Dodaj do ulubionych

slonecznik

08.08.04, 13:26
kto chce zdjecie slonecznika niech sie tu wpisze!

ps. do niektorych juz poszlo... anyway smile)))))))))))
Obserwuj wątek
    • julkaisyn Re: slonecznik 08.08.04, 14:15
      ja : kamila810@tlen.pl
      • kendo Re: slonecznik 08.08.04, 15:02
        i ja tez...

kendo@gazeta.pl

dzieki przesliczne
    • tamsin Re: slonecznik 08.08.04, 17:10
      piekny smile) a gdzie wiecej?????
    • frankie36 Re: slonecznik 08.08.04, 17:27
      Dostalam,dostalam,dziekuje za piekny slonecznikowy usmiech na rozpoczecie
      dniasmile))))
    • greentea2 Re: slonecznik 08.08.04, 18:10
      Jaki cudny! Sama mu zdjeci zrobilas?

Dziewczyny, a pamietacie sloneczniki i lupanie pestek? Yummy
    • kdb.se Re: slonecznik 08.08.04, 18:10
      ja tez poprosze na

adamskakamila@hotmail.com

pozdrawiam smile
    • frankie36 Re: slonecznik 08.08.04, 19:23
      Asiu,musze zaplacic za prawa autorskie,bo se sloneczniki na desktop wstawila wink)
    • asia.sthm Re: slonecznik 08.08.04, 20:26
      Piekny !!! i kropelki widac, no cudny w taki upal jak u nas.
      Ja go dostalam nie na dzien dobry , ale na koniec bardzo fajnego dnia smile))
      Piekne dzieki od slonecznikowej specjalistki wink))
    • kdb.se Re: slonecznik 08.08.04, 23:21
      Asiu dziekuje - rewelacja smile
    • asica74 Re: slonecznik 09.08.04, 00:04
      do uslug! smile
      • kendo Re: slonecznik 09.08.04, 11:36
        **asica..
        sliczne dzieki....
        ale jak Ty to robisz,
        ze tlo jest czarne????

chce zrobic zdjecie moim slonecznikom
        w ogrodzie i sie zastanawiam
        czy tez wyjdzie mi takie sliczne.
        • asia.sthm Re: slonecznik 09.08.04, 11:55
          Ktoregos roku lezalam plackiem na sniegu i sfotografowalam wlasnie wykwitle
          przebisniegi w sama wigilie 24.XII Mam teraz dowod z data, szczera prawda.
          Cudo!!
          Ale jestem chwalipieta,co ?
          • kinky5 Re: slonecznik 09.08.04, 17:24
            kinky5@NOSPAM.gazeta.pl poprosze!!!
        • asica74 Re: slonecznik 09.08.04, 17:49
          trzeba kamera ustawcic - 1 f-stop, ale to sie udaje w przypadku jezeli nasz
          mnanualny aparat. Albo mozna nalozyc polarazing filter na obiektyw, i tez
          przyciemni sie niebo.

Kendo na pewno ci sliczne wyjdzie, pokombinuj troszke
          • kendo Re: slonecznik 10.08.04, 11:02
            asica74 napisała:

> trzeba kamera ustawcic - 1 f-stop, ale to sie udaje w przypadku jezeli nasz
            > mnanualny aparat. Albo mozna nalozyc polarazing filter na obiektyw, i tez
            > przyciemni sie niebo.
            >
            > Kendo na pewno ci sliczne wyjdzie, pokombinuj troszke
            >
            ** asick mam normaly aparat CHINON
            juz dawno zaliczany do antykow,
            ale gdy go zakupilam to byl na czasie....

zrobilam wczoraj zdjecie ....
            ¤¤ a czy trzeba uzywac bliksa,
            jezeli jest to w cieniu??
            ¤¤ czy trzeba sie jakos inaczej ustawic??
            ¤¤ a co znaczy " 1 f-stop"
            bo ja nie kumam technicznego jezyka w fotografowaniu..smile)
            • asica74 Re: slonecznik 10.08.04, 11:17
              www.butkus.org/chinon/#Chinon
              wygrzebalas stronke z aparacikami. Czy ty masz taki zwykly aparat n a klisze,
              gdzie wszytsko trzeba ustawiac? (to moje ukochane! choc zdjecie robilam na
              digital slr, ale najlepiej sie czuje wlasnie z nimi!).

Bo jezeli taki wlasnie masz, to nie jest zle

jezeli robisz zdjecie w cieniu, to nie uzywaj flasha/bliksa. zamiat tego wez
              jakis kawalek bialego kartonu, a od biedy moze byc nawet ktos kto ma mialy
              podkoszulek, przystaw go do slonecznika, z drugiej strony slonca, i wtedy
              zobaczysz, ze sie slonecznik rozswietla od ttej ciemniejszej strony. To si
              enazywa fill-in teh shadows. BArdzo pozyteczna rzecz.

-1 f-stop, to po porstu niedoswietlenie obrazka. Zapewne muszisz zrobic pomiar
              swiatla, przez wykonaniem zdjecia, prawda? wiec na pewno muszisz miec cos takia
              wskazowke, ktora ci pokazuje, czy zdjecie wyjdzie naswietlone dobrze, czy tez
              nie. Wtedy postaraj sie ustawic jak tak, by wykazywala troszke ponizej
              normalnego naswietlenia... tylko badz przygotowana na to, ze wtedy muszisz
              aparat czyms wesprzec, bo wtedy zdjecie zrobione z reeki moze wyjsc zamazane....

oj, nie wiem, czy umiem tlumaczyc... na zywca mi calkiem lepiej wychodzi, tj
              latwiej jest jak sie pokazuje...

ale i tak zycze powodznenia!
              • kendo Re: slonecznik 10.08.04, 11:33
                **asica
                fajna jestes z tlumaczeniem,
                ja zawsze robilam jeno do albumu zdjecia,
                ale tym razem chce cos extra porobic
                by to wygladalo troche na "zawodowca "z mojej strony...
                i za kazda wskazuwke jestem bardzo rada-dziekuje,
                podejzewam ze i dziewczyny tez sobie wezma to w praktyke,
                ale moj aparacik to juz "antyk"taki najwyklejszy CHINON 35 F-II
                • asica74 Re: slonecznik 10.08.04, 11:44
                  wiesz, z tymi nowymi camerami digital, tzw tymi, ktore ludzie kupuja na gwalt
                  bo supernowoczesne etc, to jest taki maly ... hm... problem. one niby pozwalaja
                  na przerozne wariacje, ustawienia, etc, ale tylko do pewnego momentu. Moj M ma
                  taki jeden i juz kilka razy stracilam panowanie nad soba, bo ten aparacik nie
                  chce sie mnie sluchac. Np. jezeli robis sie zdjecia wewnatrz, i przy sztucznym
                  swietle, on bardzo zle reaguje na takie slabeswiatlo.

A majac nawet najprostszy manual, mozna zrobnic niemal wszytsko.

Nie znaczy to, ze nie lubie techniki, sama mam duzy digital, tez z prawdziwym
                  obiektywem, ale uwazam, ze producenci zamydlaja ludziom oczy. ot co.

Wiec ... hm... nie odstawiaj aparaciku do lamusa! On wcale nie jest gorszy od
                  tych nowych. A jezeli chcesz miec zdjecia w wesji dig to zeskanuj negatywy i
                  tez bedzie miodzio!

pozdrowienia dla ciebie i 35 F- II
                  • kendo Re: slonecznik 10.08.04, 12:00
                    dzieki za pocieszenie,
                    wlasnie planujemy kupic digital
                    dla zdjec albumowych i sie zastanawiamy,
                    slubne jakos bardziej sie zna na technice ale.....
                    ciagle nie moze sie wybrac do sklepu i zorientowac sie lepiej....

kolezanka ma digital i czesto robi nam zdjecia na
                    spotkaniach "naszego trio"
                    i wychodza nawet wzglednie,
                    a moze to moje laickie tylko spojzenie na ta sprawe....

**
                    milego dnia.

• asica74 Re: slonecznik 24.08.04, 22:31
                      jest jeszcze jeden slonecznik do zaadoptowania! czy ktos chce?

Asica
                      • kendo Re: slonecznik 24.08.04, 22:39
                        asica74 napisała:

> jest jeszcze jeden slonecznik do zaadoptowania! czy ktos chce?
                        >
                        > Asica

..o tak! poprosze,,,,to ja chyba pierwsza tym razem..smile)
                        moje wyszly dziwne....
                        czmiel zamazany i niewiem czemu,

ale na drugim filmie zrobilam ,
                        jak poradzilas z bialym tlem...jeszcze nie dalam do wywolania....
                      • asia.sthm Re: slonecznik 24.08.04, 22:44
                        Ja tez, ja tez smile))
                      • asia.sthm Re: slonecznik 24.08.04, 23:16
                        Dzieki! Czy mozna sie szanownej pani jakos odwdzieczyc?
                        Moze kawal o goralu?
                        Asiu, sloneczniki po makach podbily mi ..nie wiem co mi podbily , uszczesliwily
                        mnie chcialam powiedziec.
                        Niech mi sie przysnia, dobranoc smile)
                        • asica74 Re: slonecznik 24.08.04, 23:25
                          Asia
                          czytalam kawal o goralu! dzieki!

Asia, czasami male gesty przyjma zwykle dziekuje, a ja mam satysfacje ze komus
                          sie podobaja moje sloneczniki...

Ja dzis z kolei dostalam taki present, ze... zupelnie nieoczekiwany i fajny!

Dobranoc Asiu
                          • asia.sthm Re: slonecznik 25.08.04, 10:25
                            Dzien dobry Asiu
                            Nie tylko twoje sloneczniki mi sie podobaja, podobaja mi sie wszystkie twoje
                            fotografie , ty chyba potrafilabys dodac poezji do komina albo pustej
                            portmonetki smile)))))
                            Powiedz, co to za nieoczekiwany i fajny prezent..no ujawnij troche smile
                            • asica74 Re: slonecznik 25.08.04, 14:58
                              Asia,
                              mam ci ja taka kolezanke, angielka, kotra notabene poznalam na kursie fot.

Kolezanka o tyle niezwykla, ze po przejsciach (15 lat temu miala wypadek, kotry
                              zostawil ja z krotsza noga o 8 cm, a ktora to noge w tym roku zoperowana i jest
                              juz niemal rowna tej zdrowej), ale trzymajaca sie prosto jak trzcina wobec
                              zycia.

No i czasami sie wybieramy na zakupki i pogaduchy etc. Czasami jej pomagam, ale
                              to tak pomoc bardziej w tym, ze sobie pogadamy, ciasto jej upieke, etc.

No i wczoraj poszlismy na zakupki - kolezanka pierwszy raz od 11 miesiecy
                              odwazyla sie pojsc do sklepu, etc. I poszla dziewczyna w tango: kupila tyle
                              rzeczy, wiec taszczylam jej wszelakie torby, etc. I bedac w jednym sklepie
                              przymierzylam buty obciasiaste, ale nie z zadnym zamiarem ich kupienia, choc
                              przyznam, ze mi sie juz wczensiej podobaly. A ona ... chyba dostala zacmienia i
                              mi je kupila, mimo moich protestow. Naprawde mowe mi odjelo.

I jak tu nie wierzyc, ze nawet takie male dobro, gdzies przez nas rozsiane, do
                              nas nie wraca?
                              • tamsin Re: slonecznik 25.08.04, 15:21
                                a czy ja tez moge dostac ten slonecznik i kawal o goralu????? Asica, piekna
                                historia z tymi butami i Twoja kolezanka smile))
                              • asia.sthm Re: slonecznik 25.08.04, 15:41
                                Wraca zawsze w najmniej oczekiwanych okolicznosciach.
                                To jest kosmiczna prawda i regula nr 1.
                                Czy te obcasiaste buty nadaja sie chodzenia czy tylko do ladnego siedzenia?
                                smile))
                                • asia.sthm kawal o goralu :-)))) 25.08.04, 15:45
                                  Prosze tal leci:

Siedzi Baca na drzewie i piluje galaz na ktorej siedzi, przechodzi turysta :

- Baco spadniecie !
                                  - Ni, nie spadne !
                                  - Spadniecie !
                                  - Ni !
                                  - No mowie wam ze spadniecie !
                                  - Eeee, ni spadne !

Nie przekonawszy bacy Turysta poszedl dalej. Baca pilowal, pilowal az spadl.
                                  Pozbierawszy sie popatrzyl za znikajacym w oddali tyrysta i rzekl :

- Prorok jaki, czy co ?
                                  • tamsin Re: kawal o goralu :-)))) 25.08.04, 15:55
                                    No to ja musze sie odpowiedzic tez kawalem smile)

Wlasciciel domu towarowego po zakonczeniu dnia idzie do mlodego i
                                    niedoswiadczonego pracownika i pyta sie go:
                                    -"jak dzien poszedl? sprzedales cos?"
                                    Na to sprzedawca:
                                    -"a tak sprzedalem duzy jacht"
                                    Zaszokowany i niedowierzajacy wlasciciel pyta:
                                    -"jacht i co jeszcze?"
                                    Na to sprzedawca:
                                    -"No i jeszcze cale cale uposarzenie do lowienia ryb, wedki, splawiki itp"
                                    Wlasciciel:
                                    -"jak ci sie udalo facetowi ktory przyszedl na ryby wcisnac nawet
                                    cala lodke?"
                                    Na to sprzedawca:
                                    -"on nie przyszedl po sprzet na lowienie ryb, tylko po podpaski dla zony. Wiec
                                    mu powiedzialem, a to facet masz i tak weekend z glowy lepiej idz na ryby"
                                • asica74 Re: slonecznik 25.08.04, 16:00
                                  Fajna ta regula, jak nie wiem co!

Wiece, tutaj jest tak, ze nikt nic nie daje, tak z dobroci serca wiec mnie
                                  takie rzeczy z butow wyrywaja.

Jeszcze nie wiem czy sie buty nadaja do chodzenia.... ale podejrzewam, iz do
                                  siedzenia i machania noga moga byc jak w sam raz!

Tamsin slonecznik juz za chwile uderzy satelite i zaraz do ciebie dotrze!"

szukam kawalu o piersi i zaraz wklejam!
                                  • asica74 Re: slonecznik 25.08.04, 16:03

Przychodzi baba do lekarza z dzieckiem na reku.
                                    Lekarz oglada dziecko i mowi:
                                    - czym jest karmione? Butelka czy piersia? Jakies niedozywienie zauwazam!
                                    -Piersia - mowi baba.
                                    - Rozebrac sie do pasa i obadamy! - nakazuje lekarz.
                                    Baba sie rozbiera, lekarz sprawdza dokladnie piersi,masuje, szczypei w sutki, w
                                    koncu stwoerdza:
                                    - No nic dziwnego, ze dziecko tak marnie wyglada! Pani nie ma pokarmu!
                                    - Bo ja jestem jego babcia - odpowiada baba- ale i tak sie ciesze, ze tu
                                    przyszlam...

asia ty juz pewnie to znasz, ale inni moze jeszcze nie!
                                  • tamsin Re: slonecznik 25.08.04, 16:04
                                    a tak a propos butow, dwa dni temu ukladalam w swojej szafie i znalazlam pare
                                    nowych butow letnich, ktore kupilam tak na poczatku wiosny i wlozylam pudelko
                                    do szafy i kompletnie zapomnialam o tych butach, na szczescie jest jeszcze lato
                                    wiec szlag zupelnie mnie nie trafil ze nie bede mogla ich dobrze ponosic smile)
                                  • tamsin Re: slonecznik 25.08.04, 16:20
                                    Asica, ten slonecznik jest cudowny smile) nie pomijajac twojego talentu
                                    fotograficznego, gdzie ty takie piekne sloneczniki znajdujesz? no bo chyba nie
                                    w Londku?
                                    • asica74 Re: slonecznik 25.08.04, 16:22
                                      ten wlasnie znalazlam pod... lotniskiem w Amssterdamie!

Wracalismy juz, jak wypatrzylam sloneczniki posadzone w doniczkach przed
                                      lotniskiem... no i jak tu bylko zdjecia nie zrobic?

A z butami tak bywa. Czlowiek kupi i czlowiek zapomni! Csale szczescie, z eje
                                      znalazlas...!
                                      • asia.sthm Buty... 25.08.04, 16:44
                                        to jak w Kabareciku Olgi Lipinskiej.
                                        Panna Basienka znalazla szalowa szpilke na szafie i stwierdzila.
                                        - O ! moje zycie zupelnie inaczej by wygladalo, gdybym znalazla ja 10 lat
                                        wczesniej.. smile))
                                        • tamsin Re: Buty... 25.08.04, 17:07
                                          w pelni sie zgadzam smile) moje lato moglo wygladac bardziej interesujaco, gdyby
                                          znalazla te buty tak kole czerwca wink)
                                          • liloom a ja mam pytanie 25.08.04, 19:59
                                            kiedy mozna bedzie publikowac zdjecia na forum?
                                            fajnie byloby moc sie czyms (zdjeciem!) ladnym pochwalic.
                                            Ja na przyklad w czasie wakacji namietnie robilam zdjecia... balkonow!
                                            Bylismy we Francji niedaleko Hiszpani i nie wyobrazacie sobie jak piekne byly
                                            te balkony. Ja kompletnie oszalalam!!!!
                                            Albo drzewko oliwkowe w 20 ujeciachsmile))))))
                                            Albo maracuja kwitnaca z owocami!
                                            Albo chmury
                                            Albo winnice...
                                            Kto chce?
                                            Asiu przyslij mi zdjecia. Ja bardzo lubie ogladac.
                                            I prosze zdjecia z Londynu. Naprawde
                                            • tamsin Re: a ja mam pytanie 25.08.04, 20:14
                                              czy blogi przypadkiem nie sluza do tego? nie zebym wiedziala jak to sie
                                              obsluguje, ale moze ktos jest juz wtajemniczony?
                                              • asica74 Re: a ja mam pytanie 25.08.04, 20:42
                                                a moze zalozymy taki wlasny obiegowy album ze zdjeciami?

Na przyklad 30+ maja snapfisha gdzie umieszcza sie zdjecia, a warunkiem
                                                dostania login and pasword jest wyslanie swojego zdjecia... hm wlasciwie to
                                                dziala tak, ze wysyla sie swoje podpisane zdjecia do jednej osoby ( do
                                                dziewczyny o nicku marijohanna), on je umieszcza na stronie, a potem jezeli sie
                                                ktos loguje to uzywa podanego hasla.

co wy na to? Ja moge sie rozejrzec
                                                liloom - slonecznik leci!
                                                • tamsin Re: a ja mam pytanie 25.08.04, 20:47
                                                  no to zabieraj sie do roboty smile) Ja jestem za!
                                                  • asia.sthm Re: a ja mam pytanie 25.08.04, 21:06
                                                    ja tez jestem za, a nawet przeciw smile
    • liloom Re: slonecznik? 26.08.04, 19:17
      nie doszlo
      ?
      • asica74 Re: slonecznik? 26.08.04, 19:23
        wysylam jeszcze raz.przepraszam! daj znac czy doszlo
    • szpulkaa Re: slonecznik 02.09.04, 17:05
      ja tez poprosze zdjecie slonecznika!!smile
      i co wiecej chetnie zrewanzuje sie moim slonecznikiem tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka