Dodaj do ulubionych

W P I S Z S I Ę !!!

06.11.04, 07:31
Jak wiecie jestem tu nowa.Nie znam mam na forum.Napiszcie proszę skąd
jesteście,jak macie na imię,czym się zajmujecie.No i oczywiście imiona i wiek
dzieci.A może i męża?Po rostu kilka słów o sobie. Może ja zacznę:

Jestem Kornelia mam 28 lat jestem z Krakowa.Kiedyś pracowałamw aptece.
Mój mąż to Kuba ma 30 lat jest prawnikiem.
MOJE DZIECI:

Kaśka 8 lat.Chodzi do drugiej klasy i jest najlepsza w klasie(chwalę się)
Kamila 6 lat.Chodzi do zerówki.Udręka starzej siostry smile
Korolina 5 lat.Moja słotka pomocnisia.
Kszyś 3 latka.Pierwszy facet wink
Kamil roczek.Teoretycznie bezproblemowy.Teoretycznie.A w praktyce różnie bywa.
Karinka 3 miesiące.Sama słodycz.

Pozdrawiam wszystkie mamy i taty(jak to mówi Karolina)
Obserwuj wątek
    • przeciwcialo Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 07:40
      Ja na razie wielodzietnej rodziny nie mam, ale i ja i mąż z takich pochodzimy.
      Ale lubie to forum i bedę zaglądac.
      Mam na imie Elzbieta ( analityk med), mąż Bogdan ( informatyk) a dzieci to Asia
      lat 7 i Szymon lat prawie dwa.
      Mąż mieszka w Krakowie a my na podkarpaciu, ale po dzisiejszym dyzuże jade do
      Krakowa na tydzień. Pozdrawiam mocno- Ela.
      • jol5.po Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 09:25
        Karasko, to linki do watków, gdzie dziewczyny przedstawiały się, z grubsza, bo i w innych sa jeszcze informacje, ale tyle udało mi sie zebrać, tak na szybko
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=14404460&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=10998610&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=14392408&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=17282047&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=17318174&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=17327919&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=17329926&v=2&s=0
        w jakim wieku sa dzieci
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=13339661&v=2&s=0
        • jol5.po do przeciwciało 06.11.04, 09:26
          Ela wpisz się do wątku z radami dzieci z wielodzietnych rodzin dla matek z wielodzietnych rodzin, pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu Jola
    • justinka_27 Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 13:31
      karaska7 napisała:

> MOJE DZIECI:
      >
      > Kaśka 8 lat.Chodzi do drugiej klasy i jest najlepsza w klasie(chwalę się)
      > Kamila 6 lat.Chodzi do zerówki.Udręka starzej siostry smile
      > Korolina 5 lat.Moja słotka pomocnisia.
      > Kszyś 3 latka.Pierwszy facet wink
      > Kamil roczek.Teoretycznie bezproblemowy.Teoretycznie.A w praktyce różnie bywa.
      > Karinka 3 miesiące.Sama słodycz.

