nati_28
23.06.13, 12:37
My jedziemy we czwórkę. Najstarszy od jakiegoś czasu ma inne plany. Jest już właściwie dorosły, więc nie będziemy go na siłę ciągnąć ze sobą.
Średni syn ma już co prawda 7 lat, ale okazjonalnie (właściwie tylko na wakacjach, gdzie dużo zwiedzamy, spacerujemy) korzysta z wózka. Córcia ma 9 miesięcy. jest na moim mleku, ale też ostatnio na słoiczkach, bo przestały jej smakować domowe zupy.
Zastanawiam się jak się zabierzemy na wakacje (lecimy samolotem). Będziemy mieli dwa wózki, dwoje dzieci, trochę słoiczków i kaszek będę musiała zabrać, podobnie jak pampersy zwykłe i do wody, przynajmniej na pierwsze dni. Ubranka maluch brudzi momentalnie, więc trochę trzeba ich zabrać. Jak się organizujecie z dziećmi? Macie jakieś patenty na pakowanie.
U nas dwoje dzieci, dwa wózki i dwie pary rąk (moje i męża) do noszenia, do tego walizki. Będzie ich pewnie ze 3. Nie wiem za bardzo jak damy radę. Chyba powinnyśmy zabrać dwie walizki, choć przysługują nam 3, ale nie wiem czy damy radę. Dotąd ja pchałam wózek, a mąż zajmował się walizkami. Teraz będą dwa wózki.