daisy123 21.11.05, 10:58 Czytalyscie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3024197.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samo Re: o beretach 21.11.05, 11:24 :o))) Niedlugo zaczna powstawac pierwsze prace kulturoznawcze i socjologiczne o moheryzacji polskiej sfery publicznej. Odpowiedz Link
ulkaa Re: o beretach 21.11.05, 11:33 Nasza KUPA juz rok temu powiedziala: moherowym beretom - stop )) A oni teraz Ameryke odkrywaja... Odpowiedz Link
olik35 Re: o beretach 25.11.05, 12:15 Cytuje tu wam dzisiejszy krociutki artykul z GW: >>PREGLĄD PRASY. Stowarzyszenie Rodzin Katolickich z Pisza protestuje przeciwko harcerskiemu rajdowi z duchami - pisze "Życie Warszawy". - Od takich zabaw tylko krok do satanizmu - uważają działacze i domagają się mszy w intencji harcerzy. Upiorny Rajd z Duchami "Zjawa" organizowany przez ZHP w Piszu odbył się na początku listopada. Dzieci i młodzież przebrani za duchy i stwory - jak podczas Haloween - miały do przejścia określoną trasę zwykle wieczorem. Po drodze wykonywali różnego rodzaju zadania. Powodem protestu SRK były relacje z imprezy opublikowane w lokalnych mediach, a szczególnie opis zabawy, w której jedno z dzieci było przebrane za Lucyfera. - Już samo kierowanie myśli do szatana stawia pod wielkim znakiem zapytania dalsze życie duchowe i emocjonalne - ostrzega Grzegorz Duda, prezes Stowarzyszenia Rodzin Katolickich im. Św. Kolbego w Piszu w liście otwartym do mieszkańców pt. "Lucyfer patronem harcerzy?". Aleksander Błaszczyk, komendant hufca ZHP im. Janusza Korczaka w Piszu, jest wstrząśnięty reakcją środowisk katolickich. - To była zabawa, podczas której dzieci były tylko przebrane za anioły, diabły i upiory. Nie miała ona nic wspólnego z czczeniem Lucyfera - mówi komendant. - Organizujemy rajd od 23 lat i wcześniej nikt nie protestował - pisze "Życie Warszawy". << Jak czytam takie rzeczy, to normlanie rece opadaja. gdzie zmierza ten nasz kraj? przeciez to porazka... Co o tym sadzicie???? Odpowiedz Link
mon101 Re: o beretach 25.11.05, 13:25 Lo matko, na czym to sie skonczy! Gdzie to siedzialo to wszystko, nim sie rozbuchalo?! Dac jeden palec.....Czytajac taki tekst sprawdzam date czy to aby nie 1 kwietnia! Odpowiedz Link
daisy123 Re: o beretach dzisiaj 25.11.05, 13:40 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3033275.html Odpowiedz Link
jan.kran Re: o beretach dzisiaj 26.11.05, 09:37 Ja szybko, trochę krzywo , przyszyłam flagę do czapki pilotki. Trzeba iść z tryndem. Kran Odpowiedz Link
gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:12 ekspert RM: - Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słońce. Zwróćcie uwagę, że ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w Polsacie się ono pojawia i na butelkach wody "Bonaqua", i jako logo partii Unia Wolności. Żebyśmy mieli kilkuset takich ojców Rydzyków w Polsce, to nie musielibyśmy się bać masonerii. telefon do RM: - Postuluję wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo to nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrót od anteny, zobaczymy całą prawdę Sat-an! ekspert na antenie RM: - Weźmy słowo "komputer". Wszystkie litery w tym słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666.A więc i komputer i Internet to narzędzia diabła. i to ostatnie powinniscie wziac sobie do serca! i ja tez !) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:15 ekspertka RM: - Telewizja i gry komputerowe mogą być przyczyną masturbacji,która będzie później przeszkadzała w tworzeniu więzi rodzinnych. Badania na całym świecie wskazują, że masturbacja jest główną przyczyną rozwodów na całym świecie. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:16 z Radia MaRyja. Słuchacz: - W Oświęcimiu nigdy nie było komór gazowych. Ta propaganda głoszona jest przez lobby homoseksualistów amerykańskich. Ojciec Piotr: - Chyba przez lobby żydowskie. Słuchacz - A to nie na jedno wychodzi? Słuchaczka RM: - Idę sobie ulicą, patrzę, a tu takie szesnastoletnie ku... wkładają za wycieraczki samochodów ulotki agencji towarzyskich. Patrzę za chwilę, a jedną taką ulotkę wyciąga nasz ksiądz proboszcz. No to pytam się jego, po co mu ona. A ksiądz odpowiedział, że przyda się jako zakładka do książki. Już nie wiem, co o tym myśleć. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:18 Telefon do RM: - Od trzech miesięcy słucham wyłącznie Radia Maryja. Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem. Słuchacz: - Polaków to powinno się rozróżniać po nazwiskach. Np. Płotka, Kąkol, Krawiec, Hebel... od razu widać, że to prawdziwi Polacy z dziada pradziada... o. Jacek: - Tak, ma pan rację... Tylko z tym Heblem to ja bym dyskutował... o. Rydzyk: - Każdy liberał jest durniem, a każdy dureń - liberałem. Słuchaczka: - Pół emerytury będę oddawać dla mojego ukochanego Radia Maryja. o. Jerzy: - To pięknie. A ile ma pani tej emerytury? Odpowiedz Link
gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:29 Milego sluchania: Poemat z RM. www.1restaurants.de/mp/wiersz.mp3 Odpowiedz Link