Dodaj do ulubionych

Forumowe mamy oczekujace

• karola1601 TRZECIA DZIEWCZYNKA 31.05.07, 13:41
      Wróciłam z USG połówkowego. Małe zdrowe, waży trochę ponad pół kilo i jest 100%-
      ową dziewczynką! Więc jednak babiniec! Cieszę się, że wszystko w porządku, bo
      pierwszy trymestr to były same problemy, a teraz nawet chodzę na spacery i po
      długim leżeniu wydaje mi się to czymś niesamowicie wspaniałym. Karola
      • karola1601 Azja, 31.05.07, 20:55
        zrób spokojnie drugie USG. Bardzo często takie podejrzenia się nie
        potwierdzają. Życzę Ci, rzecz jasna, żeby się nie potwierdziły, trzymaj się, a
        ja trzymam kciuki, aby było dobrze. Pozdrawiam, Karola
    • kropka415 Re: Forumowe mamy oczekujace 08.06.07, 21:32
      witajcie u mnie juz problem ze muszę siedziec wyprostowana bo uciska mnie
      brzusio, formuje się kuleczka za mnie:0
      • heloiza74 Re: Forumowe mamy oczekujace 12.06.07, 11:24
        Witam wszystkie mamy oczekujące,
        niniejszym wypisuję się z mam oczekujących - we środę urodziła się nasza czwarta
        pociecha, Iga. Od soboty jesteśmy już w domu. Poród był jak z filmu - gdyby
        korki były większe urodziłabym w samochodzie, pierwszy ból party poczułam
        wysiadając z auta na parkingu szpitala. Potem poszlo szybko. Aż trudno uwierzyć,
        bo ja zawsze rodziłam po kilkanaście godzin! A przed południem Pani doktor
        odesłała mnie do domu mówiąc, że to jeszcze nie poród!!!
        • mamusiewa Re: Forumowe mamy oczekujace 12.06.07, 13:26
          Gratulacje, Patrycja. pozdrowienia dla Igusi( ps. usiłowałąm do Ciebie
          zadzwonić, ale pewnie zawsze robię to nie w porę, jeszcze będę próbować)
        • kropka415 gratuluję 12.06.07, 15:44
          uściskaj Ige ode mniesmile jak to super ze miałaś taki poród trzeba zawsze mieć
          nadzieję na dobre rozwiązanie
          • azja1974 Re: gratuluję 13.06.07, 15:41
            heloiza: gratuluje!!! buziaczki dla igusi!
            u mnie tez dobrze: na 2 usg okazalo sie, ze to nie to, co mysleli. faktycznie,
            jest pewna anomalia, ale nie patologia, wiec wszystko w porzadku. ciesze sie
            niesamowicie, kamien mi spadl z serca. wprawdzie moj lekarz mowi, ze tylko z
            amniopunkcji moge miec 100% pewnosci, ze nie ma powiklan chromosomowych, ale
            pani profesor od 2 usg powiedziala, ze ta anomalia nie zwieksza ani nie
            zmniejsza ryzyka urodzenia dziecka z trisomia, ze jest ono takie samo jak na
            poczatku ciazy, no a ja na poczatku ciazy nie zrobilam zadnych badan w tym
            kierunku, wiec nie bede tez robic teraz.
            z innej beczki: brzuch tez coraz bardziej okragly, zylaki dokuczaja i rajstopy
            obciskajace musze nosic przy 34 stopniowym upale. i zmeczenie, zmeczenie,
            zmeczenie mnie rozwala. zazdroszcze wiec wszystkim, ktorym juz niedaleko do
            rozwiazania, nie mowiac o tych, co juz maja maluszki w domu! a ja tak jeszcze
            do pazdziernika musze dociagnac, ojojoj
            delikatne usciski dla brzuchatek
            azja
            • heloiza74 Re: gratuluję 13.06.07, 17:34
              Dziewczyny, dzięki za gratulacje. Azja, trzymaj się, faktycznie brzusio, a do
              tego rajstopy w te upały to nie zbyt komfortowa sytuacja, ale czego się nie
              robi dla tych naszych maluszków. Może jednak lato nie będzie takie upalne jak
              wiosna. Pozdrawiam serdecznie,
              heloiza
              • natalia433 niesmiało sie witam 14.06.07, 07:21
                Witam serdecznie! podczytuje "wielodzietnych " od prawie 1,5 roku czasem gdzies
                tam sie odezwę...jestem mamą 4-letniego Dawida i 2-letnej Martynki i wczoraj
                dowiedziałam się że spodziewam się trzeciego bąbla, w pierwszej chwili SZOK!
                dzidzia kompletnie nie planowana, z drugiej strony jednak radość, sama
                świadomie bym się nie zdecydowała (przynjamniej nie teraz) a tu los sam wziął
                sprawę w swoje ręcę.

pozdrawiam.
                • heloiza74 Re: niesmiało sie witam 14.06.07, 10:47
                  Gratuluję natalia trzeciego dzidziusia. Jak to dobrze, że czasem własnie los
                  bierze sprawy w swoje ręce. Najpierw jest szok i nieraz łzy, a potem wielka
                  radość, a im więcej łez na początku, tym radość na końcu bywa większa. Moja
                  czwarta dzidzia była wielka niespodzianką, a teraz nie wyobrażam sobie, żeby
                  mogło jej nie być, choć ma dopiero 8 dzień. Życzę Ci natalio dobrej ciąży,
                  zdrowia i sił dla ciebie i maleństwa, pozdrawiam serdecznie
                  • natalia433 Re: niesmiało sie witam 14.06.07, 12:17
                    dziękujesmile własnie dzisiaj mam taki dzień że chodze i popłakuje sobie od czasu
                    do czasu, jakoś musze sie z tym oswoić.
                    • kropka415 natalio 15.06.07, 00:21
                      gratulacje, nosisz w sobie kolejny dar życia.
                      • mamaroksany Re: natalio 22.06.07, 14:28
                        dołączam do grona oczekujących, 5 tydzień a w domku maluszki, niespełna
                        pięcioletnia córcia i dwu i pół letni synek smile

będzie wesoło, choć mam ogromnego doła sad
                        • kropka415 gratuluje 24.06.07, 22:16
                          fajnie ciekawe czy bedzie druga dziewczynka czy chłopak, zobaczysz ile radości
                          da ci mały szkrab, czyli masz termin na styczeń?
                          • natalia433 po pierwszym usg 25.06.07, 07:22
                            wszystko ok, maluch rośnie, termin na 13 lutysmile))
                            echh teraz to juz naprawdę się cieszę z tej ciązy!
                • aaania i ja niesmiało sie witam :) 25.06.07, 09:09
                  witam smile)

Witaj Natalia smile) pamiętam Cię z innego forum, gdzie zdaje się, że wpisywałaś się w wątek, "a może by tak jeszcze raz"... ja też się wpisywałam, i też obecnie oczekuję 3 pociechy. smile))
                  moje 2 starsze mają prawie 3 i prawie 5 lat smile)

gratuluję serdecznie i trzymam kciuki smile)
                  będzie pięknie, zobaczysz!!!
                  • natalia433 Re: i ja niesmiało sie witam :) 25.06.07, 19:54
                    Ania ja też Cię pamiętamsmile od dłuższego czasu chodziło mi to trzecie po głowie
                    ale tak naprawde nigdy bym sie sama nie zdecydowała bo każdy moment nie
                    odpowiedni się wydawał...ale teraz cieszę że jest tak a nie inaczej!
                    • asik_cz Re: i ja niesmiało sie witam :) 25.07.07, 23:28
                      Witaj Natalko! My sie chyba "widujemy" na forum lutowych mam? Witam też
                      pozostałe wielomamy. Czekam na czwarte dzieciątko. Mam trzy córeczki - 6,4 i 2
                      latka. Termin z OM na 3 luty 2008, ale na usg wyszedł wiekoludek dwa tygodnie
                      starszy, więc zobaczymy.
                      Też na początku były łzy i niezgoda, ale spotkalismy sie potem po cichutku z
                      moim małym człowiekiem i dalismy sobie szansę. I dość szybko zaczęły napływać
                      ciepłe uczucia.
                      To forum ma w tytule "z wyboru". Zastanawiałam się więc, czy tu pisać, bo ciąża
                      nie była planowana, ale co mi tam. Mój wybór - to wybór mamy, która przyjmuje
                      prezent niespodziankę wink
                      • kropka415 gratuluję dziewczyny 26.07.07, 23:01
                        życzę spokojnej i radosnej ciąży. Ja po drugim usg w 22 tc. jestem, twarzy się
                        nie przyjrzeliśmy bo tak się do środka mnie obróciło ale pomachało nam łapką i
                        mamy ja na zdjęciu. Mamy tez, lekarz nam zrobił bo cieszył się ze tak ładnie
                        widać, hm ze to dziewczynka. ( widzicie to ziarenko kawy i tą szparkę, to wargi
                        sromowe)chyba będzie to Małgosia.
                        • housewife1 Re: gratuluję dziewczyny 30.07.07, 12:23
                          Z wyboru- to ja tak własnie rozumiem, że albo planowane, albo wpadka, ale z
                          wyborem urodzenia (bo zawsze można usunac, więc wybór jest), albo tzw otwartośc
                          na życie, czyli co nam Bóg da to przyjmiemy. I wszystko to są z wyboru. Po
                          prostu wybór- chcę miec to dziecko.
                          • kropka415 Re: gratuluję dziewczyny 31.07.07, 11:08
                            dzięki
                            • mamaanieli oficjalne witam:) 19.08.07, 21:29
                              czwarte w drodze. tydzień czternasty. termin na koniec lutego 2008.
                              w domu babka i dwóch chłopów, więc mam nadzieję,,,
                              • mac62 :))) super 19.08.07, 23:02
                                no pięknie ,pięknie - jak najmniej dolegliwości ciążowych życzę , no
                                i tej panienki oczywiście(choć małe faceciki są rozkoszne-wiem to na
                                pewno)
    • hedonka o rany...ja też 06.09.07, 09:29
      tak bardzo chciałam, a teraz...nawet nie przerażenie...czasem zapominam, że
      jestem, objawów właściwie zero, jakby mnie zamroziło...
      • kropka415 cieszę się że się ujawniłyście 06.09.07, 22:52
        gratuluję
        • blanka77 Witam 07.09.07, 09:35
          Witam,
          jestem tu "nowa" i niebawem (planowo za 6 dni) zostanę mamą trzeciego synka...
          Moi chłopcy to:
          Dawid (10 lat)
          Daniel(4 lata)
          a w brzuszku Karol planowany na 13 wrzesień
          w marzeniach córeczka
          Pozdrawiam
          Blanka
          • kropka415 Blanko 09.09.07, 09:29
            gratuluję i zyczę szcześliwego rozwiązania
    • magmi2 Re: Forumowe mamy oczekujace 14.09.07, 19:19
      Witam serdecznie, ja również chciałabym się przywitać. Właśnie
      dzisiaj wyszły dwie cudowne kreseczki. Jestem mamą 1 dziewczynki i 2
      chłopców. PO cichu marzy mi się córeczka. Witam serdecznie Wszystkie
      wielomamy i mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka