Dodaj do ulubionych

Reverte sfilmowany

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.04.04, 21:40
Do aktora zupelnie nic nie mam, ale jezeli z filmu bedzie taka sama nedza jak
z ekranizacji "Klubu Dumas" wykonanej przez Polanskiego, to bedzie mi tylko
szkoda samego pisarza, ktory pisze przeciez swietne ksiazki....
Obserwuj wątek
    • Gość: marecki Re: Reverte sfilmowany IP: *.csk.pl 27.04.04, 23:14
      Co racja to racja. w filmie umkneły najciekawsze wątki, a z szatana zrobiono
      głupka. A le to chyba dobrze, że zazwyczaj książka jest lepsza.
    • Gość: a roznica miedzy ekranizacja a fimem na podstawie k IP: *.med.yale.edu 28.04.04, 01:10
      • Gość: a Re: roznica miedzy ekranizacja a fimem na podstaw IP: *.med.yale.edu 28.04.04, 01:16
        podstawie ksiazki. Ona istnieje. Polanski nie zrobil ekranizacji powiesci ktora
        musi trzymac orginalnych watkow,lecz zrobil film na podstawie ksiazki. Tak ja
        to rozumiem. nota bene Klub Dumas to chyba najgorsza z ksiazek Reverte,lub
        tlumaczenie niezbyt dobre. Bardzo sie ciesze z ekranizacji Fechtmistrza.
        • Gość: julek Re: roznica miedzy ekranizacja a fimem na podstaw IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.04.04, 10:52
          Tego akurat nie neguje - jasne, ze jest roznica. Kazdy rezyser wyciaga z
          ksiazki to, co pasuje mu do wlasnej koncepcji filmu. Jest natomiast roznica
          pomiedzy dobra i zla ekranizacja, prawda? W "Klubie Dumas" sporo miejsca
          poswiecono milosci do ksiazek, ich adoracji etc, a Polanski zrobil film o
          kolesiu, ktory zajmuje sie pokatnym handel bialymi krukami i wplatuje sie w
          historyjke z Szatanem. Szanuje tego rezysera, ale to jest opowiastka dla dzieci
          i, co gorsza, wykonana w najgorszym amerykanskim stylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka