Gość: kotek IP: *.182.214.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.06.12, 14:59 Gdzie najtaniej w Wałbrzychu kupię tą karme Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kim Re: royal canin IP: 78.133.213.* 08.06.12, 19:59 ja kupuje na podgorzu, powyzej biedronki w strone glinika po prawej stronie jest sklep nasienny. tam maja na wage :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: royal canin IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 20:08 potwierdzam na podgórzy najtaniej w sklepie "kropka" powyżej biedronki po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: royal canin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.12, 08:36 Podzamcze na ,,Bazarze,, też na wagę i normalna w promocji jest. Pozdraiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: royal canin IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.12, 11:42 Na podgórzu w promocji kupuje Royal Canin po 22zł czy na podzamczu jest tańsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacy Re: royal canin IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.06.12, 12:01 sklepy internetowe - 3,5 kg za 100 zl Odpowiedz Link Zgłoś
hussardo Re: royal canin 09.06.12, 13:25 Nie powinno się kupować otwartej suchej karmy na wagę, tym bardziej ROYAL'a Taka karma leży nawet 2 lata otwarta, dostają się do niej wszelkie zabrudzenia i rozwijają drobnoustroje.Otwarta karma po upływie 3 tygodni traci większość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin. Tłuszcze zawarte w pokarmie jełczeją, natomiast w otwartej karmie bardzo często zalęgają się szkodliwe zarodniki pleśni. Dodatkowo nie mamy pewności, że nabywamy karmę nie przeterminowaną, cena powinna być dla nas wyznacznikiem, dlaczego otwarta karma jest sprzedawana tanio ?! Proponuje nabyć cały wór karmy 15 kg razem z pojemnikiem hermetycznym, ja kupuję w Świebodzicach w "Stiopka" (łatwo znaleźć na necie). Płacę za Royal Canin for large dogs - veterinary - 15kg / 224 zł - Jest to obecnie najtaniej w okolicy !. Dodatkowo, co miesiąc są bonusy w postaci : dodatkowy wór karmy 4kg lub wiadro hermetyczne lub zabawka dla pupila. Gdy uczestniczymy w programie bonusowym to co 7 karma gratis. Dodam, że kiedyś jak zabrakło karmy kupiłem w Auchan (zoologiczny) na wagę tą samą karmę, pies dostał biegunki - należy wziąć poprawkę, że był przystosowany do karmy dobrej jakości i że to Golden który ma wrażliwy na zmiany dietowe układ pokarmowy. jednakże dało mi to do myślenia i zacząłem węszyć temat i co z tego, że kupujemy dobrej jakości karmy dla pupili , jak to może być syf ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: royal canin IP: *.play-internet.pl 09.06.12, 14:45 Dlatego należy kupować w sprawdzonych, godnych zaufania sklepach. Dobrze jest zwrócić uwagę, jak karma jest przechowywana - jeżeli worki są pootwierane "na oścież", albo są używane pojemniki "całe" (czyli nowa karma jest tylko dosypywana na górę a starsza zostaje pod spodem), to na pewno od takiego sklepu trzymałbym się z daleka. I w tym masz rację - TAKIEJ karmy (niezależnie od marki) po prostu się nie kupuje. Z drugiej strony - jeżeli kupisz wór 15kg karmy, to też go nie zużyjesz w ciągu 3 tygodni, więc sam sobie zaprzeczasz co do takiego rygorystycznego "przestrzegania" jakości. Bierz też poprawkę na to, że nie każdego stać na kupowanie karmy dużymi workami (co się bardziej opłaca, niż te małe) - czy to znaczy, że oni już są skazanie na bylejakość? Jeśli chcesz robić sobie "łatwą" reklamę - rób to chociaż mądrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: royal canin IP: *.182.41.54.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.12, 16:27 Dzięki za odpowiedzi pochodze po tych sklepach i poszukam promocji . Zdarza sie karma w opakowaniach 400 gram +400 gram w cenie 19-22zł ze względu na małe opakowania taką byłoby najlepiej kupować Odpowiedz Link Zgłoś
hussardo Re: royal canin 09.06.12, 18:48 Nie robię żadnej reklamy, bron Boże. W ciągu 2 lat sprawdziłem większość punktów sprzedaży karmy w okolicach Wałbrzycha. Proszę sprawdzić i się przekonać, dla karmy używanej przeze mnie ceny wahają się średnio 240 - 260 zł. Nie mam żadnego interesu w tym, kupuję u tego weterynarza tylko karmę, nie leczę tam psa, bo nie uważam ich za odpowiednich dla mojego zwierzaka ...itd. Było proste pytanie gdzie najtaniej, odpowiedziałem ! Mój Golden pochłania 15 kg karmy w 3,5 - 4 tygodni - w zależności od apetytu. Średnio 0,55 kg dziennie (dodatkowo zasady żywieniowe podane na opakowaniu, nie kłamie ) Tak więc mieszczę się w +/- w czasie który podałem. Oczywiście jak ktoś posiada mniejszego pupila dostosowuje worek do jego potrzeb. A co do ceny ..... każdy ma wybór oczywiście, sami podejmujemy decyzję za ile żywimy nasze pociechy, ja polecam kupowanie karmy zamkniętej, czy to 15 kg / 4 kg / 2kg jest to obojętne, ale zamkniętej ! P.S. Nie traktujcie tutaj każdej wypowiedzi jako atak, spam, obelgę czy autoreklamę. Po prostu to była rada z mojej strony - dobra, nie wiem, do tego służy forum pytanie -> odpowiedz, ewentualnie dyskusja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola Re: royal canin IP: *.play-internet.pl 09.06.12, 19:32 A mój Golden nie chce tego jeść, nie ruszy suchej choćby nie wiem co. Ostatnio zrobiłam test i miska stała nieruszona trzy dni, moje serce nie wytrzymało i znowu dostała gotowane. Masakra z tym psiakiem. A Royala polecam zamkniętego z allegro. Zawsze kupowałam większe opakowanie z gratisową przesyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: royal canin IP: *.ip.netia.com.pl 09.06.12, 20:00 O jaki konkretnie rodzaj karmy ci chodzi?? Dla psa czy kota, małego ,dużego? Czy interesuje cię kupno kilku kg czy np.pół kilo??? To bardzo istotne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek Re: royal canin IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.06.12, 20:54 ja szukam karmy dla małego kotka 3 miesiące . Opakownia zamkniete 400 gram będą najlesze , wiem że czesto są promocje w postaci wyprawki gdzie znajdują dwa opakowania po 400 gram w cenie 19-22 złote i takich szukam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: royal canin IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.12, 15:01 Na drugim rynku, na Piaskowej Górze, jest dobrze zaopatrzony sklep i są te wyprawki dla małych kociaków w promocji, dwa suche za 21 złotych. Polecam, dobrze zaopatrzony sklep i często mają promocje dwa opakowania w cenie jednego. Odpowiedz Link Zgłoś