Gość: Znośnalekkośćbytu IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 15:13 Mam pytanie odnośnie rekrutacji na wałbrzyskim PWSZ, mianowicie czy prowadzony będzie w tym roku nabór na filologię niemiecką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Znośnalekkośćbytu Re: PWSZ IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 15:16 Jestem również ciekawa jak wygląda sprawa z jakością szkoły. Ostatnio można przeczytać bardzo niepochlebne opinie. Ja jednak nie chcę studiować w "wielkim mieście", także jestem zainteresowana aktualnymi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń wzorowy Re: PWSZ IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 15:50 Określić poziom tej szkoły można jednoznacznie - znośnalekkośćbytu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurde molek Re: PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.05.12, 16:40 Sprawa wygląda tak, że nie ma różnicy gdzie studiujesz. Jeśli nie masz motywacji do nauki to nawet na najlepszej uczelni nic się nie nauczysz. Jak już tak myślisz poważnie o studiach to zastanów się też gdzie po nich można znaleźć pracę. Jeśli chodzi o PWSZ, to niestety po większości kierunków nie znajdziesz pracy w Wałbrzychu (chyba że masz jakieś znajomości, ale wtedy nie potrzebujesz żadnych studiów). W najlepszej sytuacji są studenci kierunków językowych, bo ze znajomością języka łatwiej im jest dostać jakąś pracę za granicą. Tylko czy warto marnować kilka lat, żeby zbierać ogórki w Niemczech? Może lepiej od razu tam wyjechać i uczyć się języka na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DLŚ Re: PWSZ IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.12, 16:43 Z godnie z osiągnięciami studentów z PWSZ i innymi polskimi uczelniami, to PWSZ może być zadowolona. PWSZ osiąga znakomite wyniki na tle ogólnopolskich uczelni , w różnych dziedzinach, raz przypadkowo byłem w tej szkole, na zastępstwie i mogę śmiało powiedzieć że jest to dobra uczelnia, wiele w tej szkole się dzieje, szkoła cały czas się rozwija. Po rozmowach ze studentami tej uczelni wynikło że są zadowoleni, nie mieli żadnych zastrzeżeń co do szkoły, nawet niektórzy zachwalali. Więc po mojej wizytacji określam tą szkołę jako dobrą . Oczywiście mieszkam w Wałbrzychu ale nigdy mnie nie interesowało, co się dziej na uczelniach w tym mieście, jestem związany z inną szkołą na Dolnym Śląsku, tak się stało że moja przełożona nie mogła przyjechać, więc delegowała mnie na tą uczelnie, tak właśnie przypadkowo trafiłem na PWSZ, także polecam uczelnie w Wałbrzychu. Co do tego wielkiego miasta, to Wałbrzych też nie jest małym miastem, bo większy od Jeleniej, Legnicy, Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: PWSZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.05.12, 18:03 Zgodzę się z tym. Za niedługo rozstaję się z tą uczelnią. Złego słowa i niej powiedzieć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PWSZ Re: PWSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 10:03 Tak. Nabór będzie prowadzony. Specjalność jest uwzględniona w prospekcie rekrutacyjnym. Zapraszamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś