Dodaj do ulubionych

Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ...

29.10.05, 04:06
i spotkac sie a nimi na obiedzie i pogawedce,kogo byscie wybraly?Chodzi o
osoby zyjace,slawne ,nieslawne,ktokolwiek.

Ten temat nasunal mi sie podczas ogladnia Orki(tak moj M nazywa Oprah),ktora
przeprowadzila fajny wywiad z krewniakiem naszej Asi-George Clooney,i zadal
mu takie samo pytanie.I zastanawiam sie caly wieczor z kim bym chciala
pogadac i sie spotkac.I wiecie co tak mysle i mysle no i nie wiem,moj M na
jednym oddechu wymienil 3 gwiazdy hokeja,a ja?Hmmm,moze K.Jande,podziwiam ja
strasznie za swiezosc,niesamowita energie,tworczosc,kreatywnosc.Moze Mel
Gibson,albo Al Pacino,politykow olewam,szkoda na nich czasu .
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 06:18
      Na pierwszym miejscu wybrałabym bezapelacyjnie Guenthera Grassa. Kocham Go za
      twórczość i osobowość. Byłam na spotkaniu w Oslo czytał fragmenty swojej
      prozy. Dokładnie był taki jak sobie wyobrażałam nerwowy , złośliwy ,
      inteligentny cynik smile

Barańczak. Bardzo ciekawy człowiek , wielki poeta. Niestety bardzo ciężko chory...

Madeleine Albright czyli Marie Jana Korbelova smile Mój wzór niedościgły ,
      chciałabym być taka jak Ona. Piekielnie inteligentna , odważna , pracowita ,
      uczciwa.
      Super kobietasmile
      Kran.
    • sylwek07 Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 08:16
      frankie36 a ja bym zaprosil politykow bo moze wrescie by sie dogadali i
      porozumieli........
    • st0krotka Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 23:00
      z zyjacych? 1) Dalai Lama 2) George Clooney 3) George Clooneysmile(Asia obiecala
      ze nas zapoznasmile))
      • frankie36 Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 23:04
        Z tego Cloonyego to taki fajny luzak i komediant,ze impreza bylaby przednia.
        • asia.sthm Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 23:13
          we mnie wrodzil, jak slowo honoru wink)

Stoktotko, ja sie chetnie pisze na twoja impreze , bo i Dalai Lama i Cloonis i
          ty - bardzo mi pasilo, ale to juz sie robi wiecej niz trzy osoby i co na to
          Francuja? Regulamin znowu sie zdenerwuje wink
        • triskell Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 23:15
          A ja jednak najbardziej chciałabym spotkać się na obiadku z trzema
          przyjaciółkami z Polski, choć trudno by mi było wybrać, które trzy (jedna na
          pewno, bo dziewczyna ma teraz straszne doły, parę dni temu napisała mi, że idzie
          z tym do psychologa i wróci albo w lepszym nastroju albo totalnie załamana... i
          od tej pory milczy sad )

Natomiast jeśli chodzi o sławnych ludzi, to sądzę, że super jadłoby się obiad z
          kimś z Monty Pythona. Np. Michael Palin, John Cleese i Eric Idle to byłoby super
          towarzystwo i mięśnie twarzy od śmiechu pewnie by mnie długo po takim obiadku
          bolały smile.
          • marta_midwest Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 23:49
            A ja bardzo chcialabym sie spotkac z dziewczynami z KUP-y! Bardzo trudno jednak
            byloby mi sie ograniczyc do trzech.
    • gianka Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 29.10.05, 23:52
      Jesli to mialaby byc mila kolacja, sluzaca rozwojowi potencjalu smile , to
      - ks. Jan Twardowski,
      - Krystyna Kofta,
      - Anna Dymna
      (ograniczam sie do Polski, bo to jednak podobna wrazliwosc)

JEsli kolacja mialaby byc kara to rodzice mojego bylego (bardzo bylego), ktorzy
      kazali mu ze mna zerwac... I chyba adwokat.
      • gherarddottir Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 30.10.05, 00:53
        Mnie trudno wybrac:
        mysle, ze 3 osoby, ktorych nigdy nie widzialam, ale czuje ze "mamy podobna
        fale" bo kontaktujemy sie tylko jak na razie przez internet..
        Jesli zas chodzi o znane osoby:
        - Dalaj Lama - bo moglibysmy porozmawiac o czyms nad czym zastanawiam sie od lat
        - Witold Horwath - bo uwielbiam jego proze i mysle, ze mamy podobna wrazliwosc
        - Michelle Pfeiffer - za charyzme i nieprzecietna urode (chcialabym sprawdzic
        czy inteligencja tez taka topowa, a mysle, ze taksmile)

a tak w ogole to z checia przybylabym na jakis zlot KUPY! moze byc w Stanach
        najchetniej na Florydzie w te wakacje smile))))))
        • zodiakalny_kot Pomysl Gherarddottir 30.10.05, 01:22
          Spotkania w Stanach - na Florydzie - uwazam za super trafiony. Ja mam bardzo
          blisko - no i oczywiscie gdyby ktos chcial obejrzec sobie miasto z "Przeminelo
          z wiatrem", to jak najbardziej sluze wszelka obsluga! I to nie tylko w wakacje -
          caly rok!!! A co!
          • gherarddottir Re: Pomysl Gherarddottir 30.10.05, 01:26
            ja mam z kolei bardzo dalekosmile ale bardzo marze o zobaczeniu miasta
            z "Przeminelo z wiatrem" smile Moze zaplanujmy na serio jakis zlocik co Wy na to?
            Wiadomo trzeba zrobic to z duzym nawet paro miesiecznym wyprzedzeniem zeby
            zdobyc fundusze i ulozyc swoje sprawy tak, aby bylo nas jak najwiecejsmile
            • zodiakalny_kot Re: Pomysl Gherarddottir 30.10.05, 01:47
              Ja - naturalnie - jestem bardzo "ZA". Nawet jesli byloby nas niewiele - na
              pewno wspanialy pomysl! (tylko organizacyjnie moze byc trudno przez te
              wszystkie wizy, odleglosci...).
              A poza wszystkim, to Dorinko (pozwolisz, ze tak sie zwroce, bo ten drugi nik -
              strasznie trudny w pisowni)jesli macie ochote przyjechac tu, to zapraszam do
              nas - bardzo chetnie bedziemy Was goscic.
              • gherarddottir Re: Pomysl Gherarddottir 30.10.05, 15:43
                Zodiakalny kocie dziekuje bardzo, napewno gdy tam pojedziemy w Wasze regiony to
                sie spotkamy! smile)))
    • zodiakalny_kot Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 30.10.05, 01:16
      Strasznie trudne - wbrew pozorom.
      Ja wybralabym na pewno Stinga - moja dlugoletnia milosc, czlowiek o niezwyklej
      (moim zdaniem) wrazliwosci (jego reportaz o podrozy do Nepalu z synem -
      fantastyczny - wkleilam co swojego archiwum rzeczy cennych).
      Chcialabym poznac Larry'ego Davida - "komika" - gosc o bardzo oryginalnym
      poczuciu humoru i wyczuciu ironii oraz dystansu.
      Trzecie miejsce przy stole - wczesniej myslalam o Agnieszce Osieckiej, ale ona
      juz nie zyje, wiec kobieta o podobnej "poetyckosci" i bardzo bogatej
      osobowosci. Moze wlasnie Anna Dymna - bardzo ja podziwiam.
      A w zyciu "prawdziwym" - podobnie jak wyzej, marze o poznaniu tych wszystkich
      fantastycznych osob ukrytych pod nikami na KP.
      • elagrubabela Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 30.10.05, 16:41
        Reinhold Messner pod warunkiem, ze On zna angielski, bo ja po niemiecku ani ani
        (dla wyjasnienia - wspial sie na wszystkie 8-tysieczniki przed Kukuczka, na
        wiele bez tlenu)
        Jerry Seifeld
        i mysle, ze jednak Mandela choc na to 3 miejsce to jest sporo konkurentow
        lacznie z Sean'em Connery, pania Albraight, Hilary Clinton, pania Putinowa,
        Gorbaczowem, Bill'em Gates'em czy np. Neil'em Armstrongiem.
        Elka
        • grazyna54 Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 30.10.05, 17:07
          on jest wlochem, ja tez na poczatku myslalam ze jest z niemiec, austrii lub
          szwajcarii.pozdrawiam
          • elagrubabela Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 30.10.05, 17:08
            grazyna54 napisała:

