Dodaj do ulubionych

Czy naprawde robimy sie grubsi

02.03.04, 19:35
Slucham radia dzisiaj rano i co oni mowia? 1/3 spoleczenstwa amerykanskiego
jest z powazna nadwaga. Reszta jest pewnie tez z nadwaga ale nie az tak
powazna. Ubrania, ktore sa dla "one size fits all", czyli dla wszystkich,
musza byc powiekszone, bo kobieta o rozmiarze "8" trzechy lata temu, obecnie
jest rozmiarem "14". Kolezanka z pracy, ktora wyjechala z powrotem do
Anglii, przyjechala w odwiedziny i co widze? Jest bardziej okraglutka.
Straszne, pewnie ja tez. Staram sie cwiczyc, nie jesc byle czego i za duzo,
ale czy to wystarczy?
Obserwuj wątek
    • alex113 Re: Czy naprawde robimy sie grubsi 02.03.04, 19:40
      Absolutnie nie !!!!
      To producenci odziezy robia ja fatelnej jakosci i szmatki sie zbiegaja wiszac w
      szafie smile))
      • przyjaciolka1 Re: Czy naprawde robimy sie grubsi 02.03.04, 19:56
        Jasne alex, jakos trzeba sie pocieszac.Niedawno w TV chyba , slyszalam bardzo
        ciekawe porownanie.Porownywano ksiazki kucharskie sprzed stu lat i
        obecne.Przepis na ta sama, jakas klasyczna potrawe,na ta sama ilosc
        osob.Skladniki we wspolczesnej ksiazce , mialy podwojna wage niz te sprzed stu
        lat.Daje do myslenia.
        • krolewna.sniezka Re: Czy naprawde robimy sie grubsi 02.03.04, 20:14
          > obecne.Przepis na ta sama, jakas klasyczna potrawe,na ta sama ilosc
          > osob.Skladniki we wspolczesnej ksiazce , mialy podwojna wage niz te sprzed
          stu
          > lat.Daje do myslenia.

Badanie przeprowadzone wsrod obywateli USA, ukazaly trend w kierunku zamawiania
          jedzenia a nie gotowania. Ta sama pani, ktora gotowala 7 dni w tygodniu 30 lat
          temu, obecnie gotuje najwyzej 2-3 razy w tygodniu. Pozostale posilki albo jej
          przynosza z pobliskiej restauracji albo on tam sie wybiera z rodzina. Musze sie
          przyznac do tego samego przyzwyczajenia co ta pani, ktora gotuje max 2-3 razy w
          tygodniu. Mam slabosc do indyjskiej kuchni, rowniez tajlandzkiej. Nie pogardzam
          sushi.
          • alex113 Re: Czy naprawde robimy sie grubsi 02.03.04, 20:21
            krolewna.sniezka napisała:

> Mam slabosc do indyjskiej kuchni, rowniez tajlandzkiej. Nie pogardzam sushi.

No to mamy podobne gustysmile
            Na mojej liscie jest tez meksykanskie
            • aalex_b Re: Czy naprawde robimy sie grubsi 02.03.04, 21:42
              Hi, hi, hi,
              Czekalam ktora poruszy temat kuchni ... no chociazby tak "na okretke" ... przez
              te grubaski wink
              Ja KOCHAM sushi, sashimi, maki!!!
              Po roznych innych kuchniach niestety czasem sie pochorowalam crying wink
              Mam tutaj obok moja ukochana restauracje japonska - do ktorej zagladam
              regularnie. To jest taki "moj" kacik wink Najfajniej, jak pod koniec wlasciciel
              podlicza (kiedy juz sake dobrze zaszumi ci w glowie i nie widzisz ile cie ta
              egzotyka kosztuje wink)) ... ni za czarta nie wiesz czy mowi po francusku czy po
              japonsku. wink))))))
              Slyszalam, ze podobno kuchnia japonska i wloska sa najzdrowszymi kuchniami na
              swiecie. Ale o tej drugiej - nie mam pojecia - moze ktos inny ...

Ja kiedys pilam duzo Coca-Coli. I skonczylam z tym raz na zawsze, kiedy pewnej
              niedzieli wieczorem - wszystkie sklepy w okolicy zamkniete - pobieglam do
              sklepiku nocnego, zaplacic podwojna cene byle by sie napic Coli. Zrobilo mi sie
              glupio i rzucilam ten trunek raz na zawsze nastepnego dnia. Doslownie - bo
              butelka poszla do kosza.
              A na cukierka, gumisia i inne paskudztwa mam swoja wlasna sekretna metode:
              nazywam je "sucre gratuit" ("free sugar" wink i mi sie odechciewa na sama
              nazwe wink))))

• krolewna.sniezka Re: Czy naprawde robimy sie grubsi 02.03.04, 22:19
                Nie bylam jeszcze w Japonii, ale najlepsze sushi jadlam w Newport Beach w CA.
                Mala niepozorna knajpka, prawdziwi Japonczycy, sushi po prostu topilo mi sie w
                ustach. A z innych niepolskich potraw gustowalam to:
                Najlepsze slimaki w Paryzu.
                Najlepsze homary w Montrealu, chociaz tym z Maine tez niczego nie brakuje.
                Najlepsze zabie udka jadlam w Amsterdamie.

Macie jakies swoje ulubione ze swiata?
    • alilat Re: Czy naprawde robimy sie grubsi 23.04.04, 18:12
      Doloze jeszcze pizza na metry (tak kupujesz na dlugosc!) w takiej ladnej
      knajpce pomiedzy Neapolem i Amalfi... (niestety zapomnialam nazwy miejscowosci :
      ( )
      ja gotuje w domu, nie codziennie, no, na dwa dni, ale obiadki w domu. Nie lubie
      amerykanskich potraw, wszedzie dodaja cukier i wszystko przegryzaja buleczkami,
      blaaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka