asia.sthm 13.10.04, 21:00 Nie umiem okazuje sie skasowac Full size i boje sie ze zatkam wszystko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 21:02 a co masz na full size? bo tylko jezeli klickniesz na zdjecie i ono sie powieksza na nienormalny rozmiar z ramka u gory: delte full size only, to wtedy mozesz to zrobic. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 21:05 Jak zdjecie mi sie powieksza i klikam delite to skasowalam zdjecie . Zadne delite full size only sie nie pojawia. Wejdz moze na dzieci i zrob to za mnie. Boje sie dac wiecej. Przepraszam i dziekuje ))) Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 21:08 zrobione ) ale masz naprawde udanego kawalira )) a czemu taka marynarska czapka? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 21:11 )) nie marynarska tylko STUDENCKA. Czy moge powiesic wiecej i czy przy wieszaniu bedzie moze to glupie delite FS only? Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 21:15 moze "delete FS only" zrobic w kazdym momencie, a ile miejsca zostalo w albumie mozna zobaczyc na dole w prawym rogu, jest tam % zajety. Chyba obecnie 33%, wiec wieszaj smialo co sie da ) u nas studenci tez maja specjalne czapki oprocz tego habitu co nakladaja, ale one sa takie rogowate a nie marynarskie ) bylam zaproszona na mature dwa lata temu i wkrecilam sie wsrod studentow wlasnie jak podrzucali na zakonczenie swoje czapki, fajnie bylo ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:12 Wasi studenci maja fredzelek na nosie, nasi bardziej: - Lody, lody ,lody smietankowe, Tu tradycja jest zupelnie inna. Najpierw uroczystoc w szkole bez widowni, lunch z szampanem i wypuszczaja cala chalastre na zewnatrz gdzie dzikie tlumy czekaja z plakatami zeby sie jakos odnalezc.Cmok cmok i mlodziedz wsiada do udekorowanych ciezarowek lub innych odkrytych aut aby odbyc korowod po miescie.Polega to glownie na glosnej muzyce i pryskaniu sie nawzajem szampanami i innymi trunkami. Rodzina wraca do domow i czeka na przybycie mlodych. Jak widac moj sie przebral, zeby odzienia nie zniszczyc i po prysznicu znow jako elegancik wystepowac. Ps. Delete FS only u mnie nie istnieje ))) Nauczylam sie czwartego slowa po finsku: Kitos = dziekuje )) Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:22 szampan u nas nie przeszedl by bo mlodziez nie moze pic przed skonczeniem 21 lat!! a terez ten full size jak klikasz na zdjecie czy ono sie powieksza???? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:26 Powieksza sie , a potem istnieje tylko delete. Pamietam jak wieszalam sie w albumie zalozonym przez kogos innego to bylo. Teraz zalozylam album sama i nie mam tego. Czy to jest powod, czy ja osleplam to nie wiem ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:30 na dole i jak prztykne to wszystko kasuje. Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:32 nie ruszaj tego na dole!!!!!! jak zrobi sie ten obrazek taki duzy, to nie widzisz tego "delete full size only" nad nim. Podjedz w prawa strone aby dotrzec do calego zdjecia i wpatruj sie co jest NAD zdjeciem. Mow szybko co widzisz ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:37 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOooOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!! jaki fajny ten asiowy syn! Asia, wlasnie sobie pogladalam... mniam mniam )) Chyba duma cie rozpiera,prawda? Takie chlopaki to nie byle co! Asia, tylko nad kilkoma masz znaczek, : full size, u gory w prawym rogu. kliknij poczekaj az sie otworzy i wtedy dopiero masz opcje: deletye full size only. Tamsin ci to slicznie juz powiedziala, ja jej tylko pomagam ps. dziewczyny wielki dzis dzien w mym zyciu: pieke moj pierwszy bochenek chleba... niemal rycze ze wzruszenia Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:43 Gratulacje, ale my tu dzis musimy poswietowac. Pierwszy chleb Asicy tez trzeba uczcic.OOOOOOOOOOOOOOOOOO! Tamsin znalazlam !!! Kitos kitos kitos bardzo (musze sie tego "bardzo" nauczyc, mam nowa finska szwagierke ) Mam jednak jeszcze jedno pytanie. Zdjecia sie poprzesuwaly w kolejnosci. Czy to ja tak zrobilam czy to samo tak? Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:45 to nic, tak sie wlasnie robi jak sie zmienia wielkosc zdjecia. W albumie jest opcja, by zmienic kolejnosc, ale jakos nie moge dojsc jak sie to robi Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:46 one sie tak przesuwaja w kolejnosci, ale mozesz je sobie poukladac jak chcesz, chyba trzeba je zlapac "myszka" i przesunac. Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:44 Asica gratulacje z powodu pierwszego bochenka chleba ) lzy na taka okazje sa bardzo odpowiednie, nie bedziesz soli potrzebowala aby pierwszy kasek zjesc ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:52 juz mu brazowieje skorka... o mamo! to jest po prostu cudowne! Przy okazji mam okazje, poczuc sie jak Asia: ona jest dumna z syna a ja z bohenka chleba... no no ni ma rownosci na tym swietje, ni ma Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:54 moze temu bohenkowie powinnas dac jakies imie??? bogdan na przyklad )toz to twoj pierwopieczny ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:58 popieram : Bohdan koniecznie ! Az sobie ekran oplulam Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 23:01 Asica, nie zapomnil zrobic zdjecie Bohdanowi i pokazac nam go w albumie!!!!! Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 13.10.04, 23:12 ha! transatlantycki telepatyczny wieczor! zdjecie juz jest! smacznego dziewczeta! Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 13.10.04, 23:14 Asica, mozesz byc dumna ) wyglada niesamowicie apetycznie! Odpowiedz Link
asia.sthm Asiowy chlebek Bohdan 13.10.04, 23:17 Jaki piekny, jaki udany i jak pachnie... To co festujemy ? Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 14.10.04, 00:28 ponioslo mnie i dokleilam jeszcze dwa zdjecia: teraz bedziecie wiedziec juz wszytsko: jak do was pisze i jak zagadniam faceta do prasowania... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 14.10.04, 00:35 Mam taki sam komputer, musze jeszcze barek pod biurkiem zaistalowac.)) No i moj M nigdy nie prasowal i prasowac nie bedzie. Uraz ma. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 13.10.04, 22:56 O matko ale zapachu narobilas ... Asiu, moze ty bedziesz miala wiecej synow i corek niz ja? I co to za rownosc? U mnie juz kram zamkniety a przed toba wszystko. 3* blizniaki na ten przyklad moga sie trafic. Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 13.10.04, 23:14 teraz to ja oplulam ekran! blizniaki powiadasz? moze i tak, w zaleznosci co przylosc niesie. Odpowiedz Link
asia.sthm Blizniaki 13.10.04, 23:19 Nie pluj darami bozymi w ekran.. Powiedz jak Bohdan smakuje.. Odpowiedz Link
asica74 Re: Blizniaki 13.10.04, 23:57 Wlasnie skonczzylam trzecia kromke Bohdana z dzemem truskawokowych! dziewczyny zostawialam wam nieco! czestujcie sie! Odpowiedz Link
asia.sthm Bohdan ach ten Bohdan.. 14.10.04, 00:37 Zostalo jeszcze? Ja swoj kawalek na rano sobie schowam. Ide spac , dzieki za wszystko. Odpowiedz Link
asica74 Re: Bohdan ach ten Bohdan.. 14.10.04, 00:40 zapakuje ci na sniadanie dobranoc a Odpowiedz Link
tamsin Re: Bohdan ach ten Bohdan.. 14.10.04, 02:22 Asica, oprocz udanego Bohdana masz rowniez udanego chlopaka, ktory na dodatek prasuje!!! No ale dlaczego ty nigdy nie pokazujesz swojej dziurki miedzy zebami?????? Odpowiedz Link
szpulkaa Re: Bohdan ach ten Bohdan.. 14.10.04, 10:28 zakochalam sie... w Bohdanie!))))) asica, super ten chlebek ci wyszedl!!! oczywiscie nie sam tak sobie wyszedl, ale dzieki twojemu talentowi wrodzonemu, zdolnosciom nabytym, etc... coz ja moge rzec - tez bym chciala tak piec asia.sthm, gdyby ten twoj syn byl starszy, albo lepiej - ja mlodsza, no i gdybym nie byla juz zakochana, to tez bym sie mogla zakochac) smieszne te matury, w kazdym kraju inne, ale zawsze bardzo radosne chociaz nie chcialabym tego przezyac raz jeszcze.... zwlaszcza tego stresu przed Odpowiedz Link
tamsin Re: Bohdan ach ten Bohdan.. 14.10.04, 21:23 A pomyslalyscie dziewczyny ze jak mamy tutaj tyle "swiezych" mezatek, to pewnie nam na forum dzieci sie posypia za jakis czas?????? Ty Asica juz masz fajne imie Bohdan zaklepane, jakby ci sie cos oprocz bohenka chleba przytrafilo ) Ale reszta niech sobie zaklepuje co fajniejsze imiona za wczasu bo potem nie bedziemy sie klocic ze ktos tez chce miec Bohdana )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 14.10.04, 21:55 A ja zawsze bede wam zawracac glowe!Ratunku , nie moge zobaczyc zadnych zdjec. Puste klatki tylko. Kto popsul? Czy tylko u mnie popsute? Wczoraj dzialalo. Lisci nie widzialam , nowych zwierzat nie widzialam.((( Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Asia, cos tu nie gra 14.10.04, 21:59 tylko nie wiem ktorego konca sie czepic. Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Asia, sprobuj 14.10.04, 22:11 oczyscisc "temporary files". Jesli masz XP kiliknij na "TOOLS" - jest na gorze, potem na "delete cookies", nastepnie na "delete files" no i wreszcie na "delete history". Moze masz zbyt wiele chlamu. Jesli to nie pomoze. Turn off the computer and reboot - tylko nie przyciskiem. Odpowiedz Link
tamsin Re: Album..ratunku 14.10.04, 22:01 Niczego nie widzisz czy tylko tego nowego? bo ja widze, wiec moze tylko u ciebie popsute? juz widzialam i tego fajnego kotka, pieska tez. A nawet jest i chipmank i moj ulubiony szczurek: opossum ) Bardzo ladne jesienne dekoracje tez sa: wolaj speca niech ci reperuje obrazki ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 14.10.04, 22:05 Cholera zadnych nie widze ani nowych ani starych. Wylogowalam sie i zalogowalam i g...o. Dobrze ze wczoraj zdazylam sie zaznajomic z Bohdanem ))) Odpowiedz Link
i.p.freely Re: Album..ratunku 14.10.04, 22:13 Co sie dzieje??? Ja wchodze i wychodze i ... wszystko widze. Moze server..??? Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 14.10.04, 22:23 Asia a moze sliczny zalozyl jakies nowe firewall? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Album..ratunku 14.10.04, 22:45 Sliczny nie rusza mojego kompa, M rusza, ale wypiera sie ze cos zmajstrowal. Wylaczylam po kolei cale tatalajstwo, wlaczylam, obejrzalam zwierzeta )) Jesien pokazala cztery fotki i zgasla cala reszta. Powtorzylam caly proceder, ale jesieni juz sie boje otwierac. Moze jutro samo sie zreperuje, ja juz nie mam sily do tej techniki. ) W pracy popsul mi sie Excel, przestal liczyc, ale okazalo sie ze kropka sama przeskakuje z Automatiskt na Manuelt i co noc tak robi kiedy zaczyna sie Backup. Glupie wierszyki z tego wszystkiego mi sie przypominaja. Mistrz rozkroku i zwisu nigdy nie pil kumysu.. Dzieki dziewczyny, jak wy ze mna wytrzymujecie? Odpowiedz Link
asica74 Re: Album..ratunku 14.10.04, 23:11 czasami jest ciezko, ale zaprawiamy sie w bojach... co nie dziewczeta?# Odpowiedz Link
asia.sthm Pociecha na dobranoc. 14.10.04, 23:52 Pyta mężczyzna w sklepie? - Czy jest cukier w kostkach? - Nie - A inne tanie bombonierki dla teściowej? Drogie panie, ide snic o Bohdanie...tralalala Odpowiedz Link
tamsin Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 04:14 tys sie chyba zakochala w Asicy Bohdanie ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 10:38 A co, nie wolno ? Zreszta milosc zostala juz skonsumowana . Czekam teraz na dwupiecznego )) Odpowiedz Link
asica74 Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 16:44 Asia, Tamsin i wszystkie inne zainteresowane; juz upieklam i drugi, a bedzie jeszcze i nastepny! Ciastek nie umien piec, a Bohdany mi wychodza. Asia nie placz, jak przyjedziesz upieke ci taki jeden na powitanie, nawet ziarek dyni don nasypie, a drugi do torby i do domu. Moze byc? Odpowiedz Link
frankie36 Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 16:47 Szwagierka zapowiedziala,ze udzieli mi lekcji pieczenia chleba,troche sie tego balam,a tu brosze Asi takie piekne bohdany wychodza to i moze ja sie odwaze? Tylko skad ja na to wezme czas?Asiu ile to cale pieczenie zajmuje? Odpowiedz Link
asica74 Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 17:20 frankie, gdybym wiedziala, ze nie jest to takie wcale trudne, to juz dawno bym sie za to wziela. Samo pieczenie zajmuje raptem 40 min. Przygotowanie ciasta w pierwsze fazie - ok 10 min, trzeba je dobrze wyrobic, potem odstawic na godzine, potem jeszcze raz krotko wyrobic, wlozyc do formy, odstawic by sie "zsiadlo" na ok 15 min i do piekarnika. Wiesz ja w miedzyczasie robie inne rzeczy typu pranie etc, wiec to i tak szybko wychodzi. A musze wam powiedziec cos jeszcze dobrego: Misiu, co to za chlebem ze sklepu wcale nie przepada, to kroi sobie kromeczki i wcina. Wiec cos w tym musi byc Odpowiedz Link
tamsin Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 16:48 Asica, dwa Bohdany i do tego z ziarenkami dynii, toz to zachodzi na rozpuste!!!!!! ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 17:21 zachodzi, zachodzi a jakze! ale ona po deszczu i tak lata, i przez tyle lat sie nie rozpuscila, wiec dwa bohdany jej nie zaszkodza tobie tez upieke, nie placz! Ze sloneczikiem lubisz? Odpowiedz Link
tamsin Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 17:25 dla mnie bohdan moze byc bez dodatkow, lubie takie "naturel" ) Odpowiedz Link
asica74 Re: Pociecha na dobranoc 15.10.04, 17:31 o to dobrze sie sklada, bo ten naturel juz mam dwa razy przecwiczony te z dodatkami (bo w planei sa dynie, sloneczniki olivki etc, a takze chleby z pomirami i innymi cudownosciami...) sa jak na razie do wyprobowania. musze powiedziec, ze oprocz koncertu Kultu, to fakt pieczenia chleba nadaje memu zyciu sens Odpowiedz Link