Dodaj do ulubionych

Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum?

06.12.04, 14:42
Bo wlasciwie chcialam zapytac jak to jest w waszych krajach z zakupami
kosmetykow kolorowych. Czy jest to normalne zapytac o probke czegos albo czy
mozna sobie samemu wyciagac kosmetyki z tych szuflad pod testerami?Bo mam
wrazenie ze jest to troche inaczej niz w PL.

Wiem ze to glupie pytanie ale w moim otoczeniu nikt nie potrafi mi
odpowiedziec:o(

A wogole to czy uzywacie duzo kosmetykow? Bo ja mam wrazenie ze jestem
uzalezniona.
Obserwuj wątek
    • myszka888 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 15:34
      Hm, tu raczej mozna sobie cos tam wyciagnac i poogladac.
      Tak naprawde- niewiele uzywam tych "kolorowych" kosmetkow, raczej sie lubuje w
      kremach, balsamach itpsmile
      I tam gdzie kupuje te moje kosmetyki, dostaje sporo probek za darmo.
      • mulinka Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 15:39
        ja uzywam chyba wyjatkowo malo
        (nie maluje sie)
        ale gdy kupuje perfumy, to Pani zawsze wrzuca mi kilka probek innych
        • szpulkaa Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 15:57
          hmm... nie widzialam zadnych probek pod testerami. we Francji zazwyczaj przy
          zakupie dostaje sie kilka probek. a w Rumunii... pewnie tak jak w Polsce,
          jeszcze nie probowalamwink)
          uzywam mnostwo kremow, ale zazwyczaj kupuje je w hipermarketach, wiec nad
          probkami sie nie zastanawiamwink kolorowe kosmetyki zazwyczaj wybieram w
          Sephorze, bo jest duzy wybor. chociaz np. we Francji promuja tylko francuskie
          marki i o Max Factor moglam zapomniecuncertain
    • tamsin Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 18:44
      Ja jestem z kosmetykami za pan brat! smile) mam duzo kremow pod oczy, na rano do
      twarzy, na wieczor do lozka, na szyje na lokcie, na uda. Sole do smarowania,
      wcierania sie, zele, duprele, co jest to mam!
      Nie jestem przyzwyczajona do jedne firmy, wrecz przeciwnie, kupuje rozne, ale
      najczesciej z kremow to Orlane, LA Prairie, ale i mniej znane, jak Laura
      Mercier, nazwij a pewnie juz mialam. Kupowanie kosmetykow typu kredka do oczu
      czy cien na powieki, to zalezy gdzie i jak, zwykle sa testery a pod nimi
      opakowania nieuzywane, mozna sobie wziasc lub sprzedawczyni ladnie zapakuje w
      bibulke i do torebki wlozy. Ja kupuje najczesciej Estee Lauder, Lancome,
      Channel i Diora, mozna je kupic tylko w wiekszych sklepach z ich stoiskami, lub
      ze strawberrynet.com - tam kupuje w zasadzie kremy.. Uff...ale sie
      rozpisalam. Ale jak nie o to chodzilo, to zachecam do wymiany doswiaden na
      temat dobrych/zlych kosmetykow..
      • c.holender Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 19:04
        tamsin napisała:

> Ja jestem z kosmetykami za pan brat! smile) mam duzo kremow pod oczy, na rano
        do
        > twarzy, na wieczor do lozka, na szyje na lokcie, na uda. Sole do smarowania,
        > wcierania sie, zele, duprele, co jest to mam!

Ja bym poprosila o rozwiniecie tematu "kremu do lozka" :o)
        • tamsin Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 19:07
          c.holender napisała:
          > Ja bym poprosila o rozwiniecie tematu "kremu do lozka" :o)

No przeciez same okulary przeciwsloneczne nie pomagaja na opalenizne wink) musze
          sie nasmarowac kremem przeciwslonecznym bo czasami slonce przypieka i nie chce
          wstawac z rana z lozka za bardzo opalona wink))))
      • myszka888 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 19:15
        popieram pomysl Tamsin- aby dzielic sie swoimi wrazeniami odnosnie kosmetykow.

to ja zacznesmile
        to jest moj no 1 balsam do ciala. Nivea.
        www.niveausa.com/frameset.php?content=subbrandintro.php%3Fpid=5niezastapiony
        zdradzam go czasem dla liliowego balsamu yves rocher.
        • myszka888 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 19:17
          myszka888 napisała:

www.niveausa.com/frameset.php?content=subbrandintro.php%3Fpid=5
          • tamsin Lumene 06.12.04, 19:22
            a ja ostatnio zobaczylam w mojej aptece kosmetyki/kremy finskiej
            firmy "Lumene". Kupilam sobie juz krem do mycia twarzy, taki odswierzajacy i
            zel do mycia twarzy, wszystko maja po bardzo wzglednych cenach i co
            najwazniejsze w kazdej aptece! mam zamiar wyprobowac wiecej ich produktow, moze
            ktos zna i tez probuje?
            • myszka888 Re: Lumene 06.12.04, 19:27
              mialam tusz lumene (na studniowce- w Polsce te kosmetyki byly dostepne juz
              jakis czas temuwink i bylam b. zadowolona
              • tamsin Re: Lumene 06.12.04, 19:33
                a ludzie ale ta ameryka jest do tylu za Polska wink) u nas dopiero cos sie w CVS
                pojawily, i to tylko w tej aptece. Oni cos ostatnio z Europa za pan brat, bo
                zrobili tez stoisko Vichy a to chyba tez z Europy/Francji??
                • myszka888 Re: Lumene 06.12.04, 19:35
                  o! ja na vichy jeszcze nie trafilam... A gdzie sprzedaja Vichy?

lumene tez w CVS znalazlam wink
                  • tamsin Re: Lumene 06.12.04, 19:36
                    tez w CVS te Vichy maja smile
                • ulkaa Re: Lumene 06.12.04, 19:42
                  Kosmetyki Vichy sa w Polsce od dawna(w aptekach). Osobiscie bardzo polecam.
                  Nie sa tanie , ale wole kupowac mniej , ale te, co do ktorych mam pewna
                  nadziejesmile...
                  Np. na kurze lapki - Myokine(Vichy) .Inne bardzo dobre- zel pod oczy oraz woda
                  termalna . Poza tym, balsam do ciala ( swietny po kapieli na wysuszona skore )-
                  Liposyne(bodajze), chyba nie pokrecilam nazwy, bo mi sie juz skonczyl.
                  Tamsin , a co to za "krem do lozka" ? Na noc czy do lozka z mezem?
                  • tamsin Re: Lumene 06.12.04, 19:51
                    no ten krem do lozka, to tego, hmm..wiecie, no panie dziejku..na wszystko dobry
                    jest wink)
                  • kinky5 Re: Lumene 06.12.04, 20:07
                    w Kanadzie jest tak-
                    jest bardzo duzo promocji- np. kup za 20 $ a dostaniesz zestaw pedzelkow do malowania+ szminke+
                    cos tam jeszcze.
                    - w lepszych sklepach dostajesz probki np. perfum- bylam osobiscie swiadkiem jak jakas pani z ostrym
                    ruskim akcentem prosila o wiecej probek bo zawiezie rodzinie w Europie jako prezenty.....ja osobiscie
                    kupuje perfumy w Outlet-ach- perfumy markowe duzo tansze + opakowania testerowe- czyli te same
                    perfumy, to sama butelka tylko na opakowaniu pisze tester + na butelce jest naklejka tester.Nie dostaje
                    probek ale wole zaplacic mniej.
                    - i jeszcze jedno- w wiekszych sklepach sa pokazy makijazu- czyli "lapia" potencjalne klientki i je
                    maluja lub jesli sie zapytasz o np. dobry cien do oczu albo podklad- zazwyczaj tez wychodzi sie
                    wymalowanym...
                • ulkaa Re: Lumene 06.12.04, 20:27
                  Pomylilam sie : Vichy - Liposyne to krem na pomaranczowa skorke oraz
                  ujedrniajaco-wyszczuplajacy. A po kapieli swietny jest Lipidose 1 i 2- mleczko
                  i krem-fluid ( sprawdzilam nazwy na pustych opakowaniach) .
                  Juz wiem, co chce na Gwiazdke( miedzy innymi , oczywiscie).
                  W Kanadzie Vichy powinien byc powszechnie dostepny, bo przeciez Francuzi
                  czesc produkcji tam przeniesli.
                  A Lumene mam tylko szminke i blyszczyk i jestem zadowolona.
                  Innych kolorowych kosmetykow (czasami tusz)raczej nie uzywam.
            • asica74 Re: Lumene 06.12.04, 20:33
              pamietna dla mnie rzecza jest moja pierwsza szminka, a byla to LUMENA wlasnie.
              bodajze numer 73, bardzo ja lubilam
              • ulkaa Re: Lumene 06.12.04, 20:41
                Asiu, dobrze, ze jestes . Dziekuje Ci za pamiec. A ty lecisz do Polski, czy nie?
                Boze, ja znowu nie na tym watku, co trzeba.
                Ale juz mi sie nie chce przepisywac.
                Buziaczkismile))
                • asica74 Re: Lumene 06.12.04, 23:19
                  ni elece do Polski. Jade do rodzicow mojego M, wraz z nim. Szkoda mi cholernie,
                  ale takaja zyznj.

Postanowilam natomiast ze zrobie kutie i bede patrzec jak ja holendeskie zoladki
                  trawia.

Ula nie przejmuj sie, ze nie na tym watku. Przeciez to nasze forum to jak groch
                  z kapusta!
            • gherarddottir Re: Lumene 06.12.04, 20:50
              ja b polecam kremy z ives rocher mnie robia b dobrze
              • myszka888 Re: Lumene 06.12.04, 21:06
                Gherarddottir!
                tez lubie yves rochersmile)
                W Polsce chadzalam do sklepow. Tutaj, tylko online zamawiam, ale zawsze jestem
                zadowlona!smile
                • bibi1 Re: Lumene 06.12.04, 21:23
                  a ja mam problem z czerwonym pajaczkiem na twarzy
                  i bardzo trudno dobrac fluid,ktory to zatuszuje
                  a nie zaszkodzi.
                  dlatego nawet jak chce cos nowego wyprobowac
                  to mam problem, bo w sklepach rzadko bywaja probki,
                  raczej sa testery, ale oswietlenie maja takie,
                  ze musialabym chyba tone tego na siebie nalozyc
                  zeby cos zobaczyc
                • gherarddottir Re: Lumene 06.12.04, 22:58
                  tak ja tez lubie kupuje w polsce albo online
                  maja swietne kremy i balsamy pozdrawiam
            • emm1 a avene? 07.12.04, 09:42
              a ja nawet nie wiem jak to jest.Kobitki z USA -czy tam sa kosmetyki takich firm
              jak Avene, Vichy itd?Szczegolnie interesuje mnie avene.I moze orientujecie sie
              w cenach?
              • tamsin Re: a avene? 07.12.04, 17:08
                chyba sa w aptekach te kosmetyki, wiec ceny dostepne dla kazdego
                przecietnego "zjadacza" chleba, a w tym wypadku kremu wink)
      • kurczak1976 Orlane, La Praire? 07.12.04, 10:19
        Tamsin powiedz mi czy te kremy rzeczywiscie sa tak dobre?
        Bo tutaj ceny osiagaja pulap kieszeni nieprzecietnej, kremy po 600 Frankow i
        wiecej to "troche" drogo!!

Co do kolorowki to podobnie Chanel (ulubiony), Dior, EL, HR.
        Kremiki to jeszcze Shiseido i Clarins do kompletu:o)
        • tamsin Re: Orlane, La Praire? 07.12.04, 17:06
          co do kremow Orlane, to powiem szczerze ze zawiodlam sie jak na razie. Kupilam
          jeden ktory mial powodowac ze nie bede sie "swiecila" w czasie upalu, tzw.
          przywroci balans mojej skorze gdy powietrze jest bardzo wilgotne lub skora po
          prostu wydziela za duzo jakies tam sebrum czy jak mu tam bylo. Po zuzyciu
          calego sloika nie bylo roznicy. To tyle na temat Oralne choc jeszcze sie z nimi
          nie rozstalam na dobre. Teraz o Shisheido i La Praire. Poniewaz ja trzydziestke
          to skonczylam BARDZO dawno temu, moje potrzeby sa na pewno inne niz osoby ktora
          dopiero do tej 30tki dobiega, wiec powiem ze nie warto sie rujnowac za wczasu.
          Shisheido ma super krem pod oczy Benenfiance chyba sie nazywal, La Praire
          probowalam jeden z ich kremow (ale nie Caviar - to jeszcze przedemna) i tez
          jest b. dobry...ALE jest krem Clinique "all about eyes" ktory wcale nie jest
          zly, a o polowe tanszy. Aha, sprawdz na httt://www.makeupalley.com tam zrob
          sobie za darmo membership i mozesz poczytac opinie tysiaca dziewczyn o
          konkretnym produkcie..Uff, ale sie napisalam..smile)
          • kurczak1976 Re: Orlane, La Praire? 07.12.04, 19:40
            No Clinique tez znam, tyle ze slyszalam ze w Stanach ta marka jest znacznie
            tansza niz w Europie:o(

A co do makeupalley to znam i czesto korzystam:o)
            W polskiej wersji to jest
            www.wizaz.pl
    • greentea2 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 06.12.04, 21:33
      Lubie kosmetyki i coraz bardziej sie nimi interesuje, bo coraz bardziej sa mi
      potrzebne. Uzywam wielu roznych firm i czesto je zmieniam. Ostatnim objawieniem
      jest The Organic Pharmacy. Rewelacja, ale wydaje mi sie, ze sa dostepne jedynie
      w UK. A moze sie myle. Znacie te firme?

Co do Lumene to pamietam, ze niezle pomadki mieli.
      • kurczak1976 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 07.12.04, 10:16
        Widze ze jednak jest tu wiele milosniczek kosmetykow co mnie bardzo cieszy:o)

Jeszcze co do probek to u mnie owszem daja ale zawsze nie te ktore bym akurat
        chciala:o( I nie wiem czy przystoi marudzenie w sklepie o inne:o))

Bardzo podobaja mi sie te kanadyjskie sklepy gdzie maluja:o) Juz pakuje walizke
        i jade. Bardzo lubie takie malowanie. Czlowiek sie moze duzo nauczyc i wiele
        kosmetykow wyprobowac:o)

Co do Vichy to ja zalecam ostroznosc bo mimo ze sa hypoalergiczne to wiele osob
        dostaje uczulenia:o(
        • asica74 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 07.12.04, 13:27
          to ja was teraz zmiartwie smile

ja mam malo kosmetykow. Jakis szampon, balsam do wlosow, mleczko do twarzy, ot i
          niemal wsjo. Do tego jak ktos z polski przyjezdza, to prosze by mi cos
          przywiezli z AA lub z Eris. Kolorowych kosmetylkow mam tylko: jasny cien do
          oczu, dwie pomadki w tym jedna kaleke, bo sie polamala, dwa tusze do rzes, oba
          brazowe... Aha i mam puder!

Za to bardo lubie wsytsko wachac, i rozcierac na reku!
          • mulinka Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 07.12.04, 15:49
            o qrcze!
            caly watek rzeczywiscie o kosmetykach!
            ale numer
    • greentea2 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 07.12.04, 18:03
      Amerykanki, co sadzicie o Kiehl's? Robi sie bardzo popularny w UK. Mam krem na
      noc i bardzo mi sluzy. Tamsin pisala o Laura Mercier, mam jej kamuflarz na
      pryszcze taki dwukolorowy, lubie go. Co jeszcze jest warte uwagi?
      • tamsin Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 07.12.04, 18:06
        Kiehls jest dosyc popularny tez, ja osobiscie nie uzywalam, ale co warte
        jeszcze uwagi to "Zia" , ja wlasnie wyprobowuje ich krem pod oczy, jak na razie
        OK, ale dobra opinia sie cieszy.
        • greentea2 Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 07.12.04, 18:41
          Nie slyszalam o Zia. Moze nie ma tu tego, ale wiem, ze pojawia sie bardzo duzo
          amerykanskich firm. Niektorzy twierdza, ze sa najlepsze, bo Amerykanie
          przeznaczaja sporo kasy na badania itd.
          Jakis skladnik Creme de la Mere jest bodajze opracowany przez NASA.
    • c.holender Re: Czy byl juz watek kosmetyczny na tym forum? 07.12.04, 20:43
      Ja jestem uzalezniona od lakierow do paznokci. Przechowuje je w lodowce, bo
      wtedy dluzej wytrzymuja. Mam cale pudelko, ale jak przechodze obok stoiska z
      lakierami to i tak zawsze cos sobie upatrze wink Manicure robie sobie sama
      (lubie), wiec sie smieje, ze i tak oszczedzam co tydzien jakies 20 EUR smile
      I z kosmetykow kolorowych to w zasadzie wszystko - oczu nie umiem malowac
      cieniami, wiec mam tylko czarna kredke (w porywach czasami jeszcze brazowa),
      tusz do rzes (na specjalne okazje, a na codzien uzywam odzywki w zelu do rzes i
      brwi). Pomadki - najczesciej ochronne, bo mam kompleks za duzych ust
      (czasaaaami jak mi cos odpali to uzyje jedynego blyszczyku, ktory chyba mi sie
      gdzies zagubil wlasnie, tzn. kilka miesiecy temu). Puder i korektor - nie mam
      cierpliwosci na fluidy.
      Kremy lubie zmieniac (szczegolnie jak maja jakis zapach). Poza tym chyba dobrze
      jest zmieniac, bo mimo wszystko maja rozne skladniki.
      I uwielbiam perfumy! Tak przy okazji - gdzies czytalam, ze nie powinno sie
      rozcierac perfum, bo podobno niszczy sie w ten sposob konstrukcje ich
      czasteczek (?!)
      • kurczak1976 Perfumy:o) 08.12.04, 13:22
        C.holender to pochwal sie jakie masz i ktore sa twoim ulubionym zapachem?

A co do rozcierania to tez gdzies to slyszalam.
        • mulinka Re: Perfumy:o) 08.12.04, 15:13
          no to i ja mam okazje zamadrzyc sie na tym watku
          (bo...jako ze sie nie maluje...wczesniej nie moglam sad
          uzywam ostatnio perfum "Curve" (niezla nazwa, co?)
          i....jak bylam ostatnio po zakupy, to...zaczepial mnie facet (dosc mlody i
          baaardzo przystojny!), co w moim wieku juz sie za czesto nie zdarza smile)
          twierdzac, ze pieknie pachne, koniecznie chcial sie dowiedziec czym smile
          no to spokojnie moge Wam perfumy polecic, bo...dzialaja!
          smile)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka