mulinka 03.11.04, 04:26 po analizie doszlam do wniosku - ze...pierogi gora ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszka888 Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:28 Z kapustka i grzybkami)) mniam! Ktos chce? Zostalo mi jeszcze troche I nawet sasiadke obdarowalam Ucieszyla sie, bo ona takich swojskiej roboty nigdy w ustach nie miala Odpowiedz Link
mulinka Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:29 toz ja chce!!! nie dawaj sasiadkom, bo dla nas zabraknie Odpowiedz Link
myszka888 Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:34 ok, Mulinko A jakby mialo zabraknac- to sie wezme dorobie!)) Odpowiedz Link
mijaczek Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:36 Ale pierogi to tylko odsmazane! Mniam!!! Ale tylko kilka za jednym podejsciem. Wiecej nie wejdzie :o) Odpowiedz Link
myszka888 Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:38 Jak czeba, to odsmazymy A coby nie! Tez lubie odsmazane Odpowiedz Link
mulinka Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:42 ja nawet wole odsmazane, tylko qrcze rzadko moge takie jesc, bo na ogol wszystko jest pozerane przez moja dzieciarnie bo takie z kapusta i grzybami, to je nawet moja wegetarianka ) Odpowiedz Link
myszka888 Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:47 Wlasnie, moja sasidak to wegetarianka i sie tak ucieszyla, ze moze sprobowac jakies cudo, mimo swoijego podejscia do zywnosci! Oprocz tego flanem ja ugoscilam A, slodkosci nigdy za wiele! Odpowiedz Link
myszka888 Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:51 No, pochwale sie nawet bardziej- w albumie wrzucilam zdjateczko Swiezutkie, z cebulka Zdjecie jest takie bladawe, bo zrobione palmem, a nie aparatem, ale co cza, to widac! Odpowiedz Link
mulinka Re: pierogi gora! 03.11.04, 04:58 a ja myslalam, ze tam bedzie Twoje zdjecie a tak to znow ze slinotokiem walcze Odpowiedz Link
myszka888 Re: pierogi gora! 03.11.04, 05:01 mulinka napisała: > a ja myslalam, ze tam bedzie Twoje zdjecie A ja bylam caaalaaa w mące Wiec sie wstydzilam tak do zdjecia pozowac > Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: pierogi gora! 03.11.04, 10:27 zgadzam sie w 150 procentach!!! od kiedy was dziewczyny poznalam, czesciej chodze do polskiego sklepu, takiego mi tu smaka robicie!! Odpowiedz Link
ellenai Re: pierogi gora! 03.11.04, 16:03 brawo mulinka z tematem bo mam zamiar dzis robic pierogi ruskie! mniam! Odpowiedz Link
tamsin Re: pierogi gora! 03.11.04, 16:05 czy ktos mi moze powiedziec jak zrobic pierogi leniwe, takie aby sie albo nie rozwalily, albo byly twarde jak kamienie?? dwa razy probowalam i nic!! Odpowiedz Link
mulinka Re: pierogi gora! 03.11.04, 16:14 ja moge gotowane ziemniaki, troche maki, zoltko, cale jajko, ser bialy proporcje maki, ziemniakow i sera 1:1:1 (mniej wiecej) zagniesc, rozwalkowac na "kielbaske" jak kopytka (mozna obtoczyc maka) gotowac w wodzie z sola i oliwa (!) podawac na goraco, z maselkiem, smietana z cukrem (moga byc rodzynki i zapachy do smietany) Odpowiedz Link
tamsin Re: pierogi gora! 03.11.04, 16:19 sprobuje jeszcze raz, chyba moj blad byl ze wymieszalam ser z ziemniakami w "food processor" i zrobila mi sie lejaca masa..musialam to ratowac maka, no i wyszly twarde. Odpowiedz Link
mulinka Re: pierogi gora! 03.11.04, 16:21 to byl zdecydowanie blad ziemniaki ugniec oddzielnie (po prostu tluczone) lepiej jest zbyt dlugo nie zagniatac no...i sa smaczniejsze, gdy czujesz grudki sera powodzenia Odpowiedz Link