08.04.09, 21:33
witajcie, mam pytanie...czy masaże na urządzeniu typu rolletic są niebezpieczne dla epileptyków? Jeśli tak, to dlaczego? Chciałabym się zapisać,ale nie wiem co myśleć, bo znalazłam w necie ostrzeżenie, że z epilepsją nie wolno się na takich urządzeniach masować ;| nie rozumiem dlaczego, co ma masaż wspólnego masaż z epilepsją?? Poza tym, niektóre salony masażu nie wskazują epilepsji jako przeciwwskazania, a inne tak ;| co myślicie? macie jakieś doświadczenie w tej sprawie? :D pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • tabby1 Re: rolletic 08.04.09, 23:24
      Hej,
      poszłam kiedyś na rolletic, bo koleżanka jest wielbicielką tej rozrywki i
      namówiła mnie na wspólny wypad. Przed wizytą pani obsługująca dała mi regulamin,
      gdzie były wyszczególnione choroby przy których jest niewskazane korzystanie z
      tych urządzeń, m.in. padaczka. Oczywiście od razu poprosiłam o wyjaśnienie. Pani
      wpierw nie potrafiła mi wyjaśnić nic (ona nie wiedziała jak wygląda atak), potem
      zadzwoniła chyba gdzieś bo przyszła i poinformowała mnie, że to nie epileptykowi
      mógłby zaszkodzić masaż, tylko podczas ataku chory może coś zdemolować a
      urządzenia są drogie.
      Poza tym było fajnie, choć ja bym tego nie nazwała takim prawdziwym masażem.
      Pozdrawiam też.
    • tabby1 Re: rolletic 08.04.09, 23:27
      Poza tym, pierwsza wizyta na rolleticu jest z reguły darmowa (a przynajmniej tak
      było), więc idź spróbować nie wykupując karnetu.
    • alphabetty Re: rolletic 09.04.09, 22:12
      hej:) dzięki za odpowiedzi :) byłam na próbnym darmowym masażu, wszystko jest
      ok, czuje się świetnie, wykupiłam karnet i chodzę się masować :D:D:D Byłam póki
      co dwa razy i wszystko nadal jest w porządku. Mam nadzieję, że nie "zepsuję"
      urządzenia;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka