karola1601 TRZECIA DZIEWCZYNKA 31.05.07, 13:41 Wróciłam z USG połówkowego. Małe zdrowe, waży trochę ponad pół kilo i jest 100%- ową dziewczynką! Więc jednak babiniec! Cieszę się, że wszystko w porządku, bo pierwszy trymestr to były same problemy, a teraz nawet chodzę na spacery i po długim leżeniu wydaje mi się to czymś niesamowicie wspaniałym. Karola Odpowiedz Link
karola1601 Azja, 31.05.07, 20:55 zrób spokojnie drugie USG. Bardzo często takie podejrzenia się nie potwierdzają. Życzę Ci, rzecz jasna, żeby się nie potwierdziły, trzymaj się, a ja trzymam kciuki, aby było dobrze. Pozdrawiam, Karola Odpowiedz Link
kropka415 Re: Forumowe mamy oczekujace 08.06.07, 21:32 witajcie u mnie juz problem ze muszę siedziec wyprostowana bo uciska mnie brzusio, formuje się kuleczka za mnie:0 Odpowiedz Link
heloiza74 Re: Forumowe mamy oczekujace 12.06.07, 11:24 Witam wszystkie mamy oczekujące, niniejszym wypisuję się z mam oczekujących - we środę urodziła się nasza czwarta pociecha, Iga. Od soboty jesteśmy już w domu. Poród był jak z filmu - gdyby korki były większe urodziłabym w samochodzie, pierwszy ból party poczułam wysiadając z auta na parkingu szpitala. Potem poszlo szybko. Aż trudno uwierzyć, bo ja zawsze rodziłam po kilkanaście godzin! A przed południem Pani doktor odesłała mnie do domu mówiąc, że to jeszcze nie poród!!! Odpowiedz Link
mamusiewa Re: Forumowe mamy oczekujace 12.06.07, 13:26 Gratulacje, Patrycja. pozdrowienia dla Igusi( ps. usiłowałąm do Ciebie zadzwonić, ale pewnie zawsze robię to nie w porę, jeszcze będę próbować) Odpowiedz Link
kropka415 gratuluję 12.06.07, 15:44 uściskaj Ige ode mnie jak to super ze miałaś taki poród trzeba zawsze mieć nadzieję na dobre rozwiązanie Odpowiedz Link
azja1974 Re: gratuluję 13.06.07, 15:41 heloiza: gratuluje!!! buziaczki dla igusi! u mnie tez dobrze: na 2 usg okazalo sie, ze to nie to, co mysleli. faktycznie, jest pewna anomalia, ale nie patologia, wiec wszystko w porzadku. ciesze sie niesamowicie, kamien mi spadl z serca. wprawdzie moj lekarz mowi, ze tylko z amniopunkcji moge miec 100% pewnosci, ze nie ma powiklan chromosomowych, ale pani profesor od 2 usg powiedziala, ze ta anomalia nie zwieksza ani nie zmniejsza ryzyka urodzenia dziecka z trisomia, ze jest ono takie samo jak na poczatku ciazy, no a ja na poczatku ciazy nie zrobilam zadnych badan w tym kierunku, wiec nie bede tez robic teraz. z innej beczki: brzuch tez coraz bardziej okragly, zylaki dokuczaja i rajstopy obciskajace musze nosic przy 34 stopniowym upale. i zmeczenie, zmeczenie, zmeczenie mnie rozwala. zazdroszcze wiec wszystkim, ktorym juz niedaleko do rozwiazania, nie mowiac o tych, co juz maja maluszki w domu! a ja tak jeszcze do pazdziernika musze dociagnac, ojojoj delikatne usciski dla brzuchatek azja Odpowiedz Link
heloiza74 Re: gratuluję 13.06.07, 17:34 Dziewczyny, dzięki za gratulacje. Azja, trzymaj się, faktycznie brzusio, a do tego rajstopy w te upały to nie zbyt komfortowa sytuacja, ale czego się nie robi dla tych naszych maluszków. Może jednak lato nie będzie takie upalne jak wiosna. Pozdrawiam serdecznie, heloiza Odpowiedz Link
natalia433 niesmiało sie witam 14.06.07, 07:21 Witam serdecznie! podczytuje "wielodzietnych " od prawie 1,5 roku czasem gdzies tam sie odezwę...jestem mamą 4-letniego Dawida i 2-letnej Martynki i wczoraj dowiedziałam się że spodziewam się trzeciego bąbla, w pierwszej chwili SZOK! dzidzia kompletnie nie planowana, z drugiej strony jednak radość, sama świadomie bym się nie zdecydowała (przynjamniej nie teraz) a tu los sam wziął sprawę w swoje ręcę. pozdrawiam. Odpowiedz Link
heloiza74 Re: niesmiało sie witam 14.06.07, 10:47 Gratuluję natalia trzeciego dzidziusia. Jak to dobrze, że czasem własnie los bierze sprawy w swoje ręce. Najpierw jest szok i nieraz łzy, a potem wielka radość, a im więcej łez na początku, tym radość na końcu bywa większa. Moja czwarta dzidzia była wielka niespodzianką, a teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło jej nie być, choć ma dopiero 8 dzień. Życzę Ci natalio dobrej ciąży, zdrowia i sił dla ciebie i maleństwa, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
natalia433 Re: niesmiało sie witam 14.06.07, 12:17 dziękuje własnie dzisiaj mam taki dzień że chodze i popłakuje sobie od czasu do czasu, jakoś musze sie z tym oswoić. Odpowiedz Link
mamaroksany Re: natalio 22.06.07, 14:28 dołączam do grona oczekujących, 5 tydzień a w domku maluszki, niespełna pięcioletnia córcia i dwu i pół letni synek będzie wesoło, choć mam ogromnego doła Odpowiedz Link
kropka415 gratuluje 24.06.07, 22:16 fajnie ciekawe czy bedzie druga dziewczynka czy chłopak, zobaczysz ile radości da ci mały szkrab, czyli masz termin na styczeń? Odpowiedz Link
natalia433 po pierwszym usg 25.06.07, 07:22 wszystko ok, maluch rośnie, termin na 13 luty)) echh teraz to juz naprawdę się cieszę z tej ciązy! Odpowiedz Link
aaania i ja niesmiało sie witam :) 25.06.07, 09:09 witam ) Witaj Natalia ) pamiętam Cię z innego forum, gdzie zdaje się, że wpisywałaś się w wątek, "a może by tak jeszcze raz"... ja też się wpisywałam, i też obecnie oczekuję 3 pociechy. )) moje 2 starsze mają prawie 3 i prawie 5 lat ) gratuluję serdecznie i trzymam kciuki ) będzie pięknie, zobaczysz!!! Odpowiedz Link
natalia433 Re: i ja niesmiało sie witam :) 25.06.07, 19:54 Ania ja też Cię pamiętam od dłuższego czasu chodziło mi to trzecie po głowie ale tak naprawde nigdy bym sie sama nie zdecydowała bo każdy moment nie odpowiedni się wydawał...ale teraz cieszę że jest tak a nie inaczej! Odpowiedz Link
asik_cz Re: i ja niesmiało sie witam :) 25.07.07, 23:28 Witaj Natalko! My sie chyba "widujemy" na forum lutowych mam? Witam też pozostałe wielomamy. Czekam na czwarte dzieciątko. Mam trzy córeczki - 6,4 i 2 latka. Termin z OM na 3 luty 2008, ale na usg wyszedł wiekoludek dwa tygodnie starszy, więc zobaczymy. Też na początku były łzy i niezgoda, ale spotkalismy sie potem po cichutku z moim małym człowiekiem i dalismy sobie szansę. I dość szybko zaczęły napływać ciepłe uczucia. To forum ma w tytule "z wyboru". Zastanawiałam się więc, czy tu pisać, bo ciąża nie była planowana, ale co mi tam. Mój wybór - to wybór mamy, która przyjmuje prezent niespodziankę Odpowiedz Link
kropka415 gratuluję dziewczyny 26.07.07, 23:01 życzę spokojnej i radosnej ciąży. Ja po drugim usg w 22 tc. jestem, twarzy się nie przyjrzeliśmy bo tak się do środka mnie obróciło ale pomachało nam łapką i mamy ja na zdjęciu. Mamy tez, lekarz nam zrobił bo cieszył się ze tak ładnie widać, hm ze to dziewczynka. ( widzicie to ziarenko kawy i tą szparkę, to wargi sromowe)chyba będzie to Małgosia. Odpowiedz Link
housewife1 Re: gratuluję dziewczyny 30.07.07, 12:23 Z wyboru- to ja tak własnie rozumiem, że albo planowane, albo wpadka, ale z wyborem urodzenia (bo zawsze można usunac, więc wybór jest), albo tzw otwartośc na życie, czyli co nam Bóg da to przyjmiemy. I wszystko to są z wyboru. Po prostu wybór- chcę miec to dziecko. Odpowiedz Link
mamaanieli oficjalne witam:) 19.08.07, 21:29 czwarte w drodze. tydzień czternasty. termin na koniec lutego 2008. w domu babka i dwóch chłopów, więc mam nadzieję,,, Odpowiedz Link
mac62 :))) super 19.08.07, 23:02 no pięknie ,pięknie - jak najmniej dolegliwości ciążowych życzę , no i tej panienki oczywiście(choć małe faceciki są rozkoszne-wiem to na pewno) Odpowiedz Link
hedonka o rany...ja też 06.09.07, 09:29 tak bardzo chciałam, a teraz...nawet nie przerażenie...czasem zapominam, że jestem, objawów właściwie zero, jakby mnie zamroziło... Odpowiedz Link
blanka77 Witam 07.09.07, 09:35 Witam, jestem tu "nowa" i niebawem (planowo za 6 dni) zostanę mamą trzeciego synka... Moi chłopcy to: Dawid (10 lat) Daniel(4 lata) a w brzuszku Karol planowany na 13 wrzesień w marzeniach córeczka Pozdrawiam Blanka Odpowiedz Link
magmi2 Re: Forumowe mamy oczekujace 14.09.07, 19:19 Witam serdecznie, ja również chciałabym się przywitać. Właśnie dzisiaj wyszły dwie cudowne kreseczki. Jestem mamą 1 dziewczynki i 2 chłopców. PO cichu marzy mi się córeczka. Witam serdecznie Wszystkie wielomamy i mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona. Odpowiedz Link