Dodaj do ulubionych

praca w WAŁBRZYCHU

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.03, 06:55
JAK SZUKACIE PRACy W WAŁBRZYCHU?
BO JA JUZ NIE MAM POMYSŁU! OPADAJA MI RECE I POMAŁU GŁOWA!
NIESTETY NIE MOGE STĄD WYJECHAĆ!
Obserwuj wątek
    • Gość: syfon Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.07.03, 23:38
      ja nic nie moge znaleźć. tutaj mozna dostać robotę tylko po znajomosci. szkoda
      że ich nie mam.
      • Gość: lindab Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.03, 06:41
        Gość portalu: syfon napisał(a):

> ja nic nie moge znaleźć. tutaj mozna dostać robotę tylko po znajomosci.
        szkoda
        > że ich nie mam.
        ale mnie pocieszyłeś..........
        chociaż odpowiedziałeś i jedna korzyść z tego już się znamy .....
        dzieki ,powodzenia
        • Gość: ZZ Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: 195.117.68.* 27.07.03, 18:25
          Mam pomysł załozyć firme-WYPROWADZENIE PSÓW ,rano i wieczorem na swojej
          ulicy .Kwota zalezna od rasy psa .POZDR. ZZ.
    • Gość: Aleks Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: 65.220.57.* 28.07.03, 02:09
      Jaki zawod masz?
      • Gość: lindab Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 06:43
        Gość portalu: Aleks napisał(a):

> Jaki zawod masz?
        umysłowy

• Gość: rerew Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: 195.205.101.* 28.07.03, 10:32
          to dobre wyprowadzanie psów górnikom z biedaszybów i bezrobotnym. dobre.
        • Gość: aleks Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.norstn01.pa.comcast.net 28.07.03, 14:22
          O, kochany - jak jestes umyslowy, trudno ci bedzie prace znalezc...
          Ale wlasnie tu, na tym forum ktos oferuje obsluge e- mail listow , macie
          komputery, dlaczego nie sprobowac?
          • Gość: ZZ Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: 195.117.68.* 29.07.03, 18:07
            Wczasie brakującej pracy umysłowej mozna podjac prace fizyczna NIE HAŃBI.
            ZZ.
            • Gość: jacek01g Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.chello.pl 29.07.03, 20:09
              > Wczasie brakującej pracy umysłowej mozna podjac prace fizyczna NIE
              HAŃBI.

Moze i nie hanbi, ale nie pomaga. Jesli nie jest to koniecznie to sugeruje nie
              podejmowac pracy fizycznej zamiast umyslowej. To troche tak jakby sie spadalo w
              drabince społecznej.

Poza tym - dla pracodawcow niestety najwazniejsze są ostatnie doswiadczenia w
              pracy lub to co sie aktulanie robi. Szukajac kogos do umyslowej i mając do
              wyboru osobę wykonujaca prace fizyczna i umyslowa wybierze te 2.

Poza tym - praca fizyczna to przezytek.
              • Gość: Aleks Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: 65.220.57.* 30.07.03, 01:04
                Jacek -
                • Gość: jacek01g Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.chello.pl 30.07.03, 14:23
                  > Jacek -
                  • Gość: Aleks Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.norstn01.pa.comcast.net 30.07.03, 15:16
                    Jacku - przemysl sie zmienia... wszystko w zyciu sie zmienia. Nie daj sie
                    przesladowac standartom spolecznym. Nie wazne, co Twoi Rodzice robili zeby
                    utrzymac rodzine. Wazne, ze robili co mogli,zebys mial latwiejszze od nich
                    zycie. Standarty spoleczne sie z czasem i geografia zmieniaja.
                    Jeleli bedziesz mial okazje - poczytaj Marka Chlasko. On wozil gline przy
                    budowie Nowej Huty, bo pochodzil z inteligencji. Wtedy standarty spoleczne
                    byly inne...
                    Wszyscy mamy jakies "kompleksy spoleczne" - z czasem uczymy sie nie tylko zyc z
                    nimi ale i wykorzystywac je .
                    Moj madry Ojciec mowil: "zeby dorosnac do imienia czlowieka, trzeba najpierw
                    nauczyc sie byc 'malym'. "
                    W uczciwej pracy nie ma nic wstydliwego. A nowa rzeczywistosc polityczna i
                    ekonomiczna wymaga talentu szybkiego przystosowania sie i decyzji zmiany
                    kierunku pracy. Jezeli jestes w czyms lepszy od innych - masz wieksze szanse
                    na rynku zatrudnienia a tym samym lepsze szanse bytu.

Ujawnij swe talenty , napewno ich masz pare
              • Gość: bob budowniczy Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.07.03, 07:48
                "Poza tym - praca fizyczna to przezytek"

to sami umyslowi??? musi przecierz ktos zapierdalac, zeby inni mogli myslec!
                • Gość: jacek01g Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.chello.pl 30.07.03, 13:53
                  > "Poza tym - praca fizyczna to przezytek"
                  > to sami umyslowi??? musi przecierz ktos zapierdalac, zeby inni mogli myslec!

Jak tak bardzo lubisz to zap.... Ja kiedys zap... fizycznie i nie mam zamiaru
                  wiecej.
                  • Gość: bob budowniczy Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.07.03, 14:26
                    napisalem "ktos musi", a ktos nie znaczy koniecznie ja
    • bruntek Re: praca w WAŁBRZYCHU 30.07.03, 06:06
      starostwo przyjmie do pracy złodziei.wymagane kwalifikacje : recydywa
      niemiecka .zgłoszenia przyjmują ludzie starosty rosiaka.
      • Gość: ZZ Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: 195.117.68.* 30.07.03, 17:59
        Zeby zostac dobrym prac. umysłowym trzeba poznac prace fizyczna jest to
        zaleta miec pojecie o tej pracy i szacunek do tego człowieka . A USA pracowali
        PROF. DOCENT. i niebali sie pracy fizycznej. ZZ.
        • agataka26 Re: praca w WAŁBRZYCHU 16.08.03, 05:56
          A czy szanowni Państwo wiedzą, że jak ktoś ma wyzsze wykształcenie, lub
          pracował umysłowo, w skrócie: ma spory zasób wiedzy, to nie ma szans na pracę
          fizyczną bo takich ludzi się boją przyjmować do fizycznej roboty???
          Do fizycznej teraz najchętniej tylko fizycznych, a już rencista to najlepszy.
          Powodzenia w poszukiwaniach, może w końcu komuś się uda...
          • Gość: Nieskaplikowany AGATKO PROBLEM W TYM ZE NIE ............... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.08.03, 02:42
            ma zadnej pracy, nie tylko umyslowej, ale i fizycznej.
            • Gość: linndab Re: AGATKO PROBLEM W TYM ZE NIE ........... IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 07:11
              no,właśnie nie ma żadnej pracy nie mówiac już o takiej która by łączyła i
              poczucie godności zi szcunek z racji wykonywania tejżę i odpowiedni godną za
              to gratyfikację( nie myślę tu o zarobkachj z nieba ale o normalnym
              wynagrodzeniua nie tym najniższym lub jego cząstce)
              Dlatego też wkurzył mnie napis na olbrzymiej tablicy na czerwonym tle:
              " tworzymy ponad 400 miejsc pracy" zapomnieli napisac ,że dla niewolników
              lub ........wkażdym bądż razie tak wielka i światowa firma powinna się wstydzić
              za ten napis.Oni chyba myślą , ze tu mieszkają same głupole co to powinni
              całować ich po nogach i mozna im mydlic oczka.Uważam tę za WIELKICH OBŁUDNIKÓW.
              Dlaczego ktoś chcacy otworzyć tu firmę lub mającą takową od 15lat nie
              otrzymuje tyle od państwa róznych zwolnień i ulg,dlaczego ? Bo jest stąd?!
              • Gość: jacek01g Re: AGATKO PROBLEM W TYM ZE NIE ........... IP: *.chello.pl 18.08.03, 14:42
                > Dlatego też wkurzył mnie napis na olbrzymiej tablicy na czerwonym tle:
                > " tworzymy ponad 400 miejsc pracy" zapomnieli napisac ,że dla niewolników
                > lub ........wkażdym bądż razie tak wielka i światowa firma powinna się
                wstydzić

A o kogo chodzi? Bo nie kojarze... Toyota?

To co? Moze lepiej byc niewolnikiem zasilku dla bezrobotnych albo pracy na
                czarno no nie? Wiec nie szarzuj tym niewolnictwem. Tyle ze jak prowadzisz
                wlasna firme jestes niewolnikiem bab w ZUSie czy US czy kretynow ktorzy nie
                placa bo nie chca...

Znasz moze obszar pracy w ktorej nie jestes niewolnikiem?

> Dlaczego ktoś chcacy otworzyć tu firmę lub mającą takową od 15lat nie
                > otrzymuje tyle od państwa róznych zwolnień i ulg,dlaczego ? Bo jest stąd?!

Dlatego, ze tak dziala obecnie swiat. Po prostu ktos kiedys wpadl na pomysl
                popsucia rynku pracy w skali krajowej i aby sciagnac wieliego miedzynarodowego
                duzego inwestora dal jemu ulgi podatkowe itp. Teraz aby sciagnac jakiegokolwiek
                duzego powaznego inwestora Polska musi mu pomagac, bo tak samo robi Irlandia,
                Czechy, Niemcy [np. BMW dostal od rzadu spora pomoc za to ze buduje fabryke
                bodajrze w Dreznie], Slowacja, Wegry itp. Zachety sa rozne, a to zwolnienie z
                podatku od nieruchomosci, a to niskie stawki podatkow itp. Tyle ze nieduze
                krajowe firmy, ktore zatrudniaja po pare ludzi - takicyh ulg nie maja.

Wiem, mi tez to sie nie podoba.
                • olin Re: AGATKO PROBLEM W TYM ZE NIE ........... 18.08.03, 15:52
                  Gość portalu: jacek01g napisał(a):

> A o kogo chodzi? Bo nie kojarze... Toyota?

Chodzi o Tesco.
      • isle Re: praca w WAŁBRZYCHU 18.08.03, 17:39
        Jakie wykształcenie i czy mężczyzna, czy kobieta?
        • Gość: Hesia Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 06:27
          isle napisał:

> Jakie wykształcenie i czy mężczyzna, czy kobieta?
          Średnie,kobieta.
        • Gość: linndab Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 06:27
          Jestem kobietą 40+,wykształcenie policealne studium ekonomiczne i kursy
          • Gość: PaniJAneczka Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 13:16
            Lindab nie martw sie beida kiedys pofolguje:)) Pozdarwiam . Na pweno bedzie
            dobrze. Trzymaj sie cieplutko i badz optymista.
            • slepajula Re: praca w WAŁBRZYCHU 28.10.03, 01:16
              Gość portalu: PaniJAneczka napisał(a):

> Lindab nie martw sie beida kiedys pofolguje:)) Pozdarwiam . Na pweno bedzie
              > dobrze. Trzymaj sie cieplutko i badz optymista.
              Fajnie pocieszasz lindaba ale czy on cos zrozumiał ?
              A pracę to nie łaska ? Tuz obok pisze się o nepotyzmie .Zróbmy nepotyzm
              internetowy -interneptyk-
              • Gość: Pani JAneczka Re: praca w WAŁBRZYCHU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 12:40
                hihih jestem jak najbardziej za. Bo najlpeij liczyc na rodizne ( ta opcja
                jest lepsza od tej umiesz liczyc) . Rokrecmy te pania janeczke . Pozdrawiam
                wytszkich nepotykow:)) a Ciebie najbardziej. :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka