Dodaj do ulubionych

Piątek wolny

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.05, 11:06
Własnie się dowiedzialem od Dyrektorki, że mamy w piątek odebrać jeden dzien
z nadgodzin albo z urlopu, bo prezydent miasta oglosil wolne w piatek dla
instytucji i urzędów. To sie nazywa chamstwo!
Komu mogę zgłosic moj sprzeciw takim rozporzadzeniom?
Obserwuj wątek
    • Gość: asiek Re: Piątek wolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 11:39
      Człoweiku nie mam słów do takich zdan jaki piszesz !!!!!!!!! A jak masz jakis
      problem to napisz do Prezydenta jako jedyny "Polak" że w dniu pogrzebu Ojca św
      chcesz pracowac ;( Wstyd mi i brak mi słów;( no coment
      • Gość: rooski Re: Piątek wolny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.05, 11:44
        Przeciez nie o to chodzi! Chodzi o sprawiedliwosc, a nie zabieranie ludziom
        dnia z urlopu. Ten dzien powinien byc ustawowo wolny od pracy!
        • Gość: Gołota Re: Piątek wolny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.05, 11:49
          Zgadzam się z "rooski'm"!! Jak można nakazywać odgórnie wzięcie urlopu albo
          zabieranie ciężko przepracowanych nadgodzin ?? Niech zrobią ustawowo wolny
          dzień i będzie wszystko formalnie załatwione. I nie chodzi o to że na siłę chce
          się pracować tylko o formalne i zgodne z zasadami załatwienie sprawy.
          • Gość: Monica Re: Piątek wolny IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 05.04.05, 11:56
            Poza tym nie wszyscy są wierzący! Dlaczego ja mam oddawać swój urlop akurat w
            ten piatek!
        • Gość: * Re: Piątek wolny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.04.05, 09:28
          Gość portalu: rooski napisał(a):

> Przeciez nie o to chodzi! Chodzi o sprawiedliwosc, a nie zabieranie ludziom
          > dnia z urlopu. Ten dzien powinien byc ustawowo wolny od pracy!

Wam naprawde sie cos pomyliło, przecież tutaj chodzi o uczczenie smierci Ojca
          Świętego. Ten dzien nie ma byc nagrodą dla nas za Jego śmierć ,to mam byc nasz
          hołd dla Niego. To nie pracodawca ma tylko oddawać hołd, to My mamy go oddać.
          Więc jeżeli chcesz oddać cześć papieżowi to weź wolny dzien w piątek, kosztem
          urlopu,kosztem nadgodzin byłych lub przyszłych, a narzekaj i panikuj wtedy
          kiedy pracodawca nie daje Ci możliwości uczczenia tego dnia.
          DAJ W KOŃCU COŚ OD SIEBIE A NIE TYLKO ŻĄDAJ
          • Gość: ed Re: Piątek wolny IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 06.04.05, 15:56
            > DAJ W KOŃCU COŚ OD SIEBIE A NIE TYLKO ŻĄDAJ

Daruj sobie.
            Ja daje, ale wtedy, gdy mam na to ochote, a nie wtedy, gdy inni sobie zycza.
      • Gość: poolski Re: Piątek wolny IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.04.05, 16:12
        To ja też chcę pracowac ,może być w piątek .Chociaż jeden dzień oficjalnie a
        nie cały czas na czarno ....
        • Gość: piszpantu Re: Piątek wolny IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 05.04.05, 16:47
          chcecie pracowac prosze mam dzialke do skopania
          • Gość: Zabijaka Re: Piątek wolny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.04.05, 09:12
            A ja lubię kopać po twarzy - co Ty na to ?? Poważne tematy a Ty se żarty
            sroisz !!
    • Gość: BISHOP Re: Piątek wolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:13
      TO WOLNE MOGA MIEC TYLKO PRACOWNICY PRACUJACY NA PODSTAWIE UM O PRACE A
      RESZTA NIE,JA PRACUJE NA PODSTAWIE UM O PRACE TYMCZASOWA I SORRY DLA MNIE I
      MOICH KOLEGÓW NIE MA WOLNEGO. tO JEST S[RAWIEDLIWOPŚĆ NIE MA CO ?!
    • Gość: dorota Re: Piątek wolny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 11:07
      Takie zachowanie Prezydenta jest niezgodne z prawem, jedyne gdzie możesz sie z
      tym zgłosić to do Sądu Pracy. Mój Szef dał nam poprostu wolne i nic nie musimy
      odrabiac ani urlopów brac. cieszę się bo bardzo chcę obejrzeć Pogrzeb Papierza :
      ((((
      • Gość: Mix Re: Piątek wolny IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 06.04.05, 21:09
        Ciekawe, ilu ludzi mówiących o konieczności "wolnego" piątku będzie w tym dniu
        z Papieżem ?
        Ilu liczy na dodatkowy dzień wolnego, w którym już umówiono się na grilla, na
        działkę, na zakupy w Czechach.
        Nie bądźmy obłudni! Tak naprawdę ważne jest jak ten dzień przeżyjemy duchowo,
        bez względu na to gdzie będziemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka