arek354 17.07.06, 21:32 No właśnie. Typowo letni wątek. Czym gasicie pragnienie w upalne dni ? Mój numer 1 to Żywiec (gazowany, tzw. "Niebieska"), a potem długo, długo nic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bleki Re: Woda mineralna IP: 81.15.135.* 17.07.06, 22:54 chyba żartujesz...ta woda jest "cieńka" w smaku po prostu. tylko staropolanka i tylko w szkle - nie musi być gazowana, ale zimna jak najbardziej! najlepiej orzeźwia z cytryną. anka gazowana jest również świetna - do czasu jak perlizuje - potem się robi ble. a propos - wiesz coś może nt. źródła w Cieszowie koło Zeisgrundbaude, z którego woda była butelkowana przed wojną jako Adelsbacher Tafelwasser? blq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.07.06, 23:16 Staropolanka najlepsza. Potem długo nic i Nałęczowianka. A tak naj, naj, to nic nie przebije oszroniony pokal ze złocistą, spienioną zawartością :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Woda mineralna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:47 Ja też jestem za Żywcem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 00:07 najlepszy wg mnie jest Kropla Beskidu... Ale dobry jest tez Heniek albo przyjaciel za poludniowej granicy tzw Bazant zwany takze Zlotym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g Żywiec nie jest wodą mineralną IP: *.chello.pl 18.07.06, 07:34 tylko wodą źródlaną ew. woda mineralizowaną. Podobnie jak Nałęczowianka i KroplaBeskidu. Wody mineralne które sam lubie i które tymi wodami mineralnymi są to: - Staropolanka - Muszynianka - Muszyna Staropolankę można czasem dostac w Warszawie w Tesco i w Leclercu. I obiektywnie oceniając - dość szybko schodzi z tego co widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: con Re: Żywiec nie jest wodą mineralną IP: *.um.slupsk.pl 20.07.06, 13:51 znasz się na wodach, wiesz co dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.06, 08:43 Poprad, jest w Auchanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Woda mineralna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:46 Staropolanka too najgorszy syf. Polecam Arctik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurtyzan Re: Woda mineralna IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 18.07.06, 08:56 Gość portalu: :P napisał(a): > Staropolanka too najgorszy syf. Polecam Arctik Z Ciebie to dupa, nie prowokator. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleki Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 09:15 po Staropolance ludzie potrafią się wysławiać. :) blq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:01 Numer 1 to bezapelacyjnie Staropolanka, do tego jeszcze lód i kawałek cytrynki, Pychota!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Woda mineralna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:51 moim zdaniem muszynianka niskonasycona Co2. początkowo zdecydowałem się na nią po analizie składu mineralnego. był bardzo konkurencyjny do staropolanki ale za to odrobinę lepszy smak. teraz się przyzwyczaiłem i muszynianka jest moim numerem 1. co do staropolanki to wydaje mi się, ze po zmiane szaty graficznej etykiety (teraz jest taka jakaś chyba gorsza) to i przy okazji zmienił się skład i jest uboższy. a żywiec jak to żywiec. zawsze był dobry ale jak dla mnie za bardzo kranowaty, taki bez wyrazu. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.kiepski Re: Woda mineralna 18.07.06, 20:44 1. Staropolanka niegazowana tylko w szkle ciężko ją dostać. 2. Żródlanka niegazowana. 3. Ustronianka niegazowana. A innej beczki: 1. Łomża Export. 2. Namysłów Full. 3. Drogi jest ten Heineken... :-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupka japońska Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:50 staropolanka w szkle w co 2gim sklepie...we wrocławiu natomiast ja polecam źródlankę niegazowaną, u nas w "KAŚCE" za jedyne 1.10, a smakuje identycznie jak staropolanka niegazowana oczywiście... a tak poza tym, każda byleby z lodówki... Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.kiepski Re: Woda mineralna 20.07.06, 18:27 A gdzie ta KAŚKA konkretnie jest. Bo za Żródlankę na Szczawienku trzeba zapłacić 1,20. Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: Woda mineralna 19.07.06, 22:20 Żywiec ma za to potężny gaz i wygodną do trzymania butelkę (przy piciu z gwinta) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleki Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 09:39 wałbrzyska kranówka już jest lepsza od tego wyrobu danone'a! "Na zlecenie miesięcznika konsumenckiego niemieccy analitycy przebadali wodę Żywiec Zdrój. Instytut Matki i Dziecka właśnie ten produkt poleca w żywieniu najmłodszych. Badania przeprowadzono dwukrotnie, z rocznym odstępem. W obu przypadkach okazało się, że w wodzie Żywiec Zdrój jest więcej bakterii niż w tej z kranu. – Gdyby to była kranówa, sanepid odciąłby jej dopływ – uważa doktor Hałat, były główny inspektor sanitarny. Epidemiolog dodaje, że wodę z tak wielką ilością bakterii można podawać niemowlętom wyłącznie po przegotowaniu. Ale o tym na etykiecie butelki nie było i nadal nie ma słowa." cały artykuł z Przekroju o machlojach reklamowych: tiny.pl/t8xh Oczywiście wszystko kwestią gustu i smaku, aleE...(jak to mawiają Ani Mru Mru) blq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooz Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:20 staropolanka, anka, muszyna i muszynianka - to sa najlepsze wody mineralne. szlag mnie trafia jka ktos daje 2 pln za zwykly szit jakim jest krpola beskidu - ja bym wolal sie napic wody z kranu. dobrze ze staropolanka sie promuje na polske - w toruniu moga ja kupic bez problemu w sieci sklepow polo. za anke mogliby sie wziasc - nie dosc ze ciezko ja w samaym walbrzychu kupic to jeszce butelka plastikowa szkaradna. za to smak 5+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:34 Moim zdaniem z wód mineralnych najlepszy jest śledż solony, a później to już wszystko jedno! Odpowiedz Link Zgłoś