Dodaj do ulubionych

o beretach

21.11.05, 10:58
Czytalyscie:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3024197.html
Obserwuj wątek
    • samo Re: o beretach 21.11.05, 11:24
      :o))) Niedlugo zaczna powstawac pierwsze prace kulturoznawcze i socjologiczne o
      moheryzacji polskiej sfery publicznej.
    • ulkaa Re: o beretach 21.11.05, 11:33
      Nasza KUPA juz rok temu powiedziala:
      moherowym beretom - stop smile))
      A oni teraz Ameryke odkrywaja...
      • asia.sthm Re: o beretach 21.11.05, 11:43
        beretomnie.blox.pl/html
        • olik35 Re: o beretach 25.11.05, 12:15
          Cytuje tu wam dzisiejszy krociutki artykul z GW:
          >>PREGLĄD PRASY. Stowarzyszenie Rodzin Katolickich z Pisza protestuje przeciwko
          harcerskiemu rajdowi z duchami - pisze "Życie Warszawy". - Od takich zabaw
          tylko krok do satanizmu - uważają działacze i domagają się mszy w intencji
          harcerzy.
          Upiorny Rajd z Duchami "Zjawa" organizowany przez ZHP w Piszu odbył się na
          początku listopada. Dzieci i młodzież przebrani za duchy i stwory - jak podczas
          Haloween - miały do przejścia określoną trasę zwykle wieczorem. Po drodze
          wykonywali różnego rodzaju zadania.

Powodem protestu SRK były relacje z imprezy opublikowane w lokalnych mediach, a
          szczególnie opis zabawy, w której jedno z dzieci było przebrane za Lucyfera.

- Już samo kierowanie myśli do szatana stawia pod wielkim znakiem zapytania
          dalsze życie duchowe i emocjonalne - ostrzega Grzegorz Duda, prezes
          Stowarzyszenia Rodzin Katolickich im. Św. Kolbego w Piszu w liście otwartym do
          mieszkańców pt. "Lucyfer patronem harcerzy?".

Aleksander Błaszczyk, komendant hufca ZHP im. Janusza Korczaka w Piszu, jest
          wstrząśnięty reakcją środowisk katolickich. - To była zabawa, podczas której
          dzieci były tylko przebrane za anioły, diabły i upiory. Nie miała ona nic
          wspólnego z czczeniem Lucyfera - mówi komendant. - Organizujemy rajd od 23 lat
          i wcześniej nikt nie protestował - pisze "Życie Warszawy". <<

Jak czytam takie rzeczy, to normlanie rece opadaja. gdzie zmierza ten nasz
          kraj? przeciez to porazka... Co o tym sadzicie????
    • mon101 Re: o beretach 25.11.05, 13:25
      Lo matko, na czym to sie skonczy! Gdzie to siedzialo to wszystko, nim sie
      rozbuchalo?! Dac jeden palec.....Czytajac taki tekst sprawdzam date czy to aby
      nie 1 kwietnia!
      • daisy123 Re: o beretach dzisiaj 25.11.05, 13:40
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3033275.html
        • mon101 Re: o beretach dzisiaj 25.11.05, 13:44
          Moherek z flaga, dla mnie bomba!
          • jan.kran Re: o beretach dzisiaj 26.11.05, 09:37
            Ja szybko, trochę krzywo , przyszyłam flagę do czapki pilotki. Trzeba iść z
            tryndem.
            Kran
            • mon101 Re: o beretach dzisiaj 26.11.05, 10:45
              Trzeba byc trendowatymwink
            • gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:12
              ekspert RM: - Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słońce.
              Zwróćcie uwagę, że ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w
              Polsacie się ono pojawia i na butelkach wody "Bonaqua", i jako logo partii
              Unia Wolności. Żebyśmy mieli kilkuset takich ojców Rydzyków w Polsce, to nie
              musielibyśmy się bać masonerii.

telefon do RM: - Postuluję wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo
              to nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrót
              od anteny, zobaczymy całą prawdę Sat-an!

ekspert na antenie RM: - Weźmy słowo "komputer". Wszystkie litery w tym
              słowie przyporządkujmy kolejnym liczbom w alfabecie, potem dodajmy je do
              siebie i pomnóżmy przez 6. Co otrzymamy? Otrzymamy 666.A więc i komputer i
              Internet to narzędzia diabła.

i to ostatnie powinniscie wziac sobie do serca! i ja tez !smile)
              • gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:15
                ekspertka RM: - Telewizja i gry komputerowe mogą być przyczyną
                masturbacji,która będzie później przeszkadzała w tworzeniu więzi rodzinnych.
                Badania na całym świecie wskazują, że masturbacja jest główną przyczyną
                rozwodów na całym świecie.
                • gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:16
                  z Radia MaRyja.

Słuchacz: - W Oświęcimiu nigdy nie było komór gazowych. Ta propaganda
                  głoszona jest przez lobby homoseksualistów amerykańskich. Ojciec Piotr: -
                  Chyba przez lobby żydowskie. Słuchacz - A to nie na jedno wychodzi?

Słuchaczka RM: - Idę sobie ulicą, patrzę, a tu takie szesnastoletnie ku...
                  wkładają za wycieraczki samochodów ulotki agencji towarzyskich. Patrzę za
                  chwilę, a jedną taką ulotkę wyciąga nasz ksiądz proboszcz. No to pytam się
                  jego, po co mu ona. A ksiądz odpowiedział, że przyda się jako zakładka do
                  książki. Już nie wiem, co o tym myśleć.
                  • gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:18
                    Telefon do RM: - Od trzech miesięcy słucham wyłącznie Radia Maryja.
                    Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z
                    rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu.
                    I jestem naprawdę wolnym człowiekiem.

Słuchacz: - Polaków to powinno się rozróżniać po nazwiskach. Np. Płotka,
                    Kąkol, Krawiec, Hebel... od razu widać, że to prawdziwi Polacy z dziada
                    pradziada... o. Jacek: - Tak, ma pan rację... Tylko z tym Heblem to ja bym
                    dyskutował...

o. Rydzyk: - Każdy liberał jest durniem, a każdy dureń - liberałem.

Słuchaczka: - Pół emerytury będę oddawać dla mojego ukochanego Radia Maryja.
                    o. Jerzy: - To pięknie. A ile ma pani tej emerytury?
                    • gherarddottir Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 00:29
                      Milego sluchania:

Poemat z RM.
                      www.1restaurants.de/mp/wiersz.mp3
                      • kociaszek Re: o beretach dzisiaj 28.11.05, 11:29
                        cos pieknego!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka