Dodaj do ulubionych

Woda mineralna

17.07.06, 21:32
No właśnie. Typowo letni wątek. Czym gasicie pragnienie w upalne dni ?
Mój numer 1 to Żywiec (gazowany, tzw. "Niebieska"), a potem długo, długo nic.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bleki Re: Woda mineralna IP: 81.15.135.* 17.07.06, 22:54
      chyba żartujesz...ta woda jest "cieńka" w smaku po prostu.
      tylko staropolanka i tylko w szkle - nie musi być gazowana, ale zimna jak
      najbardziej! najlepiej orzeźwia z cytryną. anka gazowana jest również świetna -
      do czasu jak perlizuje - potem się robi ble.

a propos - wiesz coś może nt. źródła w Cieszowie koło Zeisgrundbaude, z którego
      woda była butelkowana przed wojną jako Adelsbacher Tafelwasser?

blq
      • Gość: Marcin Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.07.06, 23:16
        Staropolanka najlepsza. Potem długo nic i Nałęczowianka.
        A tak naj, naj, to nic nie przebije oszroniony pokal ze złocistą, spienioną
        zawartością :-)))
        • Gość: :) Re: Woda mineralna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:47
          Ja też jestem za Żywcem !!!
          • Gość: *** Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 00:07
            najlepszy wg mnie jest Kropla Beskidu... Ale dobry jest tez Heniek albo
            przyjaciel za poludniowej granicy tzw Bazant zwany takze Zlotym
    • Gość: jacek01g Żywiec nie jest wodą mineralną IP: *.chello.pl 18.07.06, 07:34
      tylko wodą źródlaną ew. woda mineralizowaną. Podobnie jak Nałęczowianka i
      KroplaBeskidu.

Wody mineralne które sam lubie i które tymi wodami mineralnymi są to:
      - Staropolanka
      - Muszynianka
      - Muszyna

Staropolankę można czasem dostac w Warszawie w Tesco i w Leclercu. I
      obiektywnie oceniając - dość szybko schodzi z tego co widzę.
      • Gość: con Re: Żywiec nie jest wodą mineralną IP: *.um.slupsk.pl 20.07.06, 13:51
        znasz się na wodach, wiesz co dobre
    • i.nnka Re: Woda mineralna 18.07.06, 08:21
      Primavera - cytrynowa
    • Gość: ewa Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.06, 08:43
      Poprad, jest w Auchanie
      • Gość: :P Re: Woda mineralna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:46
        Staropolanka too najgorszy syf. Polecam Arctik
        • Gość: kurtyzan Re: Woda mineralna IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 18.07.06, 08:56
          Gość portalu: :P napisał(a):

> Staropolanka too najgorszy syf. Polecam Arctik

Z Ciebie to dupa, nie prowokator. :P
        • Gość: Bleki Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 09:15
          po Staropolance ludzie potrafią się wysławiać.
          :)

blq
    • Gość: :-) Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:01
      Numer 1 to bezapelacyjnie Staropolanka, do tego jeszcze lód i kawałek cytrynki,
      Pychota!!
      • Gość: bosman Re: Woda mineralna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:51
        moim zdaniem muszynianka niskonasycona Co2. początkowo zdecydowałem się na nią
        po analizie składu mineralnego. był bardzo konkurencyjny do staropolanki ale za
        to odrobinę lepszy smak. teraz się przyzwyczaiłem i muszynianka jest moim
        numerem 1. co do staropolanki to wydaje mi się, ze po zmiane szaty graficznej
        etykiety (teraz jest taka jakaś chyba gorsza) to i przy okazji zmienił się
        skład i jest uboższy. a żywiec jak to żywiec. zawsze był dobry ale jak dla mnie
        za bardzo kranowaty, taki bez wyrazu. pozdrawiam.
    • waldemar.kiepski Re: Woda mineralna 18.07.06, 20:44
      1. Staropolanka niegazowana tylko w szkle ciężko ją dostać.
      2. Żródlanka niegazowana.
      3. Ustronianka niegazowana.
      A innej beczki:
      1. Łomża Export.
      2. Namysłów Full.
      3. Drogi jest ten Heineken... :-(
      Pozdrawiam
      • Gość: zupka japońska Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:50
        staropolanka w szkle w co 2gim sklepie...we wrocławiu
        natomiast ja polecam źródlankę niegazowaną, u nas w "KAŚCE" za jedyne 1.10, a
        smakuje identycznie jak staropolanka niegazowana oczywiście...
        a tak poza tym, każda byleby z lodówki...
        • waldemar.kiepski Re: Woda mineralna 20.07.06, 18:27
          A gdzie ta KAŚKA konkretnie jest. Bo za Żródlankę na Szczawienku trzeba zapłacić
          1,20.
    • arek354 Re: Woda mineralna 19.07.06, 22:20
      Żywiec ma za to potężny gaz i wygodną do trzymania butelkę (przy piciu z
      gwinta) ;)
      • Gość: Bleki Re: Woda mineralna IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 20.07.06, 09:39
        wałbrzyska kranówka już jest lepsza od tego wyrobu danone'a!

"Na zlecenie miesięcznika konsumenckiego niemieccy analitycy przebadali wodę
        Żywiec Zdrój. Instytut Matki i Dziecka właśnie ten produkt poleca w żywieniu
        najmłodszych. Badania przeprowadzono dwukrotnie, z rocznym odstępem. W obu
        przypadkach okazało się, że w wodzie Żywiec Zdrój jest więcej bakterii niż w tej
        z kranu. – Gdyby to była kranówa, sanepid odciąłby jej dopływ – uważa doktor
        Hałat, były główny inspektor sanitarny. Epidemiolog dodaje, że wodę z tak wielką
        ilością bakterii można podawać niemowlętom wyłącznie po przegotowaniu. Ale o tym
        na etykiecie butelki nie było i nadal nie ma słowa."

cały artykuł z Przekroju o machlojach reklamowych:
        tiny.pl/t8xh
        Oczywiście wszystko kwestią gustu i smaku, aleE...(jak to mawiają Ani Mru Mru)

blq

• Gość: mooz Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:20
          staropolanka, anka, muszyna i muszynianka - to sa najlepsze wody mineralne.
          szlag mnie trafia jka ktos daje 2 pln za zwykly szit jakim jest krpola beskidu - ja bym wolal sie napic wody z kranu.
          dobrze ze staropolanka sie promuje na polske - w toruniu moga ja kupic bez problemu w sieci sklepow polo.
          za anke mogliby sie wziasc - nie dosc ze ciezko ja w samaym walbrzychu kupic to jeszce butelka plastikowa szkaradna. za to smak 5+
          • Gość: Smakosz Re: Woda mineralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:34
            Moim zdaniem z wód mineralnych najlepszy jest śledż solony, a później to już
            wszystko jedno!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka