Gość: Piekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 15:03 Jak to jest ,że ceny chleba są tak różne? W markecie 0,99 , przez 1,50 aż do 3,00 zł w firmowych sklepach? Mam na myśli zwykły chleb. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edward Re: Ceny chleba??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 15:12 bo to z marketu to gówn nie chleb z mrożonego pseudo ciasta, nadaje sie do zjedzenia w pierwszy dzień i dlatego taki tani.Wiem bo pracowałem w markecie i rozmrażałem ciasto i chleb i bułki formowałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Ceny chleba??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 17:30 Gość portalu: edward napisał(a): > bo to z marketu to gówn nie chleb z mrożonego pseudo ciasta, nadaje sie do zjed > zenia w pierwszy dzień i dlatego taki tani.Wiem bo pracowałem w markecie i rozm > rażałem ciasto i chleb i bułki formowałem! Tak jak by ten za 3 zł w sklepach był lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Ceny chleba??? IP: *.play-internet.pl 27.01.11, 17:45 panowie chleb w większości marketów pochodzi od lokalnych piekarzy i nie ściemniajmy ze jest mrożony itd,właściciel piekarni sprzedaje chleb do marketu (przykład -frąckowiak do kauflandu,intermarsze) WYRABIAJĄC ciasto o zaniżonej wartości,z tańszej mąki a na swoje firmowe pcha trochę lepsze,kupcie chleb wałbrzyski w intermarsze i w sklepie firmowym na ul.moniuszki-jaka różnica-taka sama jak w cenie,wiem co piszę bo rok temu byłem piekarzem,pozdrawiam henia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Ceny chleba??? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.01.11, 18:01 a najlepsze jest to ze koszty produkcji 1 chleba to 30gr-ladnie sie zarabia co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: Ceny chleba??? IP: *.ip.netia.com.pl 27.01.11, 18:14 te 30 gr to liczysz z pracownikami z kosztem wypieku chleba opłatami i transportem ? bo jak tak to ja chętnie otworze taki biznes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieniu Re: Ceny chleba??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 19:18 bo on myśli ,ze na cenę chlebka i bułeczek to tylko mąka się składa .Spróbuj upiec sobie chleb za 30 gr ,nie płacisz zusu ,podatku od tego ,i nie masz innych żadnych kosztów .Zyczę smacznego ! Co za tempa szczała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekarzyk Re: Ceny chleba??? IP: *.play-internet.pl 27.01.11, 21:04 30-grosz to przesada,koszt produkcji,dostarczenia gotowego bochenka chleba o wadze 0,500 to około90 groszy w zależności od wielu innych argumentów,pamiętać należy że nawet chleb który trafia na zwroty jest wtórnie wykorzystany-bułka tarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisklak Re: Ceny chleba??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 21:54 Czemu ceny kiełbas są różne ? czemu ceny samochodów są różne ? czemu ceny usług są różne? czemu ceny komputerów są różne? .....itp itd.......Bo to wszystko jest różne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Ceny chleba??? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.01.11, 13:32 gieniu tepaku pogadaj z piekrzami na nartach w austri ostatnio rzadzili jak lykna wodeczki to ci powiedza ile sie zarabia a jak pracujesz u jakiegos to pracuj dalej i nie pie...glupot bo tylko jestes pracownikiem ktory nie ma pojecia o kosztach i zysku Odpowiedz Link Zgłoś