> on jest wlochem, ja tez na poczatku myslalam ze jest z niemiec, austrii lub
            > szwajcarii.pozdrawiam

smile A mowi po angielsku? smile
            Elka
    • mon101 Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 30.10.05, 21:20
      Ja bym sie zdecydowanie chciala spotkac z wami, nie umialabym jednak wybrac
      tylko trzech. Zaczelam sie zastanawiac,ale skonczylo sie na tym, ze nalalam
      sobie winka. Moze byc trzynascie?
      • gianka Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 30.10.05, 22:11
        Ja tez z Wami, i wybralam trzy.
        Setki smile
        Chyba nie jest nas wiecej niz 300???
        • frankie36 Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 30.10.05, 22:12
          dla ciebie zmienilam tytul watku(po znajomosci)wink)))
          • gianka Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 00:03
            Frankie - jestes kochana!
            Zycze Ci nowych hokejowek!
            smile
            • triskell Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 07:14
              Ej, dziewczyny, no przecież _każda_ z nas może zaprosić po 3 osoby. Więc nawet
              jeśli co trzeciej z nas wyjdzie, to i tak cała KUPa się zbierze smile
              • gianka Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 11:52
                Triskie - Ty to masz leb! Nie od parady!
                Ja sie chyba do tego Berlina przejade...
                • triskell Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 11:54
                  Ja nie mieszkam w Berlinie, odwiedzałam go tylko na parę dni w maju smile.

Ściskam z deszczowych północno-zachodnich Stanów.
                  • gianka Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 12:12
                    Triskie - co to ma znaczyc? Bylas w Berlinie i ani mru, mru?
                    A ja tu wlasnie gdzies obok czytalam i tak mi sie utkwilo, ze to Berlin smile
                    • triskell Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 12:14
                      Jakie ani mru mru? Przez tygodnie o tym na forum trąbiłam, podobnie jak o
                      warszawskim spotkaniu z Asią.sthm, Thorgallką, Ponponką i Sylwkiem smile.
                      • asia.sthm Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 12:20
                        na czerwcowym spotkaniu w Warszawie miala byc tez Gianka jesli sie uda.
                        I niestety nie udalo sie. Gianko, nie moglam tego przebolec ale trudno ,
                        nastepnym razem sie musi udac.
                        Zdjecia sa w spiewniku w spotkaniach
                        • gianka Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 31.10.05, 12:31
                          Asico - musi sie udac! Mialam byc, ale mnie porwala Krolowa Sniegu sad
                          Triskie - i wlasnie przez Kraine LOodu nie wiedzialam o tym sad
                          Nadrobimy z górką...
                        • mon101 A ja tu wlasnie w Warszawie.. 31.10.05, 21:12
                          sobie siedze i to moja "zielona noc". Smutno mi ze jutro wyjezdzam, pogoda
                          cudowna, bylam dzis na cmentarzu, pachnialo zniczami, jesiennymi liscmi,
                          chryzantemami. Pamietacie ten zapach?
                        • tamsin Re: Gdybyscie mogly wybrac 3 setki... 02.11.05, 00:51
                          pomijajac spotkania, to tak sobie pomyslalam ze do przystawki wybralabym cos
                          lekkiego, ale angazujacego, czyli David Cooperfield - niech mi do salaty pokaze
                          pare sztuczek magicznych. Do schabowego potrzebuje aby mi ktos pospiewal, wiec
                          Eminem moze mi do kotleta przyspiewac, nie mam nic przeciwko temu. Na deser cos
                          lekkiego, odprezajacego - moze komika Chris Rock? Mysle, ze mialabym udany
                          obiad, pewnie pelno znajomych i znajomych znajomych chcialoby sie wprosic do
                          mnie na schaboszczaka wink
    • cuciolo Re: Gdybyscie mogly wybrac trzy osoby ... 02.11.05, 09:17
      MOja mowa bedzie krotka:
      1. za cieplo, madrosc i cudowne ksiazki swietej pamieci Dorota Terakowska
      2. Za inteligencje i upor w realizacji swoich marzen ( kupila teatr) krystyna
      janda
      3. luc besson absolutny moj hicior wsrod rezyserow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka