koncentracje,pamiec a takaze przyczynil sie do wywolania depresji,na ktora
            rownolegle lecze sie od roku.Podobno wywoluje on rowniez nagle ataki agresji.
            • very.martini Re: do tabby1 04.01.07, 19:29
              Hmmmm... Czyli młodzieńcza padaczka miokloniczna. Dokładnie to, co mam ja, tylko
              nie musiałam się wybierać za granicę, żeby usłyszeć diagnozę:)
              • alicjaa2 Re: do tabby1 04.01.07, 23:27
                Swietnie przeczytac,ze cos takiego jednak istnieje,probowalam znalezc
                informacjie na polskich www - niestety bez efektu.Swietnie byloby jezeli lekarz
                postawil mi diagnoze na samym poczatku,na dzien dzisiejszy zawdzieczam mu killa
                lat wycietych z zyciorysu...Pozdrawiam.
                • very.martini Re: do tabby1 05.01.07, 00:04
                  Hmmm, google wyrzuciło mi kilkadziesiąt linków...
                  Widać wcześniej trafiłaś do jakiegoś niedouka - przykre. Mi się to zdarzyło
                  kiedyś na nie-neurologicznym froncie, nic miłego i duuuużo straconego czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka