Dodaj do ulubionych

carbomix - mobruk

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.07.11, 22:51
Na podstawie art. 38 ustawy z 3 października 2008 r. o udostępnieniu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko Prezydent Miasta Wałbrzycha informuje, że w dniu 28.06.2011 r. wydał Decyzję nr 4/2011 odmawiającą określenia środowiskowych uwarunkowań zgody na realizację przez firmę Mo-BRUK S.A. z siedzibą w Korzennej przedsięwzięcia pod nazwą:
„Zakład Przerobu Mułów Węglowych, Produkcja CARBOMIXU”, planowanego w Wałbrzychu przy ul. Kosteckiego, na działkach nr 10/27, 10/53, 10/66, obręb nr 31 Sobięcin.

Wybory powinny być co pół roku.
Obserwuj wątek
    • tumal1 Re: carbomix - mobruk 06.07.11, 14:37
      Jak zobaczę, że naprawi skarpę i zabezpieczy hałdę oraz uzupełni Mokrzycki WSZYSTKIE DRZEWA, KTÓRE WYCIĄŁ I SPRZEDAŁ(lub cholera wie co i kto z nimi zrobił - może wreszcie z parku nie będą wycinać w styczniu). JAK TOMASZ - WTEDY UWIERZĘ !!!
      • Gość: ? Re: carbomix - mobruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 14:44
        A co z Gajem ? Mokrzycki buduje tam ośrodek rekreacyjny?
        • Gość: tomasz Re: carbomix - mobruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 16:42
          miasto powinno zrobic inwentaryzacje tych inwestycji , bo mobruk gwaltownie przyspieszyl , zwozi konstrukcje jakby sie paliło , pewnie chodzi o ewentualne odszkodowanie ....
    • Gość: ja wiem Re: carbomix - mobruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 17:04
      Gość portalu: pi napisał(a):

> o ocenach oddziaływania na środowisko Prezydent Miasta Wałbrzycha informuje, ż
      > e w dniu 28.06.2011 r. wydał Decyzję nr 4/2011 odmawiającą określenia środowisk
      > owych uwarunkowań zgody na realizację przez firmę Mo-BRUK S.A.

> Wybory powinny być co pół roku.

Teraz Mobrtuk odwoła się od decyzji do Samorządowego Kolegium Odwoławczego (już to pewnie zrobił, grają na zwłokę) a po wyborach, prezydent Szełemej powie - nic nie mogłem zrobić, bo Kolegium ....
      Ten sam numer zastosowali przy Zakładzie Recyklingu Odpadów. Stara sztuczka.
      • Gość: bom Re: carbomix - mobruk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.11, 00:09
        Wyszła ustaw o spalarniach - gminy będą decydować o spalarni odpadów, więc po wyborach uwalą nas na Kosteckiego. Ja chyba zacznę w papierach zdrowotnych monitorować zdrowie przyda się do sądu.
    • radcom Re: carbomix - mobruk 06.07.11, 21:49
      Poczytajcie: dolnyslask.naszemiasto.pl/artykul/981337,final-sprawy-spalarni-w-osetnicy,id,t.html

Pozdrawiam, radcom
      • Gość: bom Re: carbomix - mobruk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.11, 00:24
        Pogratulować sprawiedliwym sędziom ! Ciekawe czy śmietanka rządząca mieszkałaby w takim miasteczku! Smród ze spalarni na obrzerzach Gdańska ciągnie się 15 km. Plan zagospodarowania przesytrzennego - to co w sadzie to nie dokument - płaci i idzie siedzieć ten który wydał zdode czyli de facto się podpisał. Kruczek zarobił sporą kasę przez te 8 lat niech płaci Mokrzykowi, a MY MIESZKAŃCY DOJNE KROWY ??? Jak pchał się do koryta niech pije piwo, które naważył.
      • Gość: andrzej s. Re: carbomix - mobruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 08:26
        radcom napisał:

> Poczytajcie: rel="nofollow">dolnyslask.naszemiasto.pl/artykul/981337,final-sprawy-spalarni-w-osetnicy,id,t.html
        >

juz wiem dlaczego mobruk tak sie śpieszy i sztucznie zawyża inwestycje min na Gaju , mianowicie liczy na zlozenie spreparowanego pozwu o odszkodowanie za ewentualne wstrzymanie robót , robia to na tyle oficjalnie , ze śmiem twierdzic - za wiedzą miejscowych kacyków
        • tumal1 Re: carbomix - mobruk 07.07.11, 12:31
          dokładnie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka