Dodaj do ulubionych

Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej władzy

12.12.12, 21:00
Tych, którzy jeszcze nie przejrzeli na oczy uprzejmie informuję, że prywatny szpital
to drobiazg w porównaniu z szaleństwem, którego jesteśmy świadkami. Czytaliście?

Obligacje Wałbrzycha zadebiutują na rynku Catalyst w środę
Całkowita wartość emisji wynosi 57 mln zł, a oprocentowanie zgodnie z WIBOR6M plus marża 2,2%.
biznes.pl/rynki/gielda/agencyjne/obligacje-walbrzycha-zadebiutuja-na-rynku-catalyst,5328288,news-detal.html
Już wiecie kto wyłoży te 50 baniek?
Kolega lemingów z parkietu, ten który rocznie zarabia tu 50 baniek na naszych nowotworach.
Strategia Aglomeracji Wałbrzyszyskiej - czyli zagłada miasta - jest realizowana po trupach wałbrzyszan.
Powiat grodzki? A ileż to roboty! Dotacja do Aqua Zdroju? Mówisz i masz!

Poczytajcie w wolnej chwili jaki to ma zasięg i kto za tym stoi.
Dane są aktuale do marca 2013 i jest dużo ciekawostek o Wałbrzychu.
www.mobruk.pl/info.php?id_sp=0&id_p=0&id_sc=178&id_c=5&m=t
Prospekt Emisyjny Mo-Bruk S.A. zatwierdzony 15 marca 2012 roku przez Urząd Komisji Nadzoru Finansowego.
(PDF 11,5 Mb).
Obserwuj wątek
    • wasz_psychiatra Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 12.12.12, 21:08
      Chciałem sobie poczytać o mobruku, ale dałeś linka do strony z wirusami. Albo azbestem. Tak czy siak, nie wchodzę w to.
      • pozor_vlack Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 12.12.12, 21:30
        To co będzie, jak ten gość z Wrocławia , co chce być u nas prezydentem wykupi te akcje ?
        • ireneusz.lubienicki Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 12.12.12, 22:09
          Nie pierwsze to miejskie obligacje. I pewnie nie ostatnie.
          Kraków już niemal 100 lat temu takie emitował.
          Innowacja polega na innym systemie dystrybucji.

Boa-666 zaczyna coraz bardziej przypominać Maciarewicza krzyczącego "trotyl" już nawet podczas drzemki w ławie sejmowej
          • roch_rochowski Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 12.12.12, 22:22
            Obligacje to forma kredytu.Prawda? Jeden bierze kredyt na inwestycje, która przynosi zyski ponad koszt zadłużenia, inny bierze kredyt na ....właśnie na co? Na aqua-park który na pewno nie będzie przynosił zysków, na Starą Kopalnię-która jak te Euro-stadiony będzie kumulowała piramidalne straty, na idiotyczne zamysły ogrodzenia Parku Sobieskiego itd
            • ireneusz.lubienicki Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 07:55
              Miasto to nie przedsiębiorstwo.
              Drogi też zysków nie przynoszą, parki, chodniki i skwery.
              Szalety miejskie też zysków nie przynoszą.
              To co? Nie budować, nie utrzymywać skwerów, parków?
              Jest społeczne zapotrzebowanie na kompleks sportowy to jest budowany.
              Wszystko kosztuje, ale nie wszystkie zyski trzeba liczyć w brzęczącej monecie.
              • sol.mi.do.re Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 11:28
                ireneusz.lubienicki napisał:

> Drogi też zysków nie przynoszą...

Jasne przygłupie. Szczególnie wtedy, gdy nie stoją na nich fotoradary.
    • wch2010 Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 00:24
      bełkoczesz

ale matka wie że ćpiesz?
    • radcom Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 09:02
      Widzisz wężu, dawno mówiłem Ci, że uświadamiane tychże obywateli, to strata czasu. Oni są jak dinozaury, muszą wyginąć...

Pozdrawiam, radcom
      • dziad_miejski Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 12:57
        radcom napisał:
        > Oni są jak dinozaury, muszą wyginąć...

Szkoda , że tego już nie zobaczysz.
        Czy , któryś domorosły ekonomista wie, co się stanie dla mnie dziada_miejskiego w związku z zadłużeniem miasta .
        Jak odczuje to dziad_miejski, kiedy miasto nie spłaci zadłużenia.
        Nie zaświecą latarnie nocą na mieście. Co jeszcze?
        • roch_rochowski Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 22:09
          Drogi Dziadu. Pytasz o konsekwencje bankructwa miasta dla Ciebie. Uspokoję Cię. Dla Ciebie nie będą one uciążliwe. Jedynie ze swej szpitalnej celi nie ujrzysz tych latarni świecących nocą. Życzę powrotu do zdrowia
        • qwe33 Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 23:11
          dziad_miejski napisał(a):

> Czy , któryś domorosły ekonomista wie, co się stanie dla mnie dziada_miejskiego
          > w związku z zadłużeniem miasta .
          > Jak odczuje to dziad_miejski, kiedy miasto nie spłaci zadłużenia.

Najlepiej by było, jakbyś z jakimś Grekiem, czy Hiszpanem pogadał.
          Oni właśnie teraz przerabiają koszty bankructwa/niewypłacalności kraju na własnych skórach.

Bankructwo miasta, to pierwszy krok, do bankructwa kraju.

• forummm Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 20:14
        radcom napisał:

> Widzisz wężu, dawno mówiłem Ci, że uświadamiane tychże obywateli, to strata cza
        > su. Oni są jak dinozaury, muszą wyginąć...
        >
        > Pozdrawiam, radcom

Tak tak jak będziemy wielbili Wilda to już nie będziemy dinozaurami, będziemy witać Wilda palmami jak mesjasza, bo przecież Wild jest kreowany przez boa 666 za zbawiciela Wałbrzycha.
        My już tych bajek i tasiemców wildowskich nie kupujemy, wole obejrzeć mode na sukces niż filmik z Wildem w roli głównej.
        • roch_rochowski Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 22:16
          Czy ty forummm masz fobie na temat Wilda. Toć to chore, Ty widzisz tego facia nawet we własnej lodówce. Zapytam uprzejmie: masz takie polecenie partyjne czy dmuchnął Ci panienkę?
          • forummm Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 22:41
            roch_rochowski napisał(a):

> Czy ty forummm masz fobie na temat Wilda. Toć to chore, Ty widzisz tego facia n
            > awet we własnej lodówce. Zapytam uprzejmie: masz takie polecenie partyjne czy d
            > muchnął Ci panienkę?

A ciebie kto przysłał Wild czy Palikocoarnia a może Rusinowa ? kto ci za to płaci ? a może miałeś umowę że jak ktoś z nich wygra wybory to będziesz miał dobrze ? a może sam jesteś któryś z nich i tu wypisujesz bzdury ?
            • dziad_miejski Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 13.12.12, 23:01
              Najwyraźniej roch z boa sieją zamęt. Dla zwykłego mieszkańca miasta, zadłużenie tegoż miasta jest nieistotne.
              Ważny jest jedynie fakt zainwestowania tych pieniążków w coś trwałego w mieście, np. basen, odnowiony GDK, itp..
              Spadaj rochu na boa.
              • doidiotyforummm Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 16.12.12, 16:48
                "Dla zwykłego mieszkańca miasta, zadłużenie tegoż miasta jest nieistotne. "

Wasza głupota jest oszałamiająca, zwyczajni kastraci intelektualni.
                • dziad_miejski Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 16.12.12, 17:13
                  doidiotyforummm napisał(a):

> "Dla zwykłego mieszkańca miasta, zadłużenie tegoż miasta jest nieistotne. "
                  > Wasza głupota jest oszałamiająca, zwyczajni kastraci intelektualni.

To napisz jakie utrudnienia spotkają mnie z uwagi na zadłużenie miasta. Żaden młotek nie jest w stanie tego wydukać, jesteście żałośni w swojej głupocie. Szczęściem trzymają was daleko od władzy.
                  PS
                  Wyłączenie miejskich latarni już zaklepane.
                  • doidiotyforummm Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 16.12.12, 18:05
                    "To napisz jakie utrudnienia spotkają mnie z uwagi na zadłużenie miasta"

Dla ciebie jako nie płacącego podatków to żaden problem. Wazelinę pewnie ukradniesz w markecie, wiec dla ciebie żaden problem.
                    • dziad_miejski Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 16.12.12, 18:41
                      doidiotyforummm napisał(a):

> Dla ciebie jako nie płacącego podatków to żaden problem. Wazelinę pewnie ukradn
                      > iesz w markecie, wiec dla ciebie żaden problem.

Dalej żadnych konkretów. Brak w Google ? Pozostaja tylko inwektywy.
                      • forummm Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 16.12.12, 23:11
                        dziad_miejski napisał(a):

> doidiotyforummm napisał(a):
                        >
                        > > Dla ciebie jako nie płacącego podatków to żaden problem. Wazelinę pewnie
                        > ukradn
                        > > iesz w markecie, wiec dla ciebie żaden problem.
                        >
                        > Dalej żadnych konkretów. Brak w Google ? Pozostaja tylko inwektywy.

Pamiętaj nie ma takiej ulicy jak Straży Pożarnej hahah mówi Ala z krainy czarów :P
      • boa-666 Re: do radcom 17.12.12, 00:02
        radcom napisał:
        > Widzisz wężu, dawno mówiłem Ci, że uświadamiane tychże obywateli, to strata cza
        > su. Oni są jak dinozaury, muszą wyginąć...

Obywatele są OK :)
        Biuro Promocji Miasta musi wyginąć.
        Najlepiej z Wydziałem Rozwoju Miasta i podwładnymi członka Tutaja, którzy na wizualizacjach tłuką tu ciężką kasę. Im więcej wizualizacji, tym mniej konkretów. Mają to po Kruczkowskim.
        A latarnie nadal pomalowane tylko do połowy.
        • dziad_miejski Re: do radcom 17.12.12, 00:29
          boa-666 napisała:
          > Obywatele są OK :)
          Nie jestem zrzeszony w ratuszu i nie jestem OK.
          Latarnie zaczynają mnie wku***wiać, dopiero gdy nie świecą, bez względu czy są pomalowane czy też nie. Takie krejzolskie klimaty.
          PS
          A "obywatel" to jeszcze wam został z ORMO czy z MO ?
        • graabarz Re: do radcom 17.12.12, 00:55
          > Najlepiej z Wydziałem Rozwoju Miasta i podwładnymi członka Tutaja, którzy na wi
          > zualizacjach tłuką tu ciężką kasę. Im więcej wizualizacji, tym mniej konkretów.

Widzisz boa666 zesrasz się a nie przyznasz, że nowych latarni jest więcej niż pomalowanych.
          Że pojawiają się konkrety, zamykają inwestycje.
          Grodzkość - w życiu się nie uda.
          Żłobki - mrzonki - nie ma kasy.
          Drogi, skrzyżowania, ścieżki. Pługa skończona w terminie mimo problemów z podłożem i zmiany wykonawcy. Świdnicka się robi, choć nie tak dawno ludzie Twojego pokroju twierdzili, że nigdy nie zostanie zrobiona.

Nie ma problemów tylko ten co nić nie robi - jak Ty.

Wizualizacje? Dlaczego ludzie na Podzamczu protestują przeciwko budowie domów.
          BO WIERZĄ, ŻE SZEŁEMEJ JE POSTAWI. Zgodnie z Twoją logiką powinni to olać.

Jesteś jak ten zając który krzyknął "Wilk" o kilka razy za dużo. Nikt Cię już nie słucha. Nikt nie wierzy.
          • sol.mi.do.re Do "boa" 17.12.12, 15:25
            Podziwiam twoje zacięcie.
            Że, też chce ci się polemizować z uszkodzonymi egzemplarzami, które od pewnego czasu drą z ciebie łacha na tym forum. Toż od dawna - i to nie tylko medycynie - znana jest ta narodowa usterka.
            Myślisz, że z jakiego powodu Polaczki ( również te z immunitetem), nie są wpuszczani do Stanów Zjednoczonych bez wizy a Ruscy, nie licząc się chociażby z człekopodobieństwem Polonusów, zmiksowali im trupy w trumnach i do dzisiaj wywijają uciesznego „kozaczoka” na kupie złomu w barwach biało-czerwonych?
            Zaiste! Podziwiam cię "boa".
            • forummm Re: Do "boa" 17.12.12, 21:34
              sol.mi.do.re napisała:

> Podziwiam twoje zacięcie.
              > Że, też chce ci się polemizować z uszkodzonymi egzemplarzami, które od pewnego
              > czasu drą z ciebie łacha na tym forum. Toż od dawna - i to nie tylko medycyni
              > e - znana jest ta narodowa usterka.
              > Myślisz, że z jakiego powodu Polaczki ( również te z immunitetem), nie są wp
              > uszczani do Stanów Zjednoczonych bez wizy a Ruscy, nie licząc się chociażby z
              > człekopodobieństwem Polonusów, zmiksowali im trupy w trumnach i do dzisiaj wyw
              > ijają uciesznego „kozaczoka” na kupie złomu w barwach biało-czerwo
              > nych?
              > Zaiste! Podziwiam cię "boa".

Twój wpis pokazuje twoje podejście do ludzi, wam na ludziach nie zależy tylko na stołku, nie trzeba było tak kłapać mordami to może byśmy uwierzyli w wasze intencje. Za mało robiliście a za dużo klepaliście mordą. Teraz będziecie obrażać mieszkańców ze złości i straszyć sądami, a tych mieszkańców co mają coś do powiedzenia będziecie starać się eliminować, za wrogów wzięliście teraz mieszkańców. Niestety ale nie tędy droga do władzy.
              • boa-666 Re: Do "boa" 18.12.12, 01:15
                Ty forummm "3 m" (menda, maniak, matoł?) masz wyraźne problemy z rozprostowanymi zwojami mózgowymi.
                Może lokóweczką spróbuj poskręcać?

Nie wcinaj się w komentarze sol.mi.do.re, jesteś za cienki romek na ten poziom.
                Stołek postaw do góry nogami, usiądż wygodnie i odwal się od naszej rzekomej walki o władzę.
                Nie mamy zamiaru zdychać na azbestozę za biznes twoich lemingów i tyle.
                I nie obrażamy prawdziwych mieszkańców. Tępimy takich jak ty.
                Ty nie jesteś mieszkańcem, jesteś mieszańcem zawartości toi-toi i zabójczego granulatu cementowego zwożonego tu przez Mobruk. Oraz metali ciężkich z dodatkiem fruwającego azbestu, który ma dobroczynne właściwości zdaniem twojego guru.
                Tak mówił na spotkaniu w szkole nr 5 na Podgórzu.
                Śmiercionośny biznes jest cały czas skrupulatnie dokumentowany.

sol.mi.do.re pozdrawiam śpiewająco :)
                • graabarz Re: Do "boa" 18.12.12, 02:04
                  Maciarewicz to przy Tobie całkiem zrównoważony i gadający z sensem gościu.

Bujaj zdrów. Dobranoc.
                  • dziad_miejski Re: Do "boa" 18.12.12, 02:58
                    boa-666 napisał:
                    Ty forummm "3 m" ... [ pierdu, pierdu]
                    ... sol.mi.do.re pozdrawiam śpiewająco :)

Efekt "nocnych sklepów z alkoholem".
                • forummm Re: Do "boa" 18.12.12, 09:46
                  boa-666 napisała:

> Ty forummm "3 m" (menda, maniak, matoł?) masz wyraźne problemy z rozprostowanym
                  > i zwojami mózgowymi.
                  > Może lokóweczką spróbuj poskręcać?
                  >
                  > Nie wcinaj się w komentarze sol.mi.do.re, jesteś za cienki romek na ten poziom.
                  >
                  > Stołek postaw do góry nogami, usiądż wygodnie i odwal się od naszej rzekomej wa
                  > lki o władzę.
                  > Nie mamy zamiaru zdychać na azbestozę za biznes twoich lemingów i tyle.
                  > I nie obrażamy prawdziwych mieszkańców. Tępimy takich jak ty.
                  > Ty nie jesteś mieszkańcem, jesteś mieszańcem zawartości toi-toi i zabójczego gr
                  > anulatu cementowego zwożonego tu przez Mobruk. Oraz metali ciężkich z dodatkiem
                  > fruwającego azbestu, który ma dobroczynne właściwości zdaniem twojego guru.
                  > Tak mówił na spotkaniu w szkole nr 5 na Podgórzu.
                  > Śmiercionośny biznes jest cały czas skrupulatnie dokumentowany.
                  >
                  > sol.mi.do.re pozdrawiam śpiewająco :)
                  >
                  >
                  Tak się składa że jestem mieszkańcem Wałbrzycha czy to ci się podoba czy też nie.
                  To że mam inne zdanie niż ty, to nie oznacza że musisz to negować w tak prymitywny sposób.
                  To że mam inne zdanie niż ty nie oznacza że mam cicho siedzieć i ci przytakiwać bo ty tak sobie życzysz.
                  Ja nie muszę robić tego co ty chcesz i nie muszę mieć takiego zdania jak ty.
                  Z twojej wypowiedzi wychodzi prostackie zachowanie bo nic innego nie robisz tylko ubliżasz i zastraszasz, brak ci tolerancji do osób które mają inne zdanie niż ty. Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż ty to próbujesz tu zakrakać oraz zastraszyć, a w najgorszym przypadku uciekasz do wyzwisk. Nie tędy droga do władzy panie boa 666.
                  To że ty wielbisz Patryka Wilda, to nie oznacza że wszyscy mają go wielbić i bić mu pokłony, tak jak ty to robisz. Nie każdy chce lizać tyłek Patrykowi Wildowi nie każdy w mieście jest lizusem. Powinieneś to uszanować i nabrać trochę pokory podobnie jak i twój Mesjasz Wałbrzycha Patryk Wild.
                  To że będziesz pokazywał jaki to twój Wild jest super nic ci nie da.
    • alexlex Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 26.12.12, 19:21
      Widzę na forum samych znajomych......Prezydenta,poszczekajcie sobie pieseczki !
    • czterdziestolatek1972 Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 28.12.12, 12:40
      A podejdźcie krytycznie do samego zagadnienia. To dobrze czy źle, że zainteresowany trującym biznesem w środku miasta wyłoży 50 mln na obligacje miejskie. Zaśpiewa wówczas "MOJE MIASTO". I będzie budował co chce, gdzie chce. To takie korzystne ?
      • tumal1 Re: Urząd Miasta S.A. czyli p.o. samorządowej wła 03.01.13, 18:33
        Zgadzam się ze zdaniem poprzednika, i tak "władze"robiąc co chcą i nie liczą się ze zdaniem mieszkańców. A uświadamianie o "cementowym dobrodziejstwie" jest walką o stołki???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka