ponponka1 gadajace koty 26.02.06, 08:13 media.spikedhumor.com/16386/funny_talking_cats.wmv Odpowiedz Link
sylwek07 wazne dla nielegalnych z USA 27.02.06, 22:18 Kongres USA zajmie się amnestią dla nielegalnych imigrantów wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3186181.html Odpowiedz Link
tamsin Re: wazne dla nielegalnych z USA 27.02.06, 23:31 nie wiem czy i kiedy w ogole dojada do jakiegokolwiek kompromisu. jedno jest pewne, prawo jest coraz bardziej zaostrzane,nie wiem jak ludzie w ogole sobie daja rade bez papierow. poza tym w radio trwa nagonka, ze praktycznie odechciewa sie sluchac. nic dobrego i zadnej amnestii nie wroze. Odpowiedz Link
triskell Re: STRASZNE... 28.02.06, 09:35 Właśnie spędziłam ostatnie pół godziny czytając ten artykuł. Masz rację, straszne Odpowiedz Link
asia.sthm Re: STRASZNE... 28.02.06, 13:54 A dyskusja pod artykulem tez przerazajaca ( ile osob ma fatalne doswiadczenia z dziecnstwa i nadal powtarza te okropne wzorce, a wrecz broni swoich "racji". Musialam tam wtracic swoje zdanie i powtorze: nie ma "wychowawczego klapsa" kazdy klaps jest porazka, wielka porazka rodzica. Nalezy sie wystrzegac brniecia w usprawiedliwianie porazek. Porazka to porazka. O mattretowaniu, nagminnym ponizaniu dzieci mam jak najgorsze zdanie. Oprawcy powinni trzasc kratami od srodka. (( Odpowiedz Link
maja92 Re: STRASZNE... 28.02.06, 16:00 UUUUU gotuje sie we mnie;-((((( Czytajac ten artykul i wypowiedzi ludzi pod nim CIESZE SIE, ze nie mieszkam w Polsce. 3 lata temu twierdzilam, ze Polska i jej spoleczenstwo nie bylo gotowe do wejscia do Unii Europejskiej i ten artykol mnie utrzymuje, ze mialam racje wtedy i......co jest straszne....ciagle mam racje;-((((( To jak Polska zostala przepuszczona w wprawach Human Rights jezeli bicie dzieci jest czyms normalnym i reprezentant dzieci w rzadzie jest niepotrzebny?????? Wrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!! ale sie zdenerwowalam;-(((((((( Odpowiedz Link
mon101 Re: STRASZNE... 28.02.06, 22:06 maja92 napisała: > UUUUU gotuje sie we mnie;-((((( > > Czytajac ten artykul i wypowiedzi ludzi pod nim CIESZE SIE, ze nie mieszkam w > Polsce. 3 lata temu twierdzilam, ze Polska i jej spoleczenstwo nie bylo gotowe > do wejscia do Unii Europejskiej i ten artykol mnie utrzymuje, ze mialam racje > wtedy i......co jest straszne....ciagle mam racje;-((((( > > To jak Polska zostala przepuszczona w wprawach Human Rights jezeli bicie dzieci > > jest czyms normalnym i reprezentant dzieci w rzadzie jest niepotrzebny?????? > > Wrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!! > > ale sie zdenerwowalam;-(((((((( Niestety znecanie sie nad dziecmi i kobietami to nie jest tylko problem polski, chociaz moze w Posce jest wieksza "tolerancja" dla cielesnego karania dzieci i w ogole w rodzinie na wiele mozna sobie pozwolic. W Szwecji nawet klaps jest zabroniony a wlasnie dzisiaj w gazecie pisza o aresztowaniu pary, ktora zakatowala trzyletniego, adoptowanego chlopca. Tydzien temu ojczym zabil dziesiecioletniego chlopca. Matka, terroryzowana psychicznie i fizycznie przez tego zwyrodnialca oskarzona jest o wspoludzial. Wiele, wiele jest koszmarnego zla na swiecie.... Odpowiedz Link
gherarddottir Re: STRASZNE... 28.02.06, 16:22 dla nie nie ma gorszego ponizenia niz psychiczne znecaniesie and dzieckiem, bicie to juz kompletna abstrakcja ktorej nigdy nie rozumialam. Slowa bola tak strasnzie, latami, nie potrafia sie zablizniac..Straszny jest ten artykul. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: STRASZNE... 28.02.06, 16:26 nigdy nie zrozumiem kiedy to tzw mocny wykorzystuje slabosci innych osob (czy to male czy juz duze ) Odpowiedz Link
tamsin Re: STRASZNE... 28.02.06, 22:24 niestety straszne, wlasnie u mnie w pracy toczyla sie dyskusja, jak ojciec zbil chlopca, ktory powiedzial to swojemu koledze w szkole. Wieczorem juz w ich domu bylo DSS, chlopiec zostal usuniety z domu i zabrany do dziadkow. ojciec przezyl szok, bo bedzie mial sprawe, a to przeciez jego dziecko, czyli jego wlasnosc - jezeli daje jesc to ma prawo i zbic. wiele jeszcze osob na tym swiecie ma takie pojecie, niedobrze mi sie robi jak slysze o takich przypadkach. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: STRASZNE... 28.02.06, 22:30 cale szczescie, ze i w PL zaczyna sie o tym mowic... pamietam jak w dziecinstwie dostawalam po "lapach" - i raz paskiem...bylam mala - ale to pamietam..i pamietam, jak moi rodzice z pogarda mowili o tzw "szwedzkiej szkole wychowania" - jako przyklad na rozwydrzenie i godny potepienia. no coz, stare nawyki ciezko umieraja.. trzeba jeszcze pokolenia, zeby dzieci byly traktowane z godnoscia. co nie zmienia faktu, ze i w najlepiej uswidomionych spoleczenstwach zwyrodnialcy byli i beda. Odpowiedz Link
tamsin Re: STRASZNE... 28.02.06, 22:39 ja pamietam jak w szkole bili dzieci po rekach - gada na lekcji taki pierwszoklasista - no to go szybko linijka lub takim ostrym kijem do pokazywania na tablicy, po rekach zdzielili. pani nauczycielka nie zawsze umiala dobrze wycelowac, wiec raz mojej kolezance omal oka nie wydziobla tym kijem, ale krwawa szrame na policzku jej zostawila. sama dostalam lanie od ojca, a moj brat strasznie to przezywal, ja bylam tak mala za duzo nie pamietam, ale on jako dorosly mezczyzna wypomnial to ojcu. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: STRASZNE... 28.02.06, 23:04 taaa...zachowanie nauczycieli to tez osobny temat... u mnie w szkole podstawowej nauczyciele bili dzieci dziennikami po glowach, pamietam, jak dyrektor sprawdzal u chlopcow dlugosc wlosow - jak mogl zlapac z tylu (bo byly troche dluzsze) to ciagnal do gory.. nauczycielka od matematyki miala zwyczaj dzgac cyrkelem, takim duzym, od rysowania na tablicy - kleczenie w kacie to byla normalka. boszesz, teraz to ja sie dziwie - jak to bylo mozliwe.. ale kiedys wydawalo sie normalne. Odpowiedz Link
tamsin Re: STRASZNE... 28.02.06, 23:11 no przypomnialas mi o tych dziennikach, rowiez mozna bylo dostac po glowie swoim wlasnym zeszytem, no co tam pod reka zdenerwowana pani nauczycielka miala. wykrecaniu uszu to tez nie bylo nic zdroznego. Pamietam jak czytalam ksiazke o chlopcu, ktory dostawal codzinnie lanie od rodzicow: dali mu pieniadze na fryzjera, on zjadl za nie lody, poszedl do kolegi i obcieli mu wlosy maszynka do golenia, bolalo bardziej niz te lanie co potem w domu dostal. W szkole sprawdzali czystosc, u niego rzepe za uszami mozna bylo siac, nie dosc ze osmiszyli go przed cala klasa, to na dodatek w domu lanie na niego czekalo. Za bardzo inteligenty to nie byl, kopal za szopa u babki dziure na druga strone ziemi, ale wyczytali na mapie ze po drugiej stronie jest globu jest Ziemia Ognista, wiec przestali kopac, bo szopa byla sucha jak pieprz i bali sie, ze sie spali i lanie dostana... Odpowiedz Link
sylwek07 forum Dziecko WRAŻLIWE 03.03.06, 15:24 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37202 Odpowiedz Link
sylwek07 120-letni Jordańczyk szuka żony 03.03.06, 19:36 wiadomosci.onet.pl/1272038,69,item.html Odpowiedz Link
tamsin Re: 120-letni Jordańczyk szuka żony 03.03.06, 19:40 "Wygląda na 60 lat, nie ma siwych włosów i prawie żadnych zmarszczek na twarzy, a jego zielone oczy błyszczą zdrowiem i energią." zapomnieli dopisac, ze w gebie ma pare czarnych kolkow, w tym jednego trzonowego Odpowiedz Link
wiedzma30 Z dedykacja dla Kranika :) 04.03.06, 01:13 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3192874.html On jest the best! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Z dedykacja dla Kranika :) 04.03.06, 10:33 Dzięki Wiedżmo ...ale rzuciłam ten link wczoraj na prasówce ))) Kran Fan Odpowiedz Link
ponponka1 urodzninowy hit 08.03.06, 17:51 Zobacz co bylo na topie kiedy sie rodzila/es www.everyhit.com/dates/index.html Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: urodzninowy hit 08.03.06, 19:04 dobra strona ponponka1 i tak wiem ze urodzila sie 1 lutego 1968 roku, 6 lat wczesniej niz ja : Lisa Marie Presley ( daughter of Elvis and former wife of Michael Jackson ) Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: urodzninowy hit 08.03.06, 19:43 Fajne Powinny byc jeszcze jakies foty z moda, autami itp. Odpowiedz Link
ulkaa Nie mogę się uspokoić 10.03.06, 13:09 Kiedy to czytam, widze tak wyraznie przed oczami przebieg tej makabry, ze az sie źle poczulam. Przeciez to straszne, ten chlopczyk byl bity metodycznie do nieprzytomnosci, wszystko odczuwal, najpierw gwalt ,potem coraz gorszy bol, przerazenie, strach , rozpacz, niezrozumienie tego, co sie z nim dzieje. Brak rodzicow, pustke. Wiecie, czasami wyzwalaja sie we mnie takie instynkty, ze az sie boje. Ale w takim momencie moglabym sama pociagnac za spust, ze ukarac takich zbrodniarzy. Wiem, wiem, trzeba wybaczac, nie mamy prawa itd. Ale nic nie poradze na to, co teraz czuje. Odpowiedz Link
ulkaa Re: Nie mogę się uspokoić 10.03.06, 13:10 Zapomnialam dołączyć link : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3203893.html Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Nie mogę się uspokoić 10.03.06, 14:33 Straszne ((( dobrze ze tych zbrodniarzy chociaz zlapali.Zamknac za kraty i klucz wyrzucic! Odpowiedz Link
ponponka1 Animal instinct 16.03.06, 21:40 www.davesdaily.com/videoclips/215-animal-instinct.htm Cmok (jaki smok?) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Niszczycielska UE.. 17.03.06, 10:54 blaubeeree napisała: > slucham.radio.maryja.patrz.pl/ Przeżegnałam się lewą nogą. Jezus Maria na pomoc !!! Akcent niemiecki Pani Poetka ma ... mniodzik. Kran Odpowiedz Link
jan.kran Re: sex bomb! 17.03.06, 11:00 asica74 napisała: > www.wimp.com/sexbomb/ Popłakałam się ze śmiechu))) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: link 26.03.06, 23:11 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3235048.html Odpowiedz Link
maja92 Re: link o Media Market 27.03.06, 15:35 Cos bylo na forum na temat bycia dumnym z wlasnej narodowosci. wiadomosci.onet.pl/1292550,12,item.html I jak tu byc dumnym? Odpowiedz Link
asica74 cos dla wielbicieli internetu :) 28.03.06, 21:47 www.vkmag.com/magazine/comments/6209/ Odpowiedz Link
asia.sthm Re: i cos z zycia much :) 28.03.06, 22:26 Przeciez to wazki ) zakochaly sie w sobie ohhh Odpowiedz Link
asica74 screen saver! 28.03.06, 23:28 www.planetdan.net/pics/misc/georgie.htm ale sie na dzis napracowalam Odpowiedz Link
asica74 jak proszek do prania moze zmienic twoje zycie 29.03.06, 00:00 video.tinypic.com/player.php?v=qzf8lz ewidentnie wyrabiam nadgodziny!! Odpowiedz Link
wiedzma30 biedni torontonczycy ;)))) 29.03.06, 15:08 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3244129.html Odpowiedz Link
asica74 and they lived happily ever after 09.04.06, 23:34 www.totallycrap.com/media/weddingpictures Odpowiedz Link
tamsin Re: and they lived happily ever after 10.04.06, 22:27 kazda potwora znajdzie swego amatora. Odpowiedz Link
asica74 dla wielbicieli Ice Age i ... Ramstein 10.04.06, 19:25 www.totallycrap.com/comments/ice_age_2_gamez Odpowiedz Link
asica74 118 118 14.04.06, 23:19 NIefortunne reklamy 118 118 (cos w rodzaju telefonu z informacja) przybieraja nowe oblicze ad-rag.com/129334.php a tu oryginalna reklama hondy na podstawie ktorej nakrecona zostala reklama 118 118 www.honda.co.uk/civic/ Odpowiedz Link
jan.kran Re: Edyta Gorniak... 18.04.06, 00:54 kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,3275187.html Ja uwazam delikatnie mowiac ze inteligencja nie jest mocna strona gwiazdy Benadziejna jest w tym wywiadzie... Kran Forum rzadkich języków Wielojęzyczność w rodzinie s8.bitefight.pl/bite/c.php?uid=74702 Odpowiedz Link
jersey.girl Re: Edyta Gorniak... 29.04.06, 23:21 Odpowiadasz na : jan.kran napisała: > kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,3275187.html > > Ja uwazam delikatnie mowiac ze inteligencja nie jest mocna strona gwiazdy > Benadziejna jest w tym wywiadzie... > Kran Przeczytalam, nic dodac, nic ujac. Nigdy jej fanka nie bylam, ale za okreslenie Madonny "wulgarnym beztalenciem" ostatecznie mi sie narazila (ja dziele ulubiona muzyke na tę do sluchania, i na tę do tanczenia, i Madonna jest swietna w tej drugiej kategorii, a pani Gornik w zadnej..). Widac, ze jest zgorzkniala, bo jej miedzynarodowa kariera nie wyszla, nic dziwnego, z takim charakterem/nastawienie... Odpowiedz Link
sylwek07 Czym jest akcja "NIE dzieciom neostrady"? 22.04.06, 19:20 warto przeczytac ten artykul: dziecineostrady.prv.pl/ Odpowiedz Link
sylwek07 Forum Zony Norwegow, Szwedow, Finow 24.04.06, 21:59 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38686 Odpowiedz Link
asica74 hotela praca za ludzkie sklasc tenis na stole 28.04.06, 10:23 www.seherhotels.com/seherbeach/pol/index.htm Odpowiedz Link
monika_a_b Re: hotela praca za ludzkie sklasc tenis na stole 30.04.06, 03:16 Ozesz w czapę... Kto to tłumaczył??? )))))))) Niech się schowa pod wodę! ;P Kwiatek na kwiatku, mnie dobiło toto: "balkon przez morze, pokrywany przez dywany", jak i tajemnicza zakładka "Ludzkie bogactwa", boki zrywać... Odpowiedz Link
asica74 Re: hotela praca za ludzkie sklasc tenis na stole 30.04.06, 13:07 przejrzyjscie jeszcze aplikacje o prace... Odpowiedz Link
jersey.girl Re: hotela praca za ludzkie sklasc tenis na stole 30.04.06, 17:18 Tlumaczyl to transalator, albo Turek ze mini slownikiem turecko-polskim . Moje ulubione teksty sa z "Ludzkich bogactw", czyli aplikacji o prace: "Wszedłem obcy kraj dla edukacji i praktykować?" - ja tak, a Wy . "Rozsadek, dlaczego wy wolicie nasz hotel dla pracy." LOL Odpowiedz Link
jan.kran Re: hotela praca za ludzkie sklasc tenis na stole 30.04.06, 18:25 Transalator , już widywałam takie kwiatki. Uśmialiśmy się swoją drogą serdecznie z Juniorem))))) Odpowiedz Link
jersey.girl Re: hotela praca za ludzkie sklasc tenis na stole 30.04.06, 18:42 O kurcze, dopiero teraz zauwazylam, ze zamiast przysznica jest "przelotny deszcz" LOL (widac, ze z angielskiego tlumaczone, bo shower to wlasnie albo prysznic, albo deszczyk; room przetulamczyli jako "miejsce, a nie pokoj). Odpowiedz Link