Dodaj do ulubionych

Powspominajmy

24.11.04, 17:37
kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1204513&KAT=1292
Ale sie rozrzewnilam,a Niewidzialna reka calkiem mnie rozlozyla.Pamietam ,o 9
rano byl Poranek w telewizji,pamietacie tego koguta co pial i wsakiwal na
plot,a tam dochodzila godzina 9?No a na niewidzialna reke to strasznie
czekalam,pamietacie ten glos b.niski ,ktory oglaszal wszem i wobec numer tej
niewidzialnej reki i co zrobili itp.
Obserwuj wątek
    • tamsin Re: Powspominajmy 24.11.04, 17:41
      Oprocz fryzury ‘na poziomkę’ wszystko pamietam!!!! pamietam te proszki iksi i
      nawet cypiski, niby byly dla dzieci albo dla delikatnej skory, wiec mama
      kupowala bo brat alergikiem byl - ale ten proszek sie nie chcial rozpuscic!!
      Nie mowcie ze to juz wszystko w Polsce zniknelo!!!!!!!
      • frankie36 Re: Powspominajmy 24.11.04, 17:45
        Mam nadzieje,ze to zniknelo,te pasty do zebow tez pamietam,smarowalo sie tym po
        zebach jak pasta do butow.Kurna,u nas tez tarcze sprawdzali i musialy byc
        przyszyte
        • tamsin Re: Powspominajmy 24.11.04, 17:47
          no u nas nie tylko tarcze sprawdzali ale nawet w LICEUM trzeba bylo miec
          kapcie!!! czy wy wyobrazacie to sobie???? panny na wydaniu, faceci pod wasem,
          wystrojone ze jasna cholerka i BAMBOSZE do tego, bo tenisowki byly na
          gimnastyke i sie nie liczyly wink))) tak mialam w pierwszej klasie liceum, potem
          dyrektor sie zmienil i mozna bylo szpile ubierac smile))
        • asica74 Re: Powspominajmy 24.11.04, 17:47
          ja stawiam na Koziolka Matolka!

i spadam!

stokrotka, do ciebie spadam znaczy sie!
          • tamsin Re: Powspominajmy 24.11.04, 17:49
            czyzbys po maszyne do chleba WRESZCIE sie wybierala? bo ty jak ta sojka za
            morze sie wybieralas wink
            • kinky5 Re: Powspominajmy 24.11.04, 18:09
              och..sentymentalnie sie zrobilo...
              ale z zycia wziete- bylismy w zakopanem w jakiejs knajpie malzonek zamowil Pepsi a pan mu
              przyniosl...polo cocte!!!!! Myslalam ze mi chlop zemdleje!!!!
              I ja musialam pic bo jemu nie smakowalo- czego nie rozumiem bo to przeciez lepsze niz oryginal.....te
              wspomnienia z dziecinstwa!
              • tamsin Re: Powspominajmy 24.11.04, 18:19
                przeciez tej polo -cocty nie dalo sie wypic wink i to do tego na cieplo,
                nagrzana dlugim staniem w oknie warzywniaka i nagrzewana sloneczkiem smile)) za
                moich czasu zadnego lodu sie nie serwowalo nigdzie!! a dziciom kostki lodu byly
                i tak zabronione bo anginy dostalyby momentalnie wink)
              • mulinka Re: Powspominajmy 24.11.04, 18:20
                i oranzada w proszku!
                palcem maczanym jedzona
                smile)))))
                dobra byla
            • asia.sthm Stawiam piatke... 24.11.04, 19:28
              ze ona tej maszyny nie odbierze. Cos wypadnie..smile))
              Ciekawe jak Bohdan zareaguje na perspektywe maszynowego mietolenia zamiast
              Asicowych raczek.
              • kinky5 Tamsin... 24.11.04, 20:16
                a ja tam mialam serwowana polo cocte- 2 razy do roku- na moje urodziny i urodziny mojej siostry w
                eleganckim hotelu Kasprowy (teraz to raczej straszy niz ozdabia) i do tego lody- w kolorach (bo smaki
                to byly mniej wazne wtedy) bialym, rozowym, brazowym i...zoltym (anomalia jak na socjalizm ale czego
                sie nie robilo dla zagranicznych klientow)...wiec jak sama widzisz ja mam dobre wspomnienia!
                • tamsin Re: Tamsin... 24.11.04, 20:19
                  jakie to dobre wspomnienia wink) polo cockte trzeba pic na cieplo z przykurzonej
                  butelki z warzywniaka, "na miejscu" wink)
              • tamsin Re: Stawiam piatke... 24.11.04, 20:25
                Bohdan jak jest perwertem to maszyne zaakeptuje wink) ale na pewno o Asinych
                mietoleniach bedzie wspominal do konca zycia...chyba, ze one sie rozgadaja i
                Asica zorientuje sie juz u siebie na schodach.."o kurcze maszyny zapomnialam
                wziasc"!!

P.S.Zdazylo mi sie to wczoraj - wzielam kasete dla Mulinki, chce wlozyc ja do
                torby patrze a tam taki burdel, wiec nie bede szla z calym tym majdanem na
                spotkanie. Wysprzatalam torbe, zebym miala miejsce na kasete, ale kasety
                ZAPOMNIALAM wlozyc!!!!! szlag by trafil..
                • asia.sthm Re: Stawiam piatke... 24.11.04, 20:40
                  To wszystko przez to forum.
                  Gdyby nie watek o torebkach do glowy by ci nie przyszlo robic niepotrzebne
                  porzadki.
                  A Bohdan jak madry chlopak to na zadne maszyny sie nie zgodzi.
                  • mamakubusia11 Re: Stawiam piatke... 24.11.04, 21:31
                    umre zaraz z ciekawosci o jakiej maszynie mowicie?
                    chyba cos przeoczylam
                    • frankie36 Re: Stawiam piatke... 24.11.04, 22:01
                      O ile sie nie myle chodzi o maszyne do krecenia ciasta na chleb(Bohdanem tutaj
                      nazywany).Poprawcie mnie jesli sie myle
                      • tamsin Re: Stawiam piatke... 24.11.04, 22:04
                        racja wink ale jak przeczytalam sobie od poczatku ten watek, to fajanie brzmi o
                        tej maszynie na molestowanie wink)))
            • asica74 Re: Powspominajmy 25.11.04, 00:21
              ach nie! nie po maszyne! poszlismy na wioeczor mexykanski! stokrotke i izabelski
              z mezem widzialam, kapelusz nosilam, i pewnie jutro same wszytsko zobaczycie!
    • dorkalesk Re: Powspominajmy 24.11.04, 22:03
      O RANY JA NIEWIDZIALNA REKE PAMIETAM JAK DZIS HIHIHI TO BYLO COS I TA REKA
      POJAWIAJACA SIE NA EKRANIE ECH...WSPOMNIN CZAR !
    • frankie36 Re: Powspominajmy 24.11.04, 22:09
      A wracajac do wspomnien,jeszcze pamietam jak moja mama chodzila na wywiadowki,a
      dzisiaj ide ja .Dzieciaki przyniosly wspaniale raporty,czyli nie ma sie o co
      martwic,tylko duma tryskac
      • mamakubusia11 Re: Powspominajmy 24.11.04, 22:16
        a ja pamietam jak chodzilam do liceum i przed lekcjami szlam do miesnego po
        numerek do kolejki.
        Tak kolo poludnia mialam polgodzinna przerwe,to bieglam po te kielbachy na
        kartki,cale kilogramy i zostawialam to u naszej woznej na przechowanie do konca
        lekcji.
        hihihi
        • frankie36 Re: Powspominajmy 24.11.04, 22:21
          No niezle,a pamietacie Niewolnice Isaure,Polska szalala na ich
          punkcie ,pamietam jak przyjechali do Polski w odwiedziny filmowej Isaurze
          sprezentowane zostaly puchowe ,wielgachne poduchy.Kurna sama na dlugiej
          przerwie pobieglam do domu zobaczyc jak to z tym Leonsjo wyszlo.
          • dorkalesk Re: Powspominajmy 24.11.04, 22:24
            pamietam!!!!!!!! isaura iloencio mieszkali w hotelu victoria i rozrzucali z
            okiem wlasne zdjecia! sama poleciala i dostalam!!!!!!!!wszystkie kolezanki mi
            zazdroscily!smile)))))))))
          • kinky5 Re: Powspominajmy 24.11.04, 22:26
            i tu sie zaczyna niesprawiedliwosc- bo bylam za mloda zeby ogladac....przynajmniej wg. mamy tak wiec
            niewolnica Isaura to moje osobiste niespelnienie.
            • mamakubusia11 Re: Powspominajmy 24.11.04, 22:34
              ja ogladalam i bardzo plakalam
              • dorkalesk Re: Powspominajmy 24.11.04, 23:17
                o rany ja tez!!!!!!!!!!
                • asica74 Re: Powspominajmy 25.11.04, 00:24
                  a ja sie kochalam w leonciu... wynaczcie, glupie dziecie bylam sad
                  • frankie36 Re: Powspominajmy 25.11.04, 00:27
                    A teraz pewnie chodzi po swiecie pelno Isaur i nienawidza swojego
                    imienia.Pamietacie jak wszyscy masowo tym imieniem chrzcili dziewczynki
                    • asica74 Re: Powspominajmy 25.11.04, 00:29
                      to byl szal! ale jakos zadnej nie spotkalam. Za to slyszalam o przypadku, gdy
                      chlopca nazwano Ariel (ladne imie moim zdaniem), a niedlugo potem wprowadzono
                      proszek do prania o tej nazwie....
                      • frankie36 Re: Powspominajmy 25.11.04, 00:32
                        Ciekawostka jest ,ze dzieciaczki w domu dziecka czesto maja takie wymyslne
                        imiona,
                        • tamsin Re: Powspominajmy 25.11.04, 03:04
                          ja kolejna milosniczka niewolnicy Isaury smile) szkoda ze teraz tutaj nie
                          puszczaja takich fajnych serialii wink
                          aha, gdzies w windzie ktos wyskobal na scianie po ty serialu "UWOLNIC ISAURE!"
                          • mulinka Re: Powspominajmy 25.11.04, 03:15
                            moja kolezanka ze szkoly nazwala swojego syna TOBIASZ
                            a z imionami to roznie bywa
                            znam jedna, co ma Kama na imie i bardzo jej sie to imie podobalo, dopoki nie
                            zaczeto tak nazywac PSY(!!!), nie wspomne o margarynie
                            sad(
                            • frankie36 Re: Powspominajmy 25.11.04, 03:45
                              A Tobiasz mi sie b.podoba,nawet tak chcialam nazwac syna,tylko,ze wtedy
                              urodzila nam sie corka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka