Dodaj do ulubionych

jak wyjsc z dolka...?

05.02.05, 11:27
macie jakies sprawdzone metody jak wyjsc z dolka i znow widziec wszystko w
jasnych barwach?? jak sobie radzicie z tesknota? czasami jest mi tak bardzo
zle... pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asica74 Re: jak wyjsc z dolka...? 05.02.05, 11:50
      hm... samo sie nie zrobi, to pewne. Nie mozna czekac na cud, na to ze cie
      znajda i za ciebie wyjda z dolka. Ech brutalne, nie?

Gdzies po drodze w moim zyciu nauczylam sie, ze jezeli sobie sama nie pomoge,
      jezeli sama nie zdecyduje, by jakies chmurne mysli zajmowaly ma glowe, etc, to
      nikt tego za mnie nie zrobi.

Beatryce! I jeszcze jedno: dystans dystans dystans! I smiech!
      • tintaja Re: jak wyjsc z dolka...? 05.02.05, 12:51
        Batrice, to zalezy jaki to dolek. Jak sezonowo - tymczasowy, znany inaczej jako chandra, to kazda z nas ja ma. Trzeba poczekac na slonce, napic sie ulubionego winka, ogladnac fajny wyciskac lez koniecznie z happy endem, zadzwonic do przyjaciolki, zjesc czekolade, przeczytac ksiazke...

A jezeli trwa to juz dlugo i jest zwiazane z tym ze nie mozesz sobie znalezc miejsca w nowej rzeczywistosci to... starac sie znalezc powody do polubienia nowego otoczenia. Integracja to ciezka praca, szczegolnie jak swojskie klimaty kusza i przed oczyma pokazuje nam sie stary, ( i wyidealizowany swiat) do ktorego nagle nic sie nie umywa. Ale jaka bedziesz miec satysfakcje jak spojrzyrsz za jakis czas na to co sobie zbudowalas na nowym miejscu - przyjaciol, ulubione miejsca, ulubione potrawy i poczucie przynaleznosci!

Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki
    • aalex_b ... hipoteza ... 05.02.05, 12:46
      wiesz, ... jakos to bedzie wink

jesli masz wplyw na wydarzenia - to koniecznie zrob to co uwazasz za sluszne,
      ale jesli nie masz wplywu to ... "wyluzuj"
      czesto nasze problemy wynikaja z tego, ze wpojone mamy, ze kazde wydarzenie
      mozemy kontrolowac ... hipoteza: a gdyby tak sie cicho przed soba przyznac, ze
      nie? ze wlasnie wiekszosci rzeczy nie kontrolujemy? to nie wstyd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka