wiedzma30 25.01.08, 21:57 w Kanadzie. Oczywiscie od momenty zlozenia dokumentow. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 25.01.08, 22:36 To moze razem z Triskel bedziecie miec w tym samym czasie obywatelstwo,Ona amerykanskie a Ty kanadyjskie czego Wam z serca zycze. Odpowiedz Link
roseanne Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 28.01.08, 00:34 ja czekalam jakies 8 miesiecy, ale to pare lat temu bylo Odpowiedz Link
pal0ma Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 29.01.08, 01:58 Caly proces: 24 do 29 miesiecy. www.cic.gc.ca/english/information/times/canada/cit- processing.asp Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 29.01.08, 03:00 Stronki immigration i podobne mam juz dawno "przerobione"... To, co jest napisane na stornach immigration - czas oczekiwania na PR, skilled worker itd. jest dawno nieaktualne... Moze nie aktualizuja czasow oczekiwan zeby ludziska nie zaczeli tlumnie skladac papierow? )) Czytalas? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=74883176&a=74884879 Niezle maja przyspieszenie )) Odpowiedz Link
pal0ma Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 29.01.08, 04:09 Kolezanka jakis rok temu dostala obywatelstwo, czekala ponad dwa lata... Wydaje mi sie, ze te okresy oczekiwania z Kanady sa podane dosc dokladnie, rozbieznosci sa w przypadku czekania poza Kanada. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 29.01.08, 17:08 No nie wiem... Oczekiwanie np. na pr tez jest podane jako 2 lata - z Kanady - a ile sie czeka? 6-7 m-cy. Zobaczymy. Jeszcze "chwila" i bede wysylala papierzyska. Odpowiedz Link
anna7777 Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 30.01.08, 03:38 Nie dluzej niz 12 miesiecy, w mniejszych miastach to i do 8. Jak bede miala czas, to poszukam test sprawdzajacy(jak juz opanujesz te broszure, ktora dostaniesz) to Ci przesle. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 30.01.08, 20:27 Dzieki! Test jest dostepny w internecie i mozna sobie pocwiczyc Jest latwy. Mialam 91% )) Odpowiedz Link
pama13 Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 31.01.08, 05:31 podaj link,please Odpowiedz Link
wiedzma30 Test + inne pozyteczne informacje 31.01.08, 16:10 www.mississauga.ca/portal/residents/citizenshiptest Odpowiedz Link
pama13 Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 29.01.08, 04:51 No nie!to najpierw trzeba byc PR przez 3 lata a pozniej czeka sie na obywatelstwo 2-3 lata???!!! Odpowiedz Link
pal0ma Re: Czy wiecie ile czeka sie na test na obywatels 26.02.08, 22:36 Korekta. Wczoraj zajrzalam na strone CIC: czas oczekiwania jest od 15 do 17 miesiecy (czyli troche ponad rok) od chwili wyslanie aplikacji do chwili otrzymania obywatelstwa. Przedtem za szybko to przeczytalam Odpowiedz Link
sylwek07 szkoda 31.01.08, 08:35 ze za sama znajomosc Kanady nie mozna dostac PR card ,hehe Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: szkoda 31.01.08, 16:08 Sylwek... przeciez do zostania PR nie trzeba nic wiedziec na temat Kanady Chociaz z drugiej strony wypada wiedziec jak najwiecej o kraju, w ktorym zamierza sie mieszkac. )) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: szkoda 31.01.08, 20:16 a no powinno sie wiedziec co nie co o tym miejscu gdzie sie wybieramy Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: szkoda 31.01.08, 20:40 Dla mnie to oczywiste, ale jak czytam na roznych forach bzdury jakie ludziska wypisuja o Kanadzie, to szczena opada... Jedni - wybieraja sie tutaj niedlugo i zadaja kilka podstawowych pytan o Kanadzie na forach - jakby nie prosciej bylo poczytac cokolwiek o tym kraju, a pozniej zapytac o jakies watpliwosci. Inni - juz tutaj sa, pojecia nie maja o niczym, ale wiedza najlepiej co i jak (czasami zastanawiam sie czy chociaz wiedza, jakie miasto jest stolica Kanady...) "Najlepsi" sa "fachowcy" od Kanady, ktorzy nigdy tutaj nie byli, z tego co pisza wnioskuje, ze czytali tez nie za wiele, ale oczywiscie wiedza wszystko (najlepsze sa o igloo, bialych misiach, 10-cio miesiecznej zimie, brakiem lata). Jezeli skoryguje sie ich "poglady" to sa wielce urazeni ))) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: szkoda 31.01.08, 21:02 ja nic do tych osob nie mam co sie pytaja ,kazdy inaczej przyswaja wiedze ,jedynie moge mowic o osobie i to co robilem przed wylotem do Kanady a wtedy internetu nie bylo na taka skale jak jest teraz i trzeba bylo szukac zrodel informacji po ksiazkach,osobach ,tv...I przyznam sie szczerze ze czasami robie pomylki i nadal moja znajomosc Kanady nie jest dobra Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: szkoda 31.01.08, 21:05 Ja rowniez nie mam nic do tych, ktorzy cos wiedza, pytaja. Ale jezeli nic nie wiedza i uwazaja sie za ekspertow, to wybacz... W internecie nie ma wszystkiego - moze 1/4 tego co w ksiazkach, a moze i mniej. Jednak ksiazki to podstawa )) Odpowiedz Link