A gdzie zgubiłaś jedno dziecko?Tu doliczyłam się sześciu.
    • nata76 Re: Karaska,może odpocznij trochę:-))) 06.11.04, 14:17
      KAraska,chyba strasznie wymeczona jesteś!!!!
      Rzeczywiście,zgubiłas Kaję,tzn.kilka wątków niżej napisałaś,że Kamil ma 2 lata
      (a nie rok jak tu),potem jest Kaja-1 rok i Karina 3 mies.
      Radzę Ci,wykresl ten wątek,żeby za kilka lat Kaja,kiedy podrosnie,go nie
      znalazła,bo jej wtedy żal bedzie.....,że mama ją pominęła.
      Pozdrawiam,nata(jeszcze nie wielodzietna,chociaż w swoim środowisku za taką
      uchodzi,z dwójką dzieci)
      • jol5.po Re: Karaska,może odpocznij trochę:-))) 06.11.04, 15:41
        no i faktycznie miedzy Kamilem (lub Kają) a Kariną coś mała odległośc wiekowa, ale może sie nie znam, ja przez całe karmienie nie zwyczajna zachodzić w ciąże, więc nie mam doświadczenia - tylko może jakby było 8 miesięcy...
        • jol5.po Re: Karaska,może odpocznij trochę:-))) 07.11.04, 00:55
          kurczę, ja też zmęczona, czytam i czytam, jak może być odległośc między dziećmi 8 miesięcy, to już całkowita przesada (moja), miało być oczywiście 10
    • karaska7 Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 15:42
      Macie rację wink)) Pomyliłam Kajusię z Kamilkie.To dlatego że Kamil miał
      byćdziewczyną i nazywać się Kaja.Ciąglę ich mylęwink))))))
    • nata76 Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 17:32
      Sorki,że się czepiam,ale w wątku chyba "nasze zmory",kiedy opisujesz kąpiel
      dzieci itp. też o Kaji nie wspominasz ani słowem....
      Czy rzeczywiście przy tylu dzieciach,to normalne,że się któres po prostu
      pomyli,albo pominie?
      Jeśli tak,to chyba zrezygnuje z dużej gromadki.
      Mnie jest zawsze troche przykro kiedy słyszę tesciową. Ma sześcioro dzieci
      i...nie pamięta ich dat urodzin!!!!Niestety,nie mogę tego zwalić na
      zapracowanie,bo już jej w domu tylko jeden wyrośnięty został,ani na wiek,bo nie
      jest bardzo stara,a na pewno całkiem energiczna!!!!
      pozdrawiam,nata
      • jol5.po Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 23:36
        no własnie, to nie jest normalne (odp. na pytanie Naty) i jeszcze jedna rzecz mnie dziwi, Karasko piszesz, ze pracowałaś w aptece, tam można pracować tylko po bardzo trudnych, pamięciowych studiach, a zrobiłaś błąd ort w imieniu dziecka. Ja robię błedy, ale jednak imie dziecka pisze sie często, staje się bliskie i tu raczej nie nawala głowa i ręka, pisze sie je odruchowo dobrze. Czy to znaczy, że może dużo młodsza z Ciebie osoba i że ...
        a szkoda, bo fajnie mi się Ciebie czytałosad( bardzo spokojnie i wesoło pisałaś o dużej rodzinie, może troche za spokojnie...
    • mama68 Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 22:03
      Mam szóstkę dziecików i tak jakoś się złożyło że pierwsza dwójka ma imiona na A-
      Adrian i Arkadiusz,druga dwójka na M-Mateusz i Mikołaj,potem jest Wiktoria i
      Maksymilian.Jak chcę zawołać najstarszych to często zaczynam A-a później się
      zastanawiam którego mam zawołać i tak samo jest z drugą dwójką.Ale jeszcze nigdy
      nie zapomniałam żadnej daty urodzenia i o tym w jakiej kolejności urodziły się
      moje dzieci!
      • jol5.po Re: W P I S Z S I Ę !!! 06.11.04, 23:44
        a ja wykładam sie na wizytach w przychodni, gdy szybko mam podać datę, musze wziąść głęboki opddech i dopasować sobie dni, miesiące i lata, ale wyryte w głowie za mocno mam by zapomniećwink
        z wołaniem dzieci też często trwa chwilę, zanim zawołam kogo trzeba, bo potrafię wymienić po drodzę połowe z dzieci, o które wtedy mi nie chodzi, a nawet więcej niż połowę. Ostatni złapałam się na tym, że i imie męża pojawiło sie w mojej wyliczancewink
    • karaska7 Re: W P I S Z S I Ę !!! 07.11.04, 09:40
      Akurat tak jest że ostatnio Kaja była w szpitalu(Podejrzenie zapalenia ucha)i
      nie było jej z nami więc co miałam opisywać???Ale już jest w domku i czuję się
      dobrze.
      Przepraszam za pomyłkę

• nastka_7 Re: W P I S Z S I Ę !!! 07.11.04, 12:00
        Karaska chyba rzeczywiscie krecisz. Przeciez Twój post był o tym ,żeby się
        przedstawić. To co? Nie przedstawialaś Kai bo była w szpitalu? Zupełnie bez
        sensu. A poza tym podejrzenie zap. ucha i w szpitalu? To raczej na zap. ucha
        dzieci tam leżą a nie dlatego, że maja podejrzenie.
        Być może piszesz prawdę...Pozdrawiam
        • grrrrw W mojej rodzinie.... 08.11.04, 11:19
          wszyscy nazywaja się na J. Jewka, Jadam i Jantoni. A ja sie jeden wyrodziłem i
          mam na imie Ulian!wink))
      • justinka_27 Re: W P I S Z S I Ę !!! 08.11.04, 11:57
        No mnie trochę zdziwiło to zapomnienie dziecka.Co prawda mam "tylko" piątkę ale
        mi się nie gubią.Mam czasem problemy z liczeniem, ale wyglądają tak że wyliczę
        wszystkie i mam wrażenie że o kimś zapomniałam,ale to kiedy się spieszę.Imiona
        też się nieraz mieszają,zanim zawołam to właściwe wymienię np. trójkę
        innych.Daty urodzin znam doskonale,ale raz w trakcie rozmowy z logopedą syna
        stwierdziłam,że troje jest starszych od niego,jedno młodsze.W rzeczywistości
        jest po środku.No a ostatnio w którymś z postów napisałam,że Danielek ma 9
        miesięcy a ma 10.
        No ale na szczęście żadnego nie zgubiłam.
        • glupiakazia Re: W P I S Z S I Ę !!! 08.11.04, 12:11
          a mnie dziwi, ze tak lekko piszesz, ze "akurat byla w szpitalu". Dla mnie to
          bylby horror i raczej nie bylabym w nastroju do pisania jajcarskich postow o
          kapielach i wizytach. Moze jestem przewrazliwiona.
          a poza tym to rzeczywiscie dziwne, ze z podejrzeniem zapalenia ucha jest sie w
          szpitalu. Z zapaleniem to sie nie czesto zdarza, a z podejrzeniem